Dodaj do ulubionych

Dostęp do internetu

23.08.07, 19:50
Witam,

Zastanwiam się czemu w Koszalinie nie działają duże sieci osiedlowe z dostępem do netu. W Słupsku są dwie firmy, które podzieliły między siebie miasto i cena internetu jest naprawdę atrakcyjna. Uczelnia kształci informatyków i jeszcze nikt nie wpadł na pomysł założenia takiego biznesu? W Słupsku właścicielem firmy jest właśnie absolwent Politechniki Koszalińskiej :)

W Koszalinie co mamy do wyboru?
*Neostrada z TP S.A. - czy ktoś ma z tą usługa problemy w jakiś zakątkach miasta? Szczególnie interesują mnie okolice Emki.
*Telewizja kablowa - jakoś nie jestem przekonany,
*łącza radiowe - też niewielki wybór,
*sieci komórkowe - wolne, komfort daje tylko UMTS w połączeniu z HSDPA.
Obserwuj wątek
    • taichi83 Re: Dostęp do internetu 23.08.07, 21:04
      Witam,

Mylisz się, są co najmniej 3 sieci osiedlowe. Jest też kilka mniejszych sieci
      radiowych ale dalszy rozwój trochę utrudnia gęsta sieć nadajników radiowych.

Do stałej oferty możesz dodać też GAWEX, któy od tego roku świadczy tego typu
      usługi na terenie Koszalina.
      • bartplus Re: Dostęp do internetu 24.08.07, 09:26
        Dzięki za info. Jednak mało słychać o tych firmach, dlatego nie wiedziałem o ich istnieniu. Nie spotkałem się z żadną reklamą. W Słupsku na każdej klatce schodowej na tablicy ogłoszeń, w miejscu gdzie docierają sieci, wiszą ogłoszenia tych firm.
        • krzysieg Re: Dostęp do internetu 24.08.07, 09:39
          należy ci się pare słów wprowadzenia, duże spóldzielnie mieszkaniowe w naszym mieście nie pozwolą ani na zakładanie sieci, ani tym bardziej kolportaż ulotek na swoim terenie, po prostu same są współudziałowcami TKK, która internetem handluje
          • nika_6 Re: Dostęp do internetu 24.08.07, 10:00
            od wileu lat urzywam neostrade i jestem z niej bardzo zadrowolona
            ostanio rozazalam z mezem inne polaczenie z netem ale naprawde nie
            bylo co wybrac takiego dlatego zostalismy przy neostradzie...
            co do GAWEXU to roznie bywa wiem bo znam osoby ktore korzystaja
            jedni zadowoleni a inni przeklinaja....
            • aga.as1 Re: Dostęp do internetu 24.08.07, 11:39
              a ja od kilku lat mam internet z firmy Norcom ISP (radiowy) i jestem
              bardzo, ale to bardzo zadowolona. Kiedyś korzystałam z neostrady,
              ale w porównaniu z obecnym łączem to była kompletna porażka, poza
              tym wychodziło dużo drożej
    • bartplus Re: Dostęp do internetu 24.08.07, 12:50
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi, jeżeli spółdzielnie mają udziału w TKK to tłumaczy całą sytuację. Ja mam Neostrade, umowa jeszcze przez rok i absurdem w TP jest niemożliwe dokonanie cesji numeru razem z Neostradą na inną osobę. Kompletnie idiotyczne rozwiązanie, a dokonując cesji, automatycznie wyłączają Neo i jeżeli jest objęta promocją to naliczają karę. TP chyba nie rozumie, że cesja to przejęcie numeru ze wszystkimi aktywnymi usługami, a Neo jest niczym innym jak usługą. Beznadziejna ta TP i nie mogę się doczekać kiedy skończę z nimi umowę, bo nad kolejną się poważnie zastanowię. Kolejnym idiotyzmem jest, że nie można sprawdzić czy w danej lokalizacji jest możliwość zainstalowania Neo, bo zapytanie jest równoznaczne ze zleceniem podłączenia. Pracownicy tepsopunktów kiwają głowami ze zrozumienim, ale cóż przyszło im pracować w firmie z idiotycznymi procedurami.
      • krzysieg Re: Dostęp do internetu 24.08.07, 16:09
        Dawno temu zrezygnowałem z usług Telekompromitacji zwanej również TePsy, mam internet z kablówki i jestem zadowolony
    • j0tj0t87 Re: Dostęp do internetu 27.08.07, 13:35
      O dostępie do internetu w Koszalinie pisaliśmy też tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=83&w=66963566&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka