hrabianka72 15.05.14, 09:26 Nie dane było mi przeczytać wszystkich wątków w mojej sprawie ,gdyż został usunięty.Proszę więc o odpowiedzi jeżeli zechcą panie marysia191 amadobo renbac46 o wysłanie odpowiedzi na agula72@vp.pl dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yzzum Re: usunięty post 15.05.14, 12:51 Zrozumiałem swój błąd. A więc najlepsze muliny to tylko te oryginalne(no chyba że szacowne grono powie inaczej). Hafciarki które ich używają to artystki w swoim fachu(chyba że przewodnicząca tego grona stwierdzi inaczej). Reszta zajmująca się "chińszczyzną " to badziewie które trzeba tępić(lub usuwać) Odpowiedz Link
amadobo Re: usunięty post 15.05.14, 17:18 Napisz do mnie amadobo@gazeta.pl, bo usiłuję wysłać wiadomość ale nic z tego nie wychodzi. Swoją drogą ŻENUJĄCE są starania pilnowaczki forum o niereklamowanie czegokolwiek. Inna traktuje to bardzo wybiórczo. Bo jeśli widzę tu wątek o pasmanteriach albo firmach, to dlaczego nie ma się pojawić informacja o mulinach i możliwości ich kupienia i wrażeń ze stosowania? Dlaczego mamy używać i pisać tylko o drogich niciach a nie możemy o tych tańszych i nie chodzi o podróbki, bo usunięty wątek w żadnej mierze początkowo nie dotyczył podróbek. Bardzo smutne, że kiedyś kipiące intensywnością wpisów i grzejące atmosferą forum staje się coraz bardziej puste i głuche. A to chyba nie o to chodzi. Dobrze, że mam sposobność "obracania się" na innych, nie tylko polskich /ale tych także/ forach o haftowaniu, gdzie nikt maniakalnie nie traktuje rozmów o surowcach do naszego hobby. Pozdrawiam moderację forum Odpowiedz Link
inna57 Re: usunięty post 15.05.14, 20:32 Miłe panie. Jeźeli ktoś szuka konkretnego sklepu w konkretnej miejscowości to zarówno post załoźycielski jak i odpowiedzi nie są reklamą ale pomocą. Jeśli załoźycielka postu odwołała się do konkretnej trwającej aukcji na allegro to jednak jest to reklama tej konkretnej aukcji. Wystarczyło w poście załozycielskim zapytać czy któraś z nas haftowała muliną firmy "złoty sznureczek" bez odnośnika do aukcji na alloegro. Zanim zaczniecie koleźanki krytykować bardzo proszę zapoznajcie się z regulaminem napisanym przez załozycielkę forum. Staram się moderować forum w zgodzie z intencjami załozycielki forum. Mamy wymieniać sie własnymi doświadczeniami i dokonaniami. Zwykle uprzedzam ze post zostanie usunięty tak aby autorka mogła sama skorygować swój post. Odpowiedz Link
marysia191 Re: usunięty post 15.05.14, 20:40 Ja tylko napisałam, że byłabym ostrożna w używaniu tanich zamienników, a już najbardziej chińskich. Bo przed Wielkanocą wyszywałam m.inn. taką bordową chińską nitką obrazki na kartki świąteczne i zaraza zafarbowała w praniu Tu wpis o powyższym wydarzeniu i dowody, ze nie kłamię : strelicjaa.blogspot.com/2014/04/wesoych-swiat.html Odpowiedz Link
amadobo Re: usunięty post 15.05.14, 23:02 A ja kiedyś tu pisałam, ze jak najbardziej oryginalna nić DMC nr 349, kupiona w legalnej pasmanterii, zniszczyła mi haftowaną z mozołem pamiątkę ślubną. Po upraniu pojawiły się czerwone plamy i wszystko było do wyrzucenia. Byłabym bardzo ostrożna w haftowaniu nieznanymi nićmi /moja przygoda dotyczyła muliny znanej i uznanej/ i taką ostrożnośc wykazała zalożycielka usuniętego postu. A swoją drogą, niby rozumna kobieta jestem ale nijak nie pojmuję dlaczego zapytanie o trwającą aukcję jest reklamą a podawanie informacji o czynnych pasmanteriach czy sklepach internetowych już nią nie jest. Dlaczego wypisywanie peanów o oryginalnej DMC nie jest reklamą a zwrócenie uwagi, że są nitki tańsze i nie ustępujące jakością, już reklamą jest. Ja jak ten Marceli Szpak dziwię się światu i niektórych rzeczy ogarnąc nie potrafię. Odpowiedz Link
designing Re: usunięty post 20.05.14, 15:26 Mam znajomego admina na innym portalu, na którym w wątkach uporczywie reklamowana jest jedna z sieci ciuchowych i odpowiedź okazała się banalnie prosta Ale pomijając powyższe, rozumiem moderatorów, czasami trudno im znaleźć złoty środek między informacją i reklamą. Czasami robię jakieś wzory haftu krzyżykowego, ale tutaj nie linkuję, bo taki link może być postrzegany jako reklama, co rozumiem i nie wrzucam. A informowanie o czymś polecanym albo odradzanym to też jakaś forma reklamy, chociaż ma też dużo walorów istotnych dla Klientów. Kwestia bardzo uznaniowa. W sumie moderator ma ciężkie życie Odpowiedz Link