Dodaj do ulubionych

Dulux emulsja bąble !!!!Ratunkuu

05.04.07, 11:12
Co robić ???? maluję Duluxem-kolorami ziemi i i wszystko jest ok tylko powsały
w niektóryuch miejscach bąble ------co robić ??
poczekać aż wsychnie zetrzeć i zamalować ????
Boże kompletnie nie mam pojęcia! a miało być tak pięknie...
Błagam pomóżcie siedzę w tej kuchni wśród niezłego syfu i czekam.
kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: sadd Re: Dulux emulsja bąble !!!!Ratunkuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:46
      malujesz walkiem jezeli tak to jakim?
    • magdajeden Re: Dulux emulsja bąble !!!!Ratunkuu 05.04.07, 12:05
      wrzuc sobie w wyszukiwarke, typowy problem z duluxem - odpowiedzi znajdziesz
      mnostwo na calym forum
    • jarecki_2 Re: Dulux emulsja bąble !!!!Ratunkuu 05.04.07, 13:40
      O, mój ulubieniec Dulux, znowu nawalił.

Nie, tym razem to nie wina duluxa, wałka, ani innych tego typu rzeczy. Pod
      warstwą farby, w miejscach gdzie powstały bąble, został nie zmyty tłuszcz, stara
      farba kredowa, lub inne ustrojstwo, które tam znajdować się nie powinno.
      Niestety kłopot jest gruby bo trzeba bąble zerwać, wydłubać w tym miejscu do
      żywego, zaszpachlować gipsikiem, zagruntować i pomalować ponownie. Niestety
      jeśli nie zrobi się całej ściany, czyli nie zeskrobie całości i nie pociągnie
      gipsem, cienko, oczywiście po naprawieniu miejsc z bąbelkami, to zawsze będzie
      widać ślad naprawy w tym miejscu. Bardzo mi przykro.
      • Gość: miastus Re: Dulux emulsja bąble !!!!Ratunkuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 22:14
        nigdy nie mialem problemow z duluxem, ale podpisuje sie pod zdaniem poprzednika, bywa i tak ze bable ktore teraz widzisz to najmniej zwiazane z podlozem miejsca, najprawdopodobniej slabo trzymaja sie cale platy wokol, naprawianie pojedynczych ubytkow niewiele moze pomoc, przejedz walkiem drugi raz i przekonaj sie czy nie pojawia sie wiecej babli, jesli tak to szkoda farby, nie ma sie na co ogladac tylko zeskrobac wszystko i porzadnie przygotowac podloze zanim sciana sama nawinie Ci sie na walek
    • i_iii_i Re: Dulux emulsja bąble !!!!Ratunkuu 05.04.07, 23:56
      Dokładnie jak przedmówcy napisali.
      To nie wina wałka, bąble są przyczyną pójścia na łatwiznę i nie zadbania o to
      żeby powierzchnia pod farbę była dokładnie zeskrobana i oczyszczona.
      Ja w w małym pokoju zamalowałem tylko kawałek zwykłą farbą akrylową bez
      oczyszczania ściany.
      Był bąbel na bąblu.
      Od tego czasu skrobię każdą ścianę "aż piszczy" ;) i nie ma problemu bąbli.
    • tynkiozdobne.pl Re: Dulux emulsja bąble !!!!Ratunkuu 06.04.07, 10:00
      Ja w temacie Duluxa też już mam wyrobioną opinię od kilku lat. Kiedyś podczas malowania wystapiły identyczne problemy z tymi opisanymi wyżej. Była szybka decyzja i w takim samym pomieszczeniu obok malowałem już Beckersem. Zero bąbli, pomimo, że był to lateks. Dulux potrafi puchnąć nawet na powierzchniach wcześniej już malowanych i dobrze związanych. Ma coś w sobie co np. kłóci się z gotową masą finiszową Coumpan. Tej używam już od bardzo dawna i jedynie Dulux jej nie lubi :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka