Dodaj do ulubionych

Młode małżeństwo

07.08.14, 22:08
Witam, jestem młodą mamą, mam 4 miesięczną córcię- ja nie pracuję a mąż zarabia najniższą krajową. wynajmujemy mieszkanie gdzie na opłaty wydajemy ok 1100zł. Będąc w MOPS Panie powiedziały mi że nic mi się nie należy. Za jakiś czas jak mała troszkę podrośnie mam zamiar pójść do pracy i mam nadzieję że nasza sytuacja choć troszkę się poprawi jednak w danym momencie prosiłabym o pomoc.

Potrzebowałabym ubranek dla córki (68 w górę)- licząc ze za niedługo będzie coraz zimniej.
Zabawek dla małej z każdej będziemy się cieszyć.
Pampersy (rozmiar.3)
Jak również środki czystości dla nas jak i dla malej (proszki, mydła, szampony- będziemy wdzięczni za wszystko co otrzymamy)
żywość z długą datą ważności.

Mam cichą nadzieję że znajdzie się ktoś kto nam pomoże.
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • renata.36 Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 09:15
      Co to znaczy,że panie w MOPS "powiedziała"?
      Piszesz pismo/prośbę.Opisujesz swoją sytuację, dołączasz zaświadczenie z pracy męża i czekasz na PISEMNA odpowiedz.Prosbę składasz w 2 egzemplarzach.Jeden dla ciebie z potwierdzeniem przyjęcia.Nic nie załatwia sie na słowo.

• renata.36 Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 09:19
        To samo dotyczy twoich rodziców.Z papierami do MOPS i prośba chocby o celówkę na zakup najpotrzebniejszych rzeczy do szkoły dla dzieci.Spróbujcie.
      • sloneczko0708 Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 09:33
        tak wiem, ale jeszcze rok temu ja studiowałam i pracowałam, mąż również wiecej zarabiał wiec dochody były znacznie większe. ich interesuje co było rok temu a nie teraz.
        • hugo43 Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 09:46
          a co z zasilkiem macierzynskim?
          • sloneczko0708 Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 09:50
            byłby gdybym pracowała legalnie, a dodatkowo w ubiegłym roku dostawałam jeszcze alimenty w wysokości 300 zł/mc- bo studiowałam i mi sie one nalezały. a jak mi wiadomo to alimenty i zarobek męża sie wlicza do dochodów z ubiegłego roku
            • renata.36 Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 09:55
              Chyba ktos Cie wprowadził w błąd.Do MOPS potrzebne sa dochody z ostatnich 3 miesiecy a nie sprzed roku.To nawet mało logiczne jest.
              • sloneczko0708 Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 10:05
                No to wprowadzili mnie w błąd.. tak samo mam problem z wypłaceniem becikowego. w danym momencie mieszkam w innej miejscowości niz jestem zameldowana na stałe, tutaj nie jestem w stałe zameldowana. Pani w mops twierdziła ze musze byc zameldowana w ich rejonie aby otrzymac pieniążki na córkę. a w miejscu zameldowania twierdza ze aby od nich otrzymac muszę tam przebywac cały czas
                • renata.36 Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 11:46
                  Ale oni Ci to mówią, czy masz to na piśmie?Złożyłąs wniosek o becikowe i co?
                  Są na forum mądre dziewczyny, ktore znaja sie na tych sprawch.Miejmy nadzieję,że Cię pokierują mądrze.
                  • myfmyf Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 12:19
                    Witaj. Gdzie mieszkacie ?
                    • sloneczko0708 Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 12:28
                      w danym momencie w prudniku, ale przeprowadzamy sie pod wrocław- blizej moich rodziców i tam już bede się starała o becikowe
                      • zawsze_zielonatrawka Re: Młode małżeństwo 08.08.14, 18:18
                        do dodatku mieszkaniowego potrzebne sa dochody za 3 ostatnie m-ce (do wynajmowanego tez mozesz sie starac). natomiast do rodzinnego to niestety, musisz dac PIT za rok 2013+aktualne dochody.
                        a poza tym jest forum "pomocne emamy" i napisz tam. bo tych chcesz pomocy dosc duzej, a nie wiem czy ktos zaufa ci na tyle-bez obrazy i nie bierz tego do siebie- bez sprawdzenia twojej faktycznej zyciowej sytuacji i wysle np paczke warta 200-300 zl.
                      • myfmyf Re: Młode małżeństwo 14.08.14, 11:47
                        Sloneczko , poratuje Cie ubrankami dla Malej , napisz do mnie na priv prosze.
                      • labeg Re: Młode małżeństwo 24.08.14, 21:07
                        sloneczko, jestem z wrocławia z rzeczami dla maluchów - ubrania i zabawki, odezwij sie na labeg@wp.pl
    • wicia123457 Re: Młode małżeństwo 27.08.14, 12:29
      Mam kombinezon zimowy dla dziewczynki na 68 qqwweerrttyy212@wp.pl
    • malinowe_lody Re: Młode małżeństwo 05.09.14, 13:16
      Czy już się przeprowadziłaś w okolice Wrocka? mogłabym podwieźć trochę rzeczy dla Twojej córki. Napisz na gazetowego
    • joanna199519 Re: Młode małżeństwo 23.09.14, 19:40
      witam cie kochana mam do oddania bardzo ladne ubranka po swojej poltora rocznej corci chce je oddac w dobre rece zeby ktos dbal o nie bo sa praktycznie nowe nie zniszczone.wiem ile kosztuje zycie tez wynajmuje mieszkanie maz sam pracuje ja sie jeszcze ucze.teraz urodzilo nam sie drugie malenstwo dzis konczy 6 tygodni.domyslam sie co przezywasz mam podobna sytuacje.nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze.a ubranka chetnie ci oddam to moj numer tel 514490920 odezwij sie bo nie mam za bardzo czasu wchodzic na forum.czekam na telefon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka