bajodd Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 17.08.09, 23:02 Zdecydowanie JOY DIVISION - Love will tear us apart genialny tekst Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.171.11.142.static.crowley.pl 17.08.09, 23:51 Damien Rice - The Blower's Daughter Bruce Springsteen - Valentine's Day Depeche Mode - Waiting for tHE nIGHT starczy ave,mać Odpowiedz Link Zgłoś
next_exit Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 18.08.09, 00:38 Nie wiem, czy nie pojawiły się wcześniej, ale oto co mi teraz przyszło do głowy: 1) "Wonderwall" w wykonaniu Ryana Adamsa - moim zdaniem, przyklad na to, że wykonanie piosenki może zmienić jej wydźwięk. Piosenka tutaj: www.youtube.com/watch?v=78KHK6oE3h8 2) Sufjan Stevens "For the widows in paradise, for the fatherless in Ypsylanti" : www.youtube.com/watch?v=CVZcAzXWciQ&feature=related 3)Placebo & Kate Bush "Running up that hill" - tu również dopisuję opinię z punktu 1. : www.youtube.com/watch?v=p5wota5vQCU&feature=related tak się składa, że wszystkie te piosenki zostały wykorzystane w serialu "OC" (Zycie na fali). i oczywiście Archive "Again"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 07:22 Pectus "Duchy" Odpowiedz Link Zgłoś
tomek19222 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 18.08.09, 10:39 dla mnie najsmutniejsza piosenka jest: Mark Knopfler - Brothers in Arms dla tych ktorzy chca posluchac piosenki www.speedyshare.com/867156364.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.ctphr Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 18:13 Żeby jeszcze nikt nie wymienił mojego nr 1? Katie Melua - I cried for you I, może nie do końca smutna ale tak bardzo klimatyczna, że nie sposób nie wymienić: Gianna Nannini - Meravigliosa Creatura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladette Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 22:02 adele - hometown glory bell x1 - eve, the apple of my eye bat for lashes - siren song bloc party - kreuzberg city and colour - hello, i'm in delaware coldplay - warning sign death cab for cutie - someday you will be loved elliot smith - between the bars grace potter and the nocturnals - apologies imogen heap - speeding cars kate nash - the nicest thing stars - going, going, gone dwanascie, ale nie moglam sie zdecydowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.09, 12:42 John Frusciante- Scratches Johan Frusciante- Life's a bath Human- Słońce moje Odpowiedz Link Zgłoś
obscenka GLOOMY SUNDAY!!! 19.08.09, 13:41 Gloomy Sunday - Diamanda Galas. Nikt wcześniej nie wymienił? Najsmutniejsza piosenka na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
obscenka gloomy sunday 19.08.09, 13:49 ten głos... nic tylko sobie strzelić w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka_lekarska Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 19.08.09, 20:40 ABBA - The winner takes it all Beatles - Yesterday Celine Dion - All by myself The heart - Alone Evanescence - My immortal, You, Hello Goo Goo Dolls - Iris Morris Albert - Feelings (prawdziwy smutas) Peter Gabriel & Kate Bush - Don't give up Alice in Chains - Nutshell Cranberries - Dying in the sun Guano Apes - Rain, Don't you turn your back on me, Pretty in scarlett Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.09, 07:24 Absolutnie numer jeden: COMA - Leszek Żukowski Odpowiedz Link Zgłoś
benita5 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 20.08.09, 15:07 pijawka_lekarska napisała: > Peter Gabriel & Kate Bush - Don't give up Mam wrazenie ze omylkowo ten utwor znalazl sie na ckliwej liscie IMO daaaleeko mu do najsmutniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
miroszef Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 20.08.09, 12:48 myślę, że jedną z najsmutniejszych piosenek świata można nazwać Patrice - Don't cry , koleś ma taki głos, że aż same łzy lecą Odpowiedz Link Zgłoś
marea5 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 21.08.09, 19:35 PINK FLOYD " Wish you were" TSA "51" VARIOUS MANX- HEY "Ho" HEY" Misie DZEM "List do M." REPUBLIKA - "Odchodząc zabierz mnie" 2 + 1 - "Requiem dla samej siebie" NINE INCH NAILS -" Hurt" DIRE STRAITS "Brothers in Arms" KING CRIMSON - "Epitaph " Odpowiedz Link Zgłoś
marea5 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 21.08.09, 19:38 VARIOUS MANX- Piosenka ksiezycowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.pergole.net 22.08.09, 17:19 THERES NEVER A FOREVER THING Lifelines Memorial Beach unting High and Low east of the sun west of the moon Crying in the Rain slender frame los angeles Jeg Kjenner Ingen Fremtid velvet summer moved on stay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.centertel.pl 23.08.09, 01:52 Stone Temple Pilots - Creep www.youtube.com/watch?v=76Q50bVq8mk Paul Weller - You do something to me www.youtube.com/watch?v=r6pJcudg744 Piotr Cugowski - Tylko tyle wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mikiz5 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 29.08.09, 05:42 Fredo Viola - The Sad Song www.youtube.com/watch?v=QRqjZtr6JaE Odpowiedz Link Zgłoś
mikiz5 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 24.08.09, 01:14 Peter Gabriel - I Grieve Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łola Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 83.2.35.* 29.08.09, 09:24 Dużo jest takich piosenek, ale m.in. Paramore-"Breathe", Lindsay Lohan-"Confessions of the Broken Heart" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CMML Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.09.09, 01:31 Deine Lakaien - Love Me To The End Diary of Dreams - Chrysalis Wolfsheim - The Sparrows And The Nightingales Nine Inch Nails - Something I Can Never Have The Cure - Cold Myslovitz - Długość dźwięku samotności Erik Satie - Gnossienne No 3 - to bardziej utwor nizli piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpos Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 19:30 A np. takie: "Streetchild" Elan+Slash? Odpowiedz Link Zgłoś
ona_32 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 08.09.09, 22:20 Pink cigarette - Mr. Bungle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadryll Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 15:25 nie wierzę ,że ktoś wymienił bungle'a , trochę to dawno ale szok jest szokiem. A piosenka zaiste smutna pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 09.09.09, 13:15 Easy to Be Hard z Hair Leonard Cohen Famous Blue Raincoat Joy Division Love Will Tear Us Apart The Sisters of Mercy 1959 The Cure Siamese Twins Nick Cave Knockin' On Joe Lyrics Einstürzende Neubauten Der Schacht von Babel Pearl Jam Indifference Radiohead Creep Slipknot Vermilion Pt. 2 Odpowiedz Link Zgłoś
ansz4 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 22.09.09, 08:05 Proponuję pójść do Muzeum Hasiora w Zakopanem i posłuchać sobie ambientu który sączy się z tamtejszych głośników. Dla lepszego efektu wybrać pochmurny dzień Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eyeman Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.aster.pl 22.09.09, 19:19 Ta jest najweselsza: www.youtube.com/watch?v=1M2NBZcABjw to bedzie najlepszy hiphop/reggae - zapraszam w czwartek do Lorelei ul. Widok 8 W-wa przed 22.30 wjazd za free - po 5 pln Na impreze gra rowniez Rastamaniek - myspace.com/rastamaniek info na temat przyszlych imprez na myspace.com/warsawmashup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniolek03 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.as.kn.pl 27.09.09, 21:23 1.Live "overcome" 2.REM"everybody hurts" 3.Metallica "mama said" 4.Evanescene "my immortal" 5.Madonna"live to tell" 6.Michael Jackson "stranger in moscow" 7.Pin "to co dla mnie mialo sens" 8.Janusz Radek "kiedy umre kochanie" 9.The Verve"bitter sweet symphony" 10.Air "cherry blossom girl" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 84.201.210.* 31.10.09, 10:17 Clint Eastwood & Lennie Niehaus - Unforgiven Grzegorz Markowski - Bracia krwi MARK Knoplfer - local hero XO feat Gemini - Od ciebie o krok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amanda Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.09, 20:12 1. James Blunt "Goodbye my lover" 2. Bryan Adams "Sound the bugle" 3. Richard Marx "Right here waiting" 4. Sinead O'connor "nothing compares to you" Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 05.11.09, 23:43 Ciekawy wątek... Przeczytałam dość uważnie, ale nie znalazłam Massive Attack - dla mnie zespół smutas no 1. Myślałam,że o wiele częściej pojawiać się będzie temat z Requiem dla snu. Dodam: CREED My own prison (i nie tylko) oraz THE DOORS summer's almost gone (i nie tylko) www.youtube.com/watch?v=DcEAI5p-wUg Przez wiele lat obowiązkowa piosenka na koniec wakacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 05.11.09, 23:54 Muszę uzupełnić: Silverchair Miss you love www.youtube.com/watch?v=dcwBfMHtmrs Moonspell Magdalene (może nie jest najsmutniejsza, ale do wesołych nie należy) www.youtube.com/watch?v=0AOurUCFMFI Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 11.11.09, 15:21 "May Way" Franka Sinatry, poniżej w wyykonaniu Robbie Wiliamsa, który również się wzruszył: www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutna Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.as.kn.pl 14.11.09, 12:08 Smutna jest prawie cała płyta Kayah i Bregovicia (poza "Prawym do lewego" i "Caje Sukarije") i wczesna Kasia Kowalska. Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 16.11.09, 10:52 Deep Purple - Soldier Of Fortune Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.icpnet.pl 03.12.09, 16:33 placebo - without you I'm nothing ;[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek.ścibek Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.garwolin.vectranet.pl 16.05.10, 00:17 Dead Can Dance - The Host Of Seraphim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek.ścibek Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.garwolin.vectranet.pl 16.05.10, 00:55 Sinéad O'Connor - Troy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek.ścibek Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.garwolin.vectranet.pl 16.05.10, 01:11 Dead Can Dance - The Carnival Is Over Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 20:59 www.youtube.com/watch?v=CAtzq8Q78PY wbijać prawda o życiu .. moje to 1. dlaczego 2. śmierć 3. to be loved 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.unitymediagroup.de 18.05.10, 10:29 Ray laMontagne - Empty to tylko przyklad, jeden z wielu, "smutnych" piosenek. Polecam jego posenki, sa autentyczne, emocjonalne Ray oferuje kawal dobrej muzyki, (amerykanskie lata 60/70 jezeli ktos lubi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollynetka Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.182.108.4.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.05.10, 20:40 Alice in Chains "Down in a hole" wykonanie z MTV Unplugged... Layne już wtedy był w kiepskim stanie.... Odpowiedz Link Zgłoś