Gość: ww IP: *.fastres.net 10.07.07, 16:21 Gdzie w Warszawie znaleźć drzwi przesuwne i jakie są ceny ,pytam bo w necie to tylko leją dużo wody zero konkretów ? Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kimercp Re: Drzwi przesuwne 12.07.07, 09:31 Ech.. nie tylko w Warszawie, Ja też szukam i nie mogę znaleźć. Jeżeli coś znajdę to takie harmonijki, które mi się nie podobają. Chyba będe musiał na zamówienie czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss2 Re: Drzwi przesuwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:53 proponuję odwiedzić Castoramę, parę lat temu takie drzwi kupiłem, proszę zwrócić szczególną uwagę na ich stan bo są opakowane i mogą być uszkodzone, pomyslnych łowów! Odpowiedz Link Zgłoś
netka12 Re: Drzwi przesuwne 17.07.07, 09:23 witam przerabialismy ten temat popatrz na stronke producenta www.eclisse.pl maja tez drzwi do kupienia, poza tym wiekszosc producentow drzwi wykona drzwi jako tzw. bezprzylgowe do systemu przesuwanego przy okazji mamy do sprzedania okazyjnie 1 kasete Eclisse 80tke wlasnie do scianek gipsowych (kuplismy 2 i zmienilismy plan). Pozdrawiam Netka Odpowiedz Link Zgłoś
mike68 Re: Drzwi przesuwne 21.07.07, 19:37 oj , moe mi się przydać , zaczynam remont od poniedziałku i będzie kika ścianek rigipwych no i [potrzebne będą drzwi , jedne chyba 80 a drugie może i większe - ale wyłącznie rozsuwane no i nie zawysokiebo tam pomieszczenie mam na 220m Odpowiedz Link Zgłoś
mj.agh Re: Drzwi przesuwne 22.07.07, 11:07 Przechodziliśmy to jakieś 3 lata temu. Po wielu przebojach z poszukiwaniem drzwi do mieszkania znaleźliśmy na wystawie budownictwa w miarę odpowiadające nam drzwi. Okazało się ze robi je pan koło Krakowa na indywidualne zamówienie. Zrobił nam drzwi do całego mieszkania, również drzwi przesuwne do sypialni. Nie było problemu z doborem kształtu, forniru (z szerokiej gamy wybraliśmy dąb) czy koloru (morski :). Teraz zabieramy się za budowę domu i najprawdopodobniej drzwi będziemy również zamawiać u tego samego pana. Jeśli chodzi o kasetę w ścianie na drzwi myśleliśmy o kupieniu w sklepie gotowej i obłożeniu regipsem - oglądaliśmy w sklepie taką konstrukcję i nie wydała nam się szczególnie stabilna tzn. trzęsła się. W pierwszej wersji kaseta została zrobiona z samej płyty regipsowej ale grubszej i podwójnej (ściana ma tylko 10 cm, z czego 5,5cm to otwór na drzwi) okazało się, że ekipa zrobiła kasetę krzywo i dół drzwi nie mieścił się w niej. Trzeba było rozebrać i postawić nową. Tego już dokonała inna ekipa. Pomysł mieli naprawdę dobry bo wykorzystali bardzo stabilną płytę OSB a na zewnątrz położyli cienką płytę gipsową. O taką ścianę można się spokojnie oprzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike68 Re: Drzwi przesuwne ??? 23.07.07, 22:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=66375621 mieszkam w okolicach Krakowa - dużo za takie drzwi chce ? i jak długo wykonuje Odpowiedz Link Zgłoś
mj.agh Re: Drzwi przesuwne ??? 23.07.07, 22:48 mike68 napisał: > mieszkam w okolicach Krakowa - dużo za takie drzwi chce ? i jak długo wykonuje Nie pamiętam ile czekaliśmy dokładnie, ale chyba około miesiąca. Cena była bardzo atrakcyjna w porównaniu z wybranymi przez nas w sklepie alternatywnymi włoskimi drzwiami, na które mielibyśmy czekać ok. 9 tygodni. W porównaniu z polskimi producentami masowych drzwi wyszło też taniej ale różnica nie była olbrzymia (~20%). Facet jest ze Skawiny, więc bez problemu mogliśmy przyjeżdżać do niego na akceptacje koloru. Odpowiedz Link Zgłoś