mojko40 10.02.09, 09:21 Witam. Mam pytanie dotyczące malowania ścian. Czy tynki maszynowe baumit trzeba przecierać i gruntować ? Jeśli tak to czym ?? Będę wdzięczna za informację . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grupa_psb Re: tynk cementowo wapienny baumit 11.02.09, 09:15 Tynk przeciera się łatą na szorstko, po stwardnieniu - zaciera pacą styropianową lub filcową. Nie jest konieczne gruntowanie tynku przed malowaniem farbą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda Re: tynk cementowo wapienny baumit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 10:44 grupa_psb napisał: > Nie jest konieczne gruntowanie tynku przed malowaniem farbą. To ja zdrowia życzę temu kto pomaluje surowy tynk bez uprzedniego zagruntowania :) Jak na handlowca(PSB?) przystało - dzwonią ale nie wiadomo w którym kościele. Spojrzyj sobie na stronkę Baumitu i znajdź tam farby.... www.baumit.com/pl/misc/doc/kartytechniczne/GranoporFarbe.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
santosan Re: tynk cementowo wapienny baumit 26.05.09, 19:22 Dobrze mowi. Kazdy tynk, gipsowy, czy wapienno cementowy czy inny musi byc zagruntowany przed malowaniem. ja bynajmniej nie spotkalem sie z takim, ktory nie wymaga gruntowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: tynk cementowo wapienny baumit 26.05.09, 19:57 LUTY, masz chłopaku start... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek_tczew Re: tynk cementowo wapienny baumit IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.06.09, 21:29 Pod malowanie zawsze powinno się gruntować z celu zwiększenia wydajności farby, wyrównania chłonności podłoża ewentualnie wzmocnienia podłoża. Przetarcie zalecane w aby usunąć ewentualny luźny kwarc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArcino_Tczew Re: tynk cementowo wapienny baumit IP: *.tcz.vectranet.pl 20.09.09, 10:19 A czym to polecasz ?rek gruntować i czym przecierać tynk ? Odpowiedz Link Zgłoś