kordula22 20.12.15, 19:58 Merry Christmas and Happy New Year for everybody in Australia! Don't worry , without "karp" is well , as well as with oyster! Best wishes Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kan_z_oz Re: Swieta 21.12.15, 09:07 Merry Christmas and a Happy new Year. Kindly, from the heart. "The Karp is an extinct species, as far as I am concerned" Oysters are not, and thanks Gods and Haven for it. We shell enjoy them as well as all other crimpy crawling's. We may throw them on the BBQ...haha Take care, Kan Odpowiedz Link
kordula22 Re: Swieta 21.12.15, 11:42 Thank you for opinion about oysters My Merry Christmas and N.Year wishes are also going from the fond of my heart. I'm cool. xo Odpowiedz Link
starypierdola Do autorki watku 22.12.15, 04:20 Widze ze znasz angielski. Chcesz nam tym zimponowac?? No chyba ze skads to przepisalas? Przyznaj sie Na wszelki wypadek, gdybys miala problemy z oboma jezykami zycze Ci Feliz Navidad y prospero Ano Nuevo SP (w swiatecznym nastroju) Odpowiedz Link
kordula22 Re: Do autorki watku 22.12.15, 10:24 Ze tez musisz sie czepiac, nawet z Takiej okazji! Typowy Polonius (-: Buon Natale ! Feliz Natal ! Kala Christougenna ! Joyeux Noêl ! (tylko tyle, zeby nie przepisywac z internetu ) Odpowiedz Link
kordula22 Re do staregopierdoly 22.12.15, 11:19 La vie ne vaut d'être vécue sans amour. Odpowiedz Link
starypierdola Do Korduli 23.12.15, 21:57 No dobrze, dobrze, lingwistko Ciesz sie zyciem czy tym co Ci z niego zostalo. Ale pamietaj ze to jest Polskie forum (wzywam Luize na swiadka! ) Merry Christmas & happy New Year (Na Hannukah zapozno!!) SP Odpowiedz Link
dicksmith widzę żeś chętna na pogaduchy 23.12.15, 00:06 to i ja się czepię... wygląda na to że karpia nie udało ci się zakupić i teraz wanna się marnuje, a szkoda bo podesłalbym ci przepis Odpowiedz Link
kordula22 Re: widzę żeś chętna na pogaduchy 23.12.15, 09:24 Eeee tam. U mnie wanna zajeta jest ostrygami, w ktorych to sie kapie. Za przepis z gory dziekuje, moje podniebienie nie przyjmuje. Odpowiedz Link
dicksmith Re: widzę żeś chętna na pogaduchy 23.12.15, 22:23 Skoro z gory dziękujesz za przepis, to ci podsyłam. Przyda ci się na przyszły rok. Jest to przepis na karpia po żydowsku: kupić karpia, sprzedać drożej. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link
krakkrakusek1au Re: Swieta 23.12.15, 10:41 Merry Christmas and a Happy New Year to you all! New Zealand perch tastes similar to Polish carp. My family supplemented delicious Polish Christmas Eve dishes with seafood: namely lobster, king prawns (shrimps), raw Atlantic salmon sashimi and sort of sushi. Some of my grand children do not eat cabbage nor red beetroot soup so my wife has to cook chicken soup for them. I heard that oysters are an aphrodisiac so eating them makes one hot and cool. Odpowiedz Link
kordula22 Re: Swieta 23.12.15, 16:22 Yes , it's sur ( my husband's opinion ) Joyeux Noël ! Odpowiedz Link
kordula22 Re: Gee! Jeszcze jeden pomyrdany lingwista. Buuuu 24.12.15, 11:51 He is worse: frog-eater speaking 5 languages ....; My gift to you www.youtube.com/watch?v=9E6b3swbnWg Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Pozdrawiam noworocznie z mojego ogrodu 01.01.16, 13:08 Dobrego Nowego Roku Wam życzę, spokoju i zdrowia najbardziej a reszta sama przyjdzie... Luiza-w-Ogrodzie Despite all our accomplishments we owe our existence to a six-inch layer of topsoil and the fact it rains. Odpowiedz Link
kordula22 Re: Pozdrawiam noworocznie z mojego ogrodu 02.01.16, 12:02 Bardzo ladna i oryginalna kompozycja, Luizo; Tez najlepszego- w moim ogrodzie juz przebisniegi !!!! Odpowiedz Link