Gość: Rysia IP: *.opera-mini.net 15.09.11, 12:25 Witam, Czy któraś z firm ma w ofercie całkowicie czarną farbę? nie mogę nic wyszperać w internecie, z racji na niemowlaka w domu niezbyt mogę jeździć po sklepach budowlanych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: czarna farba IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 15.09.11, 20:17 zpewnoscia jest tylko z mieszalnika achtung! z uwagi na ilosc pigmentow droga skad wiem? widzialem pokoj w gliwickim akademiku pomalowany czarna farba przez studentow sluchajacych metalu Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: czarna farba 22.09.11, 09:53 I tutaj muszę się z kolegą zgodzić w 100 %. Mieszalnik,drogo wyjdzie.Szczególnie,że farba musi być naprawdę dobrej jakości.Osobiście polecam Tikkurile,ale to tylko moja sugestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell najlepsza, prosta, ale sprawdzona metoda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.11, 11:42 jak mieć w 100% czarny kolor? Proste. Kupujesz najzwyklejszą czarną farbę i doprawiasz ją lepikiem, który możesz kupić w dobrym składzie budowlanym, ewentualnie w papierniku kupujesz markery duże czarne, rozcinasz je delikatnie, a środek wrzucasz do pojemnika z farbą, na pewno warto to podgotować mieszając, ewentualnie do mikrofaklówki na 750W ok 2 minut. Ale wtedy musisz używać specjalnych - mniejszych pojemników, a i może się porozlewać, podgrzanie dotyczy także lepiku. na 10 l farby , 1kg/l lepiku lub 4 duże flamastry , ale pamiętaj musi być napisane na nim permanent(!) zawsze dobre rady: www.cromwell.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: czarna farba IP: *.ip.netia.com.pl 10.10.11, 13:14 Tylko z mieszalnika. I nie jest wcale taka droga. Sama kupowałam niedawno puszkę tikkurili i zapłaciłam jakieś 30 zł za 0,9 l. Każda firma to ma. Bez problemu znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: czarna farba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 17:36 śnieżka extra akrylowa czarna 1l = 10zł Odpowiedz Link Zgłoś
jan-majster.pl Re: czarna farba 25.11.11, 14:50 do czego ta farba? jan-majster.pl/produkt,464,bona_wood_floor_paint.htm zobacz tę Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek01431 Re: czarna farba 09.12.11, 18:44 koledzy farba czarna z mieszalnika wcale nie jest taka droga ze wzgledu na pigment jaki tam idzie.w przypadku marek takich caparol czy sigma coatings jest to doplata ok 7-10zl do kazdego litra gdzie dla porownania intensywne pomarancze wychodza po ok 30zl do litra. W takim kolorze tylko i wylacznie farba w polmacie badz satyna.Kazdy mat bedzie nam sie wyblyszczal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crowmell Re: czarna farba IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.11, 12:56 tylko szkutnicza plus tusz, więcej tutaj: www.cromwell.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś