Gość: marta IP: *.spray.net.pl 16.01.08, 23:45 I co znów idzie wiosna a z nią ceny w górę. Co co czekali nie wieadomo jak długo (niestety ja też) z zamówieniem już są około 3 tys. do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J Re: ceny materiałów IP: 212.185.43.* 17.01.08, 16:10 Na czym tyle straciłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: ceny materiałów IP: *.spray.net.pl 17.01.08, 21:42 Na betonie komórkowym. Pustak jest droższy o 2,5 na sztuce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELFEGO Re: ceny materiałów IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.01.08, 21:02 a po ile i gdzie ten beton komórkowy - u nas po 9,80 :) To dobra cena za biały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: ceny materiałów IP: *.spray.net.pl 18.01.08, 22:42 Z transportm 10 pln, h+h, dwa tygodnie temu ten sam beton był po 8,5 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfego Re: ceny materiałów IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.01.08, 15:30 Nie ma co narzekać - pomyśl o tych którzy brali w kwietniu na handel po 15... :)))))zawsze jak sie czeka na pogodę wiosenną, obserwuje sie wzrost cen materiałów - można budować też w grudniu (ryzyko) i mieć popękane fundamenty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budujący Re: ceny materiałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 19:33 Do belfego mi popękały 2 miejscach-co zrobić(betonit).Poważaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfego Re: ceny materiałów IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.08, 11:42 Współczuję...nie znam sie na tym, lecz radzę nie lekceważyć. Wziąć fachowca i poprawiać.może to kosztować, ale na pewno mniej niż problemy po wybudowaniu ścian nośnych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budujący Re: ceny materiałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 18:20 Do belfego- dzięki za odpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcde Re: ceny materiałów IP: *.aster.pl 20.01.08, 20:02 Ceny na wiosnę zawsze rosną. na szczęście ja zacząłem na początku października i dziś mam już stan surowy otwarty. Teżmiałem dylemat czy nie poczekać. i jestem szczęśliwy, że nie czekałem. co do pekających fundamentów to współczuję. znam jednak pacjentów, którzy ławy fundamentowe wylewali w połowie grudnia. totalna nieodpowiedzialność, przecież zaraz poświętach były mrozy około 15 stopni. na 100% te fundamenty nie wyschły i będą pękać. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roof Re: ceny materiałów IP: *.eranet.pl 23.01.08, 17:46 znalazłem dyskusje podobną www.forumbudowlane.pl/viewforum.php?f=66 Odpowiedz Link Zgłoś
olowielki Re: ceny materiałów 23.01.08, 23:47 Hej, nie wszystkie materiały idą w górę, dziś byłem na targach budowlanych Budma, i powiem, że teraz wiem jak na materiałach zaoszczędzić nawet 25%. Oferta niektórych firm mnie pozytywnie zaskoczyła. Dla zainteresowanych www.budowlany.pl/pl/inwestor.php Odpowiedz Link Zgłoś