Dodaj do ulubionych

Sztukateria

IP: 188.33.148.* 08.01.11, 12:42
Co Państwo myślą na temat sztukaterii? Obecnie wydaje się, że następuje pewnego rodzaju renesans w tym temacie. Na zachodzie Europy ten rodzaj dekoracji wnętrz jest bardzo, bardzo popularny. Czy ma szansę upowszechnić się i w naszym kraju? Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • marbun1 Re: Sztukateria 08.01.11, 17:31
      w niskich i małych pomieszczeniach jak na blokach się nie stosuje zaś w starym budownictwie gdzie pokój ma 30 m2 i więcej, wysokość 3,3 m często można jeszcze spotkać a i klienci tez czasem sobie życzą zakładanie nowych sztukateria ,a czy się upowszechni po prostu trzeba to lubić
      • Gość: Mariusz firma Re: Sztukateria IP: *.retsat1.com.pl 13.01.11, 00:32
        Jest sztukateria i sztukateria obydwie często nie maja z soba wiele wspólnego
        W blokach odradzałbym do 3 m wys chyba ze delikatnie i z gustem
        prawdziwa sztukateria jest robiona z odlewów gipsowych i kosztuje troche
        tańsza opcja to styropian imitacje są tanie i najczęsciej stosowane
        Na zachodzie robiłem czasmi rekonstrukcje starych zabytkowych sztukateri na podstawie odlewów robionych na zachowanych fragmentach . CIĘŻKIE pieniądze to kosztowało .
        U nas nikt za taką prace adekwatnie niechciłby zapłacić nawet biorąc pod uwage nasze stawki rynkowe .
        • domnapapierze Re: Sztukateria 11.02.11, 15:32
          Sztukateria wyglada elegancko - oczywiscie trzeba do niej dobrac cala reszte wykonczen wraz z meblami. Nawet drobiazgi moga odgrywac role w poprawnej aranzacji. My stosujemy sztukaterie glownie przy wykanczanych salonach, holach, czesto zdarzaja sie nawet duze kuchnie :).

Moge polecic w dobrej cenie i jakosci zrodlo Taniepanele.pl
          • Gość: MJ`70 Re: Sztukateria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 19:25
            Witam :), jako producent sztukaterii muszę zdecydowanie stwierdzic, że nie musimy rozważac czy się przyjmie tylko już się przyjęła, sztukateria wcale nie musi byc kojarzona z bogactwem dekaracji stosowac ją można z dużym powodzenie z nowoczenym wnętrzu dobieracjąc odpowiednie wzory jednocześnie łącząc ją z oświetleniem LED.
            pozdrawiam
            www.art-sztukator.pl
            • Gość: Fine Art Polska Re: Sztukateria IP: *.cdma.centertel.pl 07.08.13, 19:03
              Absolutnie się zgadzam. Sztukateria nie musi być przesadna, bogato zdobiona i złocona. Do dzisiejszych aranżacji pasują fasety, listwy i rozety proste, bez zdobień, chętnie łączone z oświetleniem LED, światełkami punktowymi i meblami nawet bardzo futurystycznymi. Często też dodatkiem są wysokie listwy przypodłogowe. Użycie sztukaterii wcale nie narzuca nam żadnego konkretnego stylu i nie ogranicza wyboru dodatków. Wbrew przeciwnie, należy je łączyć ponieważ tradycja i nowoczesność razem to jest dzisiejszy często bardzo pożądany styl.
              www.fineart-sztukateria.pl
              • Gość: Sztukator Re: Sztukateria IP: 188.164.244.* 02.10.13, 09:44
                Zgadzam się z przedmówcą. sztukateria gipsowa Łódź może zaproponować wysokiej jakości gzymsy, rozety gipsowe, bonia właśnie pod wykończenie wnętrz i podkreślenie jej oryginalności w świecie nowoczesnego projektowania mieszkań i domów.
        • kuniemes Re: Sztukateria 24.02.13, 19:06
          Ja właśnie wykomuję taką pracę ,jest to moje życie !!!stawki daje czasami takie jak Orak, lub NMS ale ja robię wszystko z gipsu!!!!wszelkie ornamenty formuję!!!!To jest prawdziwa sztukateria!!!Szukam zleceń bo chcę żyć i zarabiać u nas w kraju a nie w niemczech!!!!!Pozdrawiam
        • Gość: yellow Re: Sztukateria IP: *.cdma.centertel.pl 30.07.13, 08:19
          U nas tania jest sztukateria styropianowa natomiast poliuretanowa jest kilka razy droższa od gipsowej. Dlaczego? nie wiem ;)
    • aekilor Re: Sztukateria 15.01.11, 14:06
      W sklepach budowlanych, dostaniesz bez problemów, piękne formy gipsowe i dekory. Jeżeli jednak chce się robić sztukaterię z prawdziwego zdarzenia to wymaga to nie lada zdolności.
    • Gość: Monika Re: Sztukateria IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 16:40
      Polecam sztukatrię Nord Gips. Jakość, wykonie i przystępne ceny. Nie jest to tylko moja opinia ale wielu klientów, którzy ją kupowali u nas.
      Zapraszam klientów z Warszawy - mamy w biurze ekspozycję.

www.hitycenowe24.pl
    • lewwysocki Re: Sztukateria 08.11.11, 20:13
      Osobiście, wyjątkowo podobają mi się elementy dekoracyjne ze sztukaterii, szczególnie te białe, które wymagają, aby materiały budowlane były również bogate w biały tynk
      • Gość: Lidia Re: Sztukateria IP: *.toya.net.pl 29.04.12, 18:49
        Jeśli podoba Wam się tradycyjna sztukateria - lekka, ozdobna, o klasycznym wyglądzie, to polecam mardom decor - przede wszystkim biel, ale można znaleźć też coś w kolorze :) Natknęłam się na ich strone przypadkiem i tak mi sie spodobało, ze nie wykluczam, ze się przy remoncie salonu skuszę :)
        • Gość: Hanka Re: Sztukateria IP: *.toya.net.pl 29.06.12, 20:02
          Ja kupowałam w mardomie panele i sztukaterię zobaczyłam przypadkiem i niby nie planowałam, ale jak pooglądałam katalogi z aranżacjami, to nie było rady - kupiłam :D a meiszkam w bloku.
          • jo-an-na-29 Re: Sztukateria 02.07.12, 18:05
            W pełni się zgadzam :) Piękne aranżacje.
    • Gość: andrew rejnolds Re: Sztukateria IP: *.wroclaw.mm.pl 29.07.12, 17:05
      Myślę, ze powoli wchodzi na to moda, widziałem na prawdę wiele fajnych wykończeń z użyciem sztukaterii na allegro jest bardzo tania kupiłem kilka rzeczy i faktycznie się sprawdza. Można sobie pogłówkować i wynaleźć bardzo oryginalne rozwiązanie. Jak coś to niżej daję link do sprawdzenia :)

allegro.pl/sklep/4576789_plytki-scienne
      • jo-an-na-29 Re: Sztukateria 29.07.12, 19:34
        Sztukateria nie jest czymś, z czym należy eksperymentować bez głowy. Jak już ktoś się decyduje, to musi na sprawdzonego producenta, a nie taniochę z allegro. www.mardom-sp.pl/produkty/2/86/
        • kuniemes Re: Sztukateria 24.02.13, 19:10
          itam i polecam wszelkie sztukaterje gipsowe!!!Jestem producentem i montażystą!!! szukam zleceń na polskim rynkuCeny są mniejsze jak w Oracu lub NMS.Pozdrawiam
        • Gość: white Re: Sztukateria IP: *.cdma.centertel.pl 30.07.13, 08:26
          Można kupić sztukaterię styropianową czyli taniochę z allegro ale można też kupić sztuczną sztukaterię drożyznę, którą właśnie polecasz. Produkty Mardom, Orac i Decor system tworzone są ze sztucznych komponentów,które nie oddychają. Aż dech zapiera,że Polska do niedawna zdrowa i ekologiczna lubuje się w plastikowych panelach i sztukaterii z poliuretanu nazywając ją luksusową..W Europie zachodniej dużo wcześniej znali poliuretan jednak po kilku próbach zaprzestali tego i nadal używają gipsu do sztukaterii, który jest plastyczny i ekologiczny!
    • Gość: Ewelinkaa Re: Sztukateria IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.12, 11:54
      Teraz wszelaka sztukateria wraca do łask, oczywiście w nowych aranżacjach. Ja sama widziałam np kominek zrobiony z listew ozdobnych i strasznie przypadł mi do gustu. Można z nich zrobić całkiem ciekawe aranżacje. Ostatnio znalazłam profil na facebooku firmy Marbet Decor. Tam można znaleźć całkiem niezłe pomysły!
      • Gość: maktak Re: Sztukateria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 19:02
        My pracujemy na sztukaterii Linton.
        Obecnie najlepszy producent sztukaterii w Polsce.
        Mają gzymsy i listwy ze styropianu pokryte specjalną masą która jest i elastyczna i twarda.
        • Gość: BUDEMENES Re: Sztukateria IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.12, 14:08
          NASZA FIRMA TEŻ PRACUJE NA MATERIAŁACH LINTON I FAKTYCZNIE SĄ NAJLEPSZE Z JAKIMI MIELIŚMY DO CZYNIENIA. OBECNIE WPROWADZILI CHEMIĘ BUDOWLANĄ DO SZTUKATERII I WSZYSTKO SIĘ TRZYMA JAK ZŁOTO.
      • Gość: Iza Re: Sztukateria IP: *.toya.net.pl 17.02.13, 14:58
        A nie aby Mardom Decor? Bo pierwsze słyszę o marbet, a o mardomie to czytałam w kilku miejscach.
        • Gość: sztukator Re: Sztukateria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 22:14
          Od 10 lat produkuje i montuję sztukaterię gisowa , oraz elewacyjną, w kraju i za granicą, jestem po szkole renowacyjnej oraz posiadam tytuł mistrza w zawodzie sztukator i sie dziwie i dumam ... czym sobie zasłużyły firmy robiące piankowy i plastikowy szit, na miano NAJLEPSZYCH !?!
          • kuniemes Re: Sztukateria 24.02.13, 19:13
            Witam Jestem tego samego zdania Nie obrażając tego całego tworzywa nie potrafię zrozumieć tego co Pan.W gipsie można zrobić dosłownie wszystko !!!Pozdrawiam
          • jo-an-na-29 Re: Sztukateria 16.03.13, 18:12
            Nie podoba mi się ten podział na prawdziwą sztukaterię gipsową i sztuczną piankową, okna drewniane i pcv, drewno i panele.. Świat sie rozwija, po to powstają kolejne materiały wykończeniowe, zeby było równie łądnie i wygodniej. Dla mnie mardom decor wygląda równie dobrze, jak gipsowe dekory.
            • Gość: agam Re: Sztukateria IP: *.cdma.centertel.pl 30.07.13, 08:29
              Absolutnie się zgadzam,że wygląda równie ładnie jak gipsowa. Ale jest dużo droższa i nie oddycha.Każdy ma jednak wybór i to jest fajne!
    • kuniemes Re: Sztukateria 23.01.13, 12:29
      Dzień dobry,co do sztukaterii to z pewnością chcieli byśmy żeby tak było jak na zachodzie!!!!
      Bardzo wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy jak bardzo sztukateria zmienia wystrój wnętrza,jak je uszlachetnia a zarazem ożywia !!!!Przecież można dzisiaj robić wszystko,,starą sztukaterię ,nowoczesną,podświetlane fasety itp.{sam jestem sztukatorem od dziecka kocham to co co robie i wiem że wyobrażnia niema granic!!!Napewno polecam sztukaterię gipsową!!!
      • mak312 Re: Sztukateria 21.07.16, 13:47
        Gipsowa jest najlepsza. Ekologiczna i niepalna!!!
    • 2oleander Re: Sztukateria 18.02.13, 11:18
      Ostatnio robiłam remont w salonie i zastosowałam sztukaterie ozdobną. Salon teraz wygląda o wiele lepiej niż wcześniej. Tylko trzeba uważać, aby nie przesadzić z ozdobnikami. Ja robiłam niektóre elementy na specjalne zamówienie w firmie Kowal.
      • Gość: Anek Re: Sztukateria IP: *.grybow.net.pl 21.02.13, 20:18
        Ja odważyłam się spróbować zmienić coś w domu właśnie za pomocą sztukaterii, na początku się zastanawiałam czy na pewno to dobry pomysł, ale teraz nie żałuje. Zimą elewacji nie ozdobi, ale mamy pełno pomieszczeń, którym przydało się to eleganckie dopełnienie. Skorzystałam z oferty firmy Gzymsy24.pl -łatwy kontakt, profesjonalna obsługa! Kupione tam www.gzymsy24.pl są zniewalające :D Jakość pierwsza klasa, mimo, że był krótki nie mogłam się doczekać aż skończymy montaż, by cieszyć się pięknem moich ścian :)))
        • kuniemes Re: Sztukateria 24.02.13, 18:57
          Witam , czy mogą mi Państwo zdradzić z czego wykonane są te fasety i cała ta sztukaterjia??pozdrawiam
          • jo-an-na-29 Re: Sztukateria 16.03.13, 18:13
            Zależy które ;) Te najpopularniejsze obecnie z pianki poli(...), kto by spamietał nazwy.
          • annagruca Re: Sztukateria 21.03.13, 14:38
            Obecnie do najbardziej popularnych zalicza się sztukaterię gipsową i styropianową - zdania są podzielone-wszystko ma swoje plusy i minusy, dlatego trzeba rozważyć, co akurat dla nas jest atrakcyjniejsze :)
            Do niedawna sztukateria gipsowa była zdecydowanie najbardziej popularna na rynku, ale zaczęła ją wypierać sztukateria styropianowa, która obecnie zdecydowanie wiedzie prym. Oferowane są również produkty poliuretanowe, która stanowi pośrednie rozwiązanie między sztukaterią styropianową a gipsową. Czym się różnią?
            Niewątpliwymi zaletami sztukaterii gipsowej są uzyskane wyraźne i ostre kształty oraz dobra plastyka pozwalająca na uzyskanie wielu ciekawych form, jednak sztukateria styropianowa przede wszystkim jest dużo tańsza, a jeśli korzystamy z usług konkretnego producenta a nie "marketowych" profili po promocji to wyglądem wcale nie odbiega od gipsowej, a montaż jest duuużo prostszy (instrukcja + 5 kroków = bułka z masłem). Dodatkowo sztukateria styropianowa może być dowolnie malowana, co pozwala na większe manewry i zabawę przy wystroju wnętrza.
            Osobiście optuje za styropianem, sama korzystałam z usług firmy Decostyr (poniżej odnośnik do strony gdzie mają opisany swój produkt i jego zalety) i jestem usatysfakcjonowana w 100%. Wnętrze mam nietuzinkowe, bo zanim się zdecydowałam długo wszystko rozplanowywałam i wybierałam. Mąż cały czas na wyjazdach, więc nawet montaż był na mojej głowie i mnie to nie przerosło :D a z rabatem i zerowym kosztem przesyłki jaki mi zaoferowano starczyło na dobrany wypoczynek :) polecam.
            www.decostyr.pl/gzymsy-sztukateria-bonie-home/opis-produktu.html
            • kalinaa_88 Re: Sztukateria 03.07.15, 11:24
              Witam,
              ja zanalazłam fajną sztukaterię styropianową, dobrej jakości i w super cenach na stronie melagu.pl
              Jestem bardzo zadowolona także polecam wszystkim!
    • romex_bud Re: Sztukateria 19.03.13, 10:58
      Odpowiednio dobrana ozywi wnetrze w każdym stylu, zamaskuje niedoskonałości, doda uroku elementom wyposażenia, uszlachetni wystrój - same plusy! My gorąco polecamy!
      • Gość: Jula Re: Sztukateria IP: *.grybow.net.pl 25.03.13, 20:38
        Tak jest! Sztukateria może zdziałać cuda i zmienić wnętrze nie do poznania. Listwy, gzymsy, pilastry i inne elementy potrafią stworzyć niezwykły klimat w domu. Czy to mini Olimp, korzystając z profili rodem ze starożytnej Grecji, plus bogata gama pnączy roślinnych, czy też futurystyczne, ostre kształty i domowe "star wars" ;) Dodatkowy atut przynoszą praktyczne funkcje jakie może spełniać sztukateria ze styropianu. Odpowiednie zamontowanie listew może optycznie zmienić rozmiar pomieszczeń, również czasem się przydają co zamaskowania różnego rodzaju nierówności bądź innych niegroźnych aczkolwiek rażących oczy wad na ścianach i sufitach.
    • Gość: damian Re: Sztukateria IP: *.syriusz.net.pl 03.04.13, 10:10
      Faktycznie ostatnio kilku moich znajomych montowało taką sztukaterię gipsową, a dwoje z nich jeszcze na zewnątrz wokół okien, z tego co pamiętam wszystko kupili w firmie styro styl. Całość wyszła imponująco, nie żałowali takiego posunięcia. Zarówno gipsowa i elewacyjna faktycznie robią wrażenie. Jak w modzie odzieżowej tak i w modzie wykończeń powraca się do starych rozwiązań, choć może w nowej technologii.
      • grymasisko Re: Sztukateria 20.05.13, 19:04
        Jeśli podoba Wam się tradycyjna sztukateria - lekka, ozdobna, o klasycznym wyglądzie, to polecam mardom decor - przede wszystkim biel, ale można znaleźć też coś w kolorze :) Natknęłam się na ich strone przypadkiem i tak mi sie spodobało, ze nie wykluczam, ze się przy remoncie salonu skuszę :)
    • aleksandra616 Re: Sztukateria 04.07.13, 12:38
      Jak najbardziej. Jestem projektantką wnętrz i rzeczywiście sztukateria wraca do łask - zarówno ta tradycyjna gipsowa jak i ta lekka i łatwa w montażu poliuretanowa. Ilość wzorów jest tak ogromna, że do każdego wnętrza można coś dopasować. Współpracuję z akademią sztukaterii - oni mają bardzo duży wybór i korzystne ceny.
      • Gość: asik345 Re: Sztukateria IP: *.lasypanstwowe.gov.pl 24.07.13, 09:03
        sztukateria poliuretanowa nie przepuszcza powietrza i jest droga.
        gipsowa tańsza i "oddycha"
        do tego na zewnątrz można stosować z kompozytów zmielonego piasku i żywicy- nie trzeba wówczas kolumn lub tralek itp. malować jedynie co kilka lat karczerem umyć.
        Polecam firmę fine-art.
        Sztukateria zewnętrzna w naszym domu z jasmonite czy jak to sie tam nazywa jest rewelacja!
      • mak312 Re: Sztukateria 21.07.16, 13:49
        Coraz częściej wybieramy gipsową, bo po utwardzeniu nie zmieni formy, nie odkształci się i jest NIEPALNA.
    • Gość: yellow Re: Sztukateria IP: *.cdma.centertel.pl 30.07.13, 08:16
      Myślę,że sztukateria byłaby obecna w wielu naszych domach żeby nie wojny i późniejsza architektura tzw.socjalistyczna. Fajnie,że znów do tego wracamy. Oczywiście dobrze by było aby stosować materiały naturalne zamiast wszelkich sztuczności które nas otaczają. Niestety mnóstwo firm widzi w tym biznes i dlatego masowo produkują sztukaterię ze wszystkiego tylko nie z gipsu. Ale to minie:)
      • Gość: Danek Re: Sztukateria IP: 188.164.244.* 02.10.13, 09:56
        W naszej firmie w większości sprzedaję się sztukaterię gipsową. Bardzo dobrze sprzedają się ostatnio rozety plafony gipsowe. Od niedawna wprowadzamy do naszych katalogów sztukaterię betonową, taką jak za dawnych czasów. :) Zapraszamy do przejrzenie oferty, ponieważ towar jest wysyłany kurierem. Sztukateria Łódź pomoże w razie jakichkolwiek problemów i wątpliwości!
    • Gość: EwelinaPoznań Re: Sztukateria IP: *.icpnet.pl 18.02.14, 13:51
      Ostatnio z mężem postanowiliśmy upiększyć nasze 4m, skorzystaliśmy z oferty pewnej firmy z Tomaszowa specjalizującej się właśnie w sztukaterii. Stare nudne mieszkanie dostało 2 życie i obecnie człowiek czuje się jak w pałacu. Na prawdę polecam, efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania. Dla osób z naszego regionu serdecznie polecamy firmę, która nam wykonywała właśnie tą usługę!
      sztukateria-tomaszow.pl
    • perfectstyr12 Re: Sztukateria 21.05.14, 11:22

Witam Serdecznie

Chciałbym Państwu zaproponowac listwy sufitowe, przysufitowe, oświetleniowe, ścienne

Listwy sufitowe to dekoracyjne elementy architektoniczne służące
      do montażu bezpo?rednio pod sufitem. Stanowią ozdobne i atrakcyjne zwieńczenie wnętrza,
      stosowane są więc przede wszystkim w celach dekoracyjnych. Listwy przysufitowe doskonale maskują pęknięcia na styku ściany z sufitem oraz nadają wnętrzom ciepły, przytulny charakter. Oprócz niewątpliwych walorów dekoracyjnych, odpowiednie zastosowanie listew sufitowych pozwala optycznie zmienić rozmiar pomieszczeń ? zwiększyć wysokość ścian dzięki ich płynnemu przechodzeniu w sufit. Listwy przysufitowe rekomendujemy
      zarówno do tradycyjnych jak i nowoczesnych mieszkań, które wykończone w ten sposób automatycznie zyskują na elegancji i stylu.Odpowiednie zastosowanie listew przysufitowych pozwala optycznie zmienić rozmiar pomieszczeń. Ich użycie umożliwia również zamaskowanie różnego rodzaju uszkodzeń, nierównoci
      oraz pęknięć powstałych między płytami gipsowo-kartonowymi

Element wykonany jest z twardego styroduru XPS

Elementy sztukaterii wykonujemy w dowolnym wymiarze, możemy również wykonać dowolny kształt według rysunku.

Stosowanie naszych produktów zapewnia nieskończone możliwości udekorowania Państwa wnętrz.

Zadzwoń lub napisz email. Natychmiastowa wycena.

Gwarantujemy najniższą cenę na rynku oraz transport GRATIS.

Odpowiemy na każde pytania 24/H .
      tel. 663-036-206

email: perfectstyr@gmail.com

www.perfectstyr.com.pl
    • Gość: Messa Re: Sztukateria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 15:32
      Uwielbiam sztukaterię! Zwłaszcza taką starą, oryginalną. Moja koleżanka ma babcię, która mieszka w przedwojennej kamienicy w Warszawie, u niej w domu jest cudowna sztukateria. Uwielbiałam do niej przychodzić z koleżanką i słuchać najróżniejszych historii. Niestety nie każdy to docenia. Babcia mojej znajomej chciała kiedyś sprzedać to mieszkanie, przyszła do niej jakaś "pani architekt" i po słowach, że "to wszystko trzeba skuć", właścicielka grzecznie wyprosiła ją z mieszkania ;)
      • Gość: Arnie Re: Sztukateria IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.14, 17:43
        Ja polecam nową firmę z Chrzanowa ART-Future.
        Brałem u nich i jestem zadowolony.
        Jak dla mnie dość tanio i naprawdę solidnie zrobione.
        Szef nie narzuca swoich myśli tylko słucha i jak trzeba doradzi.
        Polecam
        • Gość: Paula Re: Sztukateria IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.14, 18:58
          potwierdzam
    • Gość: Konrad Re: Sztukateria IP: *.dynamic.mm.pl 11.06.14, 16:21
      Witam
      Polecam firmę Art-future www.artfuture.com.pl
      Miło, bez problemowo i na czas oraz solidne wykonanie
    • darr.87 Re: Sztukateria 29.07.14, 17:47
      Zdecydowanie tak! Ja dosłownie niedawno, w granicach miesiąca wykańczałem budynek Klientowi. Zdecydował się na gzymsy naokienne i gzymsy pod dach. Przepiekny widok, domek jednopietrowy, w slicznej okolicy. Zapowiedzial, ze produkty maja byc najwyzszej jakosci. Zaproponowalem PerfectStyr, bo jako firma sa bardzo rzetelni i szybcy. Nie nadzialem sie na zaden przekret. Klient byl zadowolony, bo elementy byly bardzo ladnie i solidnie wykonczone, a i ja zadowolony bo dostalem swoje pieniazki za prace :)
      • kasiu.lek81 Re: Sztukateria 17.08.15, 18:37
        A to miał Pan bardzo dużo szczęścia, my zakupiliśmy listwy wokół okien w firmie perfect styr i niestety po tym jak powłoka zaczęła splywać ze styropianu musieliśmy cały towar zwrócić. O straconych kosztach, nerwach nie chce juz wspominać. Pozdrawiam
    • aneta12347 Re: Sztukateria 30.08.14, 12:02
      A ja znalazłam coś zupełnie nowego - super panele ścienne
      www.akademiasztukaterii.pl/pl/nowosci/panele/
      na ścianie musi być super efekt.
    • ewelina-kaminska-169 Re: Sztukateria 29.09.14, 13:33
      Witam
      My z mężem wybralismy listwy przsufitowe z firmy PerfectStyr i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru gdyż dodało to uroku naszemu wnętrzu dostaliśmy listwy 2 dni po zamówieniu i telefonicznie Pani nam wyjaśniła jak je montować i od ręki to uczyniliśmy co było bardzo banalne. Zachęcamy do kupna w tej firmie
      • 1henrietta Re: Sztukateria 14.02.15, 00:30
        Mi również bardzo podoba się sztukateria. Wcale nie trzeba z nią przesadzać i efekt może być delikatny. Jak ktoś nie lubi wymyślnych dekoracji, to wystarczy, że wybierze prostszy wzór. Ja znalazłam ciekawą ofertę sztukaterii u tego producenta: www.sztukateria-sieradzki.pl/oferta. Również chcę wykończyć wnętrze takimi elementami, mam już nawet kilka fajnych pomysłów ;). Być może zdecyduję się na sztukaterię podświetlaną, bo też daje genialny efekt.
    • wallyxxx Re: Sztukateria 20.02.15, 13:57
      polecam moja stronę www.pracowniakartusz.pl
      mogę pomóc
    • agaklimek Re: Sztukateria 14.07.15, 13:02
      Sztukateria ma sporo zwolenników, jak i przeciwników. Wynika to pewnie ze zróżnicowanego poziomu wykonania sztukaterii. Gdy elewacja z użyciem sztukaterii jest porządnie wykonana, to trudno uwierzyć, ze to styropian. Zdziwiłam się kiedy zobaczyłam elewacje budynków z boniowaniem www.styro.pl/galeria/bonie/ i przeczytałam, że te zdobienia wykonane są ze styropianu.
    • ekspert_wmb Re: Sztukateria 25.08.15, 11:00
      Sztukateria jest oryginalnym i ciekawym rozwiązaniem do udekorowania wnętrz. Pasuje nie tylko do klasycznych wnętrz, ale również do nowoczesnych. Z powodzeniem łączy dwa różne style. Zaletą styropianowej , poliuretanowej sztukaterii jest lekkość, możliwość malowania bez dodatkowej obróbki. Poniżej przykłady zastosowania różnych elementów sztukaterii.
      Sztukateria w kuchni
      Sztukateria w łazience
      listwy ścienne
      listwy sufitowe
      panele dekoracyjne 3D
      listwy przypodłogowe i sufitowe
    • nowicki_j Re: Sztukateria 26.08.15, 11:41
      sztukateria znów staje się modna i coraz bardziej popularna, znam firmę która zajmuje się produkcją elementów sztukaterii i zajmują się oni nie tylko rewitalizacją / odnową starych zabytków architektonicznych ale coraz częściej wykonaniem aranżacji, przygotowaniem elementów dla nowo-powstałych budynków, domów itp. Należy zwrócić uwagę że sztukateria to nie tylko walory estetyczne ale również pełni rolę zabezpieczenia elewacji, link do strony producenta: sztukateria
      • mozaika.pl Re: Sztukateria 01.10.15, 16:40
        Z dobrej sztukaterii mogę polecić Dunina a całą ich ofertę znalazłem ostatnio na Mozaika.pl mozaika.pl/
    • molding Re: Sztukateria 11.01.16, 14:57
      Tak naprawdę, w zastosowaniu sztukaterii ograniczyć cię może jedynie własna wyobraźnia, bo pasuje do każdego stylu. Potrzebny jest tylko dobry pomysł. Najlepiej przejrzeć wcześniej jaki asortyment oferują sklepy, a projekty same rodzą się w głowie. W Jeleniej Górze niedawno otworzyli salon ze sztukaterią, firma nazywa się Decor-Style. Z tego co wiem, prowadzą również sprzedaż przez Internet. Trafiliśmy tam z mężem przypadkiem i zakochaliśmy się w listwach w ornamenty. Zabrakło nam pomieszczeń w domu na realizację wszystkich pomysłów :) Polecam z całego serca zabawę ze sztukaterią. Można tworzyć prawdziwe cuda!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka