Dodaj do ulubionych

odwołanie przewodniczącego w Krajence

12.03.05, 20:19
Rada Miejska w Krajence odwołała swojego przewodniczącego, prawdopodobnie jest
to taki pierwszy przypadek w naszym powiecie od 1990 roku. Ciekawsze jest to,
że ugrupowanie przewodniczącego miało 8 głosów w 15 osobowej radzie, a wynik
głosowania był 8:6 za odwołaniem, czyli ktoś zmienił obóz, inaczej mówiąc
zdrada w szeregach!
Obserwuj wątek
    • tajemniczy-jan Re: odwołanie przewodniczącego w Krajence 12.03.05, 21:17
      Tak to u platformersów bywa. Zbieranina, to łatwo wyrwać, czyli kupić. A ja
      może wyjdę na swoje.
    • trix-trax Tylko kkeicam! 12.03.05, 22:29
      Oczekuję oceny sytuacji ze strony kkeicama- jak to tam u niego by było, ilu czytelników jego gazety byłoby za, ilu przeciw, i tak dalej. To dla nas, ciemnych złotowian bardzo ważne, nie mówię już o zadu... jakim jest Krajenka. To ciekawe, że tyka wie, jaką kkeicam'ie gazetę reprezentujesz... To jest was dwóch. Kubek, jak tam po lekturze - co słychac na Białorusi? Przyłączasz się do sekretnego kkeicama?
      Kkeicam, a skąd wiesz, kim jest kubek4? Może to też ja?
      • kkeicam Re: Tylko kkeicam! 14.03.05, 00:07
        Na zyczenie zżeranej ciekawoscia trix-trax ;-)
        U mnie na wschodniej prowincji wlasnie jestesmy w przededniu proby odwolania
        starosty, ktorej sie wydawalo, ze ma za soba wieeelka sile w radzie, a tu nagle
        sie okazalo ze nie bardzo. Mysle, ze w wielu miejscach w Polsce (oj,
        przepraszam trixiu, oczywiscie i na Bialorusi tez ;-))) im blizej bedzie
        wyborow tym wieksze beda takie tarcia. Nic dziwnego, bo i czerwonym i czarnym i
        zielonym i kazdej innej masci podoba sie rzadzenie i wszelkie profity z tego
        plynace. I chetnie przy zlobie by pozostali. Z drugiej strony kazda opozycja
        szuka "najslabszego ogniwa" i je atakuje. W przypadku ostatniego glosowania w
        radzie mojego miasta takim ogniwem byl radny, ktorego zona zostala przez
        swojego szefa "delikatnie poproszona" o wplyniecie na meza. A szefowi sie
        odmawia... szczegolnie w miasteczku gdzie bezrobocie siega 28%.
        Podrawiam Trixiu i mam nadzieje, ze dasz mi jakies nastepne zadanie ;-)
        A Twoja tozsamosc i rozdwojenie nickow jest mi absolutnie obojetne. Zaloz sobie
        jescze z 5 kont. Na zdrowie.
        Dobrej nocki
        kk
        PS. No i pozdrawiam Krajenke :-) Moj tata tam pracowal. A tak przy okazji to
        zazdroszcze wam tylu miast w jednym powiecie... u mnie (na Bialorusi hehe)
        tylko jedno :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka