Gość: dominika IP: *.magma-net.pl 17.05.08, 21:34 Przymierzam się do zakupu drzwi tej firmy model specjal. Może ktos ma i może doradzić czy warto? a moze jednak dolozyc i zainwestowac w gerde. maja to byc drzwi do mieszkania w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mimus Re: Drzwi Delta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:17 Sa ok, zero problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Drzwi Delta IP: *.magma-net.pl 22.05.08, 14:41 a może ktoś jeszcze się wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIUŃKA Re: Drzwi Delta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:42 WCZORAJ FACHOWCY MI JE ZAŁOŻYLI, WIĘC OKAŻE SIĘ ZA JAKIŚ CZAS, Z WYGLĄDU BARDZO ŁADNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga czemu nikt nie ocenia bezpieczeństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 23:03 Tu ponownie Aga. To nie chodzi o to, czy z wyglądu są okey, Ludzie! tylko czy są bezpieczne... Kwestia tego czy potencjalny włamywacz ma łatwy dostęp do mieszkania czy mocno utrudniony. Czasami dziwi mnie, że ludzie patrzą tylko na wygląd, a bezpieczeństwo się nie liczy! Jezu poczytałam niektóre wypowiedzi i mi się włos zjeżył, siedzę w branży z męzem kilka lat i niestety niektórzy klienci łapią się na tanie sztuczki firm z gorszej półki typu właśnie Delta. Co z tego, że te drzwi są tańsze, ale mniej bezpieczne, ... złodziej wejdzie do mieszkania i ukradnie więcej warte rzeczy... Życzę podjęcia trafnego wyboru. Mogę podać telefon do męża, poda tysiąc powodów dlaczego Gerda jest lepsza. Jeszcze raz pozdrawiam! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OrkanSpec Re: czemu nikt nie ocenia bezpieczeństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 09:10 > Mogę podać telefon do męża, poda tysiąc powodów dlaczego Gerda jest lepsza. Właśnie stoję przed wyborem drzwi do garażu. Szukam drzwi stalowych, wzmocnionych. Porównuję dwa modele Delty i dwa modele Gerdy. Delta wychodzi korzystniej - czyli większe bezpieczeństwo za niższą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czemu nikt nie ocenia bezpieczeństwa IP: *.isuzu.pl 21.07.09, 13:52 Czyli że jak będę miał gerde to złodziej też się włamie tylko mniej ukradnie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Delta-marne są na bank. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 22:55 Osobiście polecam Gerdę! mam od kilku lat i są rzeczywiście wysokiej klasy:) Delta jest chyba produkcji chińskiej, a to wiele tłumaczy. Poza tym mój mąż handluje drzwiami to coś o tym wiem. Ale prywatnie doradzam gerdę. pozdr A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OrkanSpec Re: Delta-marne są na bank. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 09:08 A Gerda to niby jaka produkcja? Etiopska? Cały świat zalany jest produktami z Chin. Idąc do sklepu co najmniej połowa towarów jest made in China. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoJo Re: Delta-marne są na bank. IP: *.microchip.net.pl 09.08.09, 22:03 mówisz chyba o chińskiej firmie Delta STAR( którą można spotkac m.in. w marketach), a przedmówcy mówią raczej o wyrobach firmy Delta naszej rodzimej która posiada m.in. drzwi Premium antywłamaniowe klasy 3 zgodnie z normą ENV1627, a które z montażem i pełnym wyposażeniem (m.in. sztywny łancuch, dębowy próg, szyldy) kosztują ponizej 1900zł. Za model C Gerdy z podobną klasą antywłamaniową trzeba zapłacić powyzej 2200zł, i nie ma ona wszystkich tych "gadżetów" w cenie. Wiem o czym mówie bo właśnie takie zamontowałem u siebie w bloku. Sąsiadka ma wersje uboższą Special od 2 lat i wszystko ładnie chodzi, nic nie pordzewiało, nie opadło. Moje też robia na mnie wrażenie i uważam że nie było sensu przepłacać, żeby miec Gerde. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwojciechowski2 Re: Drzwi Delta 22.09.08, 13:48 Drzwi Delta Specjal - to dobre drzwi o zwiekszonej grubości - DRZWI SPECJAL Osobiście radziłbym zamontować drzwi Delta Premium lub De Luxe - mające atesty antywłamaniowe. DRZWI DELTA drzwi firmy DELTA mają doskonałe parapetry izolacji termicznej i akustycznej Ta firma - podobnie jak drzwi firmy Stalprodukt (PTZ )bardzo dobre zamki DRZWI ZEWNĘTRZNE tak naprawdę nie ustępują jakościa drzwiom firmy Gerda. Pozdrawiam Piotr Wojciechowski Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz bardzo dobre 25.09.08, 15:47 Gość portalu: dominika napisał(a): > Przymierzam się do zakupu drzwi tej firmy model specjal. Może ktos > ma i może doradzić czy warto? a moze jednak dolozyc i zainwestowac > w gerde. maja to byc drzwi do mieszkania w bloku. Mam je ja i znajomi. Dobra jakość za dobrą cenę. Miałet też gedry i uważam że nie warto dopłacać (oczywiście należy pamiętać od odpowiednich atestach). Delta tańsza i równie dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunshain Re: bardzo dobre IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.09, 18:46 mam wejściowe drzwi delta z atestami antywłamaniowymi - polecam rewelacyjna jakość w przystepnej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
majlo776 Re: bardzo dobre 20.10.09, 23:17 Gerda to drzwi kiepskiej jakości więc po co płacić za kiepską jakość większe pieniądze skoro można kupić drzwi Delta i zapłacić za podobne badziewie mniejsze pieniądze. jak się wstawia chłam to z założenia powinien być tani, więc zgadzam się nie ma sensu przepłacać. A teraz poważniej co z tego ze mają atest skoro blacha w nich jest grubości 0,8 mm a wygłuszenie tez jak w Gerdzie, kto wogóle coś takiego dopuszcza na rynek. Dobre drzwi to Dierre Porta CAL. Zwłaszcza na Porte położyłbym tu nacisk w tej firmie atest to gwarancja bezpieczeństwa a nie ściema dla naiwnych uzyskana przy pomocy kruczków w wymogach. Solidne i przystępnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murowany Re: Drzwi Delta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 16:18 nie polecam gerdy, odkształcajace sie panele zewnetrzne, problemy z uszczelnieniem drzwi, cena za wysoka w stosunku do oferowanej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mbrzezinski Re: Drzwi Delta 20.07.09, 16:12 Delty zaczynają wypierać Gerdę to fakt. Prowadzę blog na temat drzwi gerda. Wkrótce wykonam szereg zdjęć drzwi delta i zrobię rzetelne porównanie. Zapraszam do obejrzenia galerii na blogu. Zdjęcia gerdy są bardzo dobrej jakości. Delty ejszcze nie udało mi się testować Odpowiedz Link Zgłoś
majlo776 Re: Drzwi Delta 09.08.09, 22:30 Delta dla mnie to podróbka Gerdy ale jedna i drugą firmę uważam za mało solidną jeżeli bym kupował drzwi na klatki to wybierałbym Portę lub Dierre ze wskazaniem na Portę bo są solidne i tańsze. A najwazniejsze wygłuszone porządnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zeluq Re: Drzwi Delta 22.10.09, 10:35 > Delta dla mnie to podróbka Gerdy ale jedna i drugą firmę uważam za > mało solidną jeżeli bym kupował drzwi na klatki to wybierałbym Portę > lub Dierre ze wskazanie na Portę bo są solidne i tańsze. A > najwazniejsze wygłuszone porządnie. z ta podrobka to masz racje. Wygladaja dokladnie jak Gerdy. Ale o Gerdzie nie moge powiedziec zlego slowa. Rodzice maja takie drzwi zamontowane od okolo 5 lat w typowym polskim bloku z lat 80. Absolutnie nic z nimi sie nie dzieje. Wygladaja jak nowki. Zaokroglone krawedzie sprawiaja, ze nic nie jest uszkodzone. Za to o moich przygodach z Porta mozna przeczytac tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
majlo776 Re: Drzwi Delta 30.11.09, 13:34 jeżeli twoim rodzicom służą to tylko się cieszyć to że się nie rozwalają to jedno a to że słabo wygłuszają i mają średnie te zamki to druga kwestia. Nie musisz mieć od razu BMW Opel też wystarczy.Co do usterek które opisałeś to Porta nie jest im winna tylko magazynier w miejscu gdzie zamawiałeś i montażyści z tej firmy, ale o tym to Ci odpiszę w twoim wątku, ogólnie można to bardzo szybko i łatwo naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Drzwi Delta IP: 87.204.126.* 15.11.09, 21:00 Zgadzam się z opinią. Delta premium są słabo wygłuszone i są głośne przy zamykaniu zamków i samych drzwi. Co mam zrobić, bo są zamontowane i jestem niezadowolony.Poniosłem koszty. jablczyk@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
majlo776 Re: Drzwi Delta 30.11.09, 13:51 jeśli będziesz musiał wymienić, a zależy Ci na cichej pracy zamków i wygłuszeniu i oczywiście żeby mocne były to kup Portę i to jest dobra rada, ale na przyszłość, natomiast w chwili obecnej jedyne co możesz zrobić to obić dermą te drzwi, jak dawniej w blokach, możesz zamówić tapicera, lub kupić gotowy zestaw na aleggro. jakie są kaszty nie wiem, jak zrobisz to samemu na pewno będzie taniej, ale czy lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudiusz Lipiński Re: Drzwi Delta IP: 188.33.63.* 06.12.09, 22:07 Witam. Sprzedażą drzwi zajmuję się 9 lat i czytając niektóre wypowiedzi łapie się za głowę. Dlaczego większość ,z was zaczyna czytać o właściwościach drzwi dopiero po ich kupnie i zamontowaniu. Każde drzwi mają inną specyfikację ,ale to dopiero zauważacie około roku po ich zamontowaniu - w momencie kupna ,gdy sprzedawca stara się wam jak najlepiej doradzić, twierdzicie że sprzedawca za wszelką cenę stara się wam wcisnąć jak najdroższy towar.Przykładem najlepszym jest tak duża ilość sprzedawanych drzwi ,,antywłamaniowych '' chińskiej produkcji - duża ilość bolców pseudo wygląd itd... a idą jak bułeczki - ot co - taka mentalność polaka - mądry po szkodzie. Więc mała rada - zanim kupisz pomyśl ,żebyś po roku nie musiał okazać się najlepszym krytykującym specjalistą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
majlo776 Re: Drzwi Delta 13.12.09, 20:10 popieram Cię w 100-stu %, ale to jest wołanie głuchego na puszczy, każdy i tak zrobi swoje. Dobry przykład z życia: Dlaczego ta Porta jest taka droga Classen jest tyle tańszy a jest tak samo dobry, a to ze tuleje są krzywo zamontowane to nie szkodzi, przy tej cenie. A właśnie dlatego jest droższa że ma prosto wstawione tuleje. Potem są narzekania i wciskanie ciemnoty zamiast kupić coś lepszego to zawsze szuka się najtaniej, a potem płacze to norma, ja się na szczęście już dawno nauczyłem że tanio to dwa razy, inni tez powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Drzwi Delta IP: *.focus.biz.pl 22.07.14, 12:20 Witam, Ja kupiłem drzwi Delta Maxim do domku jednorodzinnego. Po 6 miesiącach zardzewiał wizjer oraz drzwi opuściły się do tego stopnia, że jeden zamek w ogóle nie chciał się ani zamknąć ani otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hungar111 Re: Drzwi Delta 11.01.24, 08:53 Badziew i tyle. Okleina popekala i odpadla z drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej7997 Re: Drzwi Delta 14.05.24, 15:56 Drzwi to wizytówka domu, dlatego musza być trwałe. Najbardziej wytrzymałe na warunki atmosferyczne są drzwi aluminiowe. Np. te produkowane w systemach Schuco cechują się ekstremalna wytrzymałością na promienie UV i skrajne temperatury, więc mogą być stosowane od strony południowej. Produkuje je np. firma Awilux z Leszna – jeśli ktoś szuka takich bardzo trwałych rozwiązań, warto z nimi się skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś