linaaaa.2 19.02.08, 15:30 Proszę o pomoc. Chciałabym postawić ściankę z luksferów ok 1m na 2.5m. Ciekawa jestem jakie to są koszty, ile potrzebuje zaprawy na taką powirzchnie itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Luksfery :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 18:04 Hello, są różne techniki kładzenia Luksferó, najtansza to murowanie na zwykłej zaprawie murarskiej ale ja zawsze uzywam klej Atlas plus pomieszany z zaprawa murarska, daje mi to wieksza pewnosc. n ataka ilosc jak Pani to wystarczy kupic jeden worek zaprawy i 10 kg Atlasu Plus. Potrzebne jeszcze będą pręty metalowe które montujemy co 2-ga warstwa, ja do tego wykorzystuje pręty które służą do montaży sufitów podwieszanych (wychodzi najtaniej bo oryginalne do luksferów są drogie) Takie pręty układamy co druga warstwa poziomo i co druga pionowo. Jak juz klej zwiąże pustaki (2-3 dni) fugujemy fugą do 10mm. I to wszystko, miłej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
calleh Re: Luksfery :) 24.02.08, 11:12 proponowałbym zaprawę do luksferów, zajrzyj tu: www.skala.com.pl/Oferta/info.php?info=18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Luksfery :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 16:37 Luksfery robią się już niemodne. Tak tylko piszę, żebyś za czas jakiś nie żałowała... Odpowiedz Link Zgłoś
tynkiozdobne.pl Re: Luksfery :) 24.02.08, 17:05 Zaprawa na pewno na bazie białego cementu(chodzi o możliowść uszkodzenia bocznych krawędzi pustaka, wtedy ciemna zaprawa jest widoczna), zalecane centymetrowe krzyżyki i fugi (szczególnie przy wysokościach powyżej 1,5-2m) i fuga do 12-15mm(jeśli ma być gładka bez grubego ziarna to Mapei taką posiada w ofercie). Zbrojenie obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Luksfery :) 24.02.08, 18:59 linaaaa.2 napisała: > Proszę o pomoc. Chciałabym postawić ściankę z luksferów ok 1m na > 2.5m. Ciekawa jestem jakie to są koszty, ile potrzebuje zaprawy na > taką powirzchnie itp takie było pytanie! a odpowiedzi jak nie było tak nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
calleh Re: Luksfery :) 24.02.08, 20:05 jarecki_2 napisał: > linaaaa.2 napisała: > > > Proszę o pomoc. Chciałabym postawić ściankę z luksferów ok 1m na > > 2.5m. Ciekawa jestem jakie to są koszty, ile potrzebuje zaprawy na > > taką powirzchnie itp > > > > takie było pytanie! > > a odpowiedzi jak nie było tak nie ma... > > no też się dziwuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikula_s Re: Luksfery :) 26.02.08, 11:16 Zajrzyj tu na stronkę forum.leroymerlin.pl/read.php?20,590,590,ssv=2,sbit=2#msg-590 z grubsza zostały wymienione i oszacowane koszty niezbędnych materiałów Odpowiedz Link Zgłoś