coralin 01.03.05, 19:14 Jak przechowywać spory kawał parmezanu(tak na oko to starczy mi na rok:) W jakiejś folii? Papierze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jswm Re: przechowywanie parmezanu 01.03.05, 19:21 w pergaminie ale rok to raczej nie wytrzyma :) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: przechowywanie parmezanu 01.03.05, 21:31 nie wiem czy można ale czasami przechowuję pokrojony na kawałki w zamrażalce. Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: przechowywanie parmezanu 01.03.05, 21:54 mam taki szklany pojemnik, calkiem dobrze sluzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: przechowywanie parmezanu IP: 65.38.217.* 02.03.05, 02:40 Moze kawalek zetrzesz na tarce i bedziesz dodawac do salaty zielonej,zup - szybciej zuzyjesz! Odpowiedz Link Zgłoś
gourmet48 Re: przechowywanie parmezanu 02.03.05, 07:53 czy dzisiaj tez trzeba robic az takie zapasy Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: przechowywanie parmezanu 02.03.05, 09:12 Jesli jest w opakowaniu prozniowym, wyjac i zostawic na kilka godzin / zeby pooddychal /. W lodowce przechowywac zawiniety w sciereczke / nie mze byc uprana z uzyciem proszku do prania /. Istnieje tez specjalny papier tzw. "do lodowki". Mimo wszystko roku nie wytrzyma. Zamrozony duzo traci / niektorzy mroza juz starty, ale nie wiem, czy sposob jest lepszy /. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: przechowywanie parmezanu 02.03.05, 13:14 gourmet48 napisał: > czy dzisiaj tez trzeba robic az takie zapasy Nie trzeba, ale przywiozłam sobie z Włoch w kawałkach pakowanych próżniowo i jeden z tych kawałków to duuuży kawał. Nie wiem jak inni, ale mnie cieżko było sie oprzeć zakupom w maleńkich sklepikach w Toskanii i zapas jest . Odpowiedz Link Zgłoś