Gość: Alicja IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 17:05 Mam straszną w domu pleśń.Ściany są mokre.Czy można z tym coś zrobic? Jaką farbę na to położy żeby nie odpadało warstwami,a może lepsza będzie tapeta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bunclik Re: Pleśń 03.02.09, 21:20 dopóki nie osuszysz ścian i nie zabezpieczysz przed wilgocią (usuniesz przyczyny)to niestety nic nie zrobisz cały czas będzie odłazić z tego co wiem to niema innej rady jest kilka sposobów ale bez obejrzenia ścian nikt tutaj ci nie doradzi jak to zlikwidować (chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Pleśń IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.09, 23:42 Ok ale jak to osuszyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbiorynadzory.pl Re: Pleśń IP: *.eranet.pl 18.03.09, 10:40 Tonie tylko problem osuszenia. trzeba znaleźć przyczynę jak wspomniał przedmówca. Dopuki nie odetnie się napływu nowej wilgoci nic nie da malowanie, tapetowanie ete cera. Wezwij jakiegoś fachowca (nie złotą rączkę) i niech zasugeruje rozwiązanie. Na pewno zapłacisz mniej niż za uczenie się nba własnych błędach (koszt takiej wizyty powinien się zamknąć w kwocie 300-400 zł). Chyba, że będą musiały być wykonywane "odkrywki". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Pleśń 19.03.09, 14:10 Jezeli ściany z zewnatrz sa suche i w miare "ciepłe",to trzeba poprawić wentylacje. Mozesz do mnie zadzwonic,postaram sie pomoc. 505 248 885 Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Pleśń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:31 Tteż borykałam się z takim problemem.U mnie grzyb zadomowił się w łazience nad kabiną prysznicową w rogu.Mąż skuł tynk popsikal jakimś srodkiem przeciwgrzybicznym pomalowal na nowo ściany ale po ok 3-4 miesiącach to świństwo wróciło pojawiły się też już na całym suficie takie czarne punkty.Całą lazienkę wypsikał srodkiem SAVO (ŚMIERDZI STRASZNIE),zamontował kratkę wentylacyjną (bo nie było) w drzwiach zrobił otwory, okno jest zawsze na nini uchył nastawione i od 2 lat nie mamy żadnego śladu grzyba.Na pewno dobra wentylacja daje 100% życie bez grzyba. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Pleśń 26.03.09, 16:36 Powtarzam - to co wyżej.Nie ma cudów.Wiolgoć trzeba odprowadzić z odpowiednia ilościa powietrza.A wiec o ile ściany nie przemarzaja i nie namakaja z zewnątrz to trzeba poprawić wentylacje. Odpowiedz Link Zgłoś
termoplast Re: Pleśń 15.05.09, 16:32 Najłatwiejszym sposobem poprawienia wentylacji jest zamontowanie nawiewników higrosterowanych. Wkrótce będzie można zamówić taką usługę w naszej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś