Dodaj do ulubionych

kominiarz oszust?

27.02.14, 08:04
Ostatnio w okolicach Swarzędza pokazał się kominiarz. Naciąga ludzi na przeglądy kominiarskie. Ja sama dowiedziałam się, że nie figuruje nigdzie jego firma, nie ma uprawnień, jakiś świadectw . Sprawdzałam dane w Korporacji Kominiarzy Polskich. Tam też go nie ma. Dowiedziałam się od kominiarza z internetu, że to oszust, bo protokół odbioru czy przeglądu może wystawić tylko mistrz kominiarski z numerem uprawnień.Postanowiłam napisać watek i może Was zainteresuje ten temat, bo podejrzewam , ze ja mogłam być nieufna , ale ile jest innych ludzi zwłaszcza starszych !A dodam , ze sprawa wypłynęła przy przedstawieniu protokołu do ubezpieczalni. Okazał się nie prawny i w razie pożaru owa ubezpieczalnia nie wypłaciłaby odszkodowania.Podam dane pana oszusta Piotr Grzelak zakład kominiarski. Tylko tyle widnieje na protokole.Czy Wy macie jakieś wątpliwości, czy Was coś niepokoi?
Obserwuj wątek
    • marta619 Re: kominiarz oszust? 05.03.14, 20:33
      Szanowna Pani Joanno, z treści Pani wpisu wynika, że jest Pani osobą niezwykle empatyczną i prospołeczną – tak bardzo troszczy się Pani o los bliźniego! Muszę jednak uświadomić potencjalnym odbiorcom Pani wiadomości, że wprowadza ich Pani w błąd rozpowszechniając podobne oszczerstwa pod adresem Pana Grzelaka. Z tego, co raczyła Pani opublikować nie wynika jasno, że była Pani klientką zakładu KOMINET, a jedynie powiela Pani kłamliwe opinie anonimowej konkurencji (proszę ujawnić – co to za tajemniczy „kominiarz z Internetu”?). Ja, w przeciwieństwie do Pani, rzeczywiście byłam klientką Pana Grzelaka i jestem bardzo zadowolona ze świadczonych przez jego firmę usług. Powiem więcej – okazał się jedynym rzetelnym przedstawicielem firm kominiarskich, które odwiedzały mnie do tej pory. Podam przykład – poprzednik Pana Grzelaka, niejaki Waldemar Kubiaczyk z firmy Mazeda-Went (która reklamuje swoje usługi jako „profesjonalne”) posiadał fikcyjne uprawnienia kominiarskie, ponadto występował pod niezwykle kuriozalną nazwą - „konserwator przewodów kominowych”. Z tym Panem nie chcę mieć nic więcej do czynienia, dlatego tym bardziej oburza mnie fakt oczerniania uczciwych kominiarzy na internetowych forach tak, jak zrobiła to Pani. Jeżeli przed dalszymi publikacjami tego typu nie powstrzyma Pani zwykła przyzwoitość, proszę mieć na uwadze to, że zniesławianie jest w naszym kraju karalne.
      • wojciechandrut48 Re: kominiarz oszust? 28.03.14, 08:54
        Pani Marto,
        Zważywszy na to iż jest Pani osobą w pełni świadomą, że zniesławienie jest karalne dziwi mnie fakt, że pisząc powyższy komentarz nie miała Pani tego na uwadze. Imponujące jest Pani wysublimowane słownictwo, ale oszczerstwa które wychodzą z Pani strony są niesmaczne a co gorsze – nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Ja, moja rodzina, sąsiedzi iż znajomi od lat korzystamy z usług kominiarskich firmy Mazda – Went. Nie tylko sam Pan Kubiaczyk, ale również reszta zatrudnionych kominiarzy w tej firmie są osobami kompetentnymi w pełni profesjonalnymi a co najważniejsze posiadają wszelkie uprawnienia. Dla przykładu podam, że w ubiegłym roku mieliśmy w domu pożar i po przedstawieniu zakładowi ubezpieczeń protokołu wystawionego przez firmę Mazeda nie mieliśmy najmniejszego problemu z otrzymaniem odszkodowania. Dlatego Śmiem wątpić, czy jest Pani klientką Pana Grzelaka, czy jego rodziną bądź też samym pracownikiem jego ”działalności”. Rozumiem można bronić czyjegoś dobrego imienia, ale nie należy tego wiązać z oczernianiem innej poważnej firmy, wprowadzając tym samych potencjalnych odbiorców w błąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka