Dodaj do ulubionych

gres polerowany nowa gala concept

07.05.11, 10:46
witam...czytam i czytam i czytam o gresach i zaczynam sie bac:D
chce polozyc gres nowa gala polerowany wzor concept w kuchni przedpokoju i lazience....
iiii czy sie nie zbrudzi? nie straci polysku? porysuje?#
ktos moze uzytkuje ten konkretny gres?
Obserwuj wątek
    • bankrobber Re: gres polerowany nowa gala concept 14.07.11, 10:49
      Witam,

rownież chcę zakupić owy gres - będe wdzięczny za opinie

pozdrawaim,

D
      • Gość: decoroom Re: gres polerowany nowa gala concept IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 13:50
        Jeśli chodzi o gresy w naszych katalogach aranżacji i wykończenia wnętrz korzystamy z kilku firm, między innymi z kolekcji Nowej Gali i jeśli chodzi o trwałość i użytkowanie możemy go śmiało polecić, choć naturalnie dobry gres będzie tez miał odpowiednio "dobra" cenę. Jeśli potrzebujecie fachowej porady dotyczącej wykończeń zapraszam na naszą stronę decoroom na facebooku.
        • Gość: wazoon Re: gres polerowany nowa gala concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 12:51
          Daj jakiegoś linka , chętnie skorzystam skoro porady darmowe J Rozumiem, że jakieś pierwsze spotkania ofertowe są także bezpłatne?
          • Gość: decoroom Re: gres polerowany nowa gala concept IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 22:09
            Zapraszam serdecznie na spotkanie do biura. Jesteśmy także na facebooku.
            • misz0 Re: gres polerowany nowa gala concept 28.07.11, 15:01
              Jesteście czynnie, czy biernie, w sensie czy czegoś tam się można konkretnego dowiedzieć?
              • decoroom_eu Re: gres polerowany nowa gala concept 28.07.11, 19:26
                Jak najbardziej czynnie, zapraszam po porady, ofertę, informacje z zakresu aranżacji i wykończenia wnętrz itd.
    • Gość: Glazurnik Rotberg Re: gres polerowany nowa gala concept IP: *.pai.net.pl 28.07.11, 19:02
      Mogę powiedzieć Ci ogólnie, że gres polerowany jako taki nie jest najlepszy do miejsc, po których dużo się chodzi. Ponieważ jest polerowany, jest też śliski. Nie tak trudno go ubrudzić no i z twardością też średnio. Ale z drugiej strony nie chcę Cię nastraszyć - po prostu trzeba na niego trochę uważać ;)

W razie zapotrzebowania na porady, zapraszam na bloga: może znajdziesz coś, co Ci się przyda:
      paniglazurnik.blogspot.com
      • Gość: gosc Re: gres polerowany nowa gala concept IP: 192.193.116.* 04.08.11, 13:00
        obecnie posiadamy gres paradyz grafit poler 60x60.

na osobnym kawlaku plytki testowane bylo:

- wylewanie wrzatku
        - wylewanie coli (na 5h)
        - rzucanie mlotkiem
        - testowanie przecinaka

wszystko to bylo robione przed i po impregnacji

gres jak nowy :) aktualnie poszukujemy bialego gresu, szkoda ze niema takiego w ofercie paradyz...
        • ikaria80 Re: gres polerowany nowa gala concept 04.08.11, 21:16
          Ale jest w ofercie Opoczna.Nazywa się Saturn :)
          • decoroom_eu Re: gres polerowany nowa gala concept 08.11.11, 16:22
            Bardzo fajne płytki podłogowe ma Nowa Gala, ale także Opoczno, czy Paradyż. Wszystko zależy od konkretnego projektu,płytek na rynku jest tyle, że dla każdego lokalu można coś unikalnego i porządnego wybrać.
            www.decoroom.eu
    • Gość: ssssss Re: gres polerowany nowa gala concept IP: *.play-internet.pl 17.10.11, 08:58
      Mam położony owy gres na parterze: kuchnia, salon, pokój, przedpokój.
      Wygląd (w skali 1-10) oceniam na 10! Jeśli chodzi o utrzymanie - tu jest gorzej. Jeśli nie pościerasz kawy/herbaty/pepsi tuż po rozlaniu, zostanie piękny ślad. Dodam iż gres impregnowałam zgodnie z zaleceniem sprzedawcy. Na takie i inne plamy najlepszy u mnie okazał się domestos. Co do matowienia, jak na razie nie dostrzegam, jeśli chodzi o rysy też jak na razie nie widzę. Gres mam położony od ok6 miesięcy. W ogóle moje zadowolenie oceniam na 5 (w skali 1-10).
      pozdrawiam
      • ikaria80 Re: gres polerowany nowa gala concept 17.10.11, 21:58
        Może mimo wszystko powinnaś wyczyścić i zaimpregnować gres lepszym środkiem .Po zaimpregnowaniu z gresu plamy po kawie czy coli powinny schodzić bez najmniejszych problemów a tym bardziej bez użycia domestosa
    • Gość: radqe@wp.pl Re: gres polerowany nowa gala concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 15:00
      Witam,
      Ceramika Nowa Gala nie jest liderem jakości w przypadku materiału który produkują. Cały problem polega na tym,że gres polerowany w samym procesie produkcji otrzymuje swój najgorszy defekt - czyli mikropory, które otwierają się podczas polerowania kafla. Co za tym idzie materiał ten jest bardzo chłonny i rozlane wino, sok z buraków czy barszczyk mogą stać się jego stałym elementem. Drugim problemem jest scieranie się wypolerowanej warstwy w ciągach komunikacyjnych w domu. Może zamiast gresu polerowanego warto pomyśleć nad gresem porcelanowym? Ma on również połysk a nie jest chłonny, gdyż w samym procesie technologicznym pokrywany jest porcelaną - i co istotne nie jest droższy od polerowanego.
      Jeżeli moja wypowiedz była pomocna chętnie udzielę dalszych informacji. Przy okazji polecam firmę DOMEX ze Szczecina, gdzie zakupi Pani naprawdę ciekawe płytki(i nie tylko) do domu po najlepszych cenach www.domex.az.pl a w razie pytań radqe@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka