Dodaj do ulubionych

POCZTA POLSKA LESZNO

04.04.07, 19:41
Pracownik eksploatacji.Moze temacik naszych nieszczesnych podwyzek bo juz
zgubilem sie i nie tylko ja za jaki okres ma byc splata,i ile nikt nic niewie
kirownicy zmiany sa zakreceni a oddzialu nie wspomne czeski film
Obserwuj wątek
    • marines2 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 05.04.07, 16:29
      tez jestem pracownikiem eksploatacji i stwierdzam ze ta bande za biurkami bym
      wyslal w kosmos zapomni koles ze cos dostaniemy te glaby nic nie wiedza
      kiedy "warszawka" ma sypnac kasa
      • maduza Re: POCZTA POLSKA LESZNO 05.04.07, 16:52
        pracuje tam od niedawna i teraz widze jacy ludzie pracuja na 2ce dupowlazy to
        malo powiedziane idz zalatwic wolne bo potrzebujesz to/ juz masz ale dodatkowa
        sluzbe bo ktos zachorowal/stare pracownice tu rzadza p.Bogusia nie ma nic do
        gadania jak na nia wskocza tzw.szefowa i ta z zaborowa/walnieta instytucja/
        • peggi_su Re: POCZTA POLSKA LESZNO 06.04.07, 17:35
          Dziecinko piszerz ze krotko pracujesz!napewno zeby cokolwiek komentowac zajmi
          sie praca! i bierz przyklad ze starszych pracownikow wtedy zobaczysz jak to
          jest sie napracowac ( wez sobie to do serca)
        • aressos Re: POCZTA POLSKA LESZNO 06.04.07, 20:39
          maduza napisała:

> pracuje tam od niedawna i teraz widze jacy ludzie pracuja na 2ce

Maduza...piszesz pracuje TAM. Gdybyś choć trochę żył pocztą napisałbyś pracuję
          TUTAJ. Jak Ci sie nie podoba to bierz papiery i spadaj do prywaciarza, zarabisz
          marne 600 zl na miesiac i wybij sobie z glowy że dostaniesz je w planowym
          terminie.
          • maduza Re: POCZTA POLSKA LESZNO 07.04.07, 16:14
            nie on tylko ona chociez gdyby bys bystry spostrzeglbys po nicku
          • anonimowo1 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 13.04.07, 12:41
            witam!!jak pracujesz w biurze to sie nie dziwie ze ci jest dobrze przyjdz do
            nas to zobaczysz co to jest praca!! aha skonczyly sie czasy ze dostales 600zl u
            prywaciarza!!!pozd.
        • aressos Re: POCZTA POLSKA LESZNO 06.04.07, 20:44
          hehe, a kto to ta SZEFOWA??? Pracuje na "dwojce" ale chyba w innym dziale bo
          nie kojarze? Czekam na info :)
        • anonim1111 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 13.04.07, 11:31
          Witam Pracuje tu już jakiś czas i widze że pewne osoby(tzw. starsi
          pracownicy) "żądzą" naszą Pocztą ale trzeba przymykać na to oczy bo jak już coś
          powiesz to zaraz z tym lecą na skarge do naszej kierowniczki p.B Tak czy
          inaczej ktoś musiał założyć takie forum bo wieczność nikt nie będzie milczał.
          Gdyby nie towarzystwo niektórych osób praca na poczcie mogłaby być jeszcze
          lepsza. Pozdrawiam wszystkich pracowników Poczty którzy tak bardzo ją "kochają".
          • peggi_su Re: POCZTA POLSKA LESZNO 14.04.07, 17:30
            Wszyscy wiedza o kogo chodzi a pan sie nie chce przyznac"pan z dekartacji" jego
            slowa na forum sa "bardzo bardzo" poruwnywalne z tymi z ktorymi spotykamy sie
            na codzien ,odpusc a moze dostaniesz nastepna umowe chociaz wolalabym ...oby nie
            • anonim1111 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 17.04.07, 11:06
              jaką następną umowe nastepnej już nie potrzebuje bo ta poprzednia już mi
              starczy do końca.....domyśl się. pewne osoby boją się dowiedzieć całej prawdy o
              sobie. Do pracy trzeba chodzić żeby swoje zrobić a z kim się pracuje to na to
              nie można patrzeć tak jak niektóre osoby które specjalnie sprawdzają sobie
              tydzień naprzód z kim będą pracować żeby ewentualnie omijać te osoby
              zamieniając sie służbami KOMPLETNA PORAŻKA!!!!!
          • aressos Re: POCZTA POLSKA LESZNO 17.04.07, 23:06
            Ja też Cię witam...czytając Twoją wypowiedź widze że nie podoba Ci się że na
            poczcie pracują "starzy" pracownicy (chyba że się mylę to mnie popraw). Pozwól
            więc, że odpowiem na Twojego posta w kilku krótkich punktach:
            1.RZĄDZĄ a nie ŻĄDZĄ...to po pierwsze (po twojej ortografii widze że poczta nie
            ma jednak wygórowanych wymagań co do przyjęć nowych pracowników :P).
            2.Po drugie...kto nauczyłby Cię nowej pracy jeśli nie pracownicy którzy zjedli
            przysłowiowe zęby na poczcie??? Wiadomo...nie wszyscy "starzy" są cool (w
            każdym stadzie zdarzają się czarne owce) ale większość zapewne da się lubić.
            3. W temacie skarg...ja wolę gdy ktoś mi bezpośrednio powie co go boli czyli
            powie mi co robię źle (w pracy jak i prywatnie) a nie leci na skargę do
            kierowniczki i w tym temacie zgodzę się z Tobą.
            4. Myślę że Pani "B" jak piszesz ma wiele ważniejszych spraw na głowie niż
            zajmowanie sie przysłowiowymi pierdołami czyli np. wysłuchać od szanownego
            donosiciela że ktoś spóźnił sie 5 minut. Piorównaj ją do kier. pani "A"...ona
            raczej najpierw pyta innych co sie dzieje w dziale bo przeważnie siedzi na
            palarni, a czym można zajmować się w TYM miejscu??? Raczej nie pracą :D.
            5. Napisałeś coś takiego "gdyby nie towarzystwo niektórych osób"...dla mnie
            praca to nie towarzystwo i wszystkich staram traktować równo. Towarzystwo
            możesz znaleźć sobie po pracy...nawet współpracowników. W pracy natomiast
            zażyłe towarzystwo jest niewskazane gdyż będą tworzyć się tzw. kliki. Ja idąc
            do pracy chcę zrobić "swoje" a nie znaleźć "towrzystwo wzajemnej adoracji".
            6. I myślę, że piszę teraz ostatni punkt. Nie musisz kochać poczty. Rób swoje a
            myslę, że bedziesz prędzej czy później doceniony (taki A.W z eksploatacji
            pracuje już ho ho...pewnie ma podstawówkę ale jakoś nikt go nie zwolnił mimo że
            teraz przyjmują ze średnim czyli widocznie robi przysłowiowe "swoje" i
            przełożeni są z jego pracy zadowoleni). Nie miej żalu do sytuacji na poczcie.
            Niestety poczta to dziwna firma...musisz wiedzieć wiele a w tej chwili i tak
            zarobisz niewiele w stosunku do swojej wiedzy. W ostatnich kilku latach poczta
            miała więcej dyrektorów niż premierów. Czy to jest dobre dla poczty??? Na pewno
            nie...więcej było laików niż "znawców"...każdy miał inne zdanie i stąd ten
            bałagan !!! A już te PIONY to totalne nieporozumienie...ja bym to nazwał
            czeskim filmem...czyli NIKT NIC NIE WIE.
            Pozdro i czekam na sensowną polemikę
            • anonim1111 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 20.04.07, 14:36
              Witaj aressos
              co do pierwszego punktu nie mogę się zgodzić niemożesz przecież oceniać ludzi
              po pozorach zwyczajny błąd w druku...;) co do Twojego punktu drugiego wiadomo
              że są potrzebni "starzy" bo ktoś cie musiał czegoś nauczyć i masz rację że w
              pracy trzeba robić swoje a nie się patrzeć na to co inni robią... Tylko
              najbardziej wkurza mnie to że pewne osoby zamiast mówić tobie wprost co tak
              naprawde im nie pasuje to obrabiają ci tyłek za placemi a później p. B robi
              śledztwo i podpytuje się każdego pracownika o co chodzi. Co do pani A masz
              rację palarnia to jest miejsce do "debaty" o innych osobach... Może wkońcu
              przyjdzie moment kiedy wkońcu ktoś uporządkuje cały ten bałagan na Poczcie....
              Pozdrawiam szanownego kolege
              • aressos Re: POCZTA POLSKA LESZNO 20.04.07, 23:37
                witaj Anonim/ko111

Sorki za pkt. pierwszy wiem jak to jest pisząc pod wpływem emocji, każdy może
                wlanąć "byka"...więc jeśli możesz wybacz :)

Wesz, że niektórzy "starzy" (chociaż też zaliczam się do starszaków) wkurzaja
                mnie tym, że po pierwszym rzucie oka oceniają młodego pracownika ?(niestety
                mają "plecy" i nie można stanąć okoniem bo zaraz młody szef zrobi
                aferę...hehe). Najczęściej pozory mylą a ja nigdy nie wyciągam pochopnych
                wniosków. A nie oceniam na pewno kogoś po tym, ze ktoś "coś" mi powiedział i ja
                z góry przyznaję mu rację i spisuję na straty nowego pracownika. Dodam jedno
                lub dwa zdania odnośnie "starych". Jeśli staremu zależy na tym aby mieć
                zastępstwo w razie nagłej potrzeby (zamiana, nagła potrzeba urlopu) będzie się
                starał jak najlepiej aby "młody" znał się co nieco na jego pracy(bo nie
                dostanie wolnego) a kierownik raczej nie będzie chodził cały czas za młodym i
                tłumaczył mu wszystko po kolei bo sam z reguły tonie w górze papierów i nie
                zajmie sie 10-oma sprawami na raz.
                Pani B. z kolei się nie dziw że "dochodzi", Ona po prostu przyjmuje informację
                i prubuje dociec czy to prawda czy fałsz, taka juz jej rola.

A porządku na poczcie chyba nie będzie jeszcze długo (mam nadzieję, że się
                mylę). Zrobią jeszcze dodatkowe 10 pionów i już nikt nie będzie wiedział kto
                komu podlega i kto kim rządzi. Jak to mówił niedawno "kandydat" na prezydenta
                Biłegostoku...NIE BĘDZIE NICZEGO NIE BĘDZIE NIC:ppp

Widzę, że na forum zaczyna się fajna rozmowa. Ale nie piszcie już postów w
                stylu "kto kogo" lub jakby tu kogo oczernić. Dawajcie konkretne propozycje co
                możnaby zrobić, żeby pracowało się nam na tej Poczcie lepiej.

Pozrawiam Wszystkich tych co są ZA jak i tych co są PRZECIW
                • anonim1111 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 21.04.07, 10:31
                  masz rację to nie był dobry początek tego forum. Miał on słuzyć wymianie myśli
                  co się podoba a co nie a wyszło całkiem inaczej zaczęli się nawzajem wszyscy
                  atakować. Zobaczymy może coś się zmieni jak do polski wejdzie Deuche Post może
                  wtedy ci na górze zauważą że na Poczcie jest za duży bałagan żeby normalnie
                  konkurować z firmami które sa o wiele silniejsze od niej... Róbmy swoję i nie
                  patrzmy na innych bo źle na tym wyjdziemy poczułem to na swojej skórze....
                  Pozdrawiam wszystkich pracowników Poczty Leszno 2
                  • marines2 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 26.04.07, 16:36
                    Na konferencji same bzdury zreszta jak co miesiac.Wielkiego stracha ma nasza
                    wladza zeby tylko ktos czegos nie palnal na forum bo bedzie z tego sie trzeba
                    tlumaczyc wyzej.hihihi
                    • asaszoriu Re: POCZTA POLSKA LESZNO 04.06.07, 15:33
                      PISAC KOCHANI (PO-TO) JEST TO FORUM!!!!!!!!!!!!!
      • marines2 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 07.04.07, 16:47
        Ponoc jestes za maly :)
    • asaszoriu Re: Poczta Polska prowincja Leszno 25.09.07, 16:28
      Dzien zly! no coz teraz trzeba pisac o ludziach ktorzy sie
      przyczynili do decyzji w Poczcie Polskiej prowincja LESZNO
      1.kto wziol kase za zatrudnie ludzi z APT i jak oni pracuja bo to sa
      jaja ? ale o tym pozniej!
      2.szukam po UP pana jak to on sie tyt.dyr T.Ś gdzie on nam przepadl
      taki doskonaly strateg a przede wszystkim logistyk taki potecjal
      wiedzy jak mozna zrobic zeby kazdy byl szczesliwy on to wie malo
      ludzi ma taki dryg!!!
      • asaszoriu Re: Poczta Polska prowincja Leszno 25.09.07, 16:39
        APT to jest temat rzeka,ale teraz jeszcze bedzie skromnie.
        Kochani czy przypominacie sobie kto przegral wybory w Warszawie na
        Prezydenta tego miasta?tak pamietamy!A czy pamietacie kto przegral z
        LPR-u z GAMONIAMI I KRASNOLUTKAMI? tak pamietamy!
        Pierwszy czlon nazwy parti dotyczy niestety pracownikow z APT w
        Poczcie Polskiej!zaangazowamie do pracy i kreatywnosc sa wrecz ideal
        tak sadza i przelozeni z Poczty. na razie stop........ czekamy na
        efekty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka