Dodaj do ulubionych

okna dachowe

24.02.07, 18:21
Zamierzam zakupić okna dachowe. Jakiej firmy są najlepsze pod względem ceny i
jakości. Gdzie najlepiej kupić ??? :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rispetto Re: okna dachowe 25.02.07, 07:34
      zoorro1 napisał:

> Zamierzam zakupić okna dachowe. Jakiej firmy są najlepsze pod względem ceny i
      > jakości. Gdzie najlepiej kupić ??? :)
      > Pozdrawiam
      W sklepie. Możesz też spróbować w hurtowni.
    • stalcia Re: okna dachowe 26.02.07, 10:41
      my mamy okna połaciowe fakro - cen niestety nie znam, bo były już jak się
      wprowadzaliśmy. spisują się dobrze, tylko jak będziesz kupować, to najlepiej
      jakby ramy były wykończone, bo u nas są z litego drewna i obawiam się, że mogą
      być mniej trwałe niż gdyby były jakoś zabezpieczone.
      • Gość: Vigo Re: okna dachowe IP: *.pl 07.05.07, 23:21
        Cena to nie wszystko, okno jest ważnym elementem budynku i czasem lepiej
        zapłacić więcej ale mieć lepszą jakość. Trzeba wiedzieć, czy będzie odpowiednio
        szczelne, ale też czy będzie odpowiednia filtracja powietrza, czy utrzymuje
        ciepło, jak się otwiera, jakie ma uszczelnienia.. Możesz wywalić kasę na ładnie
        wyglądające okna które nie będą funkcjonalne a oszczędność będzie pozorna -do
        pierwszego pęknięcia :) dlatego warto zwrócić uwagę na to, czy jest fabrycznie
        montowana do gónych krawędzi ościeżnicy termoizolacja (blok termoizolacyjny),
        zeby się wilgoć nie zbierała no i okno powinno się jakoś normalnie otwierać, a
        nie na pół pokoju, tak że się musisz schylać żeby podejść do okna (roto ma na
        przykład takie okna, które się otwierają w 3/4 wysokości i swobodnie można się
        przez nie wychylać, może inni producenci też takie mają - warto się zorientować)
    • andrzej.sawa Re: okna dachowe 07.05.07, 23:58
      Ceny sprawdź,natomiast nie słychać,żeby okna różnych producentów różniły się
      jakością.
    • Gość: Marek Re: okna dachowe IP: *.aster.pl 09.05.07, 18:48
      róznia sie zapewniam !!
      w rankingach Velux bije konkurencje wkońcu 60 lat doswiadczen a nie kopiowania
      www.forumbudowlane.pl/
      • andrzej.sawa Re: okna dachowe 09.05.07, 21:33
        Trochę handlowałem i nie słyszałem o różnicy jakości.Renoma - to inna bajka.
        • Gość: Vigo Re: okna dachowe IP: 198.170.241.* 15.05.07, 10:15
          Ta "renoma" to zwykle często jedynie wynik dużych akcji marketingowych i
          atrakcyjnych "szkoleń" dla osób zakładających okna. Przecież nie kupujesz czegoś
          dlatego, że widzisz reklamę ze słowami że coś jest najlepsze i bezkonkurencyjne
          ale dlatego, że masz nadzieję, że ten produkt jest dobrej jakości.
          • andrzej.sawa Re: okna dachowe 15.05.07, 14:17
            Choć czasami jakość bywa różna - tak też bywa.
            Moje doświadczenie jest takie - nie słyszałem o istotnych różnicach.
      • Gość: anders Re: okna dachowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 01:48
        Witam. Ja kupowałem w składzie z mat. budowlanymi w Warce wybralem Velux.Ceny
        rewelacyjne, mila obsluga.Numer tel 0501575246
      • Gość: cromwell Re: okna dachowe IP: *.57.jawnet.pl 15.05.07, 16:25
        60 lat temu gosc o nazwisku velux wprawial ludziom szybki w dachu
        chyba sie rozplacze:))

kopiowanie nie oznacza niskiej jakosci okna
        czasem zdarzy sie
        ze jest wrecz odwrotnie
        z uwagi na konkurencje i nizsze naklady

podaj marku chociaz jeden ranking
        a wszystko odszczekam;)

pzdr.
        • andrzej.sawa Re: okna dachowe 15.05.07, 16:34
          Ranking to małe piwo.Istotne byłyby badania porównawcze.
    • polski0001 Re: okna dachowe 09.05.07, 22:57
      Zapytaj tutaj Wiem ze ma dobre materiały i ceny :

www.marbo-krakow.pl/
      • Gość: Paweł Re: okna dachowe IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.07, 18:53
        Mój znajomy, dekarz prowadzący własną firmę (okło 15 lat praktyki) montuje
        kilnadziesiat takich okien każego roku i w rozmowie na ten temat sprzed
        kilkunastu dni (jesienią będę montował takie 3 okna) polecił mi jako
        równorzędne FAKRO i VELUX, nie polecał ROTO, choć po lekturze reklam o nich
        myślałem. Oczywiście uzasadnił to kilkoma argumentami, ale nie pamiętam już
        jakimi, bo dla mnie liczyła się konkluzja rozmowy i ją zapamiętałem; weź te,
        nie bierz tamtych. Ale będę jeszcze sprawdzał inne opinie.
        • andrzej.sawa Re: okna dachowe 08.06.07, 01:30
          No i jeżeli od lat montuje i nie miał reklamacji,to jest to jakiś dowód,że
          wielkiej różnicy nie ma.
          • Gość: wojt Re: okna dachowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:14
            Najgorsze jest to, że ludzie wybierający producenta okna (i nie tylko) kierują
            się najczęściej głównie reklamą i tym, czy jakiś producent jest bardziej czy
            mniej popularny wśród wykonawców, czy ma reklamy w tv itp. Zapominają że firmy
            organizują bardzo atrakcyjne szkolenia dla fachowców, które mają im "pomóc" w
            podejmowaniu decyzji... I później jest gadanie że takie np Roto jest jakoś
            gorsze - a okazuje sie tylko, że ten producent po prostu mniej kasy wydaje na
            marketing. Dlatego najlepiej samemu poczytać i posprawdzać na własną rekę żeby
            mieć jakąś podstawę do rozmów z wykonawcą.
        • Gość: amonk Re: okna dachowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:27
          No widzisz, a ja kupiłem Roto i jestem zadowolony, tak to jest czasem z tymi
          poleceniami od "expertów"
    • Gość: Arek Re: okna dachowe IP: *.aster.pl 09.06.07, 16:06
      velux lub fakro ...
      ja bym wybral jednak Velux
      podobno Okpol sie poprawił :)
      www.e-dach.pl/swiatlo_na_poddaszu.php
      • brewniak Re: okna dachowe 12.06.07, 19:58
        Czy jest gdzies jakieś porównanie okien dachowych Roto Veluxa i Fakro?
        Moglibyście podać link?
        • Gość: Paweł Re: okna dachowe IP: *.aster.pl 13.06.07, 06:37
          znalazlem www.e-dach.pl/sondy.php
          • brewniak Re: okna dachowe 13.06.07, 19:59
            No tak, ale to jest chyba jakaś anonimowa sonda, jakaś firma mogła naklikać
            sobie dodatkowe głosy ;) lepsze by było jakieś merytoryczne porównanie
    • Gość: Sas Re: okna dachowe IP: *.net81.citysat.com.pl 12.06.07, 22:28
      Wybierz te go producenta , który daje najdłuższa pisemna gwarancję na swój
      produkt. Sas
      • Gość: Luda Re: okna dachowe IP: *.aster.pl 15.06.07, 22:09
        a jakie to ma znaczenie ?? czlowieku opamietaj sie !!
    • bubcia75 Re: okna dachowe 27.06.07, 21:37
      Najlepiej znajdź kogoś, kto sprzeda Ci okna jako "usługę" a nie
      jako "materiał" - zapłacisz mniej o bo usługa ma tylko 7% VAT, a materiał -
      22%!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka