mimi795 15.04.09, 14:23 Mam pytanko odnośnie w/w dzrwi chodzi konkretnie o model z szyba wenecką. Czy ktos może posiada takie dzrwi. Bardzo proszę o informacje na ich temat. Z gory dziekuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wacek Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT - Verona 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 19:17 Zamówiłem Gerda GTT plus Barcelona z szybą refleksyjną. Odbieram za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asza Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT - Verona 1 IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.14, 16:02 Drzwi słupsk , polecam firmę vox największy wybór, fachowy montaż, dobre ceny, warto. Odpowiedz Link Zgłoś
majlo776 Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT - Verona 1 02.12.09, 21:37 ja bym nie kupował zwłaszcza tych drzwi mają talent do rozwarstwiania się, jeśli już metalowe z szybą refleksyjną to prędzej Gdański Porty bardzo ciepłe i szczelne drzwi metalowe pokryte winylem.Nie pękają. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1980_net Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT - Verona 1 18.01.10, 22:46 Witam Lepiej nie wchodzi w drzwi Gerda TT i ich odpowiednik z doświetlem Gerda GTT. Moim zdaniem są to zbyt lekkie drzwi. Mają tendencje do wypaczania się pod wpływem silnego uderzenia np. w odbój drzwiowy. Ale nie ma się co dziwić, ponieważ są to tanie drzwi o lekkiej konstrukcji. Obecnie Gerda wprowadziła ich grubszą odmianę oznaczoną symbolem PLUS. Skrzydło drzwiowe posiada 57 mm. grubości. Jednak gdybym miał polecać drzwi do domku jednorodzinnego to wskazałbym na model drzwi gerda WX20 i jego odpowiednika z doświetlem drzwi gerda GWX 20. Drzwi te posiadają atest w klasie 2 ENV natomiast gerda TT i GTT posiadają atest w klasie 1 ENV. NIe chodzi tutaj o wytrzymałość na włamananie tylko na ogólną stabilność skrzydła drzwiowego. Warto jeszcze wspomnieć że drzwi WX20 i GWX20 w kompecie mają ościeżnice (futrynę) o grubości 12,5 cm w kształcie litery "C". Drzwi Gerda TT i GTT mają futrynę przypominająca bardzie litere "L" i grubość 9 cm. Pozdrawiam Maciej Brzeziński Drzwi Gerda Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murator Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT - Verona 1 IP: *.centertel.pl 13.10.10, 13:23 Ja wahałem się pomiędzy GTT a Gdańskiem, ostatecznie użytkuje od miesiąca Portę. Wygląda bardzo podobnie do Gerdy ale jest znacznie cięższa i chyba bardziej solidna. Zastrzegam że to prywatna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT - Verona 1 IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 10:44 Co do Porty to nie mam o nich dobrego zdania. Wymieniałem drzwi wejściowe w bloku w którym deweloper dał takie w standardzie. To jakaś porażka jest tylko 1 zamek, płat z dykty leciutki jak piórko bez wzmocnień ościeżnica cieniutka zamontowana na pianeczkę a szyldy można odkręcić śrubokrętem gwiazdkowym z obu stron. Jak dla mnie to wejście do takiego lokalu zajmuje około 30 sekund. Jeśli przypadkiem macie takie drzwi to nie zastanawiajcie się czy je wymieniać, bo są nowe te drzwi nic nie zabezpieczają i nic nie wygłuszają. Jak dla mnie minimum w bloku to drzwi na poziomie Gerdy WD, które muszą mieć metalową konstrukcje, pełną uszczelkę i minimum 2 zamki. Jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne to zgadzam się z kolego wyżej, żeby wybierać model już na poziomie Gerdy WX20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT PLUS IP: *.internetia.net.pl 05.05.13, 22:48 Jeżeli chodzi o drzwi to tylko Gerda ... powiem tak : jeżeli chcecie wybierać drzwi "zewnętrzne " to tylko METALOWE , dlatego że te panelowe nadawają się tylko do wewnątrz , ktoś pisał o problemach drzwi panelowych zewnętrznych że były jakieś odkształcenia tych paneli . Drzwi gerdy nie są do sforsowania przez złodziejaszków z łomami ... Odpowiedz Link Zgłoś
liryk12 Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT - Verona 1 15.06.13, 07:21 Ja szukałam rożnych drzwi. Patrzyłam się również na gerda, ale w konsekwencji wybrałam drzwi marki Drzwi Studio. Maj bardzo dobre jakościowo drzwi. tu Odpowiedz Link Zgłoś
0panpawlik Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT - Verona 1 11.07.13, 10:08 Konserwatywnie i stanowczo - GERDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wamell drzwi gerda GTT - mam IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 07:28 Odebrallismy drzwi gerda tt już jakiś czas miesiąc, dla nas najważniejsze było to, że mają świetne parametry termoizolacyjne - w domu, gdzie płaci się za ogrzewanie krocie ma to ogromne znaczenie. Poza tym marka znana i solidna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Versus Re: drzwi gerda GTT MaX IP: *.emfme.net 10.05.14, 15:40 Też posiadam ten model drzwi i jestem z niego zadowolony. W moim przypadku chodzi jednak o model GTT Max. Ten model posiada akurat centralny zamek. Było to dla nas bardzo istotne, ponieważ już w okolicy było kilka włamań, a ten model zapewnia większą ochronę antywyważeniową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soniaa21 Re: drzwi zewnetrzne gerda GTT - Verona 1 IP: *.tylda.net 19.07.14, 13:59 proponuję wybrac się do salonu firmy superdrzwi, posiadają duży wybór drzwi w atrakcyjnych cenach Odpowiedz Link Zgłoś