Dodaj do ulubionych

Kto już ma w millenium?

05.04.06, 11:34
Odezwijcie sie bo ja dopiero wzięłam kredyt i mam kilka pytań.Dzięki
Obserwuj wątek
    • anna.galusinska Re: Kto już ma w millenium? 05.04.06, 11:40
      Ja mam i własnie znowu zmieniło mi się oprocentowanie na wyższe po raz kolejny
      od lipca, szkoda gadac.
      • mika7771 Re: Kto już ma w millenium? 05.04.06, 11:48
        to az tak zle, a ja nawet nie zaczelam spłacać a już podnieśli z 3,11 na 3,35,
        chociaż obiecali, że teraz to spadnie
      • zbooycerz Re: Kto już ma w millenium? 05.04.06, 15:22
        rzeczywiscie szkoda gadac...

przejdz sie po prostu do innych bankow i sprawdz gdzie nie wzroslo w CHF

i juz nie pisz kolejny raz o tym bo sie zaraz rozplaczemy

aha i jeszcze jedna lekcja domowa: LIBOR 3M

pzdr
    • mika7771 Re: Kto już ma w millenium? 05.04.06, 11:50
      mam też pytanie odnośnie ubezpiepieczenia hipoteki, ile czekałaś na wpis? Czy
      jak już był wpis to bez problemu przestali pobierać tą opłatę?
      • anna.galusinska Re: Kto już ma w millenium? 05.04.06, 15:57
        Tak od razu, z dnia na dzien.
        p.s do Zbooycerza, gdybys odpowiedzial dokladnie na moje wczesniejsze posty to
        bym juz nie nudzila.
      • anna.galusinska Re: Kto już ma w millenium? 05.04.06, 15:58
        Na wpis, to zalezy od miasta, ja od razu napisalam o przyspieszenie i czekalam
        miesiac.
        • mika7771 Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 09:45
          a czy brałaś 100% inwestycji?
          • anna.galusinska Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 10:15
            To nie ma znaczenia ale tak 100%.
            • mika7771 Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 10:28
              bo mam pytanie, zaraz po zaciągnięciu kredytu płaci sie ubezpieczenia takie na
              trzy lata mnie to wyniosło 650 zł i dodatkowo opłata do momentu wpisu do
              hipoteki.Czy miałaś jakieś inne ubezpieczenia dlatego, że zaciągnęłaś 100%.
              Bo wiadomo płaci sie ubezpieczenia na życie i od nieruchomości. Ale czy miałaś
              jeszcze jakieś inne?
              • anna.galusinska Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 11:14
                Nie, nie miałam poza wymienionymi przez Ciebie ubezp. zadnych innych.
          • anna.galusinska Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 11:16
            A ile masz tego kredytu? rozumiem, ze na 100%? I na ile lat?
            Chodzi mi o oprocentowanie, bo ja przy Twoim mam ogromne...4.30%
            • mika7771 Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 11:23
              ja jeszcze nie zdążyłam spłacać,a już skoczyło z 3,11 na 3,35. Wziełam 130 tys.
              na 30 lat. Czytałam Twój post dotyczący Liboru,wiboru ... nie da sie ukryć, że
              wszystkie banki to złodzieje. A ile masz kredytu i jakie raty?
              Pytałam Ciebie o inne ubezp. bo do momentu wpisu do hipoteki (a trwa to jak
              wiesz pare miesięcy)płacę 91 zł i na zleceniu stałym przelewu mam, że te 91 zł
              będzie pobierane do 2009 r, wystraszyłam sie i tyle.Jednak doradca fin.
              uspokoił mnie,że do tylko do momentu wpisu do hip.
              • anna.galusinska Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 14:06
                Ja mam 145 000 na 33 lata, teraz w lipcu bedzie rok od pierwszej raty wiec
                teoretycznie jakies 5000 mniej. Ale to oprocentowanie tragedia a jak pisza, ze
                ciagle idzie w gore to mnie szlag trafia. Moje raty to w tej chwili 265 CHF co
                juz 2 razy wzroslo o okolo 10 CHF za kazdym razem , a Twoje raty?
                Dodam jeszcze, ze nikt mnie nie informowal o zmianie wysokosci raty, nigdy nie
                dostalam zadnego wyciagu z banku, niechcacy robiac przelew weszlam na konto w
                millennium i zobaczylam, ze oprocentowanie sie zmieniło....
                Pozdrawiam i zycze niskich rat....
                Ania
                • kosma_77 Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 14:36
                  Ciekawe jaka będzie wysokość LIBORu za kolejne 3 miesiące. Może sie obniży. Dla
                  pocieszenia warto zauważyć że kredyt w chf i tak jest tańszy niż w pln.
                  • mika7771 Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 14:49
                    ja mam przez pierwsze dwa miesiące karencje w spłacie, ale spłacam odsetki, w
                    zeszłym tygodniu miałam naliczone na 136 chf, a wczoraj patrze już 145.
                    Obciachu by sobie nie robili i chociaż mogliby pierwszą ratę ściągnąć przy
                    oprocentowaniu jakie zaproponowali.
                    Poza tym wczoraj zapytałam doradcy fin. o oprocentowanie to nieśmiało
                    stwierdził, że w następnym kwartale powinno spaść, a ja nieśmiało wyśmiałam go.
                    Mógłby chociaż nie ściemniać. Ja też życzę niskich rat. Jest to jednak ryzyko,
                    ale co zrobić jak kasy na mieszkanie nie ma??
                • majka75 Re: Kto już ma w millenium? 06.04.06, 15:19
                  Obserwuje dyskusje i cały czas nie rozumiem,
                  dlaczego piszesz "nikt mnie nie informował o zmianie wysokości rat".
                  Przecież w momencie, kiedy decydowałaś się na kredyt otrzymałaś informacje,
                  że w Millenium masz oprocentowanie: marżę + LIBOR (wskaźnik, który zmienia się
                  co 3 m-ce). Jesli nie pamiętasz rozmów z doradcą, to takie informacje powinnaś
                  mieć w umowie, albo nawet w decyzji kredytowej.
                  Więc jeśli zmienia się Twoja rata, to własnie datego, że rośnie Libor. Według
                  prognoz finansowych już na jesieni może osiągnąc 1,8%.
                  Bank teraz nie musi Cię pytać o zgodę przy zmianie raty, bo postępuje zgodnie
                  z warunkami kredytu jaki otrzymałaś. Chyba podpisałaś umowę świadomie, wiedząc
                  z czego składa się oprocentowanie i co to jest Libor ?
                  • kosma_77 Re: Kto już ma w millenium? 10.04.06, 09:41
                    A w millennium w ostatnim czasie spread osiąnął wartość 10 groszy...i nadal nie
                    spada. A kiedyś ten bank oferował jeden z niższych na poziomie 8 groszy. Niby
                    nie dużo, bardziej zastanawiający fakt że po atrakcyjnych promocjach, kiedy już
                    nałapali klienteli zaczynają swoje promocyjne warunki "odbijać"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka