Dodaj do ulubionych

Problem z Wordem

29.05.11, 02:30
Dziewczyny, czy któraś z Was ma pomysł, co zrobić z plikiem, który nie wiadomo kiedy i jakim sposobem zmienił się na "tylko do odczytu"?
Nie mogę zapisać paru godzin pracy, a problem polega na tym, że standardowe rozwiązanie - ctrl a, ctr c, ctr n, ctrl v nie wystarczy - musiałam pracować w trybie zaznaczania zmian, bo efekty mojej pracy będzie oglądał ktoś inny. Po wklejeniu tekstu do nowego dokumentu całe zaznaczanie zmian oczywiście znika.
Obserwuj wątek
    • kasia_grubasia Re: Problem z Wordem 29.05.11, 02:44
      Wejdź w to "tylko do odczytu", wprowadź zmiany. Potem kliknij "zapisz". Powinna się stworzyć kopia tego pliku. Potem pracujesz już na tej kopii.
      • kasia_grubasia Re: Problem z Wordem 29.05.11, 02:47
        A, doczytałam że Ty już te zmiany wprowadziłaś, a to się nie chce zapisać. Klikasz na "zapisz" czy na "zapisz jako"?
        • brykanty Re: Problem z Wordem 29.05.11, 03:18
          na nic nie reagował - ani zapis, ani zapisz jako.
      • brykanty Re: Problem z Wordem 97-2002 - rozwiązany 29.05.11, 03:17
        Uch, udało mi się łobuza oszukać.
        Gdyby kogoś interesowało - w menu Plik jest polecenie Wersje - i po zmianie nazwy udało się zachować wszystko. A kombinowałam chyba z godzinę, wysyłając do siebie na mejla, wklejając do nowych dokumentów.

Nb. żadnych kopii nie dawało się utworzyć - albo nie zrozumiałam rady (ja nie musiałam wchodzić do tego pliku, bo w nim byłam, a na polecenie zapisz Word się na mnie obrażał i krzyczał, że jestem gupia, bo przecież plik jest tylko do odczytu).
        • kasia_grubasia Re: Problem z Wordem 97-2002 - rozwiązany 29.05.11, 10:32
          Aha - ja już od dawna na 2007 robię i nie wiedziałam że w starej wersji tego nie było - dobrze że się udało :) Jak mi się pojawia tylko do odczytu to normalnie wchodzę i pracuję, a potem przy zapisywaniu tworzę kopię. Widocznie stary word nie był taki mądry i głupiał przy próbie zapisania zmian w pliku tylko do odczytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka