Dodaj do ulubionych

Concert for George

IP: *.dowco.com 29.12.03, 21:33
Jeden z najlepszych koncertow na DVD. Wspaniala jakosc dzwieku, doskonala
muzyka zagrana przez przyjaciol Harrison'a. Niesamowite przezycie nie tylko
dla fanow the Beatles - polecam!
Obserwuj wątek
    • vulture pytanie 29.12.03, 21:37
      Czy na DVD jest całość koncertu, czy też wybór jak na płycie CD?
      • Gość: 4 Fab Re: pytanie IP: *.dowco.com 29.12.03, 21:52
        DVD to dwa dyski. Pierwszy to koncert w calosci bez jakichkolwiek ciec. Drugi to
        wersja kinowa ktora pokazywano przed wydaniem DVD w wybranych kinach Am.Pln.
        Anglii i Japoni (potem tez chyba w Holandii). Ta wersja to koncert przeplatany
        wywiadami z muzykami (Clapton, Lynne, Petty i wielu innych). Oba dyski trwaja po
        ok 2.20h. Jakosc dzwieku - rewelacja (miejscami mixowano ponad 90 sciezek
        dzwiekowych)
        • cze67 Re: pytanie 29.12.03, 21:54
          No cóż, ktoś będzie musiał wyskoczyć z kaski...

Choć czytałem, że było to bardziej wydarzenie towarzyskie niż muzyczne.
        • vulture jeszcze bardziej szczegółowo 29.12.03, 21:55
          Chodzi mi konkretnie o to czy jest np utwór "Horse To The Water" w wykonaniu
          Joolsa Hollanda i Sam Brown. Na płycie audio go nie ma, a kopia , która krąży w
          sieci, jest bardzo słabej jakości. Dziękuję za odp.
          • Gość: 4 Fab Re: jeszcze bardziej szczegółowo IP: *.dowco.com 29.12.03, 22:10
            Jest i bez przesady jest to jeden z "highlights" tego koncertu. Z tego co mi
            wiadomo na pierwszym dysku DVD koncert jest w calosci. Pierwsza czesc z muzyka
            indyjska (+ jedna piosenka Jeff Lynne) druga czesc piosenki Harrison'a.
            • vulture Re: jeszcze bardziej szczegółowo 29.12.03, 22:12
              Tzn jest na DVD bo na CD jakoś nie zauważyłem. Dzięki wielkie, teraz będę
              musiał się rozejrzeć, kto ze znajomych kupuje DVD ;-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka