Dodaj do ulubionych

Okna firmy Oknovid - opinie

IP: 195.47.201.* 17.12.08, 14:22
Szukam okien z PCW i znalazłem dobrą ofertę firmy Oknovid. Do końca roku
sprzedają okna na profilu Schuco (Cava) ponad 8cm grubości, do tego pakiet
trzy szybowy w cenie dwuszybowego. Szyba u=0.7 z argonem, która jest dość
głęboko osadzona w samym profilu. Oglądałem go wczoraj w kolorze orzech -
naprawdę podobał mi się. Zapewniali, że mają jedną sprawdzoną ekipę monterską,
nie ludzi z łapanki. Ogólnie wrażenia pozytywne.

Jakie macie doświadczenia z oknami tego producenta.
Obserwuj wątek
    • Gość: dew Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 15:15
      jestem niewielkim developerem z pod w-wy. biorę od nich okna od dłuższego czasu.
      współpraca ok. zmienili ostatnio profil na schuco. według mnie posunięcie w
      dobrą stronę. profil z najwyższej półki. liczę na to że moi klienci to docenią
      ;-) darek
      • Gość: Bella12 Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.adsl.szeptel.net.pl 20.12.11, 10:41
        Witam,
        ja niestety nie mam zbyt dobrego doświadczenia z tą firmą. Okna od początku były źle zamontowane co od razu zgłosiliśmy. Powiedziano nam że trzeba sobie wyregulować i wszystko będzie OK. Niestety mimo regulacji w niektórych miejscach pomiędzy oknami tak silnie wieje wiatr że po prostu nie można wytrzymać. Gdy próbowaliśmy składać reklamację odpowiedziano nam że to nie ich wina i że musimy sobie na własny koszt to naprawić. Dodam że mam malutkie dzieci i nie mogę sobie pozwolić żeby tak mi wiało. Jaki więc sens miało kupowanie "szczelnych " okien bo 6-cio komorowych skoro wieje przez nie gorzej niż przed wymianą przy 20 letnich drewnianych. Zdecydowanie nie polecam tego producenta i obsługi związanej z konserwacją okien i reklamacjami.
        • Gość: /KRIS Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.12, 10:20
          OKNA MAM ZAMONTOWANE OD 2010 ROKU. JAK DO TERAZ WSZYSTKO SUPER.
          W STYCZNIU ZAMÓWIŁEM OKNA DO MIESZKANIA RODZICÓW. TERMIN DOTRZYMANY, MONTAŻ OK.
          ODNIOSŁEM TEŻ WRAŻENIE ŻE ORGANIZACYJNE JAKOŚ DOSZLI DO ŁADU, GDYŻ POZIOM OBSŁUGI KLIENTA ZNACZNIE W ZRÓSŁ W PORÓWNANIU Z TYM CO BYŁO WCZEŚNIEJ
      • Gość: glon Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 16:09
        dobre jak każde inne
    • Gość: binek Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:06
      A czy mają "ciepłe ramki"? Hehe
      • Gość: raddi Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: 195.47.201.* 13.01.09, 10:13
        Ramek ciepłych nie mają, przynajmniej przedstawiciel z Torunia nic o nich nie
        wiedział. Z ciepłymi ramkami były droższe u konkurencji o około 3 tyś. Różnica
        cenowa i głęboko osadzone szyby w profilu przesądziły o ich kupnie. Czy warto,
        aż tyle dawać za nie ??
      • Gość: dew Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 15:25
        nie brałem od nich okien z ciepłą ramką, więc nie wiem. radziłbym zasięgnąć info
        u producenta szyb od których je biorą. jeśli producent szyb ma je w ofercie to
        producent okien taki jak Oknovid napewno też. na szybach napisane jest, że
        producentem ich jest Press Glas. wpisać w google itd. Jeśli z jakiś powodów nie
        uda się dowiedzieć, mogę podać kontakt do osoby, która mnie obsługuje od kilku
        lat. Pozdr
    • Gość: hany Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.akademiki.uni.torun.pl 07.11.09, 20:15
      polecam!!!!
    • Gość: Max Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.centertel.pl 25.01.10, 13:19
      Witam
      Zamontowałem ich okna w domu pod Poznaniem, i jak na razie jestem bardzo zadowolony.
      Mają korzystne ceny, grupa montażowa była bardzo profesjonalna.
      Naczytałem się trochę w necie negatywów o nich i prawie zrezygnowałem ale teraz
      jestem zadowolony bo nic się nie sprawdziło z tego co tam było opisywane.
      Mogę szczerze polecić, szczególnie profil SI82 z pakietem 3 szybowym wychodzi
      bardzo korzystnie cenowo.

Pozdrawiam

Maciek
    • cromwell1 Re: Okna firmy Oknovid - opinie 16.02.10, 15:17
      jaka piekna pajeczynka firmy oknowid
      musze panstwa zmartwic
      niejaki tombek wyskoczyl przed orkiestre i zniweczyl misterny plan naciagania
      klientow
      sluze linkiem
      forum.gazeta.pl/forum/w,217,107136447,107379104,Re_polecam_Oknovid.html
      jedyne co moge radzic to omijac te firme szerokim lukiem

pzdr.
      • Gość: aga Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.centertel.pl 12.03.10, 17:01
        mogę polecić, okna wyglądają naprawdę solidnie - profil niemiecki schuco z
        trzema szybami,
        mógłybb być trochę tańsze, cóż za jakość trzeba płacić ;-)
        • Gość: Grubby Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.cdma.centertel.pl 24.04.10, 11:00
          Też polecam. Kupiłem do domku 2 lata temu. Wszystko ok. od początku do końca.
          Bardzo polecam pana z Mickiewicza w Toruniu.
    • Gość: Grubby Re: Swietne okna IP: *.cdma.centertel.pl 24.04.10, 10:54
      Też bardzo polecam. Zakładałem ich okna do nowego domu 2 lata temu. Wszystko ok.
      od początku do końca. Bardzo polecam pana z Mickiewicza w Toruniu.
    • Gość: Ewa Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.tktelekom.pl 22.07.10, 07:07
      Okna są OK.
      Ale ekipa niestety z łapanki.
      Od 2007 roku do dizisiaj jeszcze nie zrealizowali umowy w całości.
      Co więcej za artukuły zapłaciłam przy montażu, gdyż zapewniono mnie,
      że to tylko formalność bo ekipa zabrała inny kolor. No cóż
      największemu wrogowi NIE POLECIŁAMBYM tej firmy.
      • Gość: książe Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: 94.254.138.* 05.08.10, 19:54
        Ja też mogę dać pozytywną opinie ze względu na profil Schuco. Można
        mieć trochę zastrzeżenia do terminów realizacji i samego montażu -
        ale same okna są ok. Na rynku bydgoskim jest jeszcze jedna firma
        oferująca Schuco, Novi-Tech. Jednak okna są troszkę droższe choć sam
        salon prezentuje się ekskluzywnie, nowocześnie i profesjonalnie to
        jednak cenowo Oknovid jest bardziej konkurencyjny. Można
        przeboleć "montażystów z łapanki".
        • Gość: parabola Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.pow.mil.pl 10.08.10, 13:14
          od 2009 niestety nie mogą/nie chcą dokończyć inwestycji.
          okna owszem niezłe, ale obsługa niweczy wszystko. warto dać
          konkurencji trochę więcej i mieć święty spokój. obsługa bardzo marna
          jak nie beznadziejna
          • Gość: Zdzichu Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 17:59
            Polecam Firmę Racpol na Nakielskiej 126 .Pełen profesjonalizm z tą
            firmą zrobiłem 3 inwestycje opłaciło się. Własciciel ma dużo lepsze
            podejscie do klijenta , niż centrala Oknovidu .Ekipa do montażu
            sprawna , szybka, potrafi po sobie zostawć porządek . Dodatkowo
            zakupiłem u nich parapety, rolety,oraz bramę do garażu,wszystko w
            dobrych kosztach.
            • Gość: Irek Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 19:36
              Polecam! Mają drugi punkt sprzedaży,ul. Biziela 2 (róg Wojska
              Polskiego)
              • Gość: Jola Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 19:44
                fajna obsługa ,małe poślizgi w teeeeeeeeeeeeeeeeeerminie monntaż
                się opóżnł o 72 godziny.
                • Gość: Irek Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 20:22
                  jolka? myślisz, że twoje "okna (rozmiary_) "stoją ..gdzieś na
                  placu? .Mylisz się .. Trzeba to pod wymiar wyprodukować , a proces
                  technologiczny trochę trwa!z tąd małe poślizgi . A co do okien Shuco
                  lub jak kto woli' sziko " gdzieś czytałem w niemieckiej prasie, że
                  aktualne parametry na "owy "czas zachowają przez ok. 50 lat!
                  konkurencja max .25 lat (składać ręce do Boga o waruunki
                  klimatyczne. itp.)Skłanian się ku temu ,żeby powiedzieć, że okna
                  jak... zęby .wymienia sie raz za życia...!
                  • bastian_1 Re: Okna firmy Oknovid - opinie 07.09.10, 13:09
                    Irek, chyba masz prowizję z oknovidu. Jak ktoś się umawia na instalację i nie przyjeżdża to jest niepoważny. Na tym forum, z dwoma wyjątkami, są same pozytywne opinie. Każda firma ma plusy i minusy. Poszukajcie na innych forach tych złych doświadczeń z oknovidem. Jest ich sporo, sam mam bardzo złe doświadczenia z tą firmą. Pomijając jakość okien, która jest chyba niezła, serwis i obsługa jest na bardzo niskim poziomie. Jak zaczynają się problemy z oknami lub ich montażem, zapomnijcie o gwarancji, tylko sąd pozostaje.
                    Pozdrawiam i życzę dobrych decyzji
                    • Gość: Bonzo 997 Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 19:03
                      co do zarządu... firmy Oknovid zgadza się klijenta maja w" du.ie" .Piorytetem firmy jest "złapać Leszcza" na umowę , wyłudzić frycowe (% ciężką monetę) i obiecać "Termin". Zbliża sie termin montażu (zaplanowany urlop. itp.) ,a tam odp. ,że moje szyby to jeszcze... nie zamówione , ...{narazie mrówki noszą piasek kwarcowy potrzebny do produkcji szyb !..} Termin kiedyś nadejdzie... jeszcze nie czas, może za 3 tygodnie???,
                      • Gość: amlysy61 Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 00:01
                        w d..ie to mało powiedziane. obługa fatalna. wlasnie 4-tą godzine naprawiam roletę a na serwis czekam już 5 ty ! rok i cisza. Sam naprawiłem 2 okna ale nie umiem wszystkiego. Z serwisu jeszcze nikt przez 5 lat nie dojechał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Roleta elektyczna sama opada! czy ktoś ma na to metodę? Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.
                        • Gość: mz Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.man.bydgoszcz.pl 31.12.10, 00:33
                          ktos mowil o sadzie !
                          mam podobna stacje na 16 okien wstawionych jedno jest ok ! po długiej batalii telefonicznej udało się zgłosić reklamacje jadąc do nich osobiście ! odpowiedz była po dwóch tygodniach - ŹLE UŻYTKOWANE OKNA !!!! - zgłosiłem się do sadu konsumenckiego - sądziłem ze chociaż oknovid przyjedzie zobaczyć co się dzieje bez rezultatu ! maja to wszystko gdzieś ! mam pytanie jak zabrać się do takiego sadu powszechnego ? może ktoś z forumowiczów już oddal te sprawę do sadu ? Pomocy !
                          • Gość: rybau Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 00:23
                            Witam! Ja próbuję reklamować już od 2006 r. Jestem na etapie wezwania przedsądowego. Dostałem właśnie na nie odpowiedź - tym razem od samego prezesa. Nie muszę chyba mówić-jaką? Sąd konsumencki usiłuje załatwiać sprawę polubownie - oni to z pewnością wiedzą i dlatego to olewają, bo faktycznie to Sąd konsumencki nic nie może im zrobić. Najlepiej znaleźć radcę prawnego lub kancelarię i zlecić im dochodzenie roszczenia. Przeważnie samo wezwanie z kancelarii prawnej robi wrażenie i firmy tego typu miękną, żeby uniknąć dodatkowych kosztów sądowych, które są znacznie wyższe niż roszczenie. A ponieważ Oknovid jest sp. z o.o., to w razie czego (upadłość?) pan prezes odpowiada własnym majątkiem.
                            Mnie też odpowiedzieli, że źle użytkowałem, bo należało konserwować- oczywiście nikt nie był nawet obejrzeć okien, więc jest to argument z czapki, czyli bezpodstawny. U mnie mieli pecha, bo odpowiedź na reklamację przysłali po 14-dniowym ustawowym terminie odpowiedzi. Nie wiem jak u Ciebie.. Ale co byś powiedział, żeby wykorzystać nowe przepisy i złożyć pozew grupowy? 15 pokrzywdzonych skrzykniemy jak nic, a wtedy oprócz reklamacji można im jeszcze doliczyć oszustwo i wyłudzenie. Mogę przesłać moją korespondencje z nimi - mój mail: r.august@wp.pl. Jezeli jestes zainteresowany tematem, odezwij się na ten adres, bo na tym formu jestem przypadkiem : czytałem opinie o Oknovid. Pozdrawiam, Rybau
    • jedynytoja Re: Okna firmy Oknovid - opinie 30.07.11, 18:54
      Jak najgorsze doświadczenia jeśli chodzi o solidność
      • Gość: zuk Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.11, 15:28
        Długo zastanawialiśmy się nad wyborem firmy. mimo negatywnych komentarzy skusiliśmy się. I co ważne nie żałujemy.
        Okna są super. Obsługa również.
    • Gość: andrzejk Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.toya.net.pl 26.09.11, 00:26
      Szczerze nie polecam okien firmy Oknovid. Krzywe profile, pękające szyby, niedbałe wykonanie. Wielka tandeta, moje stare, stuletnie okna drewniane były szczelniejsze i lepiej się zamykały niż te ich nowe "energooszczędne". Ich szczelność jest na poziomie starej wiejskiej wygódki - dosłownie wiatr wieje. Reklamacje raz przyjmują, raz odrzucają. Jednym słowem firma bardzo niesolidna.
      • Gość: AS Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.11, 15:30
        JA MA M INNE DOŚWIADCZENIA Z TĄ FIRMĄ. ROK TEMU ZAKŁADALI MI OKNA W DOMU I DO TEJ PORY NIE MAM PROBLEMÓW.
    • Gość: GIGANT Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.11, 09:19
      Witam czy ma Pan kontakt z Prezesem jakiś telefon bezpośredni chciałbym nawiązać współpracę
    • Gość: kAROLA Re: Oknovid - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.12, 10:14
      Naczytałam się tych negatywnych opinii i trochę się obawiałam. Jednakże zdecydowałam się na OKNOVID gdyż jako jedyni pracują na profilu Schuco, który jest rewelacyjny.
      Montaż przebiegł terminowo i profesjonalnie.
      Jestem zadowolona - POLECAM
    • Gość: Marta M. Re: Okna firmy Oknovid - opinie IP: 46.238.225.* 01.10.12, 11:22
      Nie polecam. Firma nie wywiązuje się z umowy. Mam remont łazienki i bardzo spieszyło mi sie z wymianą okna. Zamówiłam je 4 tygodnie temu. W umowie było powiedziane że okno zostanie dowiezione do mojego domu i zamontowane po upływie od 2 do 3 tygodni. Przyjechało po 4 i po wielu upomnieniach moich przez telefon. Mało tego nikt z firmy nie wysilił się aby zadzwonić do mnie i poinformować mnie, że okno nie będzie na czas. Wiem z doświadczenia, że jeżeli firmy nie mają zleceń na daną okolice miasta (ja akurat mieszkam w Fordonie, w Bydgoszczy), to nie opłaca im się jechać do jednego klienta. Nie powinno tak być ale niestety w takim przypadku oszukują i nie wywiązują się z umowy. Nie pomogły moje telefony i to, że majster, który robi mi łazienkę nie może ruszyć z robotą. Nawet dnia, którego okno w końcu zostało dowiezione musiałam dzwonić tam 3 razy gdyż umówieni byliśmy na 8 a panowie przyjechali o 11 bo cytuje 'mieli większy montaż' gdzies indziej. Może dotyczy to tylko tego oddziału w Bydgoszczy, natomiast nie wiem czy jest sens użerać się z ludźmi którzy nie mają szacunku do klienta. NAPRAWDE NIE POLECAM!!!
    • bynio_ok Oknovid - naprawdę polecam 28.10.12, 14:28
      Wymieniałem właśnie ponad 30 okien w domku. Okna są bez zarzutu - Schuco 3 szyby, wszystko elegancko chodzi. Widzę już różnicę - bardzo ciepłe i ciche. Ale najlepsza była ekipa montażowa - szczerze mówiąc jeszcze takiej nie spotkałem. W 3 dni uwinęli się z całą robotą: wyrwanie starych drewnianych okien, osadzenie nowych, demontaż i montaż rolet zewnętrznych, obrobienie okien od zewnątrz i wewnątrz. Wszystko sprawnie, czysto bez jakichkolwiek problemów.
      • Gość: pulpet Re: Oknovid - naprawdę polecam IP: 212.122.223.* 11.12.13, 23:03
        Nie polecam, a wręcz odradzam! Firma bardzo nierzetelna, robią sobie jaja z klientów. Ponad miesiąc czekałam na okna. Dopiero po upomnieniach łaskawie ktoś od nich zadzwonił i w końcu umówił się na montaż. Ale termin znowu został przesunięty, bo coś tam J I znowu czekałam. A ze strony firmy nie usłyszałam ani przepraszam ani pocałuj mnie w ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka