Dodaj do ulubionych

Piec dwufunkcyjny Termet Maxiterm??

IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.09, 22:53
Proszę o opinię. Nie znam się zupełnie, polecił mi ta firmę gazownik. Zepsuł
mi się stary piec i na szybko muszę kupić nowy. Do ogrzania mam 120 m 2, do
tego oczywiście łazienka i kuchnia gazowa.
Zachęca cena - ok 3000 podczas gdy Ariston Genus kosztuje ponad 5 tysięcy.
Z góry dziękuję za opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: majulek Re: Piec dwufunkcyjny Termet Maxiterm?? IP: *.age.com.pl 14.10.09, 10:04
      A może TERMET MiniMax o regulacji `13-24kW? Taki mi polecono w sklepie na 120 m
      2 i grzanie wody z tym, ze wanna jest wielka ma 150 l, czy ten piec da radę?
      Proszę o odp, muszę dziś podjąć decyzję.
      Z góry dziękuję!
      • trypel Re: Piec dwufunkcyjny Termet Maxiterm?? 14.10.09, 11:39
        jak dorzucisz 100 l zasobnik to da radę.
        Inaczej zakładajac wannę 150 l potrzebujesz jakieś 12-13 minut zeby ją napełnic
        woda o temperaturze ok 40 stopni. w tym czasie (w te 12-13 minut) woda w wannie
        ochłodzi sie do jakiś 36-37 stopni. Oczywiscie wszyscy domownicy w czasie
        napełniania wanny będą mieli pod karą smierci zabronione korzystanie z umywalki
        i zlewu w kuchni.
        • xixx Re: Piec dwufunkcyjny Termet Maxiterm?? 14.10.09, 14:14
          :-)

W końcu kupiłam JUNKERS Ceraclass ZW 14-2 DV KE, mam nadzieję ze da radę.
          Oczywiście wszyscy będą mieli zabronione odkręcać wodę gdzie indziej gdy będzie
          się lała do wanny. Do wczoraj mieliśmy Nectrę (ponad 10 lat zanim ostatecznie
          padła )bez zasobnika wody o mocy 24kW na wodę i było ok, w sensie dało się
          napełnić wannę więc chyba tez powinno być ok teraz z tym Junkersem. Mam nadzieję...
          • Gość: cromwell Re: Piec dwufunkcyjny Termet Maxiterm?? IP: 94.246.145.* 14.10.09, 19:23
            masz nadzieje
            tymczasem ludziska kupuja kotly o podobnych parametrach
            sprzedawcy nawet nie kwikna ze ne nadaja sie do super hiper wanien naroznych z
            hydromasazami i innymi bajerami
            bowiem wystarczy minuta a woda w wannie jest lodowata

pzdr.
            • xixx Re: Piec dwufunkcyjny Termet Maxiterm?? 14.10.09, 21:21
              Wiesz co, nie do końca jest jak mówisz bo właśnie mnie pytał gość o funkcje
              wanny i prysznica ale moja wanna poza tym, że jest spora nie ma żadnej
              dodatkowej funkcji - tylko kran i prysznic :-) Kabina prysznicowa to samo, tylko
              deszczówka bez żadnego panela z biczami czy innymi dodatkami. Poprzedni piec
              miał właśnie 24kW na wodę i było ok.
              Powiedzcie mi proszę ile mniej więcej kosztuje montaż nowego pieca bo ja
              umówiłam się na demontaż starego i montaż nowego za 500 zł + koszty elementów do
              montażu max do 300 zł. Sporo ale pewnie takie są ceny w Warszawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka