kotkanadachu 31.03.07, 05:55 Uprzejmie informuje ze sezon grzybowy w Christchurch sie rozpoczal. W czwartek nazbieralam 25 prawdziwkow i okolo 6 kg kozlakow. Pewnie nie wszyscy sa grzybiarzami ale dla mnie to frajda. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrix10 Re: Dla grzybiarzy 31.03.07, 07:46 No to gratulacje.Powiedz nam gdzie ty te grzyby zbierasz bo nie wiedzialam ze w NZ mozna takie grzyby znalezc w lasach.Zastanawiam sie gdzie jest dobre miejsce na grzyby na polnocnej wyspie .MAsz jakies sugestie? Odpowiedz Link
kotkanadachu Re: Dla grzybiarzy 31.03.07, 23:25 w lasach zbiram tylko maslaki, innych grzybow niestety w lasach nie widzialam, jezdzimy do Woodend albo Bottle Lake forest, kozlaki i prawdziwki na skwerkach, w parkach, tam gdzie rosna brzozy, deby, buki, powodzenia Odpowiedz Link
poledownunder Re: Dla grzybiarzy 01.04.07, 10:44 Osobiscie nie zbieram, bo sie nie znam, ale podczas wypadu do Hanmer Springs pod koniec lutego ci co sie znali zbierali, i juz wtedy duzo kozlakow bylo. Ja tylko jadlam, mniam. W sobote widzialam kozlaka w Hagley Park. Slyszalam tez, ze duzo grzybow jest w lasach pod Geraldine. Ale to wszystko Wyspa Pld. Tu jest raj dla grzybiarzy, bo mala konkurencja. Tylko Polacy, Czesi i Rosjanie chyba zbieraja. Odpowiedz Link
kinga1512 Re: Dla grzybiarzy 01.04.07, 14:17 Niestety w tym roku mnie to ominelo, no chyba ze za 2 miesiace jeszcze beda grzyby... Odpowiedz Link