Dodaj do ulubionych

Słońce - okulary:

10.05.10, 10:41
Źle dobrane szpecą i dodają lat. Starannie dopasowane - potrafią sprawić, że przeciętna twarz staje się interesująca. Dzisiaj kilka porad jak dobrać oprawki do kształtu twarzy.

Twarz owalna

Osoba o regularnych rysach (twarz zwężająca się lekko ku dołowi, wysokie kości policzkowe) prezentuje się świetnie w większości fasonów. Do Twojej twarzy pasują zarówno klasyczne owalne oprawki, modne „muchy“, jak i okulary „policyjne“, w których tak chętnie pokazuje się Angelina Jolie.

Twarz okrągła

Jeśli Twoja twarz wpisuje się w koło (jej długość i szerokość są zbliżone) wybieraj okulary o kształcie prostokąta. Dzięki nim Twoja twarz będzie się wydawać szczuplejsza i bardziej pociągła.

Twarz w kształcie odwróconego trójkąta

Masz wąskie czoło, a twarz rozszerza się lekko w kierunku brody i policzków? Wypróbuj kwadratowe oprawki z zaakcentowaną górą i delikatną ramką na dole. Dzięki nim czoło wyda się szersze i odwrócisz uwagę od ciężkiego dołu twarzy.

Twarz pociągła

Jeżeli Twoja twarz ma wydłużony kształt, spróbuj przełamać proste, pionowe linie wyrazistą, mocną oprawką o silnie zaakcentowanych liniach poziomych. Dzięki temu zabiegowi skrócisz optycznie twarz i podkreślisz oczy i brwi.

www.newsweek.pl/bins/Media/Pictures/45/45c9/45c92475aa83456c958cc5a8edab950d_artm.jpg

Tekst linka
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Figura - gruszka: 14.05.10, 05:55
      Masz szczupłą górną część ciała, wąskie ramiona, szerokie biodra i pełne pośladki? To znaczy, że jesteś typową gruszką. Jak powinnaś się ubierać żeby wydobyć z Twojej figury to, co najlepsze, a jednocześnie zatuszować jej mankamenty? Skorzystaj z naszych porad.

Żakiet
      Wybieraj żakiety, które optycznie poszerzą Twoje ramiona i zrównoważą szeroką linię bioder. Odpowiednie będą marynarki z szerokimi klapami, poziomymi przeszyciami, a także krótkie bolerka. Unikaj żakietów kończących się na wysokości bioder i dopasowanych żakietów z miekkich tkanin, które zaakcentuja tylko wady Twojej sylwetki.

Bluzka
      Dopasowane bluzki z dekoltem w kształcie łódki, rombu, lub opuszczonym na ramiona dodadzą objętości Twoim szczupłym ramionom. Unikaj natomiast swetrów zapinanych pod samą szyję - optycznie zwężają górną połowę ciała i wprowadzają jeszcze większą dysproporcję między ramionami a biodrami.

Spodnie
      Klasyczne, ciemne dżinsy i proste pozbawione ozdób spodnie w kant to w Twoim przypadku najlepszy wybór.Unikaj natomiast wszelkiej przesady: obcisłych rurek, legginsów czy dzwonów, a także przetarć i ozdób – niepotrzebnie przyciągną uwagę do dolnych partii ciała.

Spódnica
      Spódnica o linii A to Twoja najlepsza przyjaciółka – optycznie zwęża biodra i miękko spływa po zaokrąglonych pośladkach. Dobrze będzie Ci również w spódnicach z klinów i tych z asymetrycznym dołem. Za wszelką cenę unikaj natomiast spódnic ołówkowych, które wyjątkowo mocno eksponuja biodra.

Biżuteria
      Duże, rzucające się w oczy, wiszące kolczyki przyciągną uwagę ku górnym partiom Twojego ciała i optycznie poszerzą wąskie ramiona. Unikaj natomiast krótkich naszyjników, apaszek i tasiemek, które skracają szyję.

w co się ubrać
    • marii51 Re: Słońce - okulary: 26.05.10, 20:45
      i pojawiły się następne porady ....

kobieta.interia.pl/wiadomosc-dnia/news/najmodniejsze-okulary-przeciwsloneczne,1482790,1680
      • tropem_misia1 Te mi sie podobają : 30.05.10, 09:40
        https://img.interia.pl/kobieta/nimg/r/z/Okulary_przeciwsloneczne_4202120.jpg

ale czy będa pasować ? to już inna inszość
        • marii51 Re: Te mi sie podobają : 31.05.10, 18:37
          nic a nic nie narzekałabym ,gdybym chwyciła do samochodu na podróż w
          kierunku GDAŃSKA przed zachodem słońca-śmiganie światła słonecznego
          między konarami drzew okropność
          ale , ale
          mam tendencje do gubienia okularów słonecznych sad
          bo co robić??? jeśli do dali do bliży i do p/słoneczku- smile
          • tropem_misia1 Re: Te mi sie podobają : 07.06.10, 08:09
            Letnie wysoko na niebie słońce też mnie poraża.Okulary są mi niezbędne.
          • pia.ed Klipsy 07.06.10, 20:21

Poniewaz zawsze nosze okulary korekcyjne, ktore do tego czesto
            zmieniam, wiec nie moge kupic zwyklych slonecznych, a kupowanie
            stale nowych korekcyjnych/przeciwslonecznych jest bardzo kosztowne.

Kupilam wiec klipsy, ktore zakladam na moje okulary,
            ale w zeszlym roku takie klipsy zostawilam w przebieralni w sklepie,
            a jak sie zorientowalam, to klipsow juz nie bylo ...
            Na szczescie mialam dwie pary, ktore kupilam pod koniec lata
            z 50% znizka, a mialam jeszcze jedna pare lezaca zawsze w
            samochodzie.

W tym roku bede sie starala zapas klipsow uzupelnic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka