Dodaj do ulubionych

Pięć minut i ......... po sprawie

24.10.14, 09:29
16 listopada tuż, tuż- wokół mnóstwo reklamy związanej z wyborami, koszty której z pewnością pokryłyby niejeden ważny dla nas koszalinian projekt.
W przeszłości ludzie umierali walcząc o prawo do głosu, kobiety, które zapoczątkowały walkę o prawo do głosu cierpiały odrzucenie, więzienie, poniżenie. Nie zapominajmy o tym!
Niezależnie od światopoglądów, ideologii, a tym bardziej zawiedzionych oczekiwań musimy znaleźć czas , aby oddać swój głos bo tylko w ten sposób możemy zamanifestować swoją aprobatę/ dezaprobatę wobec tego co dzieje się wokół nas.
Będę głosować!
Pozdrawaiam
Obserwuj wątek
    • j0tj0t87 Re: Pięć minut i ......... po sprawie 24.10.14, 12:36
      Jeśli do tej pory nie miałeś/-aś ochoty głosować, to po prostu nie rób tego. Udział w wyborach powinien być przemyślany i świadomy, a nie wynikać z tego, że ktoś ci mówi, że to twój "obywatelski obowiązek", "to tylko 5 minut" i tym podobne bzdury. Chcesz i masz na kogo? Głosuj. Nie chcesz, bo nie masz na kogo? Nie głosuj. Twój brak udziału w wyborach też ma znaczenie.

NIE TYLKO poprzez głosowanie możemy zamanifestować swoją aprobatę/ dezaprobatę wobec tego co dzieje się wokół nas. To w zasadzie najsłabszy sposób, bo usprawiedliwia przed nami samymi to, że przez minione 4 lata nie zrobiliśmy niczego konkretniejszego.
      • cedrowylas Re: Pięć minut i ......... po sprawie 24.10.14, 13:49
        Po co ten cały złośliwy wywód.... choć osobiście nie razi mnie sformułowanie "obywatelski obowiązek" to wcale nie o to chodziło bo w dzisiejszych czasach, nikt nikomu niczego nie nakaże.
        Proszę się nie nakręcać czymś, czego w tej wypowiedzi nie było.
        Acha, twój ......brak udziału w głosowaniu może ucieszyć tylko tych , których z pewnością byś nie wybrał/wybrała - to tak tylko na marginesie!
        A tak swoja drogą....to proszę zaproponować jak zwykły Kowalski ma niby po wyborach manifestować swoją aprobatę/ dezaprobatę wobec tego co dzieje się wokoło????
        Może pana/pani pomysły są dużo bardziej warte uwagi niż wybory kosztujące ogromne pieniądze zaczerpnięte również z moich podatków.
        Pozdrawiam
        • pursat Re: Pięć minut i ......... po sprawie 25.10.14, 09:50
          "tylko w ten sposób możemy zamanifestować swoją aprobatę/ dezaprobatę"
          Idę na wybory i głosuję na kogoś. Czyli wyrażam aprobatę.
          Idę na wybory i chcę wyrazić dezaprobatę. Nie lubię Kowalskiego więc głosuję na Nowaka? Ale Nowak też jest do kitu, tylko w inną stronę. Czyli muszę wyrazić aprobatę dla mniejszego zła?
          Oświeć mnie jak wyrazić dezaprobatę idąc na wybory.
          • cedrowylas Re: Pięć minut i ......... po sprawie 26.10.14, 16:15
            No cóż.... jeśli naprawdę nie wiesz jak w najprostszy sposób wyrazić dezaprobatę idąc na wybory to...... zdecydowanie ........... zostań w domu.
            Do pewnych rzeczy chyba jednak trzeba dojrzeć. Mamy, to co wybraliśmy ostatnio,
            a będzie ........ Tym co pójdą na wybory życzę "świadomej decyzji".
            Z tymi którzy nie mają świadomości własnego wpływu w dniu takim jak najbliższa data
            tj. 16 listopad nie zamierzam się sprzeczać o rzeczy .....oczywiste.
            Pozdrawiam
            • pursat Re: Pięć minut i ......... po sprawie 26.10.14, 20:07
              Czyli jest tak jak myślałem. Nie znasz odpowiedzi na moje pytanie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka