jabuba 25.02.04, 12:59 Czy ktoś może polecić jakieś dobre przedszkole w Swarzędzu? Najchętniej w "starej" części. Proszę o szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jgranos Re: Przedszkola w Swarzędzu 12.01.05, 16:20 nasza córka chodziła do przedszkola na Kórnickiej ale to już kilka lat temu trochę też do Zieloenj Półnutki ale trudno mi polecic Odpowiedz Link Zgłoś
martina299 Re: Przedszkola w Swarzędzu 25.01.05, 09:43 Nie mam jeszcze dzieci ale mam dwóch młodszych braci i poqiem w ten sposób-mój brat dwa lata temu chodził do przedszkola na os kosciuszkowów ale tylko dlatego, że bylo nam blizej. Jesli nie bedzie dla pani problemem dowozic dziecko do tgoprzedszkola przy bazarze(nie pamietam ulicy) to polecam. Bo na kosciuszkowcow robia wszystko tylko nie zajmuja sie dziecmi.Wysyłają dzieci same do toalety, kiedy one jeszcze nie potrafia sie dobrze same ubrac czy rozebrac. Moj brat wracal do domu z mokrymi posiusianymi szelkami do domu, rajstopki mial zawsze na lewą strone, poniewaz panie kazaly im sie samym ubierac po lezakowaniu...nie poleciłabym tego przedzkola w kazdym bądz razie.... Pozdrawiam i zycze powodzenia starsza siostra Odpowiedz Link Zgłoś
lalamido2 Re: Przedszkola w Swarzędzu 15.02.05, 13:04 Jedyne godne polecenia to jest to na Zamkowej. Zielona połnutka nie jest zła ale tam dzieci praktycznie nie wychodzą na dwór i panie ciężko obrazone jak się spóźnisz pół minuty. Miejsc w przedszkolach jest mało, w 2004 roku chciałam córkę przepisać do innego to się okazało, że w każdym przedszkolu jest co najmniej po 10-15 osób na listach rezerwowych. Gmnina nie podpisanej żadnej umowy o współpracy z jakakolwiek gminą sasiednią (przede wszystkim Poznań) bo jak twierdzi ta wredna baba w urzędzie " gmina zapewnia wszystkim dzieciom ze swojego terenu miejsca w przedszkolach " (sic!) Dziecko i tak chodzi do przedszkola w Poznaniu - poziom i oferta bez porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
mila39 Re: Przedszkola w Swarzędzu 23.02.05, 14:24 kobiety!, czy ktoś słyszał coś dobrego o przedszkolu na kościuszkowców? bo chyba nie mam wyjścia... bardzo prosze o inormacje Odpowiedz Link Zgłoś
jabuba Re: Przedszkola w Swarzędzu 06.04.05, 12:33 Poznałam w piaskownicy 2 Mamy, których dzieci chodza do tego przedszkola i były zachwycone. Opieką i imprezami i paniami. A ja poszłam z córką zobaczyć jak tam jest i spędziłyśmy tam miło godzinkę. Mała bawiła sie z dziećmi a ja wszystko obejrzałam i porozmawiałam z Paniami. Było wszystko OK. Zapisalismy córeczkę do tego przedszkola. Zobaczymy jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila39 Re: Przedszkola w Swarzędzu 18.04.05, 12:41 dzięki. to się spotkamy przedszkolu. pocieszyłaś mnie. ... chociaż trochę Odpowiedz Link Zgłoś
jabuba Re: Przedszkola w Swarzędzu 22.04.05, 08:31 Czy Twoje dziecko będzie chodziło do trzylatków? Odpowiedz Link Zgłoś
jabuba Re: Przedszkola w Swarzędzu 25.04.05, 08:27 Złożyłaś już wniosek? Trzeba to zrobic do końca kwietnia. Można go pobrać z internetu, ze strony www.przedszkole5.strefa.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mila39 Re: Przedszkola w Swarzędzu 25.04.05, 10:12 no własnie mam go przed sobą załatwiam piecząteczki wypełniam no i ok środy zaniosę wiesz.... do końca nie jestem przekonana co do tego przeczkola, podoba mi się to na ul.zamkowej, sama do niego chodziłam no ale półnutka jest owiele bliżej.., Odpowiedz Link Zgłoś
mila39 Re: Przedszkola w Swarzędzu 25.04.05, 19:38 ... ale to jest najmniej ważny argument Odpowiedz Link Zgłoś
jabuba Re: Przedszkola w Swarzędzu 26.04.05, 08:53 Dla mnie jest to w tej chwili najważniejsze. Mieszkam blisko Półnutki, a na Zamkową musiałabym Małą zawozić. Chociaż słyszałam, że to jest dobre przedszkole. Jeżeli się okaże, że w Półnutce jest coś nie tak to spróbuję ją przenieść do innego przedszkola. Ale wydaje mi się, że wszystko będzie ok. Już się nie możemy doczekać (Ja i Monia). A Ty masz synka czy córeczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
mila39 Re: Przedszkola w Swarzędzu 26.04.05, 12:32 jeszcze się okaże że jesteśmy sąsiadkami:) ja też blisko mieszkam półnutki mam córeczke. gabrysie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jabuba Re: Przedszkola w Swarzędzu 27.04.05, 11:52 No to super! Zapisz ją koniecznie do Półnutki - może się zaprzyjaźnią. Poznałam już trzech chłopców w wieku mojej Moniki, którzy chyba będą chodzić z nią do przedszkola i, na razie, ani jednej dziewczynki. A my mieszkamy w Swarzędzu dopiero od kilku miesięcy i nie znamy tu jeszcze zbyt wielu dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mila39 Re: Przedszkola w Swarzędzu 01.05.05, 17:30 my mieszkamy tu o wiele za długo.... i jakieś trzy pokolenia . do zobaczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś