Dodaj do ulubionych

Prymitywizm polityków PO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 21:31
Czy wszyscy politycy PO są tak prymitywni i ograniczeni, jak Ci,
którzy non stop prezentowani są w mediach m.in. w TVN24 czy w
Superstacji? Ich tępota umyslowa, chamstwo i prymitywizm są
przerażające. Takie "elity" objęły rządy w Najaśniejszej
Rzeczpospolitej !!! Gratuluję Polakom wyboru.
Obserwuj wątek
    • Gość: gienek Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 07.11.07, 22:53
      Niesiołowski tam pierwszy jest w szeregu, hańba
      • velon11 Re: Prymitywizm polityków PO 10.11.07, 23:06
        Hrabia Niesiołowski, palancie!
        • Gość: witia Czy mówicie o tym Niesiołowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 23:15
          który upodobnił się do przedmiotu swoich zainteresowań naukowych, czyli do insektów?
          • eyeoftheme Re: Czy mówicie o tym Niesiołowskim 11.11.07, 23:05
            tak, o tym
        • eyeoftheme Re: Prymitywizm polityków PO 11.11.07, 23:04
          goń się kacapie
    • Gość: fan PO Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 10:25
      Czy wyraz twarzy Tuska obrazuje Jego troskę o Polskę czy też
      demaskuje Jego inteligencję, stosunek do ludzi?
      • Gość: marmolada Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.ipartners.pl 11.11.07, 23:19
        chyba nie ma czego obrazowac. Brak inteligencji, zazdrosnik, msciwus, i wredota. jeszcze pozałują, że go wybrali
    • Gość: MiMi Do statica i nay -pisa IP: *.chello.pl 08.11.07, 11:05
      Niestety chłopaki;-), ale jesteście w coraz mniejszym gronie:-D.
      Dwa tygodnie po wyborach poparcie dla pis spadło do 25%, a dla PO wzrosło do 53%
      ( badania OBOP).
      Darujcie sobie komentarze, że wszyscy kłamią, albo zgłupieli.
      Trochę pokory! Jakby Jary [Dżery] trochę spuścił z durnego tonu to nie
      szykowałby mu się rozłam w partii:-D
      • Gość: ala RIP IP: *.205.udn.pl 08.11.07, 13:42
        Niech nie spuszcza z tonu. Tak trzymać Jaro! Do samego końca!

(mam nadzieję, że nie muszę wyjaśniać tego nagłego poparcia dla
        działań pana Kaczyńskiego)
        • agnostyk11 Re: RIP 08.11.07, 14:24
          Tak. Masz rację. Do samego końca!
          • Gość: miki Re: RIP IP: *.klc.vectranet.pl 08.11.07, 17:35
            To nie "chłopaki" tu pisza, ale jeden maniak, który sam sobie
            odpowiada :).
            To jest właśnie obłuda pisuarów, obrzucanie obelgami (tępota,
            prymitywizm) tych którzy nie myslą tak jak oni. I to jest własnie
            tepota i prymitywizm, a chamstwo po prostu az tryska od ludzi z PiSu
            na codzień. Nie trzeba daleko szukać, wystarczą dzisiejsze slowa
            Kaczyńskiego o wychowaniu się przez Tuska na "podwórku". Coi za
            żenujące chamstwo i brak klasy, po prostu moralne dno.
            Na szczęście dopiero na tonącym okręcie niektórzy z PiS przejrzeli
            na oczy i uciekają od tego szleństwa.
            • Gość: mosiek PO Re: RIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 19:01
              Chamstwa jest pełno wszędzie, zarówno wśród partyjniaków różnych
              opcji politycznych jak i niepartyjnych, wśród dziennikarzy
              (zwłaszcza) i ekspertów medialnych i wśród szarycvh obywateli.
              Chamstwo i prymitywizm są moim zdaniem apolityczne. Niestety nie
              brakuje go również wśród ludzi Peło. Taka niestety jest smutna
              prawda, ale buta i wysokie noszenie głowy nie uwalnia człowieka od
              chamstwa. To po prostu się ma !!!!
        • Gość: MiMi Re: RIP IP: *.chello.pl 10.11.07, 08:22
          Albo coś przegapiłam, albo czegoś nie rozumiem. Wyjaśnij.
          • Gość: ala Re: RIP IP: *.klc.vectranet.pl 10.11.07, 22:06
            Do samego końca! Byle tak dalej panie Kaczynski!
      • Gość: wyborca Re: Do statica i nay -pisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 09:10
        Cóż z tego, że poparcie PO wynosi 133%, że P.Tusk zanim nie
        utworzył rządu już został okrzyknięty przez media najlepszym
        premierem w historii Rzezczpospolitej. Co ja i moja rodzina , jako
        zwykli wyborcy z tego mamy. Pytam się a kontekście apolityczności.
        Dlaczego oszustwa polityków są bezkarne? Dlaczego ktoś, kto oszukuje
        wyborców, okłamuje ich jest traktowany jak bohater narodowy a nie
        przestępca?
        • Gość: ala Re: Do statica i nay -pisa IP: *.klc.vectranet.pl 11.11.07, 11:27
          Zapytaj obiecywaczy z pisu i daj znać co powiedzieli. Z góry
          dziękuję.
        • Gość: MiMi Re: Do statica i nay -pisa IP: *.chello.pl 11.11.07, 17:28
          Co do przyszłych rządów mogę mieć póki co nadzieję, że będą LEPSZE ( nie
          jestem idiotką, żeby myśleć, że będą idealne), za to ty i twoja rodzina JUŻ
          WIECIE, że będzie źle. W porównaniu z rozmowami ( o koalicji) z 2005 jest spokój!!
          Jeszcze rząd nie zaczął działać a ty nazywasz ich kłamcami, już byś sądził i już
          gula hula, że ktoś jest przychylny i jakoś tam tytułuje Tuska.
          A co do twojej rodziny i ciebie to przepraszam .....na co ty czekasz ???????? Ja
          też się pytam dlaczego kłamstwa polityków są bezkarne, ale wiesz co????? To nie
          prawda!!!!!
          Właśnie Jarosław ZAPŁACIŁ za swoje kłamstwa, a jego brat zapłaci na najbliższych
          wyborach prezydenckich ( może nie za kłamstwa ale za całokształt apolityczny, za
          to że był prezydentem"wszystkich" Polaków).Na chwilę obecną to z kłamstw można
          rozliczać były rząd a nie przyszły.
          Masz bardzo niezdrowe podejście do życia- grozi ci nadciśnienie, miażdżyca i
          wrzody żołądka ( no i wszystkie powikłanie z tym związane). Dużo zdrowsze jest
          optymistyczne czekanie na konkrety, niż dołujące spekulacje.
          • Gość: gość Re: Do statica i nay -pisa IP: *.klc.vectranet.pl 11.11.07, 18:16
            Nareszcie głos rozsądku w tym wątku.
          • Gość: haha wróżki z Sienkiewki IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 11.11.07, 22:20
            stawiają kabałę w sieci! I to jest,jak ktoś
            powiedział ..postęp ..technologiczny :-)
    • Gość: wyborca Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 21:55
      Julia Pitera najinteligentniejszy i najbardziej elekwentny poseł PO.
      • Gość: gość Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.klc.vectranet.pl 09.11.07, 22:00
        JK "słoneczko Żoliborza" wybitnie inteligentny i kulturalny.
        • Gość: Peło Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 19:54
          Przecież peło to elita intelektualna Ojczyzny. Jak można o nich
          mówić i pisać jako o prymitywach i cieniasach? To skandal.
        • Gość: Juzek brzytwa Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 20:34
          Komorowski "ma klasę" menela dworcowego I TAKIEGO MAMY MARSZAłKA!
          To nie jest moja Polska..Ten post-okrągłostołowy, nocnozmianowy i lewoczerwcowy
          układ z Bolkiem w tle będę zwalczał wszędzie.Takie mam prawo.........a wy sobie
          ujadajcie piątokolumnowe inostrannyje kundle - chwilowo jesteście na fali!!!....
          • Gość: Fix Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.klc.vectranet.pl 11.11.07, 20:41
            Skoro piszesz, ze to nie jest twoja Polska, to po co zabierasz głos
            w nieswoich sprawach? Epitetów mamy dość, podrzuć coś Kaczynskiemu,
            on je kolekcjonuje. A ja będę zwalczał pisowskich nieudaczników,
            czyli 1:1 W tej niby V kolumnie jest większośc narodu, więc kto tu
            jest V kolumną?
            • Gość: Polak Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 20:47
              Z okazji Święta Narodowego Niepodleglości przesyłam serdeczne
              życzenia wyborcom PO, którego szef D. Tusk, desygnowany na nowego
              premiera uważa polskość i patriotyzm za nienormalność. Życzę
              reflleksji nad swoim wyborem.
            • Gość: Józek brzytwa Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 20:52
              Problem w tym, że ja to wszystko przeżyłem jako dorosły człowiek i czuje
              oszustwo na kilometr.
              Ty prawdopodobnie wtedy byłeś dopiero w planie lub chodziłeś pod stołem..
              Ta więksześc to chyba wg. GFK Polonia....
              • Gość: MiMi Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.chello.pl 11.11.07, 21:49
                A może są ludzie, którzy mają dość przeżywania lat 80-tych, 90-tych niezależnie
                ile lat wtedy mieli i na ile ich to dotyczyło. Mam dzieci i o nich myślę!!! A
                pojęcie patriotyzmu zmienia sie tak samo jak pojęcie udanego małżeństwa. Kiedyś
                dobra żona to rodziła dzieci, siedziała w domu wychowywała je i usługiwała.
                Oczywiście do powiedzenie miała tyle ile jej mąż pozwolił i zazwyczaj było to
                wprost proporcjonalne do "poziomu" męża. I to było dobre małżeństwo. W
                dzisiejszych czasach dobre małżeństwo to partnerzy. Oczywiście jeżeli z dobrej i
                nieprzymuszonej woli kobieta wybiera stary układ-jej sprawa, ale jeśli przez
                pranie mózgu, zastraszenie, godzi się na "niewolnicę Isaurę" to już coś nie tak.
                Pozwólmy ludziom wybrać:-D
    • Gość: Polak Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 22:02
      Pozwólmy ludziom wybrać, czy są za małżeństwami jednopłciowymi, za
      mordowaniem ludzi nienarodzonych czy starszych bądź nieuleczalnie
      chorych, czy miłość do unii europejskiej, a w szczególności do
      Niemiec ma priorytet nad milością własnej Ojczyzny? Ja nie
      skorzystam z takiego wyboru. Nie jestem europejczykiem. Mimo
      wykształcenia i doświadczenia życiowego jestem konserwatystą,
      ciemnogrodem, a nie postępowym, oświeconym europejczykiem. I tak już
      pozostanie.
      • Gość: Fix Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.klc.vectranet.pl 11.11.07, 22:14
        Początek wypowiedzi fałszywy, nikt nie propaguje eutanazji czy
        małżeństw jednopłciowych. Jeśli nie chcesz postępu to twoja
        sprawa. "...trzeba z zywymi naprzód iść, po zycie sięgac nowe, a
        nie w uwiędłych laurów liść z uporem stroic głowę. Wy nie cofniecie
        zycia fal, nic skargi nie pomogą, daremne gniewy, próżny żal, świat
        pójdxie swoja drogą" A.Asnyk Tak mysleli juz w XIXw.
      • Gość: MiMi Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.chello.pl 12.11.07, 07:33
        Jakoś nie widzę tej chorej miłości do Niemiec. A tak między Bogiem a prawdą nie
        interesuje mnie kto z kim uprawia seks, kto po kim dziedziczy itd.
        Co do aborcji i eutanazji to obecnie polska służba zdrowia jest legalną
        eutanazja z brakiem dotacji państwa, z brakiem niektórych procedur, z opłatami
        za nie. A aborcja?????? Zacznijmy może edukację chciałoby się napisać dzieci i
        młodzież, ale dorosłych także, udostępnijmy środki antykoncepcyjne, pomóżmy przy
        wychowywaniu dzieci, a ustawa nie będzie potrzebna, przecież Bogu też potrzeba
        zostawić do ukarania:-)))))
      • Gość: ala Do "Polaka" IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 09:18
        Oczywiście możesz potęgować w ten sposób różne stereotypy, wzbudzać
        strach przed nieznanym, na zasadzie "chowajta się ludziska, dochtory
        z miasta jadom".

A większość z nas chce po prostu normalności - bez podsłuchów,
        nagrań, haków - i poszanowania drugiego człowieka zamiast "spiep..aj
        dziadu" - tego pis nie potrafił nam zapewnić.
        • Gość: fred Re: Do "Polaka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 09:23
          A co to znaczy normalność bez podsłuchów, nagrań, haków?

Czy ciebie ktoś podsłuchiwał, nagrywał i zbierał na ciebie haki?
          A może kogoś z twoich znajomych?
          Czy ty i twoi znajomi bali się i byli zastraszeni?
          • Gość: Fix Re: Do "Polaka" IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 11:31
            Dowodów na takie działanie PiS-u było wiele. Nie kazdego musieli
            podsłuchiwac, zabrakłoby im aparatury. Ziobro pokazał jak się to
            robi.
            • Gość: fred Re: Do "Polaka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 11:37
              Ja i nikt z moich znajomych nie czuliśmy się zastraszeni.
              Osobiście nie znam nikogo, kto by się bał i czuł zastraszony.

Byś może złodzieje zaczęli się bać. O tym strachu i zastraszeniu dowiadywaliśmy
              się wyłącznie z mediów.

Czy ty się bałeś i byłeś zastraszony i czy ktoś z twoich znajomych był zastraszony?
              • Gość: niestety prawda obiektywna IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 12.11.07, 11:51
                Kiedyś poznałem / z konieczności dziejowej/ ludzi ,którzy do
                upadłego bronili się przed zmianami ustrojowymi.PZPR to był ideał
                władzy.Bali się wszelkich zmian.Po transformacji pierwsi weszli w
                szeregi uwłaszczonych..kapusiów. Czy ludzie takiego autoramentu
                mogli zaakceptować działania PIS ? Szkoda gadać.Ceńmy nasze zdrowie
                i nie rozmawiajmy z ....
                • Gość: pas Re: prawda obiektywna IP: *.zse-kielce.edu.pl 12.11.07, 13:17
                  A ja tak sobie myślę, że to właśnie ci ludzie którzy znają działania
                  PZPR nie chcą żyć w rzeczywistości kreowanej przez PIS, z aferami,
                  podsłuchami itd, obecnymi wszędzie. (patrz media)
                  • Gość: dora Re: prawda obiektywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 15:39
                    A może ty lub ktoś z twoich znajomych byli podsłuchiwani przez PiS?

Bo ja nie znam nikogo.
                    A brednie mediów traktuję jak brednie.
                    • Gość: gość Re: prawda obiektywna IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 15:51
                      Nawet Marcinkiewicz mówił, że był podsłuchiwany, osób nic
                      nieznaczących nie podsłuchiwano bo i po co? Ziobro siw tym nawet
                      chwalił przed kamerami.
                      • Gość: dora Re: prawda obiektywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 15:55
                        Może Marcinkiewicz cierpi na psychozę.
                        Czy ty byłeś podsłuchiwany, albo znasz kogoś, kto był?
          • Gość: ala do freda IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 17:39
            Tak, ja i moja rodzina bylismy podsłuchiwani w tym ludowym,
            socjalistycznym ustroju, na bazie którego PIS najwyrazniej budowal
            swoją wersję państwa. I te wszystkie afery, straszenie
            nagraniami,prowokacje strasznie przypominają minioną epokę - a
            właściwie to co w niej najgorsze.
            • Gość: fred Re: do freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 18:58
              To, że podsłuchiwano was w ustroju socjalistycznym to mnie dziwi.

Ale PiS was nie podsłuchiwał. Czy baliście się i byliście przez PiS zastraszeni,
              czy powtarzasz bzdury wciskane niegramotnym przez media?
              • Gość: gość Re: do freda IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 19:02
                A prowokacja w tzw. aferze gruntowej i demonstrowane nagrania z
                podsłuchów to lipa? Zezwolenia sądu nie było.
                • Gość: fred Re: do freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 19:13
                  Prowokacja w stosunku do osób, co do których są podejrzenia, że nie są uczciwe
                  jest wg mnie uzasadniona.
                  Co do nagrań z podsłuchów, to nie dostrzegam żeby było to zjawisko powszechne.
                  O ile pamiętam to największe emocje wzbudziły nagrania dokonane przez pana
                  Gudzowatego, które przekazał prokuraturze.

Ostatnio było rzeczywiście nagranie posłanki Platformy Obywatelskiej, która z
                  miłości wzięła łapówę.
                  Obawiam się, że Donald Tusk tak eksponując wagę miłości może zachęcić innych
                  polityków Platformy Obywatelskiej do brania łapówek.

Przypominam, że nagraniami rozpoczął grę Adam Michnik i Gazeta Wyborcza. Teraz
                  Adam Michnik i Gazeta Wyborcza stoją w pierwszym rzędzie medialnego bełkotu,
                  który czyni niezbyt rozwiniętym ludziom wodę z mózgu.
                  • Gość: gość Re: do freda IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 19:25
                    Fałszowanie dokumentów w aferze gruntowej, podżeganie do popełnienia
                    przestępstwa (Sawicka) to działania zgodne z prawem? Prowokacja w
                    stosunku do których prowadzone jest sledztwo, zgoda, ale nie w
                    stosunku do tych, którzy w/g władzy ewentualnie mogą popełnić
                    przestępstwo. W takiej sytuacji każdy może byc obiektem
                    zainteresowania służb specjalnych.
                    • Gość: fred Re: do freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 19:34
                      W prowokacji nie jest istotne, czy używa się prawdziwych przedmiotów, czy
                      rekwizytów.
                      Osoba piastująca stanowisko publiczne powinna być, jak żona Cezara. Jestem za
                      tym żeby w stosunku do takich osób stosować prowokację.
                      Skala korupcji w Polsce jest ogromna. Wskazują na to chociażby badania
                      międzynarodowe, w których plasujemy się daleko z tyłu za Europą.

Np. dopiero za rządów PiS w Niemczech zaczęto mówić o tym, aby znieść zasadę, że
                      niemieccy przedsiębiorcy inwestujący w Polsce mogą zaliczać w koszty kwoty
                      wydane na łapówki. Dlaczego żadnego z mediów nie oburzał fakt, że Niemcy mogli w
                      koszty zaliczać takie wydatki?
                      To jest wstyd na cały świat.

Nie myślałem, że Sawicką z Platformy Obywatelskiej ktoś podżegał. Owszem ona
                      płonęła miłością i zmiłości przyjęła łapówę.
                      • Gość: gość Re: do freda IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 19:46
                        takie metody działania są niezgodne z prawem. W/g przepisów dający i
                        biorący popełniają przestępstwo. Nieuzasadniona prowokacja tez jest
                        naruszeniem prawa. CBA chcąc mieć sukcesy może zastosowac nast .
                        wariant. Dać funkcjonariuszowi 5 tys. niech obejdzie kieleckich
                        lekarzy, i urzędników, może którys weźmie. To jest namawianie do
                        popełnienia przestępstwa
                        • Gość: fred Re: do freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 19:54
                          Jeżeli takie metody są niezgodne z prawem, to posłanka Platformy Obywatelskiej,
                          która z miłości wzięła łapówę może spać spokojnie, a przestępcy, którzy
                          namawiali do wzięcia łapówy z pewnością pójdą do paki.
                          Jest tylko problem, czy kogoś namawiano do wzięcia, czy dano i ten ktoś wziął.

Jestem jak najbardziej za tym żeby dać funkcjonariuszowi 5 tys. i żeby obszedł
                          lekarzy i wręczał im łapówki. Jestem także przekonany, że przed tym co stało się
                          za rządów PiS wzięłoby 90% lekarzy.
                          Po kilku latach rządów PO znów pewnie będzie brało 90%
                  • Gość: ala prowokacja wg freda IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 21:29
                    Ciesz się, że nikt z pisu nie wpadł na to, źe można sprawdzić twoją
                    uczciwość za pomocą prowokacji. Jak sądzisz, za ile byś się sprzedał?
                    • Gość: fred Re: prowokacja wg freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 22:07
                      Za nic bym się nie sprzedał. Nawet z miłości nie wziąłbym łapówy jak to zrobiła
                      posłanka Platformy Obywatelskiej.
                      Dodam jeszcze, że nie czułem się zastraszony i miałem gdzieś, czy mnie ktoś
                      podsłuchuje, czy nie.
                      • Gość: ala Re: prowokacja wg freda IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 22:45
                        To nie PIS zakładał, że na każdego znajdą się haki?

Może tobie to obojętne czy cię ktoś podsłuchuje (jak się wyrosło w prl
                        to można było się przyzwyczaić do takich metod) i dlatego nie
                        protestujesz przeciw działaniom PISu, ale ja chcę żyć normalnie, mieć
                        prawo do prywatności, własnych poglądów, świętego dpokoju. PIS mi tego
                        nie zapewnił.
                        • Gość: fred Re: prowokacja wg freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 23:58
                          To nie PiS zakładał, że na każdego znajdą haki. To jest pozostałość komunizmu, a
                          partie w których jest ta myśl żywa to SLD, SdPr, Demokraci , bo tam skupiło się
                          największe grono dziedziców komunizmu.

Ja także chcę żyć normalnie. Ale nie boję się, że ktoś mnie w czasie rozmów
                          służbowych podsłuchuje. Człowiek uczciwy nie ma się czego bać.

Żyj sobie normalnie. Nikt cię z pewnością nie podsłuchuje. Masz prawo do
                          własnych poglądów i świętego spokoju.
                          PiS z pewnością nie zakłócał ci spokoju ani nie zabraniał poglądów. Przestań żyć
                          w wirtualnym świecie kłamliwych mediów i spójrz na realny świat.
                          Ponawiam pytanie, czy ciebie lub kogoś z twoich znajomych zastraszono i czy
                          baliście się?
                          • Gość: sensor Re: prowokacja wg freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 01:31
                            Jesteś świetnym uczniem spindoktorów z twojej partii.
                            Zaklinanie rzeczywistości, doprawdy, wybornie ci idzie.

;)
                          • Gość: ala A prywatnie? IP: *.klc.vectranet.pl 13.11.07, 09:02
                            Masz spaczoną wizję wolności fredzie, tudzież doro. Osobiście miałam
                            przyjemność usłyszeć w trakcie telefonicznej rozmowy PRYWATNEJ od
                            jakiejś tajemniczej pani "na linii" : jeśli chcesz romawiać dalej to
                            o tym nie mów - więc nie dziw się, że teraz mierzi mnie stosowanie
                            tych samych metod przez PIS - ziobro donoszący na kolegów, bo mogą w
                            przyszłości popełnić przestępstwo, rok zarzucania sieci i
                            prowokowania człowieka bo z założenia da się go skorumpować,
                            śledzenie i nagrywanie ludzi w ich czasie wolnym.

To już było. I to nie jest normalne. Tym panom już podziękujemy.
                            • Gość: fred Re: A prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 09:17
                              To były metody Aleksandra Kwaśniewskiego.
                              Chyba nie sądzisz, że posłanka Szczypińska, czy jak jej tam, podsłuchiwała twoje
                              rozmowy telefoniczne.
                              Jak na razie nikt na tym forum nie przyznał się, że był podsłuchiwany lub
                              zastraszony. Wszyscy powtarzają bzdety z mediów.

Korupcja jest przestępstwem bezśladowym. Oznacza to, że jeżeli nie zostanie
                              złamana zmowa milczenia, to nikt przestępstwa nie wykryje.
                              Prowokacja jest na całym świecie przyjętym sposobem walki z korupcją. Podobnie
                              zresztą walczy się z pedofilią.

Jedno jest pewne, że łapówkarze zaczęli się obawiać. To jest niezaprzeczalna
                              zasługa CBA i PiS.
                              A może wymienisz tych ludzi, których śledzono i nagrywano w wolnym czasie.
                              Myślę, że sypniesz kilkadziesiąt nazwisk, a nie będziesz robił z buzi cholewę.
                              I wymień tych w Kielcach, których podsłuchiwano i byli zastraszeni.
                              • Gość: ala Lista nazwisk IP: *.klc.vectranet.pl 13.11.07, 14:57
                                Bądź poważny, nikt publicznie nie będzie podawał źadnych nazwisk- a te
                                26 milionów nazwisk Polaków, do których danych mają mieć bezpośredni
                                dostęp funkcjonariusze wiadomych słów to znajdź sobie sam.
                                • Gość: fred Re: Lista nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 16:48
                                  No jak to, przy tak powszechnym podsłuchiwaniu i zastraszaniu nie potrafisz
                                  wymienić od ręki kilkudziesięciu nazwisk osób podsłuchiwanych i zastraszonych?
                                  A z Kielc wystarczy mi trzy.
                                  • Gość: ala Re: Lista nazwisk IP: *.klc.vectranet.pl 13.11.07, 21:48
                                    No cóź. sugeruję abyś wziął do ręki książkę telefoniczną. Nazwisk tam
                                    pod dostatkiem. Albo napisz petycję do służb - oni na pewno chętnie ci
                                    udzielą informacji kogo i na czyje zlecenie podsłuchiwali / śledzili.
                                    • Gość: fred Re: Lista nazwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:56
                                      Alu bardzo ci współczuję, że uważasz, że PiS cię podsłuchiwał i z tego powodu
                                      byłaś zastraszona.
                                      • Gość: MiMi Do Ali i marnego freda IP: *.chello.pl 13.11.07, 22:22
                                        Alu nie rozmawiaj z fanatykiem, bo nie warto.
                                        Jest typowym przedstawicielem odwracania Alika ogonem.
                                        Fred.......do jaskini do Barneya, Betti i Wilmy, W tym momencie możesz rwać
                                        włosy z głowy i na nic ci to. A i jeszcze jedno ci powiem. Za trzy lata
                                        odsuniemy prezydenta od władzy cha cha cha cha. I będzie po ptakach:-D
                                        • Gość: gość Re: Do Ali i marnego freda IP: *.klc.vectranet.pl 13.11.07, 22:36
                                          CBA walczyło z korupcją w ten sposób, że samo wciskało łapówki, żeby
                                          potem na tym przyłapać biorącego. Powstaje pytanie, czy to walka z
                                          korupcją, czy jej promowanie.
                                          • Gość: fred Re: Do Ali i marnego freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 22:41
                                            To jest walka z korupcją. Tak się robi na całym świecie. Jest to sposób
                                            najskuteczniejszy.
                                            • Gość: ala tylko w Polsce PISu IP: *.klc.vectranet.pl 13.11.07, 22:55
                                              Widocznie nigdy nie byłeś w żadnym normalnym kraju - nie pisz zatem
                                              tego co udaje ci się wyczytać w partyjnych broszurkach. Ja mieszkałam
                                              dość długo w kilku krajach i jakoś "na całym świecie" takich metod,
                                              jak pisowcy nikt nie stosuje.

Jak bardzo trzeba być zniewolonym / ograniczonym, źeby podsłuchiwanie
                                              i donoszenie na przyjaciół (vide Ziobro) uznawać za przejaw
                                              normalności?
                                              • Gość: gość Re: tylko w Polsce PISu IP: *.klc.vectranet.pl 13.11.07, 23:10
                                                Kontrolowane wręczenie łapówki stosuje się wtedy, gdy istnieje
                                                uzasadnione podejrzenie, że ktoś bierze, a nie w sytuacji losowo
                                                wybranej osoby, licząc na to, a może weźmie.
                                              • Gość: fred Re: tylko w Polsce PISu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 23:34
                                                Do walki z korupcją na całym świecie stosuje się prowokację i podsłuch.
                                                Widocznie mieszkałaś nie w tych krajach, co trzeba.
                                                • Gość: ala Re: tylko w Polsce PISu IP: *.klc.vectranet.pl 13.11.07, 23:42
                                                  Widocznie nie. Ponieważ sam zmieniłeś swoją tezę, więc pozwól, że
                                                  zapytam:

A co wg ciebie stosuje się do walki z osobami jeszcze
                                                  nieskorumpowanymi?
                                                  • Gość: fred Re: tylko w Polsce PISu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 23:58
                                                    Nie zmieniłem swojej tezy nawet o ułamek.

A co do drugiego to powinnaś wiedzieć ty, bo to chyba ciebie podsłuchiwał i
                                                    zastraszał PiS.
                                                  • Gość: MiMi Re: tylko w Polsce PISu IP: *.chello.pl 14.11.07, 08:04
                                                    Taaaaaak prowokacja na "miłość" to sposób KGB, Stasi i innych komunistycznych
                                                    tworów. Ciekawa czy ciebie nie zakręciłaby odpowiednia osoba. Wiem, że zaraz
                                                    napiszesz, że absolutnie itd., ale ja ci i tak nie uwierzę tym bardziej, że
                                                    jesteś facetem, a oni mają słabszą silną wolę;-)))
                                                  • Gość: gość Re: tylko w Polsce PISu IP: *.klc.vectranet.pl 14.11.07, 08:54
                                                    W historii wywiadów baba niejednego twardziela usidliła. Tylko
                                                    występuje tu zasadnicza różnica, w wywiadzie chodzi o zdobycie
                                                    konkretnych informacji, a nie tylko usidlenie człowieka a aferę
                                                    korupcyjną.
                                                  • Gość: MiMi Re: tylko w Polsce PISu IP: *.chello.pl 14.11.07, 09:26
                                                    Wg. mnie nie ma różnicy. Chodzi o "omotanie". Właściwie zastanawiam się czy S.
                                                    chodziło o pieniądze czy o względy.
                                                    Są ludzie których łatwo zmanipulować i dobry "psychol-og" znajdzie słabe punkty.
                                                    Miałam kiedyś do czynienia z panią która wręczała mi "prezent" i płakała, że jak
                                                    nie wezmę to ona nie będzie mogła spać bo się będzie martwić. Przyjęłam, a jak
                                                    pani się wyspała oddałam. Niestety "od wręczenia do oddania" upłynęło jakieś 24
                                                    godz. i wtedy też mogłam być posądzona o łapówkarstwo. Oddanie "prezentu" też
                                                    wymagało trochę zachodu i być może ktoś inny zrezygnowałby, dlatego nie
                                                    osądzałabym tak pochopnie. Wkręcanie w łapówki jest równie obrzydliwe jak
                                                    wołanie o łapówkę.
                                                  • Gość: gość Re: tylko w Polsce PISu IP: *.klc.vectranet.pl 14.11.07, 09:32
                                                    Nie tylko obrzydliwe, ale i przestępcze. Jest to podżeganie do
                                                    popełnienia przestępstwa.
                                                  • Gość: fan Re: tylko w Polsce PISu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 09:38
                                                    Gość portalu: gość napisał(a):

> Nie tylko obrzydliwe, ale i przestępcze. Jest to podżeganie do
                                                    > popełnienia przestępstwa.

Ja też nie widziałem żeby Sawicką ktoś podżegał. Podobno wzięła te pieniądze z
                                                    "miłości". Tak zwykle robią prostytutki.
                                                  • Gość: gość Re: tylko w Polsce PISu IP: *.klc.vectranet.pl 14.11.07, 09:55
                                                    Podobno agent przez rok ją rozpracowywał. Nie mama zamiaru bronić
                                                    Sawickiej, wzięła i musi ponieść odpowiedzialność, ale metoda jest
                                                    ohydna, jest to działanie przestępcze. Kontrolowane wręczenie
                                                    korzyści majątkowej jest uzasadnione w przypadku, gdy istnieje
                                                    podejrzenie, że ktoś uzaleznia załatwienie sprawy od otrzymania
                                                    łapówki.
                                                  • Gość: fan Re: tylko w Polsce PISu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 09:59
                                                    I tak właśnie było Sawicka uzależniała załatwienie sprawy od otrzymania łapówki.
                                                    Zresztą gdyby była zakochana to pewnie załatwiłaby sprawę bez łapówki. Zwróć
                                                    uwagę, że ten burmistrz, czy tam wójt też wziął.
                                                    Oni po prostu chcieli wziąć.
                                                  • Gość: gość Re: tylko w Polsce PISu IP: *.klc.vectranet.pl 14.11.07, 10:03
                                                    Podkreślam jeszcze raz, nie mam zamiaru ich bronic, bo wzięli. Ale
                                                    podżeganie jest niedozwolone.
                                                  • Gość: fan Re: tylko w Polsce PISu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 10:09
                                                    A kto podżegał? Bo o tym nie mówi nawet Sawicka?
                                                    Nie mówi, że ją namawiał. Mówi, że to z miłości.
                                                  • Gość: ala CZyżby? IP: *.klc.vectranet.pl 14.11.07, 11:13
                                                    A wg mnie zmieniłeś; poprzednio twierdziłeś, że tylko pzpr-owski
                                                    pomiot nie akceptuje metod pisu; teraz zarzuciłeś to partyjne
                                                    ograniczenie - i teza właściwie brzmi: wszyscy, którzy nia stosują w/w
                                                    metod to złodzieje, kryminaliści - na pewno Anglicy czy Duńczycy się
                                                    zdziwią.
                            • Gość: gość Re: A prywatnie? IP: *.klc.vectranet.pl 13.11.07, 09:18
                              Pseudokatolicy z PiS-u powinni wiedzieć, że namawianie (kuszenie) do
                              grzechu, jest grzechem, imponuje im wchodzenie w rolę diabła? W
                              prawie podżeganie do przestępstwa jest przestępstwem. Zawsze można
                              sobie upatrzeć ofiarę. (nałogi, namiętności, trudna sytuacja życiowa
                              itp.)
                              • Gość: fred Re: A prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 09:22
                                Nikt nikogo do przestępstwa nie podżegał.

Posłanka Platformy Obywatelskiej bez żadnych namów wzięła łapówkę.
                                • Gość: ciekawski Re: A prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 19:41
                                  Wzięła bakszysz z miłości "do mamony" a nie do człowieka. Ot i cała
                                  prawda.
              • Gość: MiMi Re: do freda IP: *.chello.pl 12.11.07, 19:15
                T O T Y D Z I W A K jesteś, na dodatek z zacofanymi poglądami.
                A pis może wiele nie zdążył zrobić ale zapędy miał wielkie.
                A najbardziej mnie śmieszy jak zwolennicy pis przeżywają....co to będzie, będą
                kradli, łupili itd. a znaczna ich część dorobiła się majątku w niezbyt jasnych
                okolicznościach ( oczywiście nie generalizuję, ale osobiście się spotkałam z
                takimi pis-fanami).
                I wiesz co nawet dzieci wychowywane w terrorze nie rokują dobrze.
                • Gość: fredek Re: do freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 19:24
                  Miał zapędy, kradli, łupili, dorobili się majątku - to można dopasować do każdej
                  partii, a najbardziej chyba do SLD i Platformy Obywatelskiej. To nawet Julia
                  Pitera z PO walczyła z osobnikami, którzy teraz są nadal w PO.

A pamiętasz hasło Donalda Tuska, Janusza Lewandowskiego i Krzysztofa
                  Bieleckiego, że pierwszy milion trzeba ukraść?

Ciekawe, czy już ukradli?

A które to dzieci miały być niby wychowywane w terrorze?
                  • Gość: rodzice Re: do freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 20:03
                    W szkołach,przed Romanem Giertychem panował terror !
                    • Gość: gość Re: do freda IP: *.klc.vectranet.pl 12.11.07, 20:08
                      Podżeganie do popełnienia przestępstwa jest przestępstwem. Dający
                      łapówkę jest tez przestępcą, w okreslonej sytuacji funkcjonariusz
                      byłby bezkarny.
                      • Gość: fred Re: do freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 22:10
                        Według mnie nikt nikogo do przestępstwa nie podżegał. Posłanka Platformy
                        Obywatelskiej bez namawiania brała łapówę.
                    • Gość: fred Re: do freda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 22:08
                      Z tym się zgodzę. Uczniowie terroryzowali nauczycieli.
    • Gość: ciekawski Re: Prymitywizm polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 20:33
      Jaka partia nosi przydomek "partia aferałów"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka