Dodaj do ulubionych

Mazur Ełk

IP: *.crowley.pl 22.01.03, 13:10
Niedługo runda wiosenna. Ełcki Mazur zamyka tabelę czwartej ligi, ale zespół
się wzmocnił - dołączyli byli piłkarze Jagielloni, znający smak występów w
ekstraklasie - Wiesław Romaniuk i Zbigniew Szugzda. Do boju!
Obserwuj wątek
    • mobb Re: Mazur Ełk 22.01.03, 15:45
      Ojej, ale to wzmocnienie to chyba pochodzi z drużyny oldbojów Jagiellonii ?
      Jakoś tak Mazur ma skłonność, że co spadnie niżej, to zamyka tabelę. Że też
      kurde żaden Turek się nie znajdzie, co by nas zasponsorował...

Życzę nowym graczom i całemu Mazurowi sukcesów, ale swoją drogą strasznie
      jestem ciekaw co ich skłoniło do gry w Mazurze. Na emeryturę się przenieśli nad
      jezioro ? Czy też jakiś zieleniak w Ełku otworzyli ?
      No bo chyba nie ściągnęły ich warunki finansowe...
      • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 22.01.03, 15:53
        Faktem jest, że nawet drugą młodość ci gracze mają już za sobą. Przyszli pewnie
        za białostockim trenerem, który w Mazurze pracuje. Dopóki zdrowie dopisuje, to
        grają tam gdzie mogą, bo cóż innego mają robić.
        • mobb Re: Mazur Ełk 22.01.03, 16:07
          No tak, to wyjaśnia sprawę. A który to trener ? Mojsiuszko, czy jakiś inny ?
          • Gość: asiia Re: Mazur Ełk-chce Turka??? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 11:01
            Niech was Bóg broni przed Turkami i innej maści "sponsorami".
            W Szczecinie mieliśmy Turka, a potem farbowanego Szweda, co to za swoje
            sponsorowanie chcieli wydrzeć od miasta 18ha terenu w centrum miasta w
            wieczystą dzierżawę. Efekty są takie, że "Pogoń" właśnie spada do II ligi.
            Partia kibiców "Pogoń Walcząca" najpierw walczyła w wyborach samorządowych, ale
            bez rezultatów. Natomiast duże osiągnięcia mieli ostatnio w bitwie na ulicach
            Szczecina w starciu z policją, tramwajami i wystawami sklepów. Z pięciu
            uszkodzonych tramwajów wybrano potem pół taczki kamieni. W tych tramwajach
            jechali pasażerowie, w sklepach byli klienci. O godz.18 na tych ulicach jest
            pełno ludzi,aż dziw, że tylko kilka osób było rannych. Wszystko przez to,że
            miasto nie może porozumieć się z pazernymi "sponsorami"
            Asiia
    • Gość: Pit Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 13:30
      ci zawodnicy to chyba po piecdziesiatce?
    • Gość: Wisnia Re: Mazur Ełk IP: proxy / 66.213.123.* 25.01.03, 18:16
      Siemka Lapusz!
      Widze ze czuwasz nad dobrem elckiej pilki noznej. Mam nadzieje, ze ruszymy
      ostro i bedzie dobrze bo juz gorzej byc nie moze.... Pozdrowionka. Jesli
      mozesz to informuj na biezaco o poczynaniach naszych kopaczy...
      • Gość: klimka Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 26.01.03, 12:53
        czesc Wisnia - królu bloków przykościelnych!
        Szugzda i Romaniuk mieli szczytowy okres formy, jak byliśmy jeszcze w
        podstawówce, a to kawał drogi stąd. Zwrócę też uwagę, że gracz z tego samego
        pokolenia, może ciut starszy, niejaki Czykier - jest obecnie jednym z głównych
        bohaterów autobiografii Wojtka Kowalczyka, podawanej w formie odcinkowej w
        tempie i Przeglądezie Sportowym. Polecam, bo to pasjonująca lektura. Można się
        z niej między innymi dowiedzieć, że Bako miał najdłuższego z całej drużyny, a
        Kowalczyk nie skończył podstawówki, chociaż i tak był najlepszy z polskiego -
        po prostu mu się nie chciało.
        mazur pany!
        K.
        • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 27.01.03, 08:30
          Witam przyjaciół. Z tego co wiem to obaj nowi ełccy piłkarze są w doskonałej
          dyspozycji. Niejednemu jeszcze pokażą, jak się wiąże krawat lewą nogą. Forza
          Ełk!
          • Gość: Pit Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 12:40
            W wiadomościach sportowych poruszono problem hazardu jaki dotyka piłkarzy ligi
            angielskiej.Są tacy co tracą fortuny.co na to polscy zawodnicy? Kuźba z Wisły
            twierdzi że oni owszem grają,ale o "colę czy coś takiego".
            • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 31.01.03, 18:52
              Jak się spotkamy, to z przyjemnością opowiem Ci o namiętności do hazardu
              niektórych graczy Wisły. zapewniam, że są tacy, co to nie grają o kolę.
              A poza tym ciągle zachęcam do czytania Kowalczyka. Jest coraz fajniejszy.
              K.
              • Gość: Torunianin Re: Mazur Ełk IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:30
                Jestem starym kibicem Mazura, oglądałem mecze III ligowego zespołu ,w którym
                na boisku nad rzeką przy gazowni grali tacy zawodnicy jak
                Michalczyk,Romańczuk,Walczuk ,Sikorski,Szymański,Skorupa,Dawidowski,Pietruszka,
                Remiszewski,Karpowicz,Tetiuk. Była to praktycznie najlepsza drużyna byłego woj.
                białostockiego , a w meczach o wejście do drugiej ligi wygrywała z Lechem
                Poznań, Polonią Warszawa i Warmią Olsztyn. Teraz , kiedy oglądam tabelę IV
                ligi,to się łza w oku kręci.
                Pozdrawiam z Torunia - Janusz Rugień.
                • kibic007 Re: Mazur Ełk 31.01.03, 23:39
                  No tak, mojemu pokoleniu te nazwiska niewiele mówią.

Nota bene, o stadionie nad rzeką mówił mi tylko mój wujek, który chodził na
                  mecze chyba jeszcze w latach 60-tych.

Ja przyznam szczerze, że na mecze zacząłem chodzić, gdy miałem jakieś 5 lat (z
                  tamtego okresu pamiętam mecz z Romintą Gołdap i jeszcze tradycyjne mecze z
                  Gwardią Szczytno (tego klubu chyba już w ogóle nie ma - nie wiem MKS Szczytno
                  to to samo). Za tamtych czasów Mazur grywał (z tego co pamiętam) z MZKS
                  Przasnysz, Sokołami z Ostródy i Sokółki, Narwią Ostrołęka.

Jednak chyba w wieku moim i więcej wspomina jako najlepsze czasy mecz z
                  Hutnikiem Warszawa w ostatniej kolejce (chyba 1:2 lub 0:2), o wejście do
                  drugiej ligi (gdy przyszło więcej ludzi niż mieści stadion) i trochę potem mecz
                  z Jagiellonią B-stok (wówczas w I ligi) - wynik chyba 2:4.

Pozdrawiam Torunianina,

Kibic
                  • Gość: Pit Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 13:46
                    Mnie o stadionie nad rzeką wspominał dawno temu majster który kładł u rodziców
                    glazurę.Opowiadał jak z kolegami na trybunach sięgał po kolejne
                    buteleczki.widowisko sportowe schodziło na plan dalszy.niezły był z niego
                    gość.miał 70 lat a palił dwie paczki Waletów dziennie. jeśli chodzi o Mazura to
                    dosłownie przed chwilką jechałem przy stadionie.na czarnym był chyba jakiś mecz
                    towarzyski.przy płocie sporo ludzi.to znaczy że mimo kiepskich wyników kibiców
                    ełcki klub jeszcze ma.
                    • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 02.02.03, 13:15
                      ma kibiców i będzie mieć, to pewne jak wygrana Cracovii z Kolporterem Korona
                      Kielce 30 marca.
                      mazura szkoda - od tylu lat mówi się, że sponsor tuż tuż, że w przyszłym roku
                      to juz na pewno. I zawsze nici.
                      Nie wiem, czy pamiętacie typków, którzy zawsze pojawiali się na meczach: było
                      na przykład dwóch pijaków, jeden nazywał sie Fryko, a drugi Koko czy jakoś tak.
                      Chodzili po stadionie i krzyczeli :”Mazur i Fryko i Koko”. Jeden założył sie
                      kiedyś że w trakcie meczu przejdzie przez boisko. Dodam, że zakład przegrał.
                      K.
                      • Gość: Pit Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:56
                        Na pojawienie się sponsora raczej bym nie liczył.Nie mogą go się doczekać kluby
                        pierwszoligowe z bogatszych regionów kraju.kluby przechodzą na łaskę samorządu
                        miejskiego dla którego stanowią finansowy kłopot.tak podobno ma być z
                        Górnikiem Zabrze.Nie ma co rozpaczać.Są dużo większe miejscowości a z piłką
                        tak samo mizernie.przechodziłem dziś przy dawnym kinie Orzeł.tutaj to istotnie
                        można się rozpłakać.przedwojenna sala teatralna przestaje istnieć.kupił ją
                        K.Rydzewski.wcześniej wojsko zdemontowało żyrandole i przekazało je biskupowi
                        (nie wiem czy akurat biskupowi ale takie chodzą słuchy).w miejscu gdzie
                        wieszano plakaty jakieś okropne dechy.profanacja tego obiektu trwała ponad 10
                        lat.pamiętam jak była w nim wypożyczalnia kaset oraz stoły
                        pingpongowe.przychodziły znudzone typy z całej okolicy.rzucanie
                        rakietami,kipowanie gdzie się da,łamanie krzeseł,zawsze ktoś z kimś się bił.
                        dwa lata temu czytałem o ełckim teatrze.mowa była też o budynku,że wspaniały,że
                        unikalny.dziś raczej można powiedzeć ze sala teatralna w Ełku była.przyczyny po
                        części te same co w przypadku Mazura,ale chyba nie jedyne.
                        • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 03.02.03, 08:24
                          Orzeł, orzeł... W pewnym momencie władzę przejęli tam małoletni Cyganie,
                          ganiali się po stołach do pingla i do bilarda. Pewnego roku miał tam miejsce
                          bal, choć pewnie trafniejszym określeniem byłby "balet" sylwestrowy. Nie powiem
                          kto odlewał się z loży na dół, bo po co. Ale wracając do Mazura - zgadzam się z
                          Pitme, sponsora raczej długo nie będzie. Ale Mazur nie zginie. Czesto było tak,
                          że wydarzenia na boisku były tylko tłem do wyczynów na trybunach. Pamiętam jak
                          jeden z bardziej krewkich kibiców pewnego razu przez sporą część meczu
                          terroryzował sędziego liniowego - dodam tylko, że napastnicy Mazura nieczęsto
                          bywali wówczas na spalonym. Pamiętam też spokojne konwersacje obrońców Mazura z
                          kolegami na trybunach. Pozdrawiam.
                          • Gość: Wisnia Re: Mazur Ełk IP: *.labs.kent.edu 04.02.03, 01:11
                            A tak wlasciwie to kiedy zaczyna sie runda rewanzowa? Lapusz mam nadzieje, ze
                            bedziesz zdawal relacje na biezaco bo niestety nie bede mogl chodzic na mecze
                            tak jak niegdys bywalo. A moze jest jakas stronka gdzie moglbym zobaczyc jak
                            przedstawia sie tabela i terminarz rundy rewanzowej? Pozdrawiam...
                            • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 04.02.03, 08:19
                              Cześć Wiśnia. Gdzie Ty się podziewasz brachu. Stronka była, ale póki co nie
                              działa, bodaj książe ją tworzył. W miarę nadchodzących wieści w tym wątku będą
                              pojawiały się informacje. Pozdrawiam.
                              • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 04.02.03, 10:58
                                cześć wiśnia, kolego sympatyczny, pozdrawia Cię przyjaciel z osiedla Chamowo,
                                obecnie na emigracji w Krakowie. czyżbyś zarabiał na życie razem z Pawłem G.
                                gdzieś w Ohio, zawiadując diabelskim młynem? Napisz, bo to ciekawe.
                                A tu jest coś specjalnie dla wszyskich fanatyków piłki nożnej: relacja z
                                internetowego forum Ruchu Chorzów, napisana w gwarze śląskiej. Nie sa to żadne
                                wygłupy, bo oni używają tej gwary normalnie. Rzecz dotyczy meczu Ruch Chorzów -
                                Cracovia, spraingoweg (1:1):

"dokładno relacja napisze lukas,a jo moga napisać ino moje spostrzeżenia!
                                w 1 polowie w sumie za dużo się nie dzialo!juz na początku craxa nom kulła tora!
                                jakiś gorol walnąl z kępy!nawet dobrze sie zaprezentowoł KAłASZ,dużo
                                lotoł,szukoł bali!walczoł tyż KIWI!trza przyznać ze były ciyżkie warunki do
                                gry,śnieg,ślisko!w 1 polowie jeszcze godno opisania jest obrona nowaka,kiery
                                bardzo fajnie obroniol kępa zawodnika craxy!no i to że by my strzelili brama z
                                połowy,bo torman cracovii chciał se przyjąć bal i mu przeleciała pod noga!
                                w 2 polowie chopcy grali lepiej,wloz praktycznie cały inny skład,ino biza groł
                                cały mecz!brama strzeloł suker!a w obronie bardzo dobrze groł edek cecot!
                                ogolnie moim zdaniem zagrali nawet nieźle,jak na ten okres,biorąc pod uwaga że
                                boł to 1 sparing i że były kiepskie warunki!
                                no ale bardziej szczegółowo relacja pewnie napisze lukas"
                                • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 04.02.03, 11:45
                                  Dobre, pozdrowiłbym lukasa, pisze bardziej szczegółowo.
                                • Gość: Wisnia Re: Mazur Ełk IP: proxy / 66.213.123.* 04.02.03, 20:30
                                  Przypuszczenia Twoje niestety musze potwierdzic. Bawimy sie z Pawlem niezle
                                  chociaz strasznie jest zimno i zaczyna mi juz brakowac Elku. Spoko ze chociaz
                                  przez forum moge sie jakos zblizyc do tego miasta. A Tobie tez zycze abys jak
                                  najszybciej powrocil z emigracji. A moze bysmy tak wszyscy powrocili i
                                  wciagneli nasz Mazur do II ligi, co Wy na to?
                                  Pozdrawiam....
                            • kibic007 Re: Mazur Ełk 04.02.03, 17:14
                              Uważam, że to skandal, że w dzisiejszych czasach nie było dostępnych wyników z
                              IV ligi (zwłaszcza na stronach lokalnych gazet - w szczególności GW w Olsztynie
                              odstaje od innych wydań, gdzie sekcja z IV ligą jest na stałe w dziale sport
                              [nawet ich email kontaktowy nie działał, kiedy chciałem im za to nabluzgać).

Zainteresowanych odsyłam na pogranicza województwa - tj. do Elbląga

www.portel.pl/dzial.php3?id_dz=4

mniej więcej po 2-3 dniach od kolejki są wyniki i tabele (włącznie z
                              juniorami).

Zeby nie zapeszyć na razie nie podam strony gdzie są wyniki z okręgówki (pod
                              warunkiem, że MKS Szczytno nie wejdzie do IV ligi).

Pozdrawiam innych Kibiców,
                              Kibic
                • Gość: Stary Re: Mazur Ełk - reminiscencje IP: proxy:* / *.fan-tex.com.pl 05.02.03, 18:16
                  Gość portalu: Torunianin napisał(a):

> Jestem starym kibicem Mazura, oglądałem mecze III ligowego zespołu ,w którym
                  > na boisku nad rzeką przy gazowni grali tacy zawodnicy jak
                  >
                  Michalczyk,Romańczuk,Walczuk ,Sikorski,Szymański,Skorupa,Dawidowski,Pietruszka,
                  >
                  > Remiszewski,Karpowicz,Tetiuk. Była to praktycznie najlepsza drużyna byłego
                  woj.
                  > białostockiego , a w meczach o wejście do drugiej ligi wygrywała z Lechem
                  > Poznań, Polonią Warszawa i Warmią Olsztyn. Teraz , kiedy oglądam tabelę IV
                  > ligi,to się łza w oku kręci.
                  > Pozdrawiam z Torunia - Janusz Rugień.

Sprowokował mnie Torunianin do tego,że przypomniałem sobie jaka atmosfera
                  panowała na meczach Kolejarza a później Mazura Ełk.
                  Przeciwnie jak Torunianin mogę napisać,że jestem starym "nie kibicem" Mazura.
                  Na mecze chodziłem gdy miałem lat 16 i trochę więcej.
                  Niedzielny mecz w tamtych czasach był wielkim wydarzeniem w mieście.Czekało się
                  nań gdy tylko pokazały się afisze następnego meczu.
                  Najciekawsze zawsze były derby Białostocczyzny t.j. mecz Mazura z Gwardią
                  Białystok. Na stadion nad rzeką przychodziły tłumy mieszkańców Ełku oraz
                  przyjeżdzali kibice z Białegostoku. Atmosfera była bardzo gorąca tak w Ełku jak
                  i w Białymstoku bo na rewanż tamże jechało klikanaście ciężarówek kibiców z
                  Ełku.
                  No a potem po zdobyciu mistrzostwa III ligi rozpoczynały sie rozgrywki o
                  wejście do II ligi.Mazur grał w lidze nie tylko z tymi co wymienił Torunianin
                  ale były również i drużyny BZURA Chodaków, TUR Bielsk Podlaski, rezerwy Legii,
                  Okęcie Warszawa. W tamntych czasach stać było Mazura na zaangażowanie trenera z
                  Warszawy p.Sowińskiego, który gdy Mazur po raz trzeci nie wszedł do II ligi
                  przeszedł na trenera do Bałtyku Gdynia wraz z najlepszymi zawodnikami: "Bambo"
                  Załęskim,Białowcem i Michalczykiem. Zawodnicy ci nie wrócili do Ełku.
                  Po latach Michalczyk grał w Starze Starachowice,mieszkał tam na stałe z rodziną.
                  Torunianin nie wymienił wielu piłkarzy z tamtych lat: Pieczeńczyk,Jackowski-
                  bramkarze,bracia Baklarze, bracia Sadowscy-"Mazurki", Chodkiewicz - "Szufla",
                  Romańczuk,który był potężnym "chłopem" ale bardzo sprawnym. To po jego strzale
                  nożycami do tyłu padła bramka i wówczas w Gazecie Białostockiej
                  zatytułowano "Hat trick Romańczuka".
                  W ramach rozgrywek Mazura w III lidze padł rekordowy wynik meczu 19:0, było to
                  spotkanie z Sokołem Sokółka. My, chłopacy, mówiliśmy wówczas, że gdyby był
                  wynik 20:0 to czytelnicy Gazety wzięliby to za chochlik drukarski i myśleliby o
                  wyniku 2:0.
                  Po wygranym meczu zawodnicy otrzymywali po 100 zł za co mogli iść ze swoimi
                  dziewczynami do Turystycznej na tańce. A gdy zawodnicy słabo grali to kibice
                  tłumaczli, że pewnie byli wczoraj na dancingu i są bez formy.
                  Wielkim wydarzeniem w Ełku był mecz Mazura z RUCHEM Chorzów w marcu 1962 r.w
                  ramach rozgrywek o Puchar Polski. Mazur przegrał niewysoko ale wówczas padł
                  rekord jak to dzisiaj się mówi oglądalności. Kibice przyjechali nie tylko z
                  Białegostoku ale i z Olsztyna i wszystkich okolicznych miast powiatowych.
                  Stadion nad rzeką początkowo miał 1 boisko przy którym był poniemiecki
                  barak szatni. Potem zrobiono drugie boisko z bieżniami i ogrodzeniem płyty
                  boiska.
                  Po kilkunastu latach pracownicy Gazowni mieli w tym miejscu swoje działki
                  warzywne dlatego gdy zaniechali upraw to rozpleniły się krzewy i chwasty.
                  Na jesieni widziałem, że rozpoczęto tam zdejmowanie wierzchniej warstwy darniny.
                  Jak jest teraz i czy będzie to kontynuowane nie wiem. Moim zdaniem szkoda
                  pieniędzy, ponieważ jest to teren podmokły i nawet gdy włączy się ten teren do
                  ciągu spacerowego od Placu Sapera to i tak jest to zbyt daleko od miasta.
                  Czyba,że użytkownik bądź gospodarz będzie zinstytucjonalizowany.
                  To by było na tyle, pozdrawiam,
                  Stary
                  • Gość: klima Re: do Starego IP: *.krak.gazeta.pl 05.02.03, 19:17
                    naprawdę piękne są Pańskie wspomnienia
                    pozdrawiam
                    K.
                    • Gość: Lapusz Re: do Starego IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 06.02.03, 08:38
                      Również przeczytałem całość na jednym oddechu. Dzięki, Stary. Dodam nie bez
                      odrobiny dumy, że wspomnieni "bracia Baklarze" to mój dziadek i jego brat. W
                      Mazurze też później grał młodszy Baklarz, tj. sym Baklarza - dziadka. Mecz z
                      Ruchem Chorzów - pięknie.
                      • Gość: Lapusz Re: do Starego IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 06.02.03, 08:41
                        A pamiętacie mniej odległe czasy - porażka z URsusem, bodaj 1:3 w walce o drugą
                        ligę - pamiętam jak dziś. I bardziej świeże - tytuł w prasie: "Lider padł w
                        Ełku", kiedy to Nowakowski, teraz Świt z Nowego Dworu Maz. nie miał nic do
                        powiedzenia, a dwie bramki strzelił Mulak.
                        • Gość: klima Re: do Starego IP: *.krak.gazeta.pl 06.02.03, 09:43
                          dla mnie też historia mazura zaczyna się mniej więcej w tym samym czasie.
                          Uciekałem z domu, żeby na mecze przychodzić.
                          Pamiętacie taki zespół Polkolor Piaseczno, później Dominet?
                          A gościa, któy na meczach z Wigrami wrzeszczał ”Oddajcie nam basen?”
                          K.
                        • Gość: Pit Re: do Lapusza IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 09:52
                          Wywalili z rządu dumę rodziny to tylko pozostało piłkarskimi wspomnieniami
                          życ.Napisz Lapusz co u wujasa,czy się odnalazł po dymisji,co o Rywinie wie,czy
                          rybki z nim łowił.No i ile z tych 17,5 melona by tobie przypadło.
                          • Gość: Lapusz Re: do Lapusza IP: *.crowley.pl 07.02.03, 11:21
                            Wujas z Rywinem i kilkoma innymi, nazwijmy "wysoko postawionymi
                            funkcjonariuszami państwowymi" przygotowują kilka nowych ofert. Uchylę rąbka
                            tajemnicy. Będzie można zakupić bardzo liberalną ustawę aborcyjną za jedyne 5
                            mln USD, 3 nowe koncesje RTV, każda po 40 mln USD oraz absulutny hit: 80%
                            dopłaty dla rolników + 20% bipaliw obowiązkowo, cena promocyjna 100 mld USD.
    • mobb Ooo leeeeeeeee, o leee o le oleeee 04.02.03, 22:01
      nie daaamy sie
      nie daaaaaaaaaaamy sie !!!
      • Gość: Lapusz Mazur IP: *.crowley.pl 20.02.03, 14:57
        Sparing Mazura w Białymstoku: Jaga - Mazur 2:2. Ech, Wisełka, Wisełka, ech,
        Wisełka, Wisełka dzisiaj poczyyniiii zemsteeeee. Ole, oleeee, ole olaaa, nie ma
        baaaataaa!!!
        • Gość: klima Re: Mazur IP: *.krak.gazeta.pl 20.02.03, 18:13
          W krakowie czuć nerwowe oczekiwanie.
          Oby mądrość była w nas
          K.
          • ralston Re: Mazur 20.02.03, 18:17
            Za każdą bramkę Wisełki wypijam dziś piwo. Chcę się upić!
            • ralston Lazio- Wisła 3:3 20.02.03, 23:52
              No i jestem gotowy... chociaż tylko zremisowaliśmy..
              • Gość: Lapusz Re: Lazio- Wisła 3:3 IP: *.crowley.pl 21.02.03, 09:11
                A nie to gęś kopnie! Nie wiem czy ManU, czy Barcelonka, czy Realik miałby
                szanse z wisełką. Chyba, kurna mać, NIE!!! Potrzymuję swoje przekonania z
                wczesnej jesieni - w tym sezonie Puchar UEFA, a w przyszłym... W następnej
                rundce Sparta Praga, a potem tylko jeszcze dwóch. Trzebaby powoli zbierać
                pieniąchy na wyjazd na finał. Muszę podzielić się też swoim żalem. Przyszedłem
                z rańca do roboty, pytam chłopaków czy meczyk oglądali, a ok. 70% pyta mnie
                jaki meczyk, niektórzy owszem, urywki, jeden zapytał czy Legia grała.
                Ignorancja mnie zmierziła.
                • kibic007 Ludzie, co Wy z tą Spartą... 21.02.03, 11:01
                  Gość portalu: Lapusz napisał(a):

> A nie to gęś kopnie! Nie wiem czy ManU, czy Barcelonka, czy Realik miałby
                  > szanse z wisełką. Chyba, kurna mać, NIE!!! Potrzymuję swoje przekonania z
                  > wczesnej jesieni - w tym sezonie Puchar UEFA, a w przyszłym... W następnej
                  > rundce Sparta Praga,

Ludzie, co Wy z tą Spartą???? Nawet Gazeta Wyborcza w tekście na stronach Sport
                  w internecie napisała:

"W ćwierćfinale zwycięzca tego dwumeczu zagra ze Spartą Praga albo tureckim
                  klubem reprezentanta Polski, Romana Dąbrowskiego, Besiktasem Stambuł."

TO SLAVIA PRAGA GRA Z BESIKTASEM W TEJ RUNDZIE.

P.S. nie liczyłbym, że Slavia przejdzie - raczej Besiktas,

Kibic

• Gość: Lapusz Re: Ludzie, co Wy z tą Spartą... IP: *.crowley.pl 21.02.03, 11:31
                    Dzięki za info, Kibic
                    • Gość: klima Re: Ludzie, co Wy z tą Spartą... IP: *.krak.gazeta.pl 21.02.03, 14:41
                      transmisji słuchałem w radiu kraków i po pierwszych 20 minutach byłem
                      przekonany, że Wisła wtopi. Poza tym na telefony i smsy do przycjaciół z forum
                      wydałem dużo pieniędzy. Pit, Łapusz, do usłyszenia za tydzień
                      K.
                      • Gość: Lapusz Re: Ludzie, co Wy z tą Spartą... IP: *.crowley.pl 24.02.03, 08:22
                        Do usłyszenia.
                        • Gość: Lapusz Re: Wisła + Mazur IP: *.crowley.pl 27.02.03, 08:52
                          W drużynie Mazura kolejna gwiazda - Jacek Chańko, mający za sobą występy w
                          Werderze Brema. Dziś zadebiutuje w sparingu z zawsze nieprzyjemnym i trudnym
                          przeciwnikiem - Zniczem Biała Piska. Wisłereiro, wisłereiro, dziś będzie
                          kolejny krok ku puchareiro, puchareiro, puchareiro la, la, la, la, la, la,
                          la..... Klima - czy będziesz na zimnym stadioneiro przy Reymonteiro?
                          • Gość: klima Re: Wisła + Mazur IP: *.krak.gazeta.pl 27.02.03, 10:27
                            Obglądnę w telewizorze lub posłucham relacyi w radioodbiorniku. na Wisłę jakoś
                            nie chodzę, chociaż nie mam nic przeciwko ich sukcesom. Wolę KSC.
                            K.
                            • Gość: Lapusz Re: Wisła + Mazur IP: *.crowley.pl 28.02.03, 08:29
                              No ico? Przymyślane, konsekwentne przygotowania we Francji ch. strzelił bo
                              włochi zaczęli kombinować niczem rywin. Pier... UEFE - nie se robi rozgrywki
                              dla krajów Europy Zach + Pd. z wykluczeniem niektórych drużyn, za to z dwoma
                              reprezentacjami Juwe, ManU i Realu, może Barcy, nie daj Bóg dopuścić Polaków
                              czy innych zapyzialców. Zabić norwega z UEFY i sędziego!
                              • Gość: Pit Re: Wisła + Mazur IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 28.02.03, 09:42
                                Widać że ci z Lazio to delikatne pedałki.Pamiętacie jak się grało.
                                snieg z deszczem,Płat mówi że o nas że najgłupsi na wiosnę.a bramy szły jedna
                                za drugą,sztuczki techniczne i inne bajery.
                                • Gość: Lapusz Re: Wisła + Mazur IP: *.crowley.pl 28.02.03, 14:12
                                  Są pedkami ewidentnie i na wieki. W cymbergaja bym z nimi nie chciał grać.
                                  Jestem pewien na 1000%, że Wisła ich zmiażdzy, nawet jeśli meczyk miałby się
                                  odbyć w Papui Nowej Gwinei.
                                • Gość: Stary Re: Wisła + Mazur IP: *.fan-tex.com.pl 28.02.03, 18:19
                                  A w zamierzchłych czasach, czyli wtedy gdy ja chodziłem na mecze Mazura, mówiło
                                  się na stadionie w deszczową, zgniła pogodę, że Mazur dobry jest na błoto.
                                  Zawsze wygrywał.
                                  A jesli chodzi o mecz z Makaroniarzami - to macie rację MIĘCZAKI!!!!
    • kibic007 Ludzie, o co chodzi??? 03.03.03, 18:36
      Na tydzień straciłem kontakt z internetem i nie mogę się nadziwić.
      Kto został nowym sponsorem Mazura, że zamiast obiecanych czwartoligowców z
      Legii II, przychodzą Chańko i Kwiatkowski (nie wspominając starszego pokolenia
      Jagiellonii)?

Nic z tego nie jarzę, bo podejrzewam, że więcej zarobią w np. Olimpii Elbląg
      czy Jezioraku Iława, nie mówiąc o I lub II lidze.

Czy ktoś się orientuje? Może budżet miasta/powiatu został zwiększony?

Pozdrawiam Kibiców,

Kibic
      • Gość: lapusz WISŁA IP: *.crowley.pl 05.03.03, 08:28
        DLA MNIE TO NAJWAŻNIEJSZY MECZYK PO ALBO NAWET NA RÓWNI Z POLSKA-KOREA NA MŚ.
        • mobb Re: WISŁA - Ooo leeeeeeeee, o leee o le oleeee 05.03.03, 09:14
          nie daaamy sie
          nie daaaaaaaaaaamy sie !!!
          • Gość: klima Re: WISŁA - Ooo leeeeeeeee, o leee o le oleeee IP: *.krak.gazeta.pl 05.03.03, 09:51
            Obstawiłem wynik 2:2 u mnie na zakładzie
            • ralston Re: WISŁA - Ooo leeeeeeeee, o leee o le oleeee 05.03.03, 16:45
              A mi się śniło, że będzie 2:0 po dwóch bramkach Żurawskiego i jeszcze kilku
              zmarnowanych pewniakach... Tylko nie wiem czemu, we śnie na hali grali...
            • Gość: Wisnia Re: WISŁA - Ooo leeeeeeeee, o leee o le oleeee IP: 66.213.123.* 05.03.03, 19:32
              Mam nadzieje, ze wygrasz zaklad. Sledze relacje na zywo na internecie, jeszcze
              25 minut i wszystko bedzie jasne, na razie 1:2 ale moze Zuraw cos
              ustrzeli....Oby !!!
          • Gość: wuzel Re: WISŁA - Ooo leeeeeeeee, o leee o le oleeee IP: 212.244.162.* 05.03.03, 20:26
            no i po ptakach :((( szkoda tych pierwszych minut ... a wszystkiemu znów
            winna E. Górniak i cyklisci , no i jeszcze ten sędzia co to se noge zepsuł.
            A tak przy okazji dzięki za kącik sportowy. Mam nadzieję że prawie na żywo
            prześledzę tu poczynania naszego Mazura. Powątpiewam niestety w mozliwość
            kibicowania na trybunach.
            A może coś o Małyszu ;)Pozdrawiam.
            • Gość: Lapusz Re: WISŁA - Ooo leeeeeeeee, o leee o le oleeee IP: *.crowley.pl 06.03.03, 09:32
              Szkoda. Prawda jest taka, że Włosi w takich sytuacjach jak miała Wisła bramki
              strzelają, a w takich sytuacjach jak Wisła traci oni nie tracą. Myślę i wierzę,
              że sponsor nie zacznie jeszcze dyskontować zysków, że utrzyma świetną drużynę
              do Ligi Mistrzów (może nawet wzmocni - przydałoby się w wiadomej formacji), bo
              szkoda byłoby stracić taką ekipę. Ale techniczka Cantoro czy Uche - poetry.
              BRAWO I DZIĘKUJEMY.
              • ralston Re: WISŁA - Ooo leeeeeeeee, o leee o le oleeee 06.03.03, 10:03
                Szkoda przegranej, ale widać, że ta drużyna ma szanse powalczyć z każdym.
                Oprócz już wymienionych mi bardzo podobał się Głowacki. Duża klasa - tyle
                czystych, bez faulu, odbiorów piłek - bardzo dobra gra.
                Czekamy na Ligę Mistrzów, tylko prawdopodobnie Wisełce zabraknie paru punktów w
                rankingu, żeby trafić do puli drużyn rozstawianych i pewnie na początek
                dostanie jej się ktoś z górnej półeczki...
                • Gość: Lapusz MAZUR IP: *.crowley.pl 10.03.03, 08:25
                  W weekend odbyły się w Suwałkach legendarne derby: Wigry - Mazur E. 3:0.
                  • Gość: Stary Re: MAZUR IP: *.fan-tex.com.pl 10.03.03, 12:49

> W weekend odbyły się w Suwałkach legendarne derby: Wigry - Mazur E. 3:0.

To brzmi jak nekrolog.

To brzmi jak nekrolog.

To brzmi jak nekrolog.
                    • Gość: klima Re: MAZUR IP: *.krak.gazeta.pl 11.03.03, 10:46
                      Cały czas polecam wsomnienia Wojciacha Kowalczyka w Przeglądzie Sportowym. Łza
                      się w oku kręci, jak pisze o pijaństwie Wójcika!
                      K.
                      • Gość: Cats Re: MAZUR IP: *.herc.net.pl 17.03.03, 21:38
                        Runda wiosenna ruszyla juz w Elku??Jak spisal sie Mazur?
                        • Gość: Lapusz Re: MAZUR IP: *.crowley.pl 26.03.03, 09:58
                          Klima - nic nie mówisz, a niedługo Cracovia z Kolporterem się potyka. Pono sam
                          Listek na mecz się wybiera, TVP 3 transmisję przygotowuje.
                          • Gość: klima Re: MAZUR IP: *.krak.gazeta.pl 26.03.03, 16:45
                            Zadziwiający jest szum wokół tego meczu. nie uwierzycie: 3 liga, środek sezonu,
                            a zapowiedziało się 100 dziennikarzy, władze miasta i piłki, samych scyzoryków
                            przyjeżdża około 1500. Mam nadzieję, że to początek prawdziwego odrodzenia
                            Cracovii. Ostatnio na Cracovię zawędrował Kasperczak, żeby popatrzeć na
                            zawodników ( wygrali ze sławetną Skawinką 2:1). Oby tak dalej. jest duży ruch
                            wśród kibiców, nowe fklagi (”Oczyścimy Kraków z wiślackiego ścierwa”, ”Łowcy
                            Psów” (Psy to popularne w krakowie określenie kibiców Wisły), Jude Gang bardzo
                            aktywny ( bojówka cracovii). Ogólnie - bardzo ciekawie i po ryju można ślicznie
                            wyłapać.
                            K.
                            Są straszne problemy ze zdobyciem biletów. Pewnie będę musiał spędzić kilka
                            godzin w ogonku.
                            • Gość: Lapusz Re: MAZUR IP: *.crowley.pl 27.03.03, 08:18
                              No, no... Kiedy na Mazurze będzie tak raźnie. Akredytuj się jako prasa.
                              • Gość: Lapusz Re: MAZUR IP: *.crowley.pl 27.03.03, 14:56
                                Właśnie się dowiedziałem, że w debiucie Mazur pokonał Olimpię Olsztynek 4:1 i
                                zamienił się z wyżej wymienioną miejscami w tabeli. Teraz Olimpia jest ostatnia.
                                • Gość: klima Re: MAZUR IP: *.krak.gazeta.pl 27.03.03, 15:57
                                  cieszy ten fakt niewymownie. Ciekawe, ilu dziennikarzy akredytowało się na ten
                                  pojedynek. Może 100?
                                  K.
                                • Gość: Wisnia Re: MAZUR IP: 66.213.124.* 28.03.03, 20:40
                                  Niezle, ale Lapusz napisz cos wiecej... Moze wiesz kto strzelal, a moze jest
                                  gdzies cos wiecej na internecie na ten temat? Trzymajcie sie, sledze czujnie
                                  wedrowke Mazura do 2 ligi.... :)
                                  • Gość: szczurens Re: MAZUR IP: 213.199.197.* 28.03.03, 21:17
                                    moze troche nie na temat ale w zeszły łikend byłem w Łęcznej i obserwowałem
                                    pojedynek Górnika z Arką Gdynia. Pradziwi fani piłki na pewno wiedzą co było
                                    powodem mojej tam obecności. Powiem szczerze- wynik mnie nie zadowolił ale mecz
                                    pozimem niewiele odbiegał (jezeli wogóle) od pojedynków Lecha. Wnioskować mogę
                                    zatem że druga liga gra podobnie do pierwszej. Posune sie dalej i powiem że
                                    trzecia gra jak druga itd. W związku z powyższym sugeruje że Mazur już dawno
                                    reprezentuje poziom ekstraklasy tylko nie ma argumentów przetargowych przy
                                    zielonym stoliku.
                                    ps. Areczka przegrała 0:1 chciaż prawie całą drugą połowę grała w 10 i dzielnie
                                    się broniła aż do 91 minuty......
                                    • Gość: manio Re: MAZUR IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 21:37
                                      Dzisiaj widziałem żywą legendę Mazura - Ciuchcię ( wiecie kto to ? czy to może
                                      dla Was epoka dinozaurów?). Malował drzwi w Urzędzie Miasta. i tu naszła mnie
                                      refleksja ,że dzisiejsza kondycja klubu MAZUR koresponduje z kondycją i
                                      wyglądem jej dawnego lidera. Ale to takie podłe czasy również dla sportu.
                                      Mazur do boju !!!!!!!!!!!!!!

manio-kibic
                                      • Gość: Lapusz Re: MAZUR IP: *.crowley.pl 31.03.03, 08:47
                                        Faworyzowany Start Działdowo - Mazur E. bez bramek.
                                        • Gość: klima Re: MAZUR IP: *.krak.gazeta.pl 31.03.03, 18:29
                                          Natomniast Cracovia przegrała kruca fuks u siebie z Kolporterem 0:1. szkoda, bo
                                          była lepsza i grała ciekawiej. Ale Wdowczyk pięknie poustawiał swoją załogę,
                                          chłopaki zagrali z żelazną konsekwencją i to wystarczyło.
                                          natomiast oprawa meczu - CZAPKI Z GŁÓW! Wyobrażacie sobie IIIligowy mecz z 10
                                          tysięczną publicznością, setkami flag, rac i sztandarów, pieśnią carmina burana
                                          na rozpoczęcie? To było naprawdę niezwykłe.
                                          K
                                          • Gość: szczurens Re: MAZUR IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 00:01
                                            Na Lecha regularnie chodzi 18-tys. Fajerwerki tyz są. Na szczęście chulgani
                                            jeżdżą na ustawki do Wrocławia i nie niszczą widowiska sportwego burdami. Całe
                                            rodziny na trybunach- to jest to....
                                            • Gość: szczurens Re: MAZUR IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 22:35
                                              Pobiliśmy San Marino. Ich zawodnicy mają takie cudownie brzmiące włoskie
                                              nazwiska. Szkoda że to nie reprezentacja Italii.....
                                              • ralston Re: MAZUR 02.04.03, 22:46
                                                Wychodzi jednak na to, że Wisła górą. Cztery bramki ich... Jak by nie liczył...
                                                • Gość: Lapusz Re: MAZUR IP: *.crowley.pl 07.04.03, 12:29
                                                  Kolejna ofiara wiosennej dyspozcji Mazura: Tęcza Biskupiec poległa 4:0.
                                                  Oficjalnie pracę trenerską zakończył Stefan Marcinkiewicz.
                                                  • Gość: Pit Re: MAZUR IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 16:10
                                                    Teraz to i lider może w Ełku paść.
                                                  • Gość: wisnia Re: MAZUR IP: *.neo.rr.com 09.04.03, 03:28
                                                    Dzieki Lapusz za nowinki. Mam nadzieje, ze sie utrzymamy a od nastepnego sezonu
                                                    juz tylko awans i awans... A tak w ogole jak tam sytuacja finansowa naszego
                                                    klubu? A jak oprawy meczu? Chyba nie tak zajebiste jak na Cracovii? Swoja droga
                                                    czekam na derby Krakowa, Wisla-Cracowia .... w 2 lidze....
                                                  • Gość: Lapusz Re: MAZUR IP: *.crowley.pl 09.04.03, 08:36
                                                    Tak się zastanawiałem, kto to w środku nocy nadaje. I już wiem. To ten, co z
                                                    papierosem w dłonicy potrafił nieraz obrońcę setnie zamotać. Nie znam sytuacji
                                                    finansowej Mazura, ale jak się domyślam to nie ma czego pozazdrościć.
                                                    Jednakowoż wzmocnienia z Białegostoku robią swoje. Ale, ale. Pewno nie możesz
                                                    przyjacielu na Ligę Mistrzów pozierać, a zaprawdę powiem Ci, że wczoraj Realik
                                                    z MU się potykał. 3:1 dla Realiku było, powiem tylko, że w czasie meczyku
                                                    klikakrotnie sam za głowę się chwyciłem, nie do opisania poezyja futbolowa.
                                                    Powiem tylko, że po brameczce Figo sam Szczepan długiego SMSa do mnie
                                                    wystosował.
                                                  • Gość: klima Re: MAZUR IP: *.krak.gazeta.pl 09.04.03, 19:06
                                                    Cracovia: Siarka Tarnobrzeg: 3:1. Było ciężko, chłopaki grają bez takiej werwy
                                                    jak jesienią. Ale może się uda.
                                                    A teraz wątek osobisty. Wracałem samolotem z Belgii do Krakowa i kogo spotkałem
                                                    na lotnisku w Warszawie? Katarzynę naszą kochaną. Leciała z wawy do Gdańska. To
                                                    smutne, że łatwiej się spotkać na lotnisku niż w mieście rodzinnym
                                                    pozdro
                                                    K.
                                                  • Gość: wisnia Re: MAZUR IP: *.neo.rr.com 09.04.03, 20:40
                                                    Dzieki.... Co prawda nie dane jest mi ogladac lige mistrzow ale liga angielska,
                                                    hiszpanska, niemiecka, argentynska i brazylijska sa tu na porzadku dziennym...
                                                    oczywiscie jesli sie ma specjalna kablowke... Jutro bede mogl nacieszyc oko
                                                    meczem na zywo pomiedzy cieniasami z Wloch ktorzy fuksm wyeliminowali Wisle a
                                                    Porto... Co prawda spoznie sie godzinke do pracy ale czego sie nie robi dla
                                                    futbolu.. Moze sie ktos orientuje czy sa w internecie jakies stronki na ktorych
                                                    moglbym sobie popatrzec na te piekne brameczki z ligi mistrzow...?
                                                  • Gość: Lapusz Re: MAZUR IP: *.crowley.pl 10.04.03, 08:25
                                                    Wiśnia - www.uefa.com - tam są highlightsy z meczyków. Spotkać znajomego w Ełku
                                                    na lotnisku w Warszawie wracając z zagranicznych wojaży - nieźle, nieźle.
                                                    Pewnie oczom nie wierzyłeś. Niedługo święta, będzie okazja zapowiedzianego
                                                    mytingu, skosztować żołądkowej gorzkiej.
                                                  • Gość: Wisnia Re: MAZUR IP: *.neo.rr.com 10.04.03, 19:12
                                                    Dzieki Lapusz ale jakbys jeszcze podpowiedzial mi jakiego programu uzyc do
                                                    odtworzenia tego pliku to byloby juz calkiem zajebiscie... Windows Media Player
                                                    nie chce uczynic mi tej dobroci....
                                                  • Gość: szczurens Re: MAZUR IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 22:13
                                                    Wolę bardziej żołądkową niż gorzką ale może być też mocna......
                                                    Pit nas raczej nie ugości- u Miśka w takim razie?
                                                  • Gość: Lapusz Re: MAZUR IP: *.crowley.pl 11.04.03, 08:20
                                                    Ugości nas Misiek - tego jestem pewien. Posmakowałem w żołądkowej gorzkiej
                                                    ziołowej niedawno, cudownie poprawia apetyt i smakuje wybornie. Mogę pic jak
                                                    oranżadę...
                                                  • Gość: klima Re: MAZUR IP: *.krak.gazeta.pl 11.04.03, 18:37
                                                    Założę się, że Twoja wątroba wypomni ci tę Orenżadę, Łapusz. Jest to niestety
                                                    wódka z typu trudnych, bo wali w czachę mocno i bez ogródek. Niejaki Pilch
                                                    Jerzy uznał ją za alkohol z gatunku podłych. Ale ja lubię.
                                                    Chociaż ostatnio walnąłem kilka drinków irish cream. O jej o jej o jej, jakie
                                                    dobre
                                                    K.
                                                  • Gość: szczurens Re: MAZUR IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 21:46
                                                    Gość portalu: klima napisał(a):

> Założę się, że Twoja wątroba wypomni ci tę Orenżadę, Łapusz. Jest to niestety
                                                    > wódka z typu trudnych, bo wali w czachę mocno i bez ogródek. Niejaki Pilch
                                                    > Jerzy uznał ją za alkohol z gatunku podłych. Ale ja lubię.
                                                    > Chociaż ostatnio walnąłem kilka drinków irish cream. O jej o jej o jej, jakie
                                                    > dobre
                                                    > K.

Osobiście nie znam wódki która by nie waliła w łeb jak piorun w drzewo. I nie
                                                    chcę znać.
                                                    pozdro
    • Gość: Pit Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 10:51
      Na Misia bym nie liczył.Na święta będzie w stolicy.Byłem na Lechu w
      Poznaniu.Grał z Widzewem.Wspaniała impreza,18tyś.widzów.Poziom sportowy nieco
      gorszy.Liczna ekipa gości.Przyśpiewy,na Legię oczywiście,na ŁKS
      troszeczkę.Piękne race.Ale rzuty wolne w wykonaniu obu ekip to
      katastrofa.Sakiewicz przynajmniej potrafił ostro jebnąć.A tu ani siły ani
      celności.No i ten Franek Smuda ,wkurwiony do białości.
      • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 14.04.03, 11:32
        Wolny bity przez Sakowicza zawsze był jasnym punktem meczu. Była pewność, że
        albo da po jajach komuś w murze, albo dojebie w poprzekę, że brama przez 10
        minut będzie się trzęsła, ewentualnie piła spadnie w okolicach parafii za
        stadionem. Gość nie kalkulował, po prostu soczysty napał z zamkniętymi oczami.
        Pit, czy już chłodzisz?
        • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 14.04.03, 12:31
          nawet nie mówcie, może się okazać, że w sobotę przyjadę, a poniedziałek będę
          musial zmykać. Jak mazur? Cracowia pokonała górnik wieliczka (kibice weszli na
          stadion razem z bramą), Kolporter się potknął ze Stalą, Wdowiec wkurzony na
          maksa, druga liga coraz bliżej
          K
          • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 14.04.03, 13:22
            Miejscowy ZPN odwołał całą kolejkę IV ligi z powodu warunków atmosferycznych.
            Niewiele, naprawdę niewiele lokalnych klubów dysponuje podgrzewaną płytą. W
            sobotę przyjedziesz, to w sobotę wysączysz, w niedzielę. Ja staram się o
            urlopik i jak się uda to zagoszczę już może w czwartek wieczorem.
            • Gość: szczurens Re: Mazur Ełk IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 21:18
              Ja przybywam w czwartek i zostaje do wtorku. he he nie ma jak 27 dni
              urlopowych. Od tego roku moge szaleć i szastać urlopem na lewo i prawo. Aparat
              już przygotowany, czekam na dobrą pogodę Mazury wiosną też są piękne, może
              trochę mało zieleni (w porównaniu z Wielkopolską) ale co tam.
              Wysączymy w sobote ale Pit mówił że Misiek lokalu nie udostępni bo wyjeżdża.
              Może będzie ciepło to się starym zwyczajem nad jeziorem zainstalujemy.....
              Odnośnie mocnego uderzenia to z tego co pamiętam tylko Klima dokonał niebywałej
              sztuki wybicia szyby w willi za ogólniakowym płotem. Cóż o był za precyzyjny
              strzał.... Pamiętam również że właściciel nie był mocno zdziwiony i sam się
              nawet do szklarza pofatygował.
              Do zobaczenia w Ełku. Już niedługo. Heh , czemu to nie jutro.......
              • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 14.04.03, 21:33
                9 wieczór a ty w robocie szczurens? To tak jak ja... dozo baczenia
                k.
                • Gość: Wisnia Re: Mazur Ełk IP: *.neo.rr.com 15.04.03, 05:20
                  Ale wam chlopaki zazdroszcze. Tez chcialbym usiasc z wami nad jeziorkiem i
                  zamoczyc usta w czyms dobrym.... Niestety ja nawet w niedziele ide do pracy,
                  moze poniedzialek uda mi sie skolowac wolny... Wspomnijcie nas tam przy ktorejs
                  kolejeczce a i my z Bobasem nie omieszkamy wzniesc za Was toastu. Wesolego
                  zakrapiania......
                  • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 15.04.03, 08:18
                    Trzeci, najlpepszy kielon wzniosę ko Waszej czci...
                • Gość: szczurens Re: Mazur Ełk IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 21:36
                  Gość portalu: klima napisał(a):

> 9 wieczór a ty w robocie szczurens? To tak jak ja... dozo baczenia
                  > k.
                  mylisz się ale to dobrze że tak o mnie myślisz. Nadaję z domu zwykle nie
                  naciągam pracodawcy jak np. Lapa
                  W dzień pracuje, a potem tylko rozrywka....
        • Gość: Pit Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 13:34
          Choć nie dysponuję lodówą to chłodzę,siłą woli.gadałem ze Szursem.przybywa
          chyba we czwartek.nasz kolega to prawdziwy mistrz kierownicy i znawca stolicy
          Wielkopolski.Powiedziałem mu tylko nazwę dzielnicy i informację ze pojedynczy
          blok stoi w polu.Raz,dwa i jego skodencja była na miejscu.wracając do meczu
          Lech-Widzew to oczywiście jak to w przypadku druzyny z Łodzi nie obyło sie bez
          wyrafinowanych uwag pod adresem Żydów,ale o tym będzie jak napoczniemy.
          • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 15.04.03, 10:48
            kolejny ważny mecz. Cracovia gra z Lewartem Lubartów, siejącą postrach i grozę
            drużyną z południowo - wschodniej Polski. Jaki będzie wynik? Drżę z
            niecierpliwości...
            A Wdowczyk stracił swój olimpijski spokój i zaczął oskarżać działaczy Cracovii
            o machinacje przy zielonym stoliku. Chociaż skądinąd wiadomo, że Kolporter
            płaci drużynie, która wygra z Cracovią 50 tys zł premii.
            pozdrawiam
            K.
    • Gość: ex\elk Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 09:35
      ja porzadki zaczalbym od tych pijakow wlasnie (mazur elk). Kiedy s tu wroce i
      zrownam "murawe"(bo to nie murawa) tego "boiska" (bo to nie boisko) i postawie
      tam parking dla samochodow-niepodal bedzie stal sklep hipermarket-bo zkupy w
      fajnym sklepie to rzecz bardziej zajmujaca niz mecze tych patalachow mieniacych
      sie byc pilkarzami....
      wzmocnienia?Ci dziadkowie to mogliby wzmocnic (uzyźnic) juz glebe na pobliskim
      cmentarzysku....stare pierdoly...
      EX-Elczanin
      • Gość: Karol Re: Mazur Ełk IP: *.ey.com.pl / 10.106.67.* 17.04.03, 10:38
        Ręce precz od Mazur i Mazura!!! Widzę, że kolega kapitalista ma zakusy na
        zrównanie wszystkiego z ziemią, a może i rudę żelaza koło Szypliszek i Rutki
        Tartak chciałby wydobywać, żeby wykorzystać znakomite warunki terenu. Lepiej
        byś może zainwestował w ten stadion, co by dzieciaki miały gdzie uprawiać
        sport, a nie pop-corn wpiep... z krzywymi kręgosłupami i spaczonym
        światopoglądem.
        W każdym razie serdeczne pozdrowienia dla kolegów ze szkolnej ławy -
        forumowiczów tematu Mazur Ełk. Pozostając wiernym sobie i ojczyźnie (małej).
        • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.wschodniastrona.pl 17.04.03, 14:04
          pozdrawiamy cię Panie bramkarzu serdecznie. A ex/Elk jest po prostu zwykłym
          dupkiem. Jeżeli Mazur w sobotę łupie na własnym boisku, to do zobaczenia na
          meczu
          K.
          • Gość: ex\ełk Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 15:49
            "dupek"-tak Cie na obiad wolaja?
            a co do stadionu to mam jedna radena teraz:zaorac i kartofle sadzic i co to
            wyrosnie rozdac ubogim dzieciom, a dzieki pracy fizycznej na tym polu dzieci
            beda zdrowe i usmiechniete.
            • Gość: Wisnia Re: Mazur Ełk IP: *.neo.rr.com 17.04.03, 21:27
              A skad zes sie pajacu urwal? I na jakiej wsi zes sie wychowal bo pewien jestem
              ze Elk takiego dupka jak ty nie wychowal wiec nawet przestan sie nazywac
              ex/elczaninem bo tylko wstyd i hanbe przynosisz temu pieknemu miastu....
              • Gość: ex\elk Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 22:58
                a co do hanby iz elk takiego jak ja wychowal:ty jestes zwyklym fanatykiem,
                ktory nie ma mi nic do zaoferowania a temat mazura jest dla mnie zamkniety-ten
                klub ma wspaniala(maogla byc lepsza...)przeszlosc , ale zadnej przyszlosci-z
                tymi ludzmi...w co ty wierzysz,kolego? Czy uważasz, ze ewnetualne utrzymanie
                sie w 4 lidze to jest to, czego powinno sie oczekiwac? poopatzr na grajewo
                chocby-taka wiocha i ma swoja 3 lige-a bedzie jeszcze lepiej.podchodza do
                wszystkiego z o wiele wiekszym zapalem i profesjonalizmem niz twoj kochany
                mazur. nie, nie boj sie-nie mieszkam w grajewie a do elku wpdalem na swieta-
                jak zobaczylem, gdzie gra mazur to pomyslalem"to po co oni w to jeszcze sie
                bawia?"
                powiedz mi szczerze-kolego-co widzisz w tym takiego patriotycznego, ze
                kibivujesz mazurowi-ktory -d efacto- podlega trwałej ejakulacji ze wszystkich
                stron...dosłownie
                to hanba jest ze gramy na tym samym poziomie co jakies wioski z okolicy,
                ktore kiedys sie uczyly grac od nas, a teraz ogrywaja nas-nawet na waszym
                kochanym stadionie......
                pozdrwoeinka dla prawdziwego kibica
          • ralston Re: Mazur Ełk 17.04.03, 18:40
            poza tym jaki tam z niego ex ełczanin, jak z ełku klika? Chociaż -
            prawdopodobnie to on nigdy z Ełku tak na prawdę nie był...
            • Gość: ex\elk Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 23:09
              a co do ciebie,kochasiu, to mam jedno pytanie:skad ty tak duzo o mnie wiesz?
              nigdy nie bylem w elku..jaasne.klikam z elku-pewnie-po to tu przyjechalem!
              zobaczyc jak sie miasto rozwija....jest tak sobie, ale mazur to dla mnie
              najwieksze rozczarowanie....wiem sporo o tym klubie-w przeciwienstwie do
              ciebie pewnie....dlatego nie jest mi obojetne, co sie tu dzieje-mazur w 4
              lidze na ostatnim miejscu....hanba....glupoty na forum :to tez hanba.....mazur
              jest skonczony. niech sie utrzymaja, bo na wiecej nigdy sil juz nie beda
              mieli, o umiejetnosciach nie wspominajac...straszna perspektywa-upadlosc
              klubu....nie tyle fizyczna -co moralna, ale ty tego pewnie nawet nie
              rozumiesz, bo jestes jakims "kibicem"-zfazowanym kolesiem, co wierzy, ze jak
              przyszli dziadkowie z 3 rezerw Jagi-ktorzy kieeeeedys grali w 1 lidze (tez mi
              wyróżnienie:)) to bedzie mazur gromil wszystkich na lewo i prawo.....pewnie
              spotka sie z Rozynskiem w nastepnym sezonie, niestety...........
              konczac powolam sie na przykald grajewa-miasteczko kilka razy mniejsze od
              elku..2 liga jest realna , calkiem calkiem...znalazl sie sponsor jeden z
              drugim, bedzie spolka akcyjna...a tutaj?Bedziemy sie paletac po wioskach
              i "emocjonowac sie"(no, na pewno nie ja!) derbami Plomien-Mazur czy cos
              takiego.....
              pozdrowienia: wiara czasemn czyni cuda, ale....
            • Gość: kochany mazur...? Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 09:31
              z tego co slyszlem mazur wasz kochany dostal po tylku u siebie chyba ze
              3:1....szkoda mi was...I co, moze lepiej tam kartoflisko jednak zrobic?
              bardzo dla mnie to przykre...
              • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 21.04.03, 17:49
                nie 3:1, tylko 4:2. Żenujące widowisko, żenujące, błędów, po ktrórych
                straciliśmy dwie pierwsze bramki, nie popełniają zawodnicy ligi podwórkowej. V
                liga znowu o krok bliżej. Gracze z jagiellonii nie pokazali absolutnie nic, a
                jedynym graczem, który cokolwiek próbował robić, jest Wiśnia. robił sie z niego
                naprawdę dobry zawodnik.
                Ta wtopa nie zmienia faktu, że choćby Mazur spadł do 8 ligi, to w miare
                możliwości będę przychodził na mecze. Nie jestem w stanie pomóc mu inaczej
                (może ex/ełk to potrafi? pyskujesz jak grubszy cwaniak, może masz fajne dojścia
                do sponsorów ...). To jasne, że gdybym kierował się wyłącznie zdrowym
                rozsądkiem i poziomem, to na stadion bym nie przychodził. Ale się nie kieruję.
                I prosiłbym jeszcze Cię ex/ełk o wyjaśnienie kilku frazesów, bo nie wiem, czy
                stoi za nimi konkretna wiedza, czy to po prostu dyrdymały. Co oznacza ”upadek
                moralności w Mazurze”, bo nie rozumiem. Grają jak patałachy, ale co ma do tego
                moralność? Mogę się natomiast zgodzić z tym, że wstydem jest, że Grajewo
                poradziło sobie w trudnych czasach, a kilka razy większy Ełk nie potrafi...
                pozdrawiam
                Klima
                • Gość: ex\elk Re: Mazur Ełk IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 14:20
                  to jest definitywnie ostatni mail z mojej strony...po opuszczam to miasto...
                  moralmnosc, grube cwaniactwo z mojej strony...
                  prosisz o wyjasnienie znaczenia "upadek moralny klubu" (to nie to samo co
                  moralnosc-chlopcze;)). Otóż-kiedys ta druzyna znaczyla cos na mapie pilkarskiej
                  Polski, miala wyrobiona okreslona marke, fizycznie klub trwa wylacznie
                  dlatego,ze obecne wladze miasta sa jeszcze zainteresowane dotowaniem tego
                  deficytowego przedsiewziecia, jakim jest z pewnoscia dzialalnosc klubu. nie
                  przynosi zyskow, nie ma wizji, ma poza tym-prawdopodobnie-posiada
                  beznadziejnych dzialaczy...ten zlepek przypadkowych ludzi nazywajacych
                  siebie "zarzadem klubu" doprowadzil do finansowego upadku a wraz z nim-zatarcia
                  pozytywnego wizerunku "firmy"-jaką jest (powinien byc)Mazur Ełk. Moralny upadek
                  wiaze sie z brakiem checi potencjalnych sponsorow do szerokiego inwestowania w
                  struktury tak rzeczowe, jak i osobowe klubu (poszczegolni zawodnicy, na ktorych
                  wypracowanym talencie mozna przeciez tez zarabiac...).
                  Naprawde-nie daje wiary,ze na ponad 50 tys. ludzi nie znajdzie sie 20 osob,
                  ktore umieja grac w pilke...to jest smieszne. Nie mowcie mi, prosze, ze brak
                  pieniedzy to jest glowna przyczyna...na pewno sa one wazne, lecz przy malej
                  ilosci pieniedzy takze mozna dzialac..jestem pewien, ze wiekszosc pieniedzy
                  byla, jest i bedzie defraudowana przez "dzialaczy"...W tego typu klubach
                  dzialac powinni ludzi ogarnieci pasja grania w pilke, z ambicjami...Slyszalem,
                  ze sie zarzad zmienil...poczekamy-zobaczymy...
                  Ktos mi niedawno powiedzial,ze jak nie placi sie pilkarzom to nie chca
                  grac...otoz najpierw trzeba umiec grac(ja juz dawno przestalem i gram wylacznie
                  rekreacyjnie:)) i tu sie zaczyna problem..wskaz mi Sz.P. Klima-choc kilku
                  pilkarzy, ktorzy cos osiagneli (oczywiscie chodzi mi o tych, ktorzy wywodza sie
                  z mazura..):P.Sobolewski?Moze...on byl/jest najblizej...gral nawet w
                  Jadze...gdzie jest zdolna mlodziez?nie ma! pewnie na podworkach sie
                  marnuje...a w klubach graja tylko patalachy-jak sam to ujales...to
                  jest "moralny upadek"-nikt nie chce byc w jakikolwiek sposob wiazany z nazwa
                  Mazur Elk...i to sie nie zmieni, jesli nie bedzie odp. ludzi...
                  juz duzo naklikalem...grube cwaniactwo przemawia przeze mnie, bo jestem cwaniak
                  i juz!:))
                  pozrowionka dla wszystkich z Ełku, Bialegostoku,NY, Chicago,Bostonu i ludzi,
                  ktorym nie sa obojetne sprawy zwiazane z naszym pieknym miastem oraz-
                  oczywiscie-Mazurem Elk!
                  • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 22.04.03, 18:20
                    zara zara, z tym ”grubszym cwaniakiem” to chyba oczywiste - piszesz, jakbys co
                    najmniej miał informację o mega-przekrętach w klubie. A okazuje się, że masz
                    taką wiedzę jak i ja - czyli ogólnikową.
                    Ja bym mimo wszystko ”upadkiem moralnym” nie szastał - to po prostu cienizna i
                    nie ma sensu używać zbyt grubych słów. Po prostu cienizna.
                    Z wychowankami - fakt, z tych nowych oprócz Sobolka i Mulewskiego nikt mi nie
                    przychodzi do głowy.
                    Tyle na dziś
                    pozdrawiam
                    K.
                    • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 23.04.03, 08:25
                      Witam. Z Mazurem mogłoby być lepiej, ale mimo wszystko odnoszę wrażenie, że 2-3
                      lata temu było jeszcze gorzej. Jednakowoż na znaczącą poprawę organizacyjną i
                      sportową nie ma co liczyć, przynajmniej w tym sezonie. Oby udało się utrzymać w
                      IV lidze. Ex-Elk wipisuje bzdury. Dyskwalifikuje go stwierdzenie, że w
                      50tysięcznym mieście musi być 11 dobrych piłkarzy. Czyli co - w 10tysięcznym 3
                      piłkarzy, a w 100tysięcznym 2 dobre jedenstki? Kolego - tak to nie chodzi.
                      Niech Ełk się trzyma - kiedyś wrócą tam zamiejscowi forumowicze i może uda się
                      zrobić coś pożytecznego. Pozdrawiam.
                      • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 28.04.03, 10:44
                        Przedłużone szanse na utrzymanie - po 3 bramach Wiśni Granica Kętrzyn padła w
                        stosunku 2:3. Szykujmy się więc na derby Mazur - Wigry, bo niechybnie
                        suwalczanie w przyszym sezonie w IV lidze lądują.
                        • kibic007 Re: Mazur Ełk 28.04.03, 11:04
                          Z wyniku się cieszę.

Jednocześnie apeluję o rozsądek - Wigry zagrają (prawdopodobnie) w IV lidze
                          podlaskiej.

Pozdrawiam,

Kibic
                          • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 28.04.03, 11:06
                            Cholera, fakt. Szkoda. Dlaczego nie wzięto takiego wypaczenia pod uwagę przy
                            dokonywaniu nowego podziału administracyjnego ?
                            • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 28.04.03, 15:32
                              a cholerka Cracovia zremisowała na własnym boisku z broniącą się przed spadkiem
                              Proszowianką (1:1). I Korona znowu tylko o 5 punktów mniej posiada.
                              Pozdrawiam
                              K.
                              • Gość: szczurens Re: Mazur Ełk IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.03, 20:07
                                Lechowi sie udało i dzięki wygranej wskoczył na 9-te miejsce w tabeli. W
                                Poznaniu coraz częściej słychać głosy że za rok puchary a za dwa mistrzostwo
                                oraz liga mistrzów. A stadion chyba pod tę LM szykuja.....
                                • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 06.05.03, 08:31
                                  W niedzielę Mazur poległ w Olsztynie 1:2, wcześniej w środę pokonał Mrągovię z
                                  Mrągova 2:1. Pozdrawiam.
                                  • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: *.krak.gazeta.pl 06.05.03, 10:45
                                    pewnie będą bic się do ostatniej chwili. A Craxa coraz bliżej II ligi. Będzie
                                    grała z Jagiellonią najprawdopodobniej, co oznacza zniszczone miasto (
                                    przypomnę, że jaga ma odwieczną zgodę z Wisłą)
                                    K.
                                    • kibic007 Re: Mazur Ełk 26.07.03, 21:00
                                      No i żeśmy się doczekaliśmy....

Mazur i Wigry na jednym poziomie (rozgrywek).

Dzisiaj w sparingu Mazur:Wigry - 5:1.

Pozdrowienia dla kibiców,

Kibic
                                      • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: gnom:* / 10.30.42.* 27.07.03, 12:38
                                        wolałbym, żeby to Mazur wskoczył na poziom II ligi, ale niech tam
                                        A dzisiaj sparing Cracovia - Polonia.
                                        Na forum Cracovii zadrżało, bo ktoś wyczytał w portalu piłkarskim, że Zawadzki
                                        ma grać w Mazurze. A Zawadzki to jeden z ważniejszych zawodników Pasów. Dopiero
                                        później okazało się, że to zbieżność nazwisk przypadkowa.
                                        K.
                                        • Gość: torunianin Re: Mazur Ełk IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 22:21
                                          Z dala od rodzinnego Ełku nadal kibicuję piłkarzom Mazura. Napiszcie coś o
                                          przygotowaniach do nowego sezonu.Dziękuję.
                                          • kibic007 Re: Mazur Ełk 28.07.03, 23:07
                                            Nie wiem jak bardzo jesteś "z dala od rodzinnego Ełku" (emocjonalnie,
                                            oczywista, bo kojarzę gdzie Toruń), ale dla utrzymania bliskości i powzięcia
                                            wiadomości o losach drużyny, możesz odwiedzać stronę:

www.mazurelk.prv.pl.

Jest mi trochę głupio, że muszę reklamować stronę, na której kibole
                                            zapowiadają zajazdy, ale niestety inna strona nie powstała (chociaż klima
                                            pewnie się ucieszy z takiej strony).

Pozdrowienia dla kibiców,

Kibic

• Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: gnom:* / 10.30.42.* 29.07.03, 10:45
                                              Klima się nie ucieszył i przestań robić ze mnie bandytę. Jeżeli piszę czasem o
                                              bandytach, to dlatego, że są oni nieodłączną częścią polskiej rzeczywistości
                                              piłkarskiej i nie widzę powodu, by pomijać ją milczeniem.
                                              Ale zauważyłem na tej stronce ciekawą rzecz: powstał klub 100, który chce
                                              zrweszać osoby mogące sfinansować działalność Mazura. Dzięki temu pomysłowi
                                              Pasy się podniosły, bo zaczęła w nich działać grupa prężnych 30 - kilkulatków,
                                              z pomysłami i werwą. Oni też łożyli jakąś tam kasę regularnie. I robią to nadal
                                              K.
                                              • Gość: klima Re: Mazur Ełk IP: gnom:* / 10.30.42.* 03.08.03, 20:54
                                                bardzo fajna jest ta stronka, którą podał Kibic OO7 (czyżby dziennikarz gazety
                                                Olsztyńskiej? Nie wiem, czemu mam takie wrażenie). Dowiedziałem się z niej, że
                                                Mazur poległ w Grajewie 4:0 ale za to wygrał w Mońkach.
                                                gdyby ktoś znał szczegóły dotyczące składu, to proszę o info. Co z Saksą? Co z
                                                Dobkowskim? Wylatują czy zostają?
                                                W Krakowie Cracovia zaczyna meczem z Polarem. Na szczęście kibice z Wrocławia
                                                nie przyjadą.
                                                A na koniec anegdota kibicowsko - piłkarska. Kilka dni temu wracałem do domu o
                                                2 w nocy zygzakiem i niedaleko stadionu Cracovii spotkałem trójkę niskich
                                                śniadych krępych mężczyzn rozmawiających w nieludzkim języku. Skapnąłem się, że
                                                to kibice Omonii. Więc podchodzę i próbuję kulturalnie porozmawiać. Dwóch
                                                uciekło od razu, jeden został. Mówię mu, że w Krakowie jest bardzo fajny klub,
                                                fajniejszy nawet niż Wisła, nazywa się Cracovia. A gość wybałusza oczy i ucieka
                                                szybko do hotelu. Staje w drzwiach (mniej więcej 40 - latek), składa ręce w
                                                trąbkę i zaczyna wrzeszczeć: Omooooooonia, Omooooooonia , Omoooooooonia. I
                                                znika w hotelu.
                                                Dziwni ludzie.
                                                K.
                                                K.
                                                • Gość: Lapusz Re: Mazur Ełk IP: *.crowley.pl 04.08.03, 08:29
                                                  Pdobno nie zostają bo nie mają czasu trenować. Są chyba jakieś wzmocnienia, ale
                                                  nie znam szczegółów. Pewnie dowiem się więcej w okolicach 15 sierpnia na
                                                  miejscu.
                                                • kibic007 Re: Mazur Ełk 04.08.03, 10:43
                                                  Dlaczego od razu dziennikarz...
                                                  Fakt, zdałem na takie studia parę lat temu, ale porzuciłem przed rozpoczęciem.
                                                  Po drugie mieszkam chwilowo w stolycy, więc jeśli w Olsztyńskiej, to jedynie
                                                  jako korespondent. Po trzecie, zawód ostatnio niebezpieczny - patrz TVN w
                                                  Żarach...

Strony sportowe śledzę, ale niestety, z racji powyższych przeszkód losowych nie
                                                  mam dostępu do świeżych informacji o składzie. Na forum strony o Mazurze,
                                                  pojawia się SMOŁA, który - jak wydedukowałem - jest w składzie Mazura (lub
                                                  przynajmniej w juniorach). On winien wiedzieć więcej.

P.S. Ciekawa dykteryjka... byłeś sam na ich trzech?

Pozdrawiam,

Kibic
                                                  • kibic007 I kolejka 09.08.03, 21:38
                                                    Warmia : Mazur 0:1.

Chwilowo brak bliższych wieści.

Kibic
                                                  • Gość: Lapusz Re: I kolejka IP: *.crowley.pl 11.08.03, 08:23
                                                    Yes!
                                                  • Gość: klima Re: I kolejka IP: gnom:* / 10.30.42.* 11.08.03, 10:33
                                                    a Pasy w niezłym stylu wygrały z POlarem. Świetny doping, prawei 7 tys. widzów.
                                                    Za tydzień pierwszy mecz prawdy - grają z Ruchem Chorzów.
                                                    K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka