asaszoriu 04.04.07, 19:41 Pracownik eksploatacji.Moze temacik naszych nieszczesnych podwyzek bo juz zgubilem sie i nie tylko ja za jaki okres ma byc splata,i ile nikt nic niewie kirownicy zmiany sa zakreceni a oddzialu nie wspomne czeski film Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marines2 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 05.04.07, 16:29 tez jestem pracownikiem eksploatacji i stwierdzam ze ta bande za biurkami bym wyslal w kosmos zapomni koles ze cos dostaniemy te glaby nic nie wiedza kiedy "warszawka" ma sypnac kasa Odpowiedz Link Zgłoś
maduza Re: POCZTA POLSKA LESZNO 05.04.07, 16:52 pracuje tam od niedawna i teraz widze jacy ludzie pracuja na 2ce dupowlazy to malo powiedziane idz zalatwic wolne bo potrzebujesz to/ juz masz ale dodatkowa sluzbe bo ktos zachorowal/stare pracownice tu rzadza p.Bogusia nie ma nic do gadania jak na nia wskocza tzw.szefowa i ta z zaborowa/walnieta instytucja/ Odpowiedz Link Zgłoś
peggi_su Re: POCZTA POLSKA LESZNO 06.04.07, 17:35 Dziecinko piszerz ze krotko pracujesz!napewno zeby cokolwiek komentowac zajmi sie praca! i bierz przyklad ze starszych pracownikow wtedy zobaczysz jak to jest sie napracowac ( wez sobie to do serca) Odpowiedz Link Zgłoś
aressos Re: POCZTA POLSKA LESZNO 06.04.07, 20:39 maduza napisała: > pracuje tam od niedawna i teraz widze jacy ludzie pracuja na 2ce Maduza...piszesz pracuje TAM. Gdybyś choć trochę żył pocztą napisałbyś pracuję TUTAJ. Jak Ci sie nie podoba to bierz papiery i spadaj do prywaciarza, zarabisz marne 600 zl na miesiac i wybij sobie z glowy że dostaniesz je w planowym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
maduza Re: POCZTA POLSKA LESZNO 07.04.07, 16:14 nie on tylko ona chociez gdyby bys bystry spostrzeglbys po nicku Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowo1 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 13.04.07, 12:41 witam!!jak pracujesz w biurze to sie nie dziwie ze ci jest dobrze przyjdz do nas to zobaczysz co to jest praca!! aha skonczyly sie czasy ze dostales 600zl u prywaciarza!!!pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
aressos Re: POCZTA POLSKA LESZNO 06.04.07, 20:44 hehe, a kto to ta SZEFOWA??? Pracuje na "dwojce" ale chyba w innym dziale bo nie kojarze? Czekam na info :) Odpowiedz Link Zgłoś
anonim1111 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 13.04.07, 11:31 Witam Pracuje tu już jakiś czas i widze że pewne osoby(tzw. starsi pracownicy) "żądzą" naszą Pocztą ale trzeba przymykać na to oczy bo jak już coś powiesz to zaraz z tym lecą na skarge do naszej kierowniczki p.B Tak czy inaczej ktoś musiał założyć takie forum bo wieczność nikt nie będzie milczał. Gdyby nie towarzystwo niektórych osób praca na poczcie mogłaby być jeszcze lepsza. Pozdrawiam wszystkich pracowników Poczty którzy tak bardzo ją "kochają". Odpowiedz Link Zgłoś
peggi_su Re: POCZTA POLSKA LESZNO 14.04.07, 17:30 Wszyscy wiedza o kogo chodzi a pan sie nie chce przyznac"pan z dekartacji" jego slowa na forum sa "bardzo bardzo" poruwnywalne z tymi z ktorymi spotykamy sie na codzien ,odpusc a moze dostaniesz nastepna umowe chociaz wolalabym ...oby nie Odpowiedz Link Zgłoś
anonim1111 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 17.04.07, 11:06 jaką następną umowe nastepnej już nie potrzebuje bo ta poprzednia już mi starczy do końca.....domyśl się. pewne osoby boją się dowiedzieć całej prawdy o sobie. Do pracy trzeba chodzić żeby swoje zrobić a z kim się pracuje to na to nie można patrzeć tak jak niektóre osoby które specjalnie sprawdzają sobie tydzień naprzód z kim będą pracować żeby ewentualnie omijać te osoby zamieniając sie służbami KOMPLETNA PORAŻKA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aressos Re: POCZTA POLSKA LESZNO 17.04.07, 23:06 Ja też Cię witam...czytając Twoją wypowiedź widze że nie podoba Ci się że na poczcie pracują "starzy" pracownicy (chyba że się mylę to mnie popraw). Pozwól więc, że odpowiem na Twojego posta w kilku krótkich punktach: 1.RZĄDZĄ a nie ŻĄDZĄ...to po pierwsze (po twojej ortografii widze że poczta nie ma jednak wygórowanych wymagań co do przyjęć nowych pracowników :P). 2.Po drugie...kto nauczyłby Cię nowej pracy jeśli nie pracownicy którzy zjedli przysłowiowe zęby na poczcie??? Wiadomo...nie wszyscy "starzy" są cool (w każdym stadzie zdarzają się czarne owce) ale większość zapewne da się lubić. 3. W temacie skarg...ja wolę gdy ktoś mi bezpośrednio powie co go boli czyli powie mi co robię źle (w pracy jak i prywatnie) a nie leci na skargę do kierowniczki i w tym temacie zgodzę się z Tobą. 4. Myślę że Pani "B" jak piszesz ma wiele ważniejszych spraw na głowie niż zajmowanie sie przysłowiowymi pierdołami czyli np. wysłuchać od szanownego donosiciela że ktoś spóźnił sie 5 minut. Piorównaj ją do kier. pani "A"...ona raczej najpierw pyta innych co sie dzieje w dziale bo przeważnie siedzi na palarni, a czym można zajmować się w TYM miejscu??? Raczej nie pracą :D. 5. Napisałeś coś takiego "gdyby nie towarzystwo niektórych osób"...dla mnie praca to nie towarzystwo i wszystkich staram traktować równo. Towarzystwo możesz znaleźć sobie po pracy...nawet współpracowników. W pracy natomiast zażyłe towarzystwo jest niewskazane gdyż będą tworzyć się tzw. kliki. Ja idąc do pracy chcę zrobić "swoje" a nie znaleźć "towrzystwo wzajemnej adoracji". 6. I myślę, że piszę teraz ostatni punkt. Nie musisz kochać poczty. Rób swoje a myslę, że bedziesz prędzej czy później doceniony (taki A.W z eksploatacji pracuje już ho ho...pewnie ma podstawówkę ale jakoś nikt go nie zwolnił mimo że teraz przyjmują ze średnim czyli widocznie robi przysłowiowe "swoje" i przełożeni są z jego pracy zadowoleni). Nie miej żalu do sytuacji na poczcie. Niestety poczta to dziwna firma...musisz wiedzieć wiele a w tej chwili i tak zarobisz niewiele w stosunku do swojej wiedzy. W ostatnich kilku latach poczta miała więcej dyrektorów niż premierów. Czy to jest dobre dla poczty??? Na pewno nie...więcej było laików niż "znawców"...każdy miał inne zdanie i stąd ten bałagan !!! A już te PIONY to totalne nieporozumienie...ja bym to nazwał czeskim filmem...czyli NIKT NIC NIE WIE. Pozdro i czekam na sensowną polemikę Odpowiedz Link Zgłoś
anonim1111 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 20.04.07, 14:36 Witaj aressos co do pierwszego punktu nie mogę się zgodzić niemożesz przecież oceniać ludzi po pozorach zwyczajny błąd w druku...;) co do Twojego punktu drugiego wiadomo że są potrzebni "starzy" bo ktoś cie musiał czegoś nauczyć i masz rację że w pracy trzeba robić swoje a nie się patrzeć na to co inni robią... Tylko najbardziej wkurza mnie to że pewne osoby zamiast mówić tobie wprost co tak naprawde im nie pasuje to obrabiają ci tyłek za placemi a później p. B robi śledztwo i podpytuje się każdego pracownika o co chodzi. Co do pani A masz rację palarnia to jest miejsce do "debaty" o innych osobach... Może wkońcu przyjdzie moment kiedy wkońcu ktoś uporządkuje cały ten bałagan na Poczcie.... Pozdrawiam szanownego kolege Odpowiedz Link Zgłoś
aressos Re: POCZTA POLSKA LESZNO 20.04.07, 23:37 witaj Anonim/ko111 Sorki za pkt. pierwszy wiem jak to jest pisząc pod wpływem emocji, każdy może wlanąć "byka"...więc jeśli możesz wybacz :) Wesz, że niektórzy "starzy" (chociaż też zaliczam się do starszaków) wkurzaja mnie tym, że po pierwszym rzucie oka oceniają młodego pracownika ?(niestety mają "plecy" i nie można stanąć okoniem bo zaraz młody szef zrobi aferę...hehe). Najczęściej pozory mylą a ja nigdy nie wyciągam pochopnych wniosków. A nie oceniam na pewno kogoś po tym, ze ktoś "coś" mi powiedział i ja z góry przyznaję mu rację i spisuję na straty nowego pracownika. Dodam jedno lub dwa zdania odnośnie "starych". Jeśli staremu zależy na tym aby mieć zastępstwo w razie nagłej potrzeby (zamiana, nagła potrzeba urlopu) będzie się starał jak najlepiej aby "młody" znał się co nieco na jego pracy(bo nie dostanie wolnego) a kierownik raczej nie będzie chodził cały czas za młodym i tłumaczył mu wszystko po kolei bo sam z reguły tonie w górze papierów i nie zajmie sie 10-oma sprawami na raz. Pani B. z kolei się nie dziw że "dochodzi", Ona po prostu przyjmuje informację i prubuje dociec czy to prawda czy fałsz, taka juz jej rola. A porządku na poczcie chyba nie będzie jeszcze długo (mam nadzieję, że się mylę). Zrobią jeszcze dodatkowe 10 pionów i już nikt nie będzie wiedział kto komu podlega i kto kim rządzi. Jak to mówił niedawno "kandydat" na prezydenta Biłegostoku...NIE BĘDZIE NICZEGO NIE BĘDZIE NIC:ppp Widzę, że na forum zaczyna się fajna rozmowa. Ale nie piszcie już postów w stylu "kto kogo" lub jakby tu kogo oczernić. Dawajcie konkretne propozycje co możnaby zrobić, żeby pracowało się nam na tej Poczcie lepiej. Pozrawiam Wszystkich tych co są ZA jak i tych co są PRZECIW Odpowiedz Link Zgłoś
anonim1111 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 21.04.07, 10:31 masz rację to nie był dobry początek tego forum. Miał on słuzyć wymianie myśli co się podoba a co nie a wyszło całkiem inaczej zaczęli się nawzajem wszyscy atakować. Zobaczymy może coś się zmieni jak do polski wejdzie Deuche Post może wtedy ci na górze zauważą że na Poczcie jest za duży bałagan żeby normalnie konkurować z firmami które sa o wiele silniejsze od niej... Róbmy swoję i nie patrzmy na innych bo źle na tym wyjdziemy poczułem to na swojej skórze.... Pozdrawiam wszystkich pracowników Poczty Leszno 2 Odpowiedz Link Zgłoś
marines2 Re: POCZTA POLSKA LESZNO 26.04.07, 16:36 Na konferencji same bzdury zreszta jak co miesiac.Wielkiego stracha ma nasza wladza zeby tylko ktos czegos nie palnal na forum bo bedzie z tego sie trzeba tlumaczyc wyzej.hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
asaszoriu Re: POCZTA POLSKA LESZNO 04.06.07, 15:33 PISAC KOCHANI (PO-TO) JEST TO FORUM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asaszoriu Re: Poczta Polska prowincja Leszno 25.09.07, 16:28 Dzien zly! no coz teraz trzeba pisac o ludziach ktorzy sie przyczynili do decyzji w Poczcie Polskiej prowincja LESZNO 1.kto wziol kase za zatrudnie ludzi z APT i jak oni pracuja bo to sa jaja ? ale o tym pozniej! 2.szukam po UP pana jak to on sie tyt.dyr T.Ś gdzie on nam przepadl taki doskonaly strateg a przede wszystkim logistyk taki potecjal wiedzy jak mozna zrobic zeby kazdy byl szczesliwy on to wie malo ludzi ma taki dryg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asaszoriu Re: Poczta Polska prowincja Leszno 25.09.07, 16:39 APT to jest temat rzeka,ale teraz jeszcze bedzie skromnie. Kochani czy przypominacie sobie kto przegral wybory w Warszawie na Prezydenta tego miasta?tak pamietamy!A czy pamietacie kto przegral z LPR-u z GAMONIAMI I KRASNOLUTKAMI? tak pamietamy! Pierwszy czlon nazwy parti dotyczy niestety pracownikow z APT w Poczcie Polskiej!zaangazowamie do pracy i kreatywnosc sa wrecz ideal tak sadza i przelozeni z Poczty. na razie stop........ czekamy na efekty Odpowiedz Link Zgłoś