roul37 20.04.08, 14:33 Witam jak w temacie od chce zmienic internet na dialog 1mb i prosil bym o wasze opine na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lulu Re: Dialog cz to dobry wybor? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 20:43 jak zmienisz to cię już z nami nie będzie bo nawet ci którzy tam pracują mają neostrade.Wnioski nasuwają się same.,a szkoda bo fajnie jest poczytać np.elokwenta pod nickiem zenon5 którego zresztą często zmienia na inne ale to taki fetysz więc mu wybaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Dialog cz to dobry wybor? IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.08, 12:50 Ja mam 2 MB i chodzi ok. Odpowiedz Link Zgłoś
andzialipka Re: Dialog cz to dobry wybor? 23.05.08, 14:53 Hejka ja mam 1Mb, i jestem totalnie niezadowolona, szczególnie z tego powodu że po przedłużeniu umowy musiałam zmienić system łączenia się na Dialnet który jest kompletnie do bani. Co dwa dni internet nawala, rozłącza się sam i udaje że działa a tak naprawdę nie łączy się wcale. Wtedy trzeba uruchamiać ponownie komputer, albo czekać kilka godzin aż coś sie tam u nich naprawi. Jeżeli chcesz mieć stały dostęp do internetu to kup sobie stałe łącze a nie jakieś marne łącze szerokopasmowe które działa jak by cofnęło się o 10 lat i łączyło się przez telefon. Tak właśnie się czuję kiedy muszę wejść do internetu! Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrzezorientowany Re: Dialog cz to dobry wybor? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.08, 22:39 Jeśli masz problem z łączeniem się z internetem - wywal aplikację dostępową Dialnet i zrób sobie połączenie w "panelu sterowania" Windowsa ręcznie. Zadziała lepiej. Jeśli dalej będziesz mieć problemy - zgłoś niedziałanie internetu pod numerem 075 6412924. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
andzialipka Re: Dialog cz to dobry wybor? 28.05.08, 00:40 Połączenie zapuszczam z windowsa, to pewne. Piszę że z dialnetu po to żeby każden wiedział że mam ten nowy do dupy typ łączenia się (jakiś szerokopoasnowy). Jak wcześniej miałam stałe łącze, to było dobrze ale widać ze dialog nie bardzo umi jeszcze ten dialnet dobrze obsłużyć. Pani w BOK rozkładała ręce :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrzezorientowany Re: Dialog cz to dobry wybor? IP: *.dialog.net.pl 29.05.08, 19:29 Widzisz - jeśli coś wybrałaś i za to płacisz - to Ci się to należy. Jeśli nie działa jak powinno - zgłaszasz usterkę, przyjeżdża monter i robi tak, żeby działało. Dialog łachy Ci nie robi. Masz podane numery, możesz również iść osobiście na Sudecką - ochrzań ich i zgłoś niedziałający net. PS A propos - w jakiej części Jeleniej mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Dialog cz to dobry wybor? IP: *.tbcn.telia.com 28.05.08, 08:19 wybierajcie z umiarem,ja mam 8Gb ale druty (miedziane) niedopuszczaja szybciej niz ~6gB porownawcze ceny w *telia.se 8 gB:- 299 SEK/miesiac = ~ 105 PLN/miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
hatra Re: Dialog czy to dobry wybor? 28.05.08, 11:54 www.polskawalczaca.com/viewforum.php?f=32 Odpowiedz Link Zgłoś
andzialipka Znowu nie działał 31.07.08, 22:35 Przez ostatnie kilka dni dialnet znów nawala, co chwila przerywa się połączenie! Jest to o tyle uciążliwe, że włącza się dopiero po zrestartowaniu kompa. Jak dzwoniłam na infolinię, miły Pan już zmęczył się gadaniem ciągle tego samego więc się nagrał że mogą być problemy hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Znowu nie działał IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.08.08, 09:38 jacyś pechowi jesteście albo macie problemy nie z netem ale z kompem, ja na dialnecie 2 Mb siedzę od rana do wieczora i żadnych problemów nie zauważyłem Odpowiedz Link Zgłoś