Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    19.09.06, 16:26
    ile dostaje prawnik bez uprawnień w dużej firmie?
    Obserwuj wątek
      • jas Re: prawnik 19.09.06, 16:43
        Pewnie tyle ile Edgar Gosiewski.
      • bozena.jakubowska Re: prawnik 20.09.06, 15:19
        Witam,

Specjalista ds. Prawnych: 5100 brutto.

Pozdrawiam,
        • danko Re: prawnik 03.10.06, 10:17
          wow. a jakiej firmie (branża, wielkość) i na jakim konkretnie stanowisku
          (całkiem samodzielne?) bo właśnie staram się zmienić kancelarię na jakieś
          przedsiębiorstwo (klika lat doświadczenia już mam, ale bez uprawnień).
        • muniek223 Re: prawnik 06.10.06, 21:52
          hmmm... ciekawe gdzie tak dobrze płacą? Z mojego doświadczenia w rozmowach
          kwalifikacyjnych w nawet dość dużych kancelariach wynika, iż na początek
          maksymalna stawka o jakiej można w ogóle mówić to 4500zł brutto. Przynajmniej w
          moim przypadku a jestem aplikantem radcowskim.
          • lusinek1 Re: prawnik 08.10.06, 19:53
            Buhahahahahahaha!!! Ale się uśmiałem... Pani Jakubowska "jaja" sobie robi... a
            szkoda, bo występuje tu w charakterze eksperta... Pracuję jako specjalista ds.
            prawnych w dużej, prywatnej firmie od pięciu lat i w chwili obecnej zarabiam
            3.250 zł brutto. Niedawno w biurze przyjmowaliśmy nowych specjalistów ds.
            prawnych - i chodzi mi tu o Warszawę, żeby nie było, że mówimy o "mojej"
            trójmiejskiej "prowincji" - i na "dzień dobry" była stawka 2000 zł brutto.
            Kwota, którą podała Pani "ekspert" jest... ko(s)miczna. Cóż, nie twierdzę, że
            nie można tyle zarobić, będąc prawnikiem bez uprawnień w firmie, ale łagodnie
            rzecz ujmując, w żadnym razie nie jest to kwota reprezentatywna. Pozdrawiam
            serdecznie ;-)
            • malami777 do lusinek1 10.10.06, 10:10
              pozwole sie nie zgodzić z Toba, pracuje trzeci rok w firmie z branzy IT mającej
              siedzibe w Warszawie, jestem samodzielnym specjalista ds. prawnych, jestem na I
              roku aplikacji radcowskiej, znam b. dobrze angielski i podstawowy francuski i
              zarabiam miesiecznie 6000 brutto, ostatnio byłam na rekrutacji do firmy z
              kapitałem zagranicznym i rozmawialismy o stawce 7500-8000 brutto. Tak wiec w
              Warszawie w dobrej firmie mozna zarobić jako prawnik ale dobry prawnik!!!
              • lusinek1 do malami777 10.10.06, 16:11
                Dobry prawnik czyta ze zrozumieniem ;-)
                Nie napisałem, że "w Warszawie w dobrej firmie" NIE można dobrze zarobić.
                Napisałem jedynie, że kwota ta (wskazan przez eksperta) nie jest w żadnym razie
                reprezentatywna, nawet w Warszawie (gdzie zarobki są, co do zasady, większe,
                niż w innych regionach kraju). W mojej ocenie, a myślę, że odpowiada ona
                realiom, średnie wynagrodzenie jest dużo, dużo niższe. Twój przykład jest więc
                raczej wyjątkiem potwierdzający regułę. Pozdrawiam serdecznie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka