26.09.03, 00:30
Noce stały się zimne i jest coraz więcej chłodniejszych dni. Pojawiła się
jesień i lato już nie wróci. Dzisiaj byłam w lesie i...słyszałam w górze
śpiew dzikich gęsi, więc chyba już naprawdę odleciały do ciepłych
krajów...Łudziłam się, że jeszcze będzie ciepło, pamiętam te parne mazurskie
noce, koncerty na plaży, piwo u Łosia....Szkoda, że to już minęło - za rok
kolejne lato!!!Oby równie piękne!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: jesień! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.09.03, 01:18
      piwo u losia?????? jakas nowa knajpa w elku, o ktorej nic nie wiem? napisz cos
      wiecej...:)

pozdrawiam
      m.
      • viki1976 Re: jesień! 26.09.03, 23:02
        Hej Monia!!!
        W Ełku jest knajpka "Żądło" my nazywamy ją "u Łosia" tak nazywamy ją wśród
        znajomych - jest po przeciwnej stronie mostu od "Smętka" któy w tym roku
        wybudował pływający pomost - knajpkę przy brzegu jeziora. My wolimy tą
        perwszą - jest tam fajna obsługa oraz dobre, prawdziwe piwo, fajna muzyka ,
        telebim w soboty KARAOKE oraz lotki!!!Zawsze jest tam tłum ludzi a każda
        impreaz lub towarzyskie spotkanie ma niestamowity klimat! Byłaś tam?Napisz
        mi!!!Jest też njanowasza knajpka (resteuracja ) obok "Smętka" po prawej
        stronie - otworzona w sierpniu ale tam są obiady, przyjęcia i
        dancingi...Brakuje mi trochę dużych pubów, masowych imprez w W-wie jest więcej
        klubów z d-jejami...Tutaj tego brak...
        • Gość: monia Re: jesień! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 27.09.03, 03:30
          zadlo jest ok. prowadza go sympatyczni ludzie. fajna knajpka ale za malo w niej
          miejsca :(. wlasciciele zadla maja jeszcze pub as na kilinskiego. swego czasu
          byla tam najlepsza pizza :)
          pozdrawiam
          m.
          • viki1976 Re: jesień! 29.09.03, 10:00
            Tak!!!Na Kilińskiego mają drugi pub, jest tam pyszna pizza!!!Teraz weszło na
            rynek wspaniałe piwo "Żubr" !!!Jeszcze nie podają go w ełckich pubach, ale
            jest wspaniałe!!!Jak będziesz miała okazję to spróbuj!Pozdrawiam
            • Gość: Lapusz Re: jesień! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.09.03, 10:06
              Jeśli można się wtrącić. Żubr nie wszedł ostatnio, chodzi od dawna, smaczny był
              zawsze. Pzdr. Lapusz.
              • ralston Re: jesień! 29.09.03, 10:20
                Heh... żuberek od dawna w sprzedaży, tylko ostatnimi czasy nasilili kampanię
                reklamową: telewizja, bilboardy, zmiana wyglądu puszki, zielony kolor itp. itd.
                Można odnieść wrażenie, że produkt nowy zupełnie. A tymczasem stare dobre
                Dojlidy Herbowe odchodzą w zapomnienie...
              • viki1976 Re: jesień! 29.09.03, 10:20
                Nie piłam go wcześniej bo nie mieszkałam w Ełku...Jakoś wcześniej nie miałam
                okazji, ale w pubach nie można go dostać np. z dystrybutora! Wszędzie jest
                Żywiec! A Żubr jest niewątpliwie lepszy!!!
                • ralston Re: jesień! 29.09.03, 10:22
                  Żubra można dostać w hipermarketach w całej chyba Polsce. W Warszawie na pewno
                  kupisz go w Carrefour. A produkowany jest nie w Ełku (choć kiedyś i tu podobno
                  był browar) ale w Białymstoku.
                  • Gość: Lapusz Re: jesień! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.09.03, 11:57
                    Ja poję się często Classikiem po przystępnej cenie w supermarkecie.
              • luego Re: jesień! 29.09.03, 17:56
                co Ty lapusz? Zubr dobry? Od kiedy? Bo mial dluuga przerwe w swojej
                piwnej „dobroci”! :)
                • Gość: monia Re: jesień! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.09.03, 05:12
                  luuu popieram :) ole zywczyka czy wareczke stron niz jakies tam dojlidy zubr :))
                  • Gość: pietka Re: jesień! IP: *.proxy.aol.com 30.09.03, 05:56
                    do mnie jakos nigdy Dojlidy nie trafily. Nie wiem jak moze wam to smakowac; to
                    samo Lomza i Browar Polnocny z Suwalk ( nie wiem czy jeszcze istnieje) , ale
                    wszystko pewnie kwestja przyzwyczajenia. Ja polecam Brooklyn Pilsner ,mmmhhmm
                    hej
                    • Gość: Lapusz Re: jesień! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 30.09.03, 08:21
                      Czemu Wam nie smakuje? Łomża Export jest wyborna, Classic nie jest wcale zły, a
                      niedrogi, więc za tę samą ceną wypić można więcej. Nie mogę teraz pominąć
                      czarnego Specjala. Smaczny i dość mocny. Ja tam nie mam takiego gustu i smaku,
                      żeby browca smakować jak wino jakieś francuskie. Ma przede wszystkim gasić
                      pragnienie i delikatnie czesać.
                      • viki1976 Re: jesień!piwko? 30.09.03, 15:50
                        Bardzo dobry jest Grolsch ale kupienie go w Ełku graniczy z cudem...nie ma go
                        nigdzie...
                        • Gość: monia Re: jesień!piwko? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.09.03, 16:41
                          viki no cos ty grolsha nie ma? poszukaj dobrze, z tego co pamietam byl w kazdym
                          sklepie w takich fajnych butelkach.:)))
                          • viki1976 Re: jesień!piwko? 01.10.03, 12:46
                            Niestety tak bywa...nie ma tego piwa w Ełku, transportuję sobie zapasik z
                            Warszawy...Kiedyś (z 5 miesięcy temu) było, ale małe u Rydza. Wykupiłam mu
                            zapas. Może jest zbyt drogie??? Nie ma i to jest fakt!!!A co do dużego w
                            zakapslowanych butelkach to wogóle bez szans...
                      • Gość: monia Re: jesień! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.09.03, 16:44
                        lapa! nad dojlidy przekladam specjala czarnego ale o tym wiesz :)) a jesli mam
                        wybor to tez wiesz, ze najbardziej lubie warke :). w kazdym badz razie bedac
                        tutaj doceniam smak kazdego polskiego piwa nawet piasta :)chociaz nie wiem czy
                        tutaj dojlidy widzialam - nie jestem pewna. :))
                        podrowienia
                        m.
                        • Gość: Magoi Piwo... do wszystkich IP: 194.9.113.* 10.10.03, 14:03
                          Nie pilem z tych wszystkich nic z wyjatkiem zywieckiego, ktore moim zdaniem
                          jest do kitu. Dzis pije jedynie Carlsberg, Sort Guld (czarne zloto),
                          Carlsberg, probably the best beer in the world : )
                          • Gość: monia Re: Piwo... do wszystkich IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 11.10.03, 04:15
                            kiedys calsberg byl moj nr 1, do czasu jak trafilam na jakas dziwaczna partie.
                            kiedy otwieralo sie puszke tego wysmienitego niegdys trunku, zalatywalo
                            kiszonka:((( i do tego czasu nie pije. nawet myslalam, ze juz nie ma. ale jak
                            jest to chetnie w najlbizszym czasie sksztuje :)
                            czarny zlaty hrad the best!!!!!!!! szkoda ze nie ma w chicago :(
                            pozdrawiam
                            m.
                            • Gość: monia Re: Piwo... do wszystkich - ups:) IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 11.10.03, 16:17
                              sorki magoi pomylylilam crlsberg z innym piwem. nie wiem o czym myslalam :)
            • Gość: Magoi Re: jesień! IP: 194.9.113.* 10.10.03, 13:52
              Nie wez tego negatywnie, ale musze przyznac ze dawno slyszalem jak ktos sie tak
              strasznie wszystkim zaczwycal jak ty..."pyszna pizza", "wspaniałe piwo", "jest
              wspaniałe"(piwo "Żubr" )...
              Mam nadzieje ze jest to wyrazem szczescia : ()
              • Gość: ONE Re: jesień! IP: 80.48.162.* 10.10.03, 15:31
                Godnie zastępujesz Adama, którego tak krytykujesz.
                • Gość: Magoi Re: jesień!->One IP: 194.9.113.* 10.10.03, 15:58
                  Ktos go krytykowac musi. Jak bede musial to nawet do NY pojade aby mu dac
                  poczuc jak to jest jak ktos ci na plecy wlazi...
                  Zawsze staralem sie takich jak on ignorowac, ale tu sie miarka przebrala. Ja
                  nie mowie ze jestem lepszy od niego. Tu nie o to chodzi. Tu chodzi o lata
                  sluchania krytykow jak on, i znoszenia tego "G" dla wyzszego dobra...
                  Doszedlem do ciekawego wniosku ostanio. Po jaka cholere mam to znosic...
                  I no i Adam sam wlazl mi pod przyslowiowy "noz"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka