Dodaj do ulubionych

Prośba o ... garnek

17.03.12, 09:12
Witam wszystkich! Czy ktoś z Was ma może niepotrzebny duży garnek stalowy, taki, który może być używany na kuchenkę indukcyjną? To musi być garnek najprościej mówiąc do którego dna przyczepia się magnes, wcale nie tylko taki współczesny z marketów, byleby dno było z metalu. Otóż pracuję w świetlicy w Dąbrowie Górniczej, która prowadzi zajęcia z dziećmi z biednych rodzin. Gotujemy wraz z dzieciakami obiady dla wszystkich podopiecznych. Korzystamy z kuchni, którą wyremontował ktoś inny, z czego cieszymy się bardzo, mamy więc nową płytę indukcyjną i nie pasują nam na nią nasze stare garnki Aktualnie nie mamy funduszy na zakup nowych. Dwa wzięłam po prostu z domu, ale są za małe na taką ilość dzieci. Potrzebowałabym taki od 8 -10 litrów w górę. Może ktoś ma i u niego leży nieużywany? Bo za duży np. ... . Koszty wysyłki pokryłabym, namiary na mnie i świetlicę podam na priva.
Dzięki wielki, pozdrowienia!
Obserwuj wątek
    • szary_ludz Re: Prośba o ... garnek 17.03.12, 18:27
      Pewnie będzie ciężko bo takie gary strasznie drogie są. Może lepiej w zamian zakupić podkładkę indukcyjną pod garnek wtedy każdy gar będzie dobry. Kilkanaście złotych kosztuje taka.
      • anka7961 Re: Prośba o ... garnek 18.03.12, 10:14
        Nie wiem, gdzie masz najbliższą Ikea, ale zestaw garnków dzialajacych na płycie indukcyjnej w Ikea kosztuje 26 pln.
        • olamka1 Odpadają... 18.03.12, 20:55
          To są małe garnki, takie dla rodziny 3-4 osobowej.
          Ja potrzebuję garnek, gdzie nagotuję zupy dla 25 dzieciaków :).
          Minimum 10 litrów.
          Np. taki:
          allegro.pl/garnek-wysoki-kitchen-line-13-5l-z-pokrywka-i2165154669.html
          Ale to jest NOWY, może być stary, używany...
    • bellagnos Re: Prośba o ... garnek 18.03.12, 22:45
      Jeśli garnek się nie znajdzie to może warto zrobić z dziećmi kartki świąteczne i sprzedawać?? Może palmy?? Niestety w tej chwili nie dysponuje taką kwotą.. chyba że ktoś zrobi zbiórkę grosz do grosza ..
      • eva-83 Re: Prośba o ... garnek 19.03.12, 00:24
        W ikeii 10 l kosztuje 79,99 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80083464/
        • eva-83 Re: Prośba o ... garnek 19.03.12, 00:39
          eva-83 napisała:

> W ikeii 10 l kosztuje 79,99 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80083464/

przepraszam ,pomylilam linka to jest prawidlowy www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00101160/

Chetnie bym pomogla,aleee po 1 nie mieszkam w pl ,po 2 jestem w tym momencie bez pracy i samej mi troche ciezko ,po 3 nawet jak juz bym tu kupila (bo o dziwo wychodzi taniej np ten:
          www.ebay.de/itm/XL-Edelstahl-Universaltopf-Kochtopf-Topf-15-Liter-Induktionsgeeignet?item=230732744732&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D7098333932153320139) to przesylka do pl wyjdzie drogo.Pozdrawiam.
      • olamka1 Ozdoby świąteczne... 20.03.12, 09:46
        Robimy od lat.. :) Organizujemy kiermasze, można wyroby naszych podopiecznych kupić także u nas... . Temat mamy przerobiony :) Jednak oprócz garnka jest wiele wiele innych potrzeb na które idą te pieniążki z kiermaszy... . Stąd moja prośba o garnek tutaj.
        • ktosa Re: Ozdoby świąteczne... 20.03.12, 21:14
          allegro.pl/68816-garnki-garnek-z-pokrywka-indukcja-10-litrow-i2217120783.html
          a taki?
          • preston72 Re: Ozdoby świąteczne... 21.03.12, 21:44
            taki mogę zakupić i Wam przesłać - daj znać czy jeszcze aktualne
            • olamka1 Aktualne :) 22.03.12, 00:44
              Napisałam do Ciebie na priva z danymi.
              Ogromnie dziękuję :)
    • roccan Re: Prośba o ... garnek 21.03.12, 11:23
      Napisz prośbę do firm dystrybuujących wyposażenie dla gastronomii. Napisz do czego Ci potrzebny ten garnek i krótko opisz Wasze działania dla dzieci. Firmy, wbrew pozorom, często wspomagają takie instytucje, jak Wasza. Piszę to na podstawie własnych doświadczeń. Nawet jeśli Wam nie podarują, to mogą np. sprzedać po kosztach własnych lub jakiś z ekspozycji, czy z drobną wadą, a wtedy koszty mogą być znacznie mniejsze.
      • isabelka20 Re: Prośba o ... garnek 22.03.12, 17:53
        a co z tą podkładką indukcyjną, o której mówił szary ludź. Nie można kupić takiej podkładki zamiast drogich garów?
        • olamka1 Re: Prośba o ... garnek 26.03.12, 23:36
          Podkładka podobno wydłuża czas gotowania co przy zajęciach z dziećmi jest sporą przeszkodą. Mamy niewiele czasu, by ugotować posiłek codziennie na ok. 40 podopiecznych. Gotuja dzieci w ramach zajęć w pracowni umiejętności społecznych. Nasze stare garnki są już bardzo zniszczone, szukam rozwiązania na kolejne lata, bardzo wszystko szanujemy i powolutku chcę skompletować porządny sprzęt, który będzie nam długo służył. Kocioł stary w którym gotowaliśmy przed remontem kuchni ma już dno tak czy tak na wykończeniu. Praktycznie nie da się go porządnie już domyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka