Dodaj do ulubionych

Wiza eVisitor

03.10.11, 22:38
Czytałem, że jeśli wiza eVisitor zostanie przyznana, to nie trzeba żadnej pieczątki, czy stempla w paszporcie. Po prostu ta wiza istnieje elektronicznie w bazie danych. W innym miejscu jest napisane: - WIZA WYDAWANA JEST JAKO LIST WIZOWY, KTÓRY NALEŻY MIEĆ ZE SOBA PODCZAS PODRÓŻY DO AUSTRALII. Jaki list?. Chodzi o e-mail, który wysyłają w razie przyznania, czy przyślą do mnie wizę normalnie pocztą na adres domowy?. Chciałbym rozwiać wszystkie swoje wątpliwości zanim zacznę się starać o wizę. Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc!.
Obserwuj wątek
    • tandrasz2 Re: Wiza eVisitor 08.10.11, 14:11
      Staranie się o wizę polega na wypełnieniu formularza w internecie. Po pewnym czasie (kilka godzin do kilku dni) dostaniesz e-mail z potwierdzeniem przyznania wizy. Wydrukuj ten e-mail. Prawdopodobnie nie będzie potrzebny, ale w razie gdyby któreś linie lotnicze stwierdziły, że chcą zobaczyć wizę, to się przyda.

Pozdrawiam.
      • osmanthus Re: Wiza eVisitor 10.10.11, 12:26
        Wszystkie linie lotnicze latajace do Australii sa zarejestrowane w systemie.
        Wiza jest przywiazana do numeru paszporu - wystarczy wklepac numer do systemu by sprawdzic czy delikwent ma wazna wize australisjska.
      • osmanthus Re: Wiza eVisitor 10.10.11, 12:27
        Wszystkie linie lotnicze latajace do Australii sa zarejestrowane w systemie.
        Wiza jest przywiazana do numeru paszporu - wystarczy wklepac numer do systemu by sprawdzic czy delikwent ma wazna wize australijska.
    • ewaspiewak Re: Wiza eVisitor 13.10.11, 16:30
      Dokladnie tak jak napisane powyżej.
      Ja składałam aplikację o wizę eVisitor w zeszłym tygodniu. Odpowiedz przyszła po niecałej godzinie. Pozytywna smile
      Nalezało ten e-mail wydrukowac jako potwierdzenie na wszelki wypadek.
      Pozdrawiam
      Ewa
    • eat_this Dziekuje 25.10.11, 12:14
      Czy, ktoś z Was już latał do Australii z eVisitor?. Nie było problemów po przylocie na lotnisku w Oz?.
      • osmanthus Re: Dziekuje 27.10.11, 10:59
        eat_this napisała:

> Czy, ktoś z Was już latał do Australii z eVisitor?. Nie było problemów po przyl
        > ocie na lotnisku w Oz?.

A jakie problemy masz na mysli?
        Jezeli bedziesz dysponowal stosownymi funduszami na pobyt,
        jezeli nie bedziesz mial przy sobie dokumentow, ktore moglyby wskazywac na chec pracy na czarno podczas pobytu,
        jezeli za bilet nie zaplaciles gotowka,
        jezeli nie bedziesz usilowal przemycac narkotykow,
        jezeli pies nie wywacha na Twojej skorze i/albo ubraniu i/ albo w bagazu narkotykow,
        jezeli nie bedziesz usilowal wwiezc do Oz nie zadeklarowanej gotowki > 10tys AUD,
        jezeli kwarantanna nie znajdzie w Twoim bagazu niezadeklarowanych produktow spozywczych, wyrobow z drewna, skory, slomy, etc, roslin, lekow w ilosciach przemyslowych, itd.,
        to nie widze problemu.
        FYI : 96% pasazerow ladujacych na naszych miedzynarodowych lotniskach opuszcza hale przylotow w przeciagu 30' od wyladowania.

• yvona73pol Re: Dziekuje 31.10.11, 11:07
          A dlaczego :

jezeli za bilet nie zaplaciles gotowka,

to nie mozna gotowka zaplacic za bilet lotniczy? Bo co wtedy? Jak sie placi karta to zdzieraja marze, ja bym wolala tego uniknac.
          • osmanthus Re: Dziekuje 01.11.11, 00:43
            yvona73pol napisała:

> A dlaczego :
            >
            > jezeli za bilet nie zaplaciles gotowka,

> to nie mozna gotowka zaplacic za bilet lotniczy? Bo co wtedy? Jak sie placi kar
            > ta to zdzieraja marze, ja bym wolala tego uniknac.
            >

Border Security sie klania...
            Mozesz zaplacic czekiem.
            • eat_this Re: Dziekuje 04.11.11, 15:47
              Wszystkie punkty wyglądają sensownie. Generalnie czytałem na necie, co wolno, czego nie wolno itd. Obejrzałem kilka odcinków Border Security. Aczkolwiek nie rozumiem o co Ci chodzi w podpunktcie 'jezeli za bilet nie zaplaciles gotowka' ?. Do tego Twoja odpowiedź 'Border Security sie klania... Mozesz zaplacic czekiem' zrobiła mi mały mentlik w głowie. Mogę zapłacić czekiem, ale gotówką już nie?!. Możesz rozwinąć myśl?.
              • yvona73pol Re: Dziekuje 06.11.11, 12:42
                Osmantus, a myslisz, ze mna jako obywatelem (fakt, nabytym) tez by sie BS zainteresowala jakbym z gotowa wyskoczyla kupujac bilet do Jurop i z powrotem?
                Bo mnie to autentycznie ciekawi.

Przeciez moga sobie przesledzic historie konta, ze wyplacilam dana sume i ja do agenta zanioslam, to chyba to samo, jakby karta placic, ino marzy nie ma, a to zawsze oszczednosc wink
    • gosiaq7g Re: Wiza eVisitor 31.03.12, 21:19
      hej,

ja lecialam na tej wizie w grudniu. mieszkam w UK, ale zasady takie same bo paszport mam polski. wypelnilam formularz na stronie www.ecom.immi.gov.au/visas/app/uu?form=TV i po kilku dniach dostalam e-mail zwrotny z potwierdzeniem przyznania wizy. wiza jest wazna na 12miesiecy, mozesz zostac w Australii na 3 miesiace max jednorazowo. nie mialam zadnych problemow na lotniskach, nie drukowalam potwierdzenia i nikt nie pytal. W czerwcu mi sie konczy wiec lece jeszcze raz, a w przyszlym roku emigracja do kraju kangurow! Pozdrowienia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka