Dodaj do ulubionych

Debaty wyborcze w Radiu Plus

16.11.06, 11:07
Przed II turą w Radiu Plus (96,2 FM)odbeda sie debaty przedwyborcze - mogą
trwac nawet do 3 godzin!!!
Od poniedzialku codziennie o 23.00:
- poniedzialek 20 listopada - Bytom (Koj kontra Paczocha);
- wtorek 21 listopada - Tarnowskie Gory (Czech kontra Szczerba)
- sroda - 22 listopada - Radzionkow (Tabor kontra Tabór)
- czwartek - 23 listopada - Zabrze (Manka-Szulik kontra Marek)
Mozna zadawac KAZDE PYTANIE (im bardziej niewygodne, tym lepiej) - przez
telefon i przez internet!!!
Obserwuj wątek
    • armumi Re: Debaty wyborcze w Radiu Plus - where and how 16.11.06, 16:18
      Pytanie

Gdzie zadawac pytania - konkretne namiary pls.
      I o co mniej wiecej pytan - jakies wskazowki?
      • sluchacz6 Re: Debaty wyborcze w Radiu Plus - where and how 16.11.06, 16:48
        Pytania i opinie mozna przekazywac telefonicznie na zywo w czasie debaty pod
        numerem (032) 232 - 5 - 232. Z tego, co slyszalem w debatach przed I tura,
        trwaly one do "ostatniego pytania", czasami ponad 3 godziny. I caly czas (nawet
        teraz) na GG 9411400.
        Tematyka pytan nie jest niczym ograniczana. prowadzacy Krzysztof Kosinski
        zawsze tylko uprzedza, ze nie sa w czasie debaty zalatwiane zadne sprawy
        osobiste i indywidualne oraz, ze niedopuszczalne sa glosy obrazliwe,
        nieparlamentarne.
        • kl-2 Re: Debaty wyborcze w Radiu Plus - where and how 16.11.06, 22:25
          sluchacz6 napisała:
          > prowadzacy Krzysztof Kosinski
          > zawsze tylko uprzedza, ze nie sa w czasie debaty zalatwiane zadne sprawy
          > osobiste i indywidualne oraz, ze niedopuszczalne sa glosy obrazliwe,
          > nieparlamentarne.

A czy redaktor Kosiński uprzedza, że będzie stronniczy? W debacie Chłopek -
          Frankiewicz, Kosiński trzymał stronę Frankiewicza i debata była 2 na 1...
          • prowadzacy Re: Debaty wyborcze w Radiu Plus - where and how 17.11.06, 16:01
            kl-2 napisała:

> A czy redaktor Kosiński uprzedza, że będzie stronniczy? W debacie Chłopek -
            > Frankiewicz, Kosiński trzymał stronę Frankiewicza i debata była 2 na 1...

Jakoś tak się "dziwnie" składa, że zawsze zwolennicy tego, kto w debacie i
            dyskusji jest słabszy, mają potem pretensje do prowadzącego i w ogole do całego
            świata :-))
            Zdażyłem sie do tego przyzwyczaić w ciągu lat pracy.
            A tak na marginesie - sam A. Chłopek wyraził mi uznanie za bezstronnośc :-)
            Może bardziej realnie ocenił swoje własne przygotowanie i kompetencje?
            Pzdr -
            KK - prowadzący debatę
            • prowadzacy Errata: Debaty wyborcze w Radiu Plus 20.11.06, 16:55
              Dzisiejsza debata (poniedzialek - 20 listopada - 23.00) kandydatow w II turze
              wyborow w Bytomiu - odbedzie sie z zmienionym skladzie. Janusz Paczocha
              zrezygnowal z kandydowania. Udział w debacie z Piotrem Kojem wezmie zatem
              Krzysztof Wojcik (urzedujacy prezydent), ktory automatycznie wchodzi do II tury.
              Zapraszam!!!
              Prowadzacy debaty - Krzysztof Kosinski
              Radio Plus - 96,2 FM
            • kl-2 Re: Debaty wyborcze w Radiu Plus - where and how 20.11.06, 21:49
              prowadzacy napisał:
              > Jakoś tak się "dziwnie" składa, że zawsze zwolennicy tego, kto w debacie i
              > dyskusji jest słabszy, mają potem pretensje do prowadzącego i w ogole do
              > całego świata :-))
              > Zdażyłem sie do tego przyzwyczaić w ciągu lat pracy.
              A ja się zdążyłam przyzwyczaić, słuchając tych debat i innych "pogadanek", z
              udziałem słuchaczy, że pan redaktor instynktownie wyczuwa, kto "słabszy", a
              kto "silniejszy" i tak behawiorystycznie - po prostu trzyma z silniejszym.
              Bardzo praktyczne.
              Jak do radia zadzwoni półgłówek, z trudem klecący zdania, który popiera tezę
              lansowaną przez silniejszego, to go cierpliwie wysłuchamy i mu ślicznie
              podziękujemy. A jak zadzwoni krytyczny słuchacz, to mu sprawnie udowodnimy, że
              się na niczym nie zna. Ot, takie drobazgi.

> A tak na marginesie - sam A. Chłopek wyraził mi uznanie za bezstronnośc :-)
              > Może bardziej realnie ocenił swoje własne przygotowanie i kompetencje?
              Kompetencje w gadaniu? No widać, że pan Chłopek nie szkolony w technikach
              komunikacji itp. Polonista zgłębiający niuanse semantyki. Zwyczajnie -
              przyzwoity facet, mimo, że polityk. Przyzwoitość niestety dzisiaj nie jest w
              cenie.
              W cenie jest gładka gadka i pasowny wizerunek. I ludziska to kupują. No i
              kupili.
              A jeżeli chodzi o gadanie o aktualnych sprawach miasta podczas tamtej debaty,
              to kto, jak nie urzędujący prezydent ma z definicji, największe fory w takiej
              rozmowie? Bo chyba nie poseł, który od roku siedzi w Warszawie?
              Ale to już pieśń przeszłości, nie ma o czym w tej chwili debatować :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka