bottomturn 26.10.08, 20:33 Witajcie , mam do was pytanie czy kryzys i załamanie cen na rynku nieruchomości w nz ma już miejsce ,czy też dopiero się rozwija? Wiem że bańka spekulacyjna u was była ostro nakręcana..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza42 Re: Zakup domu 27.10.08, 09:35 Ceny domow rzeczywiscie ostatnio spadly jakies 10 -20 % ale nie nazwalabym tego zalamaniem cen na rynku nieruchomosci, nie wiem jak dlugo bedzie sie ten trend utrzymywac, pewnie potrwa jeszcze jakies pare miesiecy. Dlaczego Cie ten temat interesuje, chcesz tutaj kupic dom? Odpowiedz Link
bottomturn Re: Zakup domu 27.10.08, 12:37 Tak ,chcę kupić dom ,na rekonesans wybieram się w listopadzie szukam miejsc z dobrymi falami i wiatrem, co by za dużo nie padało i w miare "normalnie było"-znaczy bezpiecznie... Odpowiedz Link
iza42 Re: Zakup domu 27.10.08, 18:40 W NZ jest wiele miejsc do surfingu, jezeli to Cie interesuje, najsilniejsze wiatry sa chyba w Wellington, ale tam rowniez sporo pada, najcieplejsze i suche rejony kraju sa w okolicach Gisborne i Hawkes Bay, mzoe poszukaj tam ? Odpowiedz Link
bottomturn Re: Zakup domu 27.10.08, 20:25 Właśnie myślałem o Wellington i okolicach, czy dużo więcej jest tam opadów? 10,20%? Odpowiedz Link
iza42 Re: Zakup domu 27.10.08, 22:23 www.fourcorners.co.nz/new-zealand/regionalweather/ tutaj masz zestawienie. W Wellington jest troche mniej deszczu niz w Auckland ale wieja tam silne wiatry i jest tam zimniej niz polnocnych czesciach wyspy. Co kto lubi... Odpowiedz Link
marcusowi Re: Zakup domu 20.01.09, 17:48 czy znacie jakies adresy int biur w Auckland chce kupic dom nad woda prosze o pomoc ! Odpowiedz Link