Dodaj do ulubionych

Wynik lidera ropsia

14.11.06, 13:41
Z przyjemnością informuję forumowiczów, iż Piotr Spyra - prezes Ruchu Obywatelskiego "Polski Śląsk" zdobył w wyborach do sejmiku 27.725 głosów - co stanowi (prawdopodobnie) drugi wynik w województwie po Antonim Piechniczku.
Obserwuj wątek
    • soso3 Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 13:48
      lider ropsia czy pierwszy z listy pisu?
    • kattovitzer Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 13:49
      A z czyjej listy startowal i na ktorym miejscu? I czy aby pan Kononowicz
      startujac z takiego miejsca na liscie tez by nie zostal wybrany? ;D
      • pieron.slonski Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 13:51
        Widzę Kolego kattovitzer/Settembrini, iż pomyliły Ci się nicki. A ładnie to tak majstrować w historii wpisów na forum? Fee.
        • settembrini Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 13:53
          co za roznica? ;) lepiej odnies sie do tresci mojej wypowiedzi. czy aby na pewno
          jest sie czym tak chwalic?
      • soso3 Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 13:51
        poziom merytoryczny obydwu panów podobny, choć ja w sumie chyba wolałbym
        Kononowicza. Mniejszy poziom obłędu :-)
      • slezan Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 13:52
        Nie tylko, że zostałby wybrany, ale pewnie z podobnym wynikiem, choć nie jest
        menagerem z Urzędu Kontroli Skarbowej, lecz zwykłym absolwentem szkoły
        zawodowej:-).
        Szkoda, że rop"ś" nie miał odwagi, by zmierzyć się z RAŚ pod swoim szyldem. W
        końcu blokowanie list pozwoliłoby ropsikom uniknąć ewentualnej straty głosów -
        mogłyby przejść na PiS. A tak możemy powiedzieć, że RAŚ uzyskał poparcie ok.
        4,5% głosujących w województwie śląskim, a ROP"Ś" 0, bo nawet nie
        wystartował:-).
        • soso3 Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 13:55
          propozycje dla lidera ropsia na następne cztery lata:
          - dworzec kolejowy w Czeladzi
          - rondo w Jaworznie (żeby łatwiej było dojechać do kolegi Zawiszy)
          - lotnisko w Będzinie
          - port rzeczny w Wojkowicach
          - autostrada UKS-Sejmik (żeby łatwiej było wyskoczyć w czasie pracy)
          Liczymy na pana, liderze :-)
        • soso3 Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 13:57
          slezan napisał:

A tak możemy powiedzieć, że RAŚ uzyskał poparcie ok.
          > 4,5% głosujących w województwie śląskim, a ROP"Ś" 0, bo nawet nie
          > wystartował:-).
          >
          Nie, nie. Zaraz usłyszysz, że rzeczywiste poparcie ROPŚ to liczba głosów
          managera razy liczba członków ROPŚ :-))) Przy stu członkach daje to 2 700 000 :-
          )))
    • bartoszcze Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:04
      Gratulacje, oczywiście.
      Z pierwszego miejsca wreszcie się udało, bo rok temu z czwartego nie dało rady.
      Mimo że partia akurat zdobyła wtedy w tym okręgu cztery mandaty:)
      • pieron.slonski Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:17
        Widzę, że topicie się morzu niepotrzebnych złośliwości.
        Czyżby wynikało to z goryczy własnej porażki?
        Zdaję sobie sprawę, że piewsze miejsce w PiS-ie dawało wejście do sejmiku.
        No i co z tego?
        • slezan Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:21
          Zwłaszcza Bartoszcze zasmakował goryczy porażki:-).
          Bart, to prawda, że widziano Cię z plakatami RAŚ na Modrzejowskiej w Sosnowcu?
          • pieron.slonski Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:24
            Akurat Kolegi Bartoszczego nie miałem na myśli.
            • slezan Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:33
              Napisz lepiej, dlaczego zabrakło Wam odwagi, by wystartować jako ROP"Ś".
              • pieron.slonski Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:44
                Złosliwy Slezanie!
                Odwagi nam nie brakuje.
                Współczesne systemy polityczne (może za wyjątkiem niektórych krajów Trzeciego Świata) partiom politycznym wyznaczając miejsc na scenie politycznem i w instytucjach władzy. Stowarzyszenia społeczne realizują swoje cele na innych polach.
                • slezan Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 15:02
                  Ciekawe, bo ordynacja wyborcza do samorządów jasno mówi o tym, że organizacje,
                  w tym stowarzyszenia, mogą tworzyć swoje komitety wyborcze. Może zatem to nie
                  systemy polityczne wyznaczają, lecz kierownictwo partii, której stowarzyszenie
                  jest jedynie przybudówką?
                  I przypominam sobie podobną wymianę myśli sprzed kilku miesięcy. Nie użyłeś
                  wtedy podobnych argumentów. Nie wykluczyłeś nawet samodzielnego startu swojego
                  stowarzyszenia.
        • settembrini Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:25
          a to z tego, ze dopuszczasz sie malo wyszukanej manipulacji, podpinajac pod
          "sukces" wyborczy pana spyry cos takiego jak rops, co sugerowaloby (w
          rzeczywistosci nieistniejace) poparcie dla tego tworu. w praktyce pan spyra jest
          zwyklym pisowczykiem, podobnie jak senatorzy o tej samej co on proweniencji (np.
          zdaje sie senator korfanty, ktory cicho siedzi zamiast robic raban np. w obliczu
          plotki o prawdopodobnym przeniesieniu pke do krakowa).
          • psie.pole Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:34
            Jak moze być zwykłym pisowczykiem gdy ROPŚ istniał już wtedy gdy o PiS nawet
            jeszcze Kaczyńscy nie myśleli?:)

Gratulacje Panie Piotrze!
            Jestem ciekawy ile głosów dostał Herr Gorzelik, który już jest weteranem jeśli
            chodzi o wybory i jak dotąd specjalnie sukcesami w wyborach pochwalić się nie
            może ;)
            • soso3 Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:38
              Nie jest zwykłym pisowczykiem.
              On jest pisowczykiem nr 1 :-)
            • settembrini Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:42
              a co ma piernik do wiatraka? to, ze rops powstal przed pis, rozwijajac twoj tok
              myslenia, powinno skutkowac samodzielna lista tego pierwszego. wszyscy dzialacze
              tego "ruchu obywatelskiego" to w pis podrzedni dzialacze, podporzadkowani
              wodzowi, bojacy sie samodzielnie myslec. dowiodly tego obietnice o wyjsciu z pis
              w razie niekorzystnego dla slaska podzialu funduszy unijnych. zwykle male urzedaski.
            • slezan Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 15:05
              Czy pan Spyra nie ma czasem dłuższego stażu "wyborczego"? A może autor jego
              biogramu na stronach PiS mija się z prawdą?
          • pieron.slonski Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:37
            Kolego Kattowvitzer/Settembrini!
            Nie szukaj drugiego dna tam gdzie go nie ma!
            Nie sugerowałem poparcia dla "tworu" pod nazwą ropś.
            Natomiast ciekawi mnie skąd wzmianka o PKE?
            • settembrini Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:44
              dziwi mnie, ze wybrany radny do sejmiku nie dysponuje takimi informacjami. toz
              ja, maly robaczek, wiem o tym od kilku tygodni.
              • pieron.slonski Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:47
                Znam nową koncepcję reorganizacji polskiego rynku energetycznego, jeśli o to chodzi. Pytałem o kontekst umieszczenia przez Ciebie informacji o PKE w tym poście. Poza tym nie jestem radnym wojewódzkim.
              • psie.pole Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 14:47
                To że ważny działacz ROPŚ zajął 1. miejsce na liscie tak dużej partii jak PiS
                świadczy o jego zapobiegliwości i po prostu o tym, że jest zręcznym graczem.
                Nie można tego powiedzieć o Gorzeliku bo wynik jego działalności znamy :)
                • bartoszcze Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 15:01
                  psie.pole napisał:

> To że ważny działacz ROPŚ zajął 1. miejsce na liscie tak dużej partii jak PiS
                  > świadczy o jego zapobiegliwości i po prostu o tym, że jest zręcznym graczem.

A myślałby kto, że to wynik znaczenia jego organizacji:))))
                  Jak można tak samych siebie deprecjonować?
                  Ale swoją drogą, ostatnio słyszałem, że podobno ROPŚ (a przynajmniej Piotr
                  Spyra) rzeczywiście ma lokalnie silną pozycję w PiS. To kiedy ktoś z ROPŚ
                  wyląduje w Urzędzie Wojewódzkim, skoro Polaczek słabnie?
                  • psie.pole Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 15:25
                    Nie ukrywa, że jest liderem ROPŚ i być może dlatego uzyskał tak duże poparcie.
                    Dostał aż połowę głosów tego co uzyskali wszyscy kandydaci RAŚ razem wzięci.
                    Ślązacy górą!:)
                    • bartoszcze Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 15:29
                      psie.pole napisał:

> Nie ukrywa, że jest liderem ROPŚ i być może dlatego uzyskał tak duże poparcie.

:))))))))
                      Mógłbym się założyć, że 95% jego wyborców nie wiedziało o jego przynależności do
                      ROPŚ. Tyle że to zakład nie do rozstrzygnięcia.
                      Niemniej dużo bardziej wymowny jest przykład pewnego senatora PiS, który rok
                      wcześniej startował do Parlamentu Europejskiego. Dostał wtedy ok. 1000 głosów:)
                      i tak też realnie oceniam poparcie Piotra Spyry jako lidera ROPS, a nie jako
                      przedstawiciela PiS.
                      • psie.pole Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 15:57
                        Czyli uważasz że lider ROPŚ źle zrobił dla swojej organizacji startując z listy
                        PiS? Zaszkodził jej w czymś?
                        • settembrini Re: Wynik lidera ropsia 14.11.06, 16:11
                          spyra startujac z listy pis nic nie zrobil dla rops, zrobil natomiast cos dla
                          pis, ktory ma wiecej zolnierzy.
                          • peacock79 PiSowska nowomowa 19.11.06, 09:23
                            Śmiech pusty ogarnia,gdy czytam jak pisuary kolejny raz sikają po nogach z
                            radości,że po raz kolejny załapali się do koryta,dzięki kampanii zorganizowanej
                            za moje pieniądze. Spyra-zręczny gracz! Dobreeee!!! :D Przypomina mi się jak
                            mój znajomy pisuar tłumaczył koalicję z Chamoobroną i naziolami od
                            Giertycha "wyższą koniecznością dziejową" :D Czekamy aż w księgarniach ukaże
                            się "Słownik nowomowy rodem znad PiSuaru" :D
                          • alfredkat Re: Wynik lidera ropsia 10.12.06, 18:37
                            Czy ktos z forumowiczow moze mi odpowiedziec co zrobil pan Spyra dla Slaska
                            razem ze swym ruchem? Moze jakas akcja kulturalna? po herbie Gornego Slaska
                            umieszczonym n ich stronie widac ze taka dzialnosc jest chyba dla niego
                            groteskowa. Mysle ze marzy mu sie funkcja wojewody- a jest idealny do tej
                            funkcji wg.kryteriow PIS- ideal polski centralnej, slabe
                            regiony...miodzio...ale plujmy sobie sami w brode..dupowatosc nasza Kutzowska
                            klania sie...czy tylko gorole go wybrali?
                            • pieron.slonski Re: Wynik lidera ropsia 22.12.06, 00:21
                              O Spyrze można pedzieć jedno:

"Niech ten chop z brodom
                              już idze do dom!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka