Ponieważ każdy ma jakiegoś bzika, ja zbieram pocztówki. A raczej (i co wazniejsze dla tego wątku), zbieram i wysyłam pocztówki, w dużych ilościach - średnio 30-40 miesięcznie. Ponieważ to dość kosztowne hobby, staram się je racjonalizować. Najdroższe są oczywiście znaczki, ale te kupuję w sklepie filatelistycznym poczty polskiej (wiedziałyście że jak się zamówi za min. 50 zł to wysyłają do domu gratis?) i taniej to się nie da. Ale powoli problemem robią sie pocztówki. Dotąd kupowałam je na poczcie, ale ostatnio strasznie zdrożały - z 65 gr na 1 zł. Zresztą rok temu kosztowąły chyba 50 gr.
No i mam pytanie - wiecie gdzie można kupić pocztówki taniej niż za 1 zł? W większej ilosci (powiedzmy 100), byle nie trzeba było kupować 100 szt identycznych. W necie znalazłam tylko drukarnie które mogą mi wydrukować własny projekt. Ale ja nie chcę sama robić zdjęć i projektować pocztówek. Nie chcę też przez 3 lata wysyłać wszystkim jednej i tej samej pocztówki bo sobie wydrukowałam 1000 w promocyjnej cenie ;). Interesują mnie współczesne pocztówki "turystyczne" tego rodzaju:
Najchętniej z Warszawy, ale w sumie to nie koniecznie. Poradzicie coś? Interesuje mnie albo sklep internetowy albo jesli stacjonarny to w Warszawie, najchetniej w centrum lub na południu.