Dodaj do ulubionych

DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:38
Slyszalem wiele zlego i dobrego o tej farbie .Mam do pomalownia duzą
powierzchnię .Chcialbym Panstwa prosić o opinie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: frtoilk Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:25
      nie rób tego , ta farba to przereklamowany syf , zostawia smugi , zlazi ze
      sciany
      • Gość: a Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:41
        Ja zanim poloze te farbe czy jaka kolwiek maluje cala powierzchnie najtansza
        farba emulsyjna wymieszna ze srodkiem gruntujacym np.unigrunt.Dlaczego?
        poniewaz wcirajac srodek gruntujacy na gladzie wyplukuje sie go i dlatego
        powstaja smugi
    • kaatkaa Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby 12.06.06, 12:42
      ja malowałam tzn. malarz:) duluxem (kolory świata) i nigdy już nie kupię z tej
      firmy. Farba mi odeszła mimo, że tak jak zaleca producent unigrunt był z atlasa
      (zaleca z duluxa lub właśnie atlsa) U moich rodziców to samo, 4 razy malowane
      bo schodziła. Może jakiś błąd w "sztuce" popełnony ale pozostałe pokoje
      malowałam dekoralem z mieszalnika i nic sie nie działo złego.
      • pyot Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby 12.06.06, 13:13
        Hej
        --

:)

Pozdrawiam.
        • Gość: amator Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: 212.244.197.* 21.06.06, 10:35
          Szkoda pieniędzy nato G......... !!!!
          Informacje w infolini poniżej krytyki , panienka nie ma pojęcia o tym co mówi .
          Po zagruntowaniu ścian i pomalowaniu DULUXEM farba złazi płatami . Sprawdziłem
          u znajomych - mieli podobe problemy . Kilkakrotnie gruntowali i malowali ściany
          tak jak i ja . Mało szlag mnie nie trafił . Robota na 2 godziny przeciągnęła
          się na 3 dni a efekt i tak był do D... jak DULUX . Daj sobie spokój z tą FIRMĄ .
      • ryar Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby 12.06.06, 14:19
        Hej, a po jakim czasie odeszła ? U mnie właśnie dzisiaj jest malowanie 1 pokoju,
        jutro ma byc AFAIK drugi raz i wieczorem mam jechać po farbę na pozostałe pokoje ?
        nowe mieszkanie
        • kaatkaa Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby 12.06.06, 14:57
          u mnie na drugi dzień, więc może kup inną farbę
    • Gość: autor Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:34
      nie kupuj tego .To juz nie ten DULUX co kiedyś
    • Gość: agaelgam Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: 62.29.165.* 12.06.06, 15:18
      My pomalowaliśmy w październiku ubiegłego roku. Ponieważ nie chciałam mieć
      śnieżnobiałych ścian malowaliśmy wszystko "Pastelowym jaśminem" W pokoju córki
      jest "Mglisty poranek" a w kuchni "Pastelowa orhidea". Wszystkie kolory są
      z "Kolorów śiwata" Do dnia dzisiejszego nic się z farba nie dzieje, nie odpada.
      Muszę też powiedzieć, że bardzo ładnie się zmywa. Jak narazie jestem zadowolona
    • Gość: sklepikarz Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:01
      sprzedaż DULUXA bardzo spadla w tym roku wiec...... Cos w tym musi byc
      • Gość: Anna Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:03
        nie ma lepszej farby niz Bejamin Moore
        to wg. mnie najlepsza farba na swiecie
        ale droga
        sprawdzona przeze mnie a ja jestem wybredna
        sa rozne odmiany, zmywalna, nie zmywalana itd
        • Gość: Anna Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 19:41
          oczywiscie ma byc Benjamin Moore
          z pospiechu pominelam n
          sa w Polsce te farby
    • Gość: kaszka Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 13.06.06, 07:21
      A ja od pół roku mam biały Dulux w kuchni i jestem bardzo zadowolona. Nie
      brudzi się, nie odłazi, zrobiło mi się kilka mikropęknięć, ale nie tylko w
      kuchni, w przedpokoju też, a tam mam od kilku lat Tikkurilę. Wzięłam pędzel,
      zamazałam szczelinki i ślad po nich nie został.
      • Gość: aga Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.06, 21:21
        A ja mam pomalowane wszystkie ściany dulux -em. Już będzie 5 lat . Baaardzo
        jestem zadowolona. Kawa wylądowała na scianie. Zwykła woda usuneła wszystko.
        Nie ma śladu po kawie ani po tarciu
    • Gość: T Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.veranet.pl 15.06.06, 19:33
      www.swiatkonsumenta.pl/testy.php?action=showtest&category=50&id=44&topicid=686&story=2
      • utalia Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby 16.06.06, 00:08
        A ja rok temu reklamowalam farbe duluxa, co prawda nie byla to scienna ale
        akrylowa. Chcialam pomalowac lozeczko dziecka na kolor podobny do scian. Rodzaj
        farby jak najbardziej odpowiadal malowanej powierzchni, ktora wczesniej
        zmatowila. Malowalam kilka razy i za kazdym mialam wrazenie, ze maluje
        rozpuszczonym maslem. Doslownie. Nic nie pokrylo. Od tej pory unikam tej farby.
        Do scian polecam najnowszego Nobiles-cztery pory roku. Maluje sie bajecznie,
        nic nie kapie, nie chlapie, jest wydajna a kolory!!! zonkilowy jest taki
        optymistyczny.
        • Gość: ola Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.06, 16:19
          Jesli jest kupowana w sklepie firmowym to ok z marketu syf nie dobierzesz
          koloru jek Ci zabraknie
          • Gość: ela Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:33
            zgadzam się z toba , też tak mialam w markecie nie mogli mi dobrac koloru
            • Gość: C. Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: *.tradepress.com.pl 21.06.06, 10:40
              Dziwi mnie ta jednostronność opinii. Pracownicy konkurencji siedzą i piszą te
              posty, czy jak??
              Ja dwa swoje mieskania malowałem duluxem i zawsze byłem i jestem z tej farby
              bardzo zadowolony. Nie wiem, może farba powinna niańczyć dzieci i robic
              jajecznicę na kaca - ta na pewno tego nie robi. Ale odłażenie płatami?
              ludzie, co za bzdury wypisujecie. I jak potulne baranki nie reklamowaliście,
              nie żądaliście zwrotu kasy a teraz z lubością opisujecie jak farba po 2 dniach
              odpadała płatami? może jeszcze ze ścianą razem?
              zwykły użytkownik...
    • Gość: gość lepiej kup beckers albo dębice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:07
      dulux to..... fajna farba ale...
      • amoniak2 Re: lepiej kup beckers albo dębice 04.08.06, 13:26
        3 lata temu malowałam Duluxem Once całe mieszkanie - świetnie wygląda, zmywa
        się.

Teraz w nowym mieszkaniu też skusiliśmy się na Dulux Once - farba odłazi (2
        kolory kupowane w 2 różnych sklepach, nieprzeterminowana) w pozostałych
        pomieszczeniach kolory świata trzymają się.

Czytałam te opinie na forum ale sobie tak myślałam - pewnie złe podłoże itp.
        Przecież farba jest już przez nas sprawdzona.

A tu szok!
        Już nawet nie wiem ile dodatkowo musieliśmy wydać na tą farbę. Mam wrażenie że
        jak wchodzę do Castoramy to tylko słyszę taki dźwięk otwieranej staromodnej
        kasy - brzdęk! brzdęk! - i znów o 100 zł lżej. Do tego koszty robocizny.

Ludzie NIE kupujcie DULUX ONCE! Szkoda pieniędzy i nerwów!!!

Marka schodzi na psy o czym niestety przekonałam się na własnej skórze!
        • Gość: NIKI Dulux Once IP: *.msinfo.pl 05.08.06, 10:40
          Dulux Once to super farba mam pomalowane nowe mieszkanie już 3 lata i nic się
          nie dzieje. Moi znajomi w tym samym czasie malowali i niestety farba odchodzi ,
          ale to jest kwestia złego podłoża niestety.
          • Gość: magda a co z kolory swiata? IP: 194.205.246.* 07.08.06, 17:18
            lepsze niz once??
    • marek.ulbret Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby 10.08.06, 16:46
      farba jak farba, najwiecej zalezy od samego malarza :)
    • Gość: marta Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby IP: 83.16.228.* 16.08.06, 20:53
      jeżeli pan chce miec pomalowane dobrze i nie plakac nad tymi scianami przez
      najblizsze kilka lat to blagam, niech pan nie kupuje duluxa. Znam jedna dobra
      firme na ryku. to jest Flugger Farby. Dunski producent. REWELACJA!!!
      Wybor ogromny, ceny rynkowe i obsluga na najwyzszym poziomie!!
      polecam. Sklep miesci sie na ul. dabrowskiego w Poznaniu
    • niezmordowany Re: DULUX - Proszę o opinie na temat tej farby 23.08.06, 12:24
      Bradzo dobra farba - niestety nie zawsze wykonawcy przestrzegaja zalecen
      technologii jej uzycia. Ja uzywam jeszcze lepsze Sto-Ispo: www.sto.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka