chris.w2 14.02.12, 14:27 W Europa Park w Rust odbyły się wybory Miss Niemiec 2012. Za najpiękniejszą Niemkę uznano Isabel Glueck (21 l.) Nowa Miss Niemiec pracuje jako urzędnik ubezpieczeniowy i pochodzi z Horst. (56% czytelnikow Faktu uznalo, ze sie podoba) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Wiadomosci z Niemiec ... Czy to Cyganka? 14.02.12, 22:32 Pewnie wyszla za Polaka, i dlatego ojciec chcial ja sciagnac do kraju ... Porwana sa czeste w tradycji cyganskiej ... www.fakt.pl/Ludzie-Krzysztofa-Rutkowskiego-chcieli-uprowadzic-kobiete-zostali-zatrzymani-w-Niemczech,artykuly,145766,1.html Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z Niemiec ... Czy to Cyganka? 15.02.12, 11:44 Berlińska policja: Nie było współpracy z Rutkowskim. Była próba porwania Opowiedzieliśmy policji z Berlina wersję Rutkowskiego, zdanie po zdaniu. [...] zapewnienia Rutkowskiego o tym, jakoby wokół domu, do którego próbowali się wedrzeć jego ludzie, nagle pojawiła się grupa Romów, kwituje jak poprzednio: "To nieprawda". To jednak prawda ze ludzie Rutkowskiego prowali porwac i przywiezc do Polski Cyganke ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z Niemiec ... Czy to Cyganka? 19.02.12, 12:55 Stronka mi sie nie otwiera, ale jak to rzeczywiscie bylo z tymi Romami ? Chris, moze wiesz cos wiecej? wyborcza.pl/1%2c75248%2c11173815%2cRomowie_skarza_Rutkowskiego__Rutkowski_skarzy_Romow.html Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec ... Czy to Cyganka? 19.02.12, 17:00 pia.ed napisała: > (...) Chris, moze wiesz cos wiecej? Nic nie wiem na ten temat. U mnie ten link tez sie nie otwiera. Odpowiedz Link
pia.ed Romowie skarżą Rutkowskiego, on skarży Romów 19.02.12, 18:28 Ten artykul pokazal się dzis na nowo na pierwszej stronie Gazety, ale wprowadzono w nim bardzo duzo zmian. Na wszelki wypadek artykul kopiuję. wyborcza.pl/1,75478,11173815,Proba_uprowadzenia_w_Berlinie__Romowie_skarza_na_Rutkowskiego.html Romowie skarżą Rutkowskiego, Rutkowski skarży Romów 2012-02-17, aktualizacja 2012-02-19 "Stare powiedzenie >Kowal zawinił, Cygana powiesili< tym razem nie będzie tolerowane wobec poczynań Krzysztofa Rutkowskiego" - napisała w oświadczeniu federacja kilkunastu stowarzyszeń romskich Federacja Romska - FROM. I podjęła decyzję o zawiadomieniu prokuratury Chodzi o publiczne wypowiedzi Rutkowskiego komentujące akcję czterech jego ludzi, którzy wyprawili się do Berlina po mieszkającą tam Polkę narodowości romskiej Monikę G. Tydzień temu próbowali uprowadzić 21-letnią kobietę z ulicy, ale wyrwała się i uciekła do mieszkania. Jej mąż zawiadomił policję, która zatrzymała i wylegitymowała ludzi Rutkowskiego. Policja berlińska prowadzi dochodzenie w sprawie usiłowania bezprawnego pozbawienia wolności. Kobieta ma podwójne - polskie i niemieckie - obywatelstwo. Detektyw bez licencji Krzysztof Rutkowski w "Kropce nad i" twierdził, że zajmowali się rozpracowywaniem gangu złodziei samochodów, z pochodzenia Romów, z grupy "Tarzana". I że Monika G. związała się z synem członka gangu. Mówił też, że jego firmę wynajął ojciec Moniki G., której nie podobał się jej związek. A rzekomo bezpośrednim powodem zlecenia wyprawy do Berlina była kradzież przez nią 15 tys. dolarów. W piątek Federacja Romska - FROM w oświadczeniu zarzuciła Rutkowskiemu "niegodziwe i kłamliwe wypowiedzi" pod adresem społeczności romskiej. To protest przeciwko "oczywistym przejawom dyskryminacji i stygmatyzacji". "Ataki pod adresem mniejszości etnicznej Romów naszym zdaniem powinny spotkać się z odpowiednią do sytuacji reakcją władzy publicznej" - czytamy dalej. FROM upoważniła Stowarzyszenie Romów w Polsce do złożenia formalnego zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Takie zawiadomienie ma być w poniedziałek złożone w łódzkiej prokuraturze okręgowej (tu siedzibę ma Biuro Rutkowski). Jak informuje nas Roman Kwiatkowski, prezes Stowarzyszenia, zdaniem prawników wypowiedzi Rutkowskiego można zakwalifikować jako "ksenofobiczne i stygmatyzujące społeczność romską". Prokuratura powinna zbadać, czy nie popełnił on przestępstwa nawoływania do nienawiści na tle narodowościowym oraz znieważenia grupy osób bądź zniesławienia w mediach. Kwiatkowski: - Rutkowski chce przykryć skandal opisywany w niemieckiej prasie, odium wrogości kierując na naszą społeczność. Autorzy zawiadomienia - powołując się na informacje od Romów z Berlina, którzy znają "poczynania grupy patrolowej" z poniedziałku - stawiają też wniosek o postawienie Rutkowskiemu zarzutów podżegania do przestępstwa oraz gróźb karalnych. Bo to on "był organizatorem i sprawcą zajścia z udziałem polskiej Romki". Rutkowski powiedział nam: - Ta Cyganka przez moich ludzi w Berlinie w ogóle nie została dotknięta. Podtrzymuję, że mieszka tam bardzo silna grupa przestępcza. I składam zawiadomienie o groźbach karalnych, bo dzwonili do mnie z tej grupy "Tarzana" i grozili spaleniem mi domu. Z Romami mam dobre kontakty, mieszkałem nawet w ich domach, a w Niemczech czy w Austrii wiele razy pomagaliśmy, gdy próbowano ich wyrzucać. Jeśli prokuratura przyjmie zawiadomienie, Stowarzyszenie Romów w Polsce zgłasza się do udziału w śledztwie jako oskarżyciel posiłkowy. O nadzór nad tym postępowaniem poproszony został prokurator generalny i Rzecznik Praw Obywatelskich. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Victorii urodzil sie chlopiec? 25.02.12, 16:27 Tak to jest z bulwarowymi gazetami. Pisza "byle co", wazne, zeby byly sensacje i zeby gazeta dobrze sie sprzedawala. Bo jak gazeta dobrze sie sprzedaje to sa zyski. I oto glownie chodzi. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Victorii urodzil sie chlopiec? 26.02.12, 09:59 Numer magazynu byl przygotowany zanim dziecko sie urodzilo, bo chcieli byc pierwsi z wiadomoscia ... no i mieli 50 % szansy na to ze sie uda. Redaktor tlumaczy sie, ze wiadomosc otrzymal z pewnwgo zrodla , ktore przedtem sie nigdy nie mylilo. Kazda gazeta musi przynosic zyski, bo inaczej upadnie ... W Malmö poszla "do grobu" gazeta socjaldemokratow "Arbetet, czyli "Praca" ktora wychodzila od 80 lat. Za malo w niej zamieszczano anonsow, bo gazeta byla raczej lokalna ... no i socjaldemokratow coraz mniej. Wolano zamieszczac anonsy w gazecie ktora rozchodzila sie w promieniu 300 km od Malmö. Tak to juz jest w swiecie medialnym Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec 14.02.12, 15:13 chris.w2 a o berlinskim finale filmów? tak głosno a my nic-- Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Berlinale 14.02.12, 15:49 Na tegorocznym festiwalu filmowym Berinale w Berlinie, m.innymi, prezentuje Angelina Jolie swoj pierwszy wlasnej rezyserii film "In the Land of Blood and Honey". Jest to historia o skomplkowanej milosci i brutalnosci wojny balkanskiej w latach 1990. Wiecej fotek gwiazd festiwalu w ponizszym linku: (prosze klikac na "<" lub ">" na zdjeciu Angeliny) Tekst linka Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Berlinale, cd. 14.02.12, 16:06 Sorry, po otwarciu linka zamiast zdjecia Angeliny pokazuje sie zdjecie innej amerykanskiej gwiazdy filmowej, Umy Thurman, ktora 17 lutego prezentuje na Berlinale swoj film "Bel Ami". W filmie tym gra razem z Robertem Pattinson. Mozna klikac na symbole "<" lub ">" na zdjeciu Umy. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z Niemiec... Berlinale, cd. 14.02.12, 20:21 Angelina Jolie nie podoba mi sie w ciemnych kolorach ... www.stylebook.de/stars/Durch-die-Woche-mit-Angelina-Jolie-Duestere-Zeiten-...-40357.html Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Berlinale, cd. 14.02.12, 20:57 Najwiekszym fanem Angeliny jest Brad. Angelina zostala uhonorowana nagroda za jej debiut rezyserski. Ich zdjecia z Berlinale: Tekst linka Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Berlinale, cd. 16.02.12, 00:13 Gwiazda Hollywood Meryl Streep przedstawila na Berlinale swoj film "Zelazna Dama" i uhonorowana zostala glowna nagroda festiwalu "Zlotym Niedzwiadkiem" w kategorii: za zyciowy caloksztalt osiagniec artystycznych. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Berlinale, cd. 16.02.12, 01:29 Nagrodami na Berlinale sa statuetki niedzwiadka, pochodzace od godla Berlina, ktorym jest niedzwiedz. Glowna nagroda Berlinale to zloty niedzwiadek, dwie pozostale to srebrny i brazowy. Nagrody przyznawane sa w roznych kategoriach, jak: najlepszy film, najlepsza rola meska, najlepsza rola zenska, nagroda honorowa za caloksztalt zyciowego dorobku artystycznego, itd. Godlo Berlina: Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec 17.02.12, 01:23 W sobote (18.02.) w Monachium odbedzie sie walka bokserska zawodowego mistrza swiata WBC w wadze ciezkiej Ukrainczyka Vitalij'a Kliczko z Amerykaninem Dereck'iem Chisora. Transmisja na niemieckim RTL od 22:45 Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec 17.02.12, 14:21 Prezydent Niemiec, 52-letni Christian Wulff (z partii CDU), zrezygnowal dzisiaj po 598-dniach urzedowania, z zajmowanego stanowiska. Byla to najkrotsza kadencja prezydenta kraju w historii Niemiec. Prasa wykryla afery finansowe i wykorzystywanie zajmowanego stanowiska dla celow prywatnych w okresie jego kariery politycznej. Pod naciskiem prasy i opinii publicznej zrezygnowal z zajmowanego urzedu. Na zdjeciu z zona Bettina w trakcie oswiadczenia o rezygnacji: Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... ex-prezydent 17.02.12, 16:03 Wg mnie jego kariera politycna jest skonczona. Ale nie musi sie on tym zbytnio przejmowac, jako ex-prezydent dostanie w wieku 52-lat dozywotnia emeryture w wysokosci 200tys. € rocznie. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... ex-prezydent 02.03.12, 21:42 Ex-prezydentowi panstwa 52-letni Christianowi Wulff przyznano, od zaraz, tj. od dnia jego rezygnacji, dozywotnia emeryture w wysokosci 16 600€ miesiecznie. Byl prezydentem 598 dni i po wykryciu przez prase jego afer finansowych, ustapil ze stanowiska pod naciskiem opinii publicznej. Nemcy sa oburzeni. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec... ex-prezydent 03.03.12, 09:21 chris.w2 napisał: "Był prezydentem 598 dni i po wykryciu przez prase jego afer finansowych, ustapi l ze stanowiska pod naciskiem opinii publicznej. Niemcy sa oburzeni. ~~~~~~~mają rację, że są oburzeni , powinna być wstrzymana do czasu wyjaśnienia .. ""Hanowerska prokuratura przeprowadziła wczoraj wieczorem przeszukanie w domu byłego prezydenta Christiana Wulffa w Grossburgwedel. Wulff jest podejrzany o przyjmowanie korzyści finansowych."" wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy-rewizja-w-domu-bylego-prezydenta-christiana,1,5045948,wiadomosc.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec... 03.03.12, 19:47 chris.w2 mam nowinkę .. tajemniczy sponsor... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... 03.03.12, 20:05 marii51 napisała: > ...mam nowinkę Jak dotychczas do mojej skrzynki pocztowej nie trafila koperta z pieniedzmi. Nie mialbym nic przeciwko temu. Odpowiedz Link
pia.ed Ex - prezydent 09.03.12, 12:16 Wczoraj slyszalam w wiadomosciach P1, na falach dlugich, ze odbyla sie uroczystosc pozegnania prezydenta, co niektore osoby kwestionowaly i zbojkotowaly zaproszenie. Chyba jednak zarzuty mu postawione nie sa jeszcze udowodnione, a do czasu udowodnienia i ukarania zawsze uwaza sie osobe za niewinna ... > "Byl prezydentem 598 dni i po wykryciu przez prase jego afer finansowych, ustapi > l ze stanowiska pod naciskiem opinii publicznej. " Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Ex - prezydent 09.03.12, 13:00 pia.ed napisała: > (...) co niektore osoby kwestionowaly i zbojkotowaly zaproszenie. Te niektore osoby, ktore nie przyjely zaproszenia, to m.innymi wszyscy (zyjacy) byli prezydenci panstwa i wielu politykow. > Chyba jednak zarzuty mu postawione nie sa jeszcze udowodnione (...) Zarzuty sa tak oczywiste i "namacalne", ze ustapil ze stanowiska. Potwierdzily sie juz w trakcie dociekan prasowych. Sam gmatwal sie w wyjasnieniach, gdy sprawa wyszla na jaw. Wywieral nacisk na prase, aby tego nie ujawniala. Postepowanie wyjasniajace jest w toku. Gdyby byl on "czysty" napewno nie ustapilby. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... boks 17.02.12, 18:31 Do skandalu doszło w Monachium podczas ważenia przed sobotnią walką o mistrzostwo świata WBC w wadze ciężkiej. Dereck Chisora spoliczkował Witalija Kliczkę. Ukrainiec ze spokojem przyjął "cios" rywala. Powiedział, że z Brytyjczykiem policzy się w ringu. Prowokacje przed walka juz sie zaczely: Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... boks 19.02.12, 16:57 Vitalij Kliczko pokonal Chisora na punkty. Od piatej rundy walczyl tylko prawa reka, jego miesien w lewym ramieniu ulegl w czasie walki uszkodzeniu. Kliczko: "po czwartej rundzie, przez cala walke, walczylem tylko prawa reka, w lewej nie mialem sily." Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Merkel 28.02.12, 22:16 Kelner wylał na Merkel pięć kufli piwa: Merkel bekommt Bierdusche Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Merkel 28.02.12, 22:36 marii51 napisała: > I co teraz? > - bo w naszym kraju to już byłby np. zamach. "Znany już na całe Niemcy kelner, tłumaczył dziennikowi >Bild<, że ktoś go pchnął i nie zdążył złapać lecącego piwa. - Krzyknąłem tylko >Scheisse!< (gowno) - mówił Martin D. Na filmie widać, że kanclerz Niemiec, na początku też była bliska podobnej reakcji, ale koniec końców wybrnęła z klasą i uśmiechem. Obsługa od razu pospieszyła z pomocą, a Angela Merkel chwilę potem wygłosiła zaplanowane przemówienie." (...) Odpowiedz Link
czuk1 Re: Wiadomosci z Niemiec... Merkel 29.02.12, 09:11 Zachowała się godnie, szybko i właściwie zareagowała. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Wiadomosci z Niemiec... Merkel 03.03.12, 20:33 Prawdziwa kobieta z klasą Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Loveparade 05.03.12, 19:44 Po 6-latach Loveparade (parada milosci) wraca z powrotem do Berlina. Odbedze sie w lipcu w dzielnicy Tiergarten, a glowna ulica pochodu to Straße des 17. Juni. Teraz to Mega-Party nazywac sie bedzie "B-Parade" i wg organizatorow ma to byc nowy, miedzynarodowy Event o festiwalowym charakterze polaczony z elektroniczna muzyka. Na zdjeciu uczestniczki Loveparade w Berlinie w 2006: Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z Niemiec... Loveparade 09.03.12, 12:08 Parada milosci jest uwazana przez niemal wyszystkich za parade gejowska, ale tak nie jest ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec... Loveparade 09.03.12, 12:23 chris.w2 zawiadomił nas,że owa parada miłości wraca po dłuższej przerwie- " jak to ja "--ciekawska poszukałam o jaką paradę chodzi- jakoś mi umkło to wyjątkowe w Niemczech zdarzenie-- jejku a gdzie ja ukryłam te wiadomości Odpowiedz Link
pia.ed Loveparade w Berlinie .... 09.03.12, 13:35 Czytalam, ze jednym z powodow wstrzymania Loveparade bylo to, ze centralne dzielnice Berlina wygladaly po jej przejsciu i zabawach na powietrzu przez cala noc, jak wielkie smietnisko a sama Parada to byla czysta Sodoma i Gomora . Miano ja wznowic po wprowadzeniu nowych zasad. marii51 napisała: > chris.w2 zawiadomił nas,że owa parada miłości wraca po dłuższej przerwie- " jak to ja "--ciekawska poszukałam o jaką paradę chodzi - j akoś mi umkło to wyjątkowe w Niemczech zdarzenie ... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Loveparade w Berlinie .... 09.03.12, 14:10 pia.ed napisała: > ...centralne dzielnice Berlina wygladaly po jej przejsciu i zabawach na powietrzu przez cala > noc, jak wielkie smietnisko... To prawda, trasa parady i jej okolice, po imprezie, sa totalnie zasmiecone. Ale sluzby porzadkowe dzialaja sprawnie, nastepnego dnia jest wszystko dokladnie posprzatane. > Miano ja wznowic po wprowadzeniu nowych zasad. Na nowych zasadach i z nowa nazwa ma sie odbyc w tym roku. > Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Loveparade 09.03.12, 14:01 marii51 napisała: > > (...) zapamiętałam,że sponsorów zabrakło... Srodki finansowe na impreze sa zapewnione, ale wladze miasta dotychczas oficjalnie nie wypowiedzialy sie na temat zezwolenia. > moglbyś tak troszkę napisać --- Poprzednia Loveparade odbyla sie w 2010 w Duisburg i skonczyla sie tragicznie. Zginelo 21 osob w wyniku masowej paniki. Droga do miejsca parady prowadzila przez waski tunel. Byl to blad organizatorow. Duza ilosc osob, ktora chciala wejsc, lub wyjsc tloczyla sie przez ten tunel i w wyniku paniki doszlo do tragediii. Po tym wydarzeniu Loveparade miala nigdy wiecej juz sie nie odbywac. Zdecydowano na przeniesienie z powrotem do Berlina, gdzie odbywala sie juz wielokrotnie i gdzie nigdy nie doszlo do problematycznych incydentow. Teraz parada ma sie nazywac "B-Parade" i odbedzie sie w lipcu w dzielnicy Tiergarten na Straße des. 17 Juni, miedzy Brama Brandenburgska, Siegessäule (Statua Zwyciestwa) i Charlottenburger Brücke. > (...) o co chodzi? Mlodzi fani muzyki-techno uczestnicza w paradzie, swietuja, tancza i ciesza sie zyciem. Jedna z poprzednich Loveparade w Berlinie na Straße des 17. Juni Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... nowy prezydent 20.03.12, 01:38 Nowym 11-tym prezydentem Niemiec wybrany zostal w niedziele (18 marca) przez Bundestag (parlament), w pierwszej turze glosowania z 80% iloscia glosow, bezpartyjny Joachim Gauck (72 l.) Swoja pierwsza wizyte zagraniczna zapowiedzial w Polsce. Na zdjeciu ze swoja zyciowa partnerka Daniela Schadt (52 l.) przed zamkiem prezydenckim Bellevue w Berlinie: Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec... nowy prezydent 20.03.12, 12:05 Joachim Gauck Pięknie się prezentuje wspiera i sił dodaje (choć widać ,że wybrany prezydent ich ma ) kobieta 20 lat młodsza tylko gratulować takiego awansu. Już zaproszenie "poleciało"od naszego Prezydenta jako odzew na 1 informację Joachim Gaucka -że chciałby odwiedzić Polskę : chyba powiedział tak" bo to kraj Wolności" Czekam na przemianę naszej Prezydentowej--a tu nic.. ani rusz .A MOŻE? coś coś... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z Niemiec... nowy prezydent 20.03.12, 17:59 marii51 napisała: > Czekam na przemianę naszej Prezydentowej--a tu nic.. ani rusz . A MOŻE? coś coś ... Ja czekam juz od dawna ... od chwili kiedy przeczytalam, ze pani prezydentowa ma osobistego trenera ... Jej jednak raczej potrzeba dietetyczki, czyzby nie bylo ja na nia stac??? Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z Niemiec... nowy prezydent 21.03.12, 06:39 Niemcy mają prezydenta, który niema oficjalnej żony. Z uśmiechem pozwala się fotografować z partnerką życiową Danielą Schadt. Ich związek ma już ładnych parę lat. Czy masz może jakieś informacje nt. przyczyn uniemożliwiających zalegalizowanie związku? Czy któraś ze stron nie uwolniła się z poprzedniego związku małżeńskiego? Nasza prasa taktownie milczy - przynajmniej ja nic nie czytałam. Dla polskiej pary prezydenckiej i polskiej dyplomacji będzie ogromnym wyzwaniem przyjmować głowę państwa niemieckiego wraz z partnerką, tym bardziej, że w naszym kraju odbędzie się inauguracja wizyt międzynarodowych. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... nowy prezydent 21.03.12, 13:03 super.222 napisała: > Niemcy mają prezydenta, który nie ma oficjalnej żony. > Z uśmiechem pozwala się fotografować z partnerką życiową Danielą Schadt. > Ich związek ma już ładnych parę lat. > Czy masz może jakieś informacje nt. przyczyn uniemożliwiających > zalegalizowanie związku? (...) Gauck mieszka w Berlinie w dzielnicy Schöneberg (teraz, jako prezydent bedzie chyba mieszkal w zamku prezydenckim Bellevue w Berlinie). Od 1959 jest zonaty i ma z malzenstwa z zona Gerhild (72 l.) czworo dzieci: dwoch synow Christian (52 l.), Martin (50 l.) i dwie corki: Gesine (46 l.) i Kaatherina (33 l.). Od 1991 zyje Gauck ze swoja zona w separacji, bez rozwodu. Jego zyciowa partnerka Daniela Schadt jest od 2000 dziennikarka. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z Niemiec... nowy prezydent 21.03.12, 13:24 A więc tylko separacja. Hmmmm... Ciekawie się zapowiada, bo może przecież być u boku męża jako pierwsza dama. Jak myślisz? Zniesie ze stoickim spokojem obecność innej kobiety u boku męża - prezydenta? Skoro do tej pory nie rozwiedli się, to pewnie nie chce mu tego rozwodu dać... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... Loveparade 09.03.12, 12:43 pia.ed napisała: > Parada milosci jest uwazana przez niemal wyszystkich za parade gejowska, > ale tak nie jest ... Rzeczywiscie, tak nie jest. W Loveparade uczestnicza heteroseksualisci. Homoseksualisci swietuja oddzielnie. Tego roku w Berlinie w czerwcu. Jednakowe prawa dla odmiennych. Swieto lesbijek i gejow. Zdjecia z ubieglorocznego swieta. Odpowiedz Link
marii51 Re: odnośnie zaproszenia 20.03.12, 18:15 śpieszą się bardzo na spotkanie.... - Odpowiedz Link
marii51 Re: jeszcze przed wyborami 20.03.12, 18:23 zarżadano: "W związku z tym deputowany Unii Chrześcijańsko-Społecznej (CSU) Norbert Geis jeszcze przed wyborami kategorycznie domagał się, aby Gauck niezwłocznie uporządkował sprawy prywatne" --jak postąpi ? z obecną partnerką jest od 1991 roku Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec 21.03.12, 04:36 Niemcy maja teraz pastora jako prezydenta i corke pastora jako kanzlerin. Boskie panstwo? Szacunek! Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec 21.03.12, 13:29 marii51 napisała: > ...a w Watykanie, przeoczyłeś. Nie rozumiem, co przeoczylem? Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec 21.03.12, 14:11 Ratzinger Benedykt XVI Papież- też pochodzi z NIEMIEC. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... nowy prezydent 21.03.12, 14:16 marii51 napisała: > Ratzinger Benedykt XVI Papież - też pochodzi z NIEMIEC. Chodzi Tobie o ewentualne spotkanie prezydenta z papiezem w Watykanie? Skoro papiez nie mial problemow spotkac sie z homoseksualnym burmistrzem Berlina, przypuszczam, ze nie bedzie tez mial problemow spotkac sie z zyjacym w separacji prezydentem. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec 21.03.12, 14:24 hris.w2 napisał: > Niemcy maja teraz pastora jako prezydenta i corke pastora jako kanzlerin. > > Boskie panstwo? Szacunek! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ szacunek tym większy,że papież też Niemiec Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z Niemiec 22.03.12, 14:12 Superka nadal rozmyśla: co by to było gdyby pan R. Sikorski nie zamieszkał w najlepszym hotelu w Berlinie. Tam nadal nie byłoby ani jednego polskiego kanału telewizyjnego. Zastanawiam się czy brak TV to było celowe działanie, czy zapomnienie. Zapomnienie?- nie wierzę. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11395490,Sikorski_skutecznie_interweniowal__W_Berlinskim_hotelu.html Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec... hotel Adlon 22.03.12, 16:20 super.222 napisała: > ...co by to było gdyby pan R. Sikorski nie zamieszkał > w najlepszym hotelu w Berlinie (...) I oto ten hotel: wyglad z 1926 i wyglad obecny I jeszcze komentarz, jednego z czytelnikow, do artykulu z gazety o tym wydarzeniu: "Rzeczywiście, niesamowity wyczyn, prawie jak obciachowa Fotyga. Poważne państwa próbują rozwiązywać problemy współczesnego świata, a polski minister spraw zagranicznych wymusza na Twitterze wprowadzenie TV Info w jakimś berlińskim hotelu. Polska, przaśna żenada." Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z Niemiec... hotel Adlon 22.03.12, 16:36 Myślałam o tym żebyś wkleił fotkę hotelu. Nawet miałam zamiar wpisać prośbę do mojego posta, a Ty sam z siebie . Dzięki ... wszyscy pewnie chętnie poznają ten budynek, prawie historyczny ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z Niemiec... hotel Adlon 31.03.12, 10:57 Nastepnym razem kiedy bede w Berlinie, to zadbam o to, aby zainstalowali tam takze telewizje szwedzka. ... polski minister spraw zagranicznych wymusza na Twitterze wprowadzenie TV Info w jakimś berlińskim hotelu. Polska, przaśna żenada." Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec... hotel Adlon 31.03.12, 11:08 O NIE , NIE -polski minister zwrocił uwagę ,że inne tv mozę ogądać a tv polskie nie3 mogł oglądać i jeszcze...... wiadomosci.onet.pl/swiat/sz-niemcy-chca-leczyc-tymoszenko-w-berlinie,1,5077919,wiadomosc.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec...sprostowanie w sprawie 03.04.12, 15:15 leczenia TYMOSZENKO wiadomosci.onet.pl/swiat/tymoszenko-bedzie-mogla-opuscic-wiezienie,1,5079289,wiadomosc.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec... 11.04.12, 20:36 DZIECI SZUKALY JAJEK A ZNALAZŁY.... wiadomosci.wp.pl/kat,1020223,title,Niemcy-dzieci-szukaly-wielkanocnych-jajek-znalazly-bazooke,wid,14403221,wiadomosc.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec... 14.04.12, 21:12 chris.w2 ogladając twoje zdjęcia wpadł {B*} - Sony Center - Potsdamer Platz - Berlin Tiergartenam na pomysł pozwiedzać więcej mam www.youtube.com/watch?v=v1a0DPRke7Y Odpowiedz Link
pia.ed Wiecej aut w Poznaniu niz w Berlinie ... 17.04.12, 11:35 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11550559,_Jazda_autem_do_centrum_przestaje_sie_oplacac___Miasta.html Poznań rozszerza strefę płatnego parkowania, w jego ślady idą inne duże miasta ... - Jazda samochodem do centrum powoli staje się nieopłacalna. Gdzie mogę, wyruszam tramwajem - przyznaje Bartosz z Poznania. "Od dziś w Poznaniu strefa płatnego parkowania będzie obowiązywała nie jak dotąd od godz. 10, lecz od 8 rano. Kierowcy zapłacą też za postój w soboty pomiędzy godz. 10 a 14. Zmiany mają przynieść miastu dodatkowych 300 tys. zł miesięcznie. Magistrat zamierza rozszerzyć strefę o kolejne dzielnice". Dlatego - choć ceny biletów rosną - poznaniacy coraz częściej korzystają z komunikacji miejskiej, a na to właśnie liczą urzędnicy. - W Poznaniu jest więcej aut niż w Berlinie. Dążymy do tego, by rozładować zatłoczone centrum. Stawiamy na komunikację miejską i rowery ... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiecej aut w Poznaniu niz w Berlinie ... 17.04.12, 12:13 pia.ed napisała: > (...) W Poznaniu jest więcej aut niż w Berlinie (...) Totalna bzdura, w 2007 w Berlinie zarejestrowanych bylo prawie 2,7mln samych samochodow osobowych. (Amt für Statistik Berlin: Für PKWs wurde für das Jahr 2007 ein Bestand von 2.677.969 zugelassenen PKW ermittelt.) W jaki sposob moze byc w Poznaniu, z 552tys. mieszkancami, wiecej samochodow niz w Berlinie. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiecej aut w Poznaniu niz w Berlinie ... 17.04.12, 12:22 Jeszcze mala dygresja na niniejszy temat: Jak z tego wynika, nie zawsze mozna slepo wierzyc we wszystko, co jest napisane w gazetach. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiecej aut w Poznaniu niz w Berlinie ... 17.04.12, 13:00 Gdybym nie miala watpliwosci do "prawdy" w tym artykule, to bym nie zaniescila go na forum. O Szwecji tez sie pisze takie "prawdziwe" artykuly, a potem dyskutanci rzucaja sie jak hieny, i stwierdzaja ze od dawna wiedzieli ze Szwedzi sa glupi i inne epitety ... dopowiadaja jeszcze inne nieprawdopodobne historie uslyszane od znajomych ... Ostatnia bzdura ktora napisal jakis dziennikarz o Szwecji bylo to, ze w Szwecji prawie juz nie uzywa sie papierowych pieniedzy, bo jest obieg bezgotowkowy,w zwiazku z tym zmniejszyla sie korupcja, bo lapowek nie mozna przeciez przesylac oficjalnie przez banki!!! Prawda jest taka, ze Szwecja nie tak dawno byla na trzecim miejscu w swiecie pod wzgledem nie-brania lapowek. To chyba teraz jest na pierwszym, skoro lapowk nie da sie robic przelewem Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiecej aut w Poznaniu niz w Berlinie ... 17.04.12, 13:49 chris.w2 a jakieś "opowieści" - jak rządzi nowiutki Prezydent? troszkę fotek n/t Odpowiedz Link
chris.w2 Prezydent Niemiec 17.04.12, 14:08 marii51 napisała: > ...a jakieś "opowieści" - jak rządzi nowiutki Prezydent?... On nie rzadzi, on pelni funkcje reprezentacyjna. U nas rzadzi pani kanzlerin Angela Merkel. Jak znajde cos ciekawego o prezydencie Joachimie Gauck, to zamieszcze. Odpowiedz Link
marii51 Re: Prezydent Niemiec 17.04.12, 14:13 Dobrze, poczekamy... ~~~~~~~~~~~~ a więc taka nowina...BENEDYKTA perfumy Odpowiedz Link
chris.w2 Papiez Benedykt XVI 17.04.12, 14:53 marii51 napisała: > ...a więc taka nowina... papiez-benedykt-xvi-bedzie-mial-wlasne-perfumy... Czyzby Watykan mial finansowe problemy? I stad pomysl na zrobienie interesu i na napelnienie watykanskiej kasy. Rozumiem, ze ta "The Pope's Cologne" bylaby dostepna w sprzedazy dla wszystkich i na pewno nie tanio. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Papiez Benedykt XVI 17.04.12, 15:04 No nie ... swiat sie konczy ... papiez uzywa perfum? Bo zawsze jak sie jakas rzecz wprowadza, to osoba nadajaca imie perfumom osobiscie uzywa, reklamuje i zachwala Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Papiez Benedykt XVI 17.04.12, 19:56 Podczas ostatniej wizyty w Meksyku papiez nosil, z tej okazji, meksykanskie sombrero: Odpowiedz Link
marii51 Re: Papiez Benedykt XVI 18.04.12, 18:11 chris.w2 zawiadamiam ,że tam gdzie spotkałeś ptaszka , wyszukałam patrz Odpowiedz Link
chris.w2 Ptaszek 18.04.12, 18:28 marii51 napisała: > ...zawiadamiam ,że tam gdzie spotkałeś ptaszka , wyszukałam (...) Tego ptaszka spotkalem w innym miejscu, ale w tej samej dzielnicy. (dla zainteresowanych - ptaszek na moim fotoforum) Odpowiedz Link
marii51 Re: Ptaszek 18.04.12, 18:42 chris.w2 A przecież specjalnie poszłam poszukać dzielnicy BERLINA Wilmersdorf skąd był ptaszek Twoje fotoforum widzą tylko znajomi z wizytówki , ---albo ci którzy zaglądają na twój profil , --dlatego z forum MOJEGO nie mając wizytówki nie mogą oglądać twoich fotek ... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Ptaszek 18.04.12, 20:30 marii51 napisała: > ...A przecież specjalnie poszłam poszukać dzielnicy BERLINA Wilmersdorf > skąd był ptaszek. Zdjecie ptaszka zrobilem w tej dzielnicy, ale nie akurat tam, skad zamiescilas zdjecie. Dzielnica ta jest duza i jest tutaj wiele terenow zielonych, nie tylko Volkspark=park ludowy. Zdjecie ptaszka zrobilem na skwerze przy ulicy Hohenzollerndamm. > Twoje fotoforum widzą tylko znajomi z wizytówki , ---albo ci którzy > zaglądają na twój profil , --dlatego z forum MOJEGO nie mając wizytówki nie mogą > oglądać twoich fotek ... Moje fotoforum moze ogladac kazdy, kto sie zainteresuje i tam zagladnie. Wystarczy zalogowac sie (podobnie, jak zalogowujesz sie aby pisac w watkach), wejsc na moja wizytowke, kliknac w profil i klikac w zdjecia. Mozna tez przy zdjeciach, pod tekstem "Ostatnia aktywnosc", kliknac w niebieski tekst: fotoforum chris.w2 Jestes wowczas na moim fotoforum i mozesz tu ogladac dowolnie wybrane zdjecia, lub wg albumow albo kluczy. W ten sam sposob mozesz ogladac zdjecia kazdego forumowicza, ktory ma zdjecia na fotoforum. Odpowiedz Link
pia.ed Bonn 06.05.12, 03:08 W telegazecie dunskiej przeczytalam, ze w Bonn muzulmanscy fundamentalisci pocieli policjantow nozami ... Jak to mozliwe? Kiedys widzialam niemieckich policjantow podczas akcji w Berlinie, to byli uzbrojeni jak antyterrorysci, i z rozwcieczonymi wilczurami. Do tych nikt sie nie odwazyl zblizyc ... Odpowiedz Link
pia.ed Reklama ... polski robotnik 06.05.12, 03:12 Mnie on przypomina cowboya czyli wypasacza krow forum.gazeta.pl/forum/w,12488,135206601,135206601,Polski_robotnik_w_Berlinie_.html Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Ptaszek 07.05.12, 23:02 marii51 napisała: > ...A przecież specjalnie poszłam poszukać... skąd był ptaszek (...) To jest ten ptaszek: Odpowiedz Link
marii51 Re: Ptaszek 08.05.12, 00:14 wiem , już wiem -chciałam 18 kwietnia umieścić tego ptaszka do ozdoby forum a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
pia.ed Gdzie to dokladnie lezy? 12.05.12, 12:19 Nie moge nigdzie znalezc wiekszej mapy ...tylko fragment. Jak daleko jest to od Swinoujscia? www.foehr.de/insel/karten/nordseekueste/ www.foehr.de/insel/webcams/` www.foehr.de/insel/naturschoenheit-foehr/ Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Gdzie to dokladnie lezy? 12.05.12, 22:16 pia.ed napisała: > Nie moge nigdzie znalezc wiekszej mapy ...tylko fragment. > Jak daleko jest to od Swinoujscia? 506km Polecam google: Tekst linka Odpowiedz Link
pia.ed Re: Gdzie to dokladnie lezy? 12.05.12, 22:31 Dziekuje, to te wysepki ... Pamietam ze takie widzialam na mapie. Nigdy nie bylam dalej na zachod niz Hamburg, wtedy czesto jezdzilam promem Trelleborg - Travemunde. Teraz jest stanowczo za drogo, bo zlikwidowali bilet kierowca + samochod, a wprowadzili samochod + 9 pasazerow co jest oczywiscie odpowiednio drozsze Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Gdzie to dokladnie lezy? 14.05.12, 14:50 pia.ed napisała: > Dziekuje, to te wysepki (...) Jeszcze raz, teraz krotsza droga. 416km. 5,5godz. jazdy: Tekst linka Odpowiedz Link
pia.ed Re: Gdzie to dokladnie lezy? 14.05.12, 17:59 No i widze ze sie calkowicie pomylilam patrzac na poprzednia mapke! Myslalam o zupelnie innych wysepkach, .prawdopodobnie holenderskich bo w poblizu jest Gronnge A te wysepku leza na granicy Danii i Niemiec! Trasa jest dla mie calkowicie nieoplacalna, bo musialaby przejechac przez dwa platne mosty. Pierwszy miedzy Szwecja i Dania, Öresundsbron, a nastepny w drodze do Odense, to most na Stora Bälten. Pozatym przez Danie na poludnie jechalam dwa razy, i dunski krajobraz jest bardzo nieciekawy, a domy szare. Odpowiedz Link
pia.ed Chris, mozesz to przetlumaczyc? 17.05.12, 16:20 Widze, ze jest dyskusja na temat ilosci bociankow. Co w niej pisza? Bylo 5 jaj, ale ile sie wyklulo, 5 czy 4 bocianki, to juz nie wiem, bo trudno te bocianki policzyc ... feuerwehr-rheinmuenster.de/j15/index.php?option=com_content&view=article&id=418:storchcam&catid=34&Itemid=83 Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Chris, mozesz to przetlumaczyc? 18.05.12, 23:58 pia.ed napisała: > Widze, ze jest dyskusja na temat ilosci bociankow. Co w niej pisza? (...) 2012-05-17 10:12 > Das sind aber ganz schöne "Brocken" geworden. Calkiem ladne "grubaski" zrobily sie z nich. 2012-05-10 12:14 > So wie es aussieht sind es seit einigen Tagen leider nur noch vier Jungstörche. Tak jak to wyglada od paru dni, niestety pozostaly tylko jeszcze cztery mlode bociany. 2012-05-08 12:49 > wo ist eigentlich das 5. Störchlein? ich schaue jeden Tag immer sehr lange versch. > Storchenwebcams - auch hier - aber ich sehe immer nur noch 4 Kleine. Gdzie jest wlasciwie 5. bocianek? Ogladam kazdego dnia b.dlugo rozne bocianie-webkamery, tez tutaj, ale ja widze zawsze tylko jeszcze 4. male (bocki). 2012-05-08 07:55 > Es ist schwierig zu erkennen ob noch alle Jungvögel da sind. > Leider sind die Letztgeschlüpften ja sehr winzig. > Dieses Jahr spielt wenigstens das Wetter mit, auch wenn es ein wenig kühl ist, es ist nicht > so trocken wie im letzten Jahr. Trudno jest rozpoznac, czy jeszcze wszystkie mlode bocki sa tutaj. Niestety te, ktore sie ostatnio wylegly sa bardzo drobne. W tym roku sprzyja co najmniej pogoda, rowniez gdy troche chlodniej jest, nie jest tak sucho, jak w ubieglym roku. Pia, itd., itd., z powyzszej dyskusji wynika, ze pozostaly 4 male bocki. Ale gdy najedziesz strzalka na zdjecie na male bocki (przed chwila to zrobilem), podawana jest wiadomosc, ze wyklulo sie 5. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Chris, mozesz to przetlumaczyc? 19.05.12, 02:18 Czekalam, ze bedzie wiadomosc, co sie stalo z tym piatym ... ale dalej nie wiadomo Odpowiedz Link
marii51 Re: Chris, mozesz to przetlumaczyc? 19.05.12, 17:43 Welcome to Berlin Germany Deutschland Odpowiedz Link
marii51 Re: spacer -- ale sobie zafundowałam darmowe 19.05.12, 17:45 zwiedzanie Berlina tu jednak większe obrazki- www.youtube.com/watch?v=gvuLX1W1HmM&feature=fvwrel Odpowiedz Link
chris.w2 Re: spacer - ale sobie zafundowałam darmowe... 21.05.12, 18:35 ...zwiedzanie. Nie wiem jakie darmowe zwiedzanie Berlina sobie zafundowalas. To video poza Polska nie mozna ogladac. Mam nadzieje, ze zwiedzanie podobalo sie Tobie. Odpowiedz Link
marii51 Re: spacer - ale sobie zafundowałam darmowe... 21.05.12, 20:31 chris.w2 słowo daję ogladałam filmik nawet długo trwający pt "Welcome tu BERLIN GERMANY" W tle muzyka - bardzo miło się zwiedza Berlin www.youtube.com/watch?v=gvuLX1W1HmM&feature=fvwrel dlaczego nie możesz oglądać - przecież piosenki bez problemu słuchasz- Odpowiedz Link
marii51 Re: spacer - ale sobie zafundowałam darmowe... 21.05.12, 20:42 a tu pociągiem POD Kolumnę Zwycięstwa Das ist Berlin: A Berlin Video Tour Odpowiedz Link
marii51 Re: spacer - ale sobie zafundowałam darmowe... 22.05.12, 14:35 oto POLSKA W ocenie Niemców wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Der-Spiegel-o-Polsce-cud-po-sasiedzku,wid,14506774,wiadomosc.html Odpowiedz Link
chris.w2 Re: spacer - ale sobie zafundowałam darmowe... 30.05.12, 19:02 marii51 napisała: > (...) dlaczego nie możesz oglądać... To video jest w Niemczech niedostepne. Nie wiem z jakiego powodu. Tak informuje YouTube. Odpowiedz Link
chris.w2 Karnawal Kultur 30.05.12, 19:15 W niedziele Zielonych Swiatek przedefilowal w Berlinie w dzielnicy Kreuzberg karnawalowy pochod "Karnawalu Kultur": Wiecej zdjec z tego pochodu: Tekst linka Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Karnawal Kultur 31.05.12, 09:17 marii51 napisała: > ...to się naoglądałeś -- Odpowiedz Link
chris.w2 Re: spacer -- ale sobie zafundowałam darmowe 31.05.12, 16:47 marii51 napisała: > spacer Odpowiedz Link
pia.ed Zafundowałam sobie darmowy spacer po Berlinie 30.06.12, 18:29 chris.w2 napisał: > marii51 napisała: > > spacer Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Zafundowałam sobie darmowy spacer po Berlinie 02.07.12, 00:24 pia.ed napisała: > (...) Link na ktorym mozna czegos szukac niestety niewiele mi pomaga ... Tutaj napewno cos znajdziesz: Tekst linka Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zafundowałam sobie darmowy spacer po Berlinie 02.07.12, 01:08 To juz duzo lepsze ... mam nadzieje, ze cos tu znajde ... Dziekuje Odpowiedz Link
marii51 Re: Zafundowałam sobie darmowy spacer po Berlinie 17.07.12, 13:07 unoszę wątek wyżej bo tu powinno coś się na bieżąco dziać... Odpowiedz Link
marii51 Re: wpołpraca cd... 17.07.12, 14:03 Jestes szalona...polska muzyka na polsko-niemieckim weselu Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wiadomosci z Niemiec 18.07.12, 16:26 marii51 napisała: > ...tu powinno coś się na bieżąco dziać... chris.w2 do pracki ... Lipcowy zachod slonca w Berlinie: Odpowiedz Link
czuk1 Re: Ptaszek 13.05.12, 07:56 chris.w2 napisał: > marii51 napisała: > > ...A przecież specjalnie poszłam poszukać... skąd był ptaszek (...) > > To jest ten ptaszek: > > To jest samiczka kosa Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Ptaszek 13.05.12, 14:29 czuk1 napisał: > To jest samiczka kosa Brawo, po czym poznales, ze to samiczka? Odpowiedz Link
marii51 Re: Ptaszek 13.05.12, 15:22 i teraz wiem , to samiczka jak napisał czuk1 ma piórka brązowe a kos przystojniaczek ma piórka czarne ,aż prawie granatowe Odpowiedz Link
czuk1 Re: Ptaszek 13.05.12, 17:51 Tak właśnie jak pisze Marii. Kos samiec dostojny, czarny , większy, krzykliwy. Samiczka mniejsza, cicha i "szara". Gatunek ten w lesie trudny jest do zobaczenia, tak kryje się przed człowiekiem. Te nasze, osiedlowe są bardzo zadomowione, choć z ręki nie jedzą. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ptaszek 13.05.12, 18:12 marii51 napisała: i teraz wiem , to samiczka jak napisał czuk1 ma piórka brązowe a kos przystojniaczek ma piórka czarne ,aż prawie granatowe Wlasnie bardzo sie zdziwilam, ze to jest kos , bo pamietalam jeszcze ze szkoly, ze kosy sa czarne, i takiego niedawno widzialam jak spacerowal po naszym chodniku. Musze sie dobrze przyjrzec zdjeciu samiczki, to moze ja tez zobacze... Odpowiedz Link
marii51 Re: Ptaszek 13.05.12, 18:52 witaj pia.ed ja po urlopie pełna zadziory do klikania tu jest" kosowa " właśnie -- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z Niemiec 04.06.12, 18:51 Duzo ladniejsza, a przede wszystkim lekka jest ta Miss USA ... koktajl.fakt.pl/Miss-USA-2012-Olivia-Culpo,artykuly,161229,1.html chris.w2 napisał: > W Europa Park w Rust odbyły się wybory Miss Niemiec 2012. > Za najpiękniejszą Niemkę uznano Isabel Glueck (21 l.) > Nowa Miss Niemiec pracuje jako urzędnik ubezpieczeniowy i pochodzi z Horst. > > (56% czytelnikow Faktu uznalo, ze sie podoba) > > Odpowiedz Link
chris.w2 Wiadomosci z USA 04.06.12, 19:17 pia.ed napisała: > (...) lekka jest ta Miss USA .. Bardzo lekka, nawet za lekka: Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec 10.06.12, 10:00 Kibicka DRUŻYNY NIEMIECKIEJ ... nie wiem dlaczego niektórzy nie widzą ,że ma troszkę ubrania na sobie.. Super dziewczyna -ładna zgrabna.. troszke galerii n/t Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec 20.06.12, 20:07 polacy trzej graj w nienieckiej drużynie- ujawniono ich zarobki Tekst linka Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec 20.06.12, 20:12 a teraz wiadomośc z Polski dawnych Prus do Niemiec oto swietowanie Natangią zwane... Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec 23.06.12, 17:34 Jeszcze raz z Polski z Gdańska do Niemiec jak Angela Merkel Aktywnie z loży dla vipów mocno kibicowała tak ... aż brakowalo jej zasięgu do góry ramion , bo jednak garsoneczka taka fajniutko dopasowana nie pozwalała zbytnio rąk( do syta) do góry unosić Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Niemiec 23.06.12, 17:39 Odwiedziny piłkarzy po meczu wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11999313,Merkel_po_meczu_Niemiec_przyszla_do_szatni__A_tam.html Odpowiedz Link
chris.w2 Wiadomosci z Euro2012 25.06.12, 14:55 marii51 napisała: > (...) Angela Merkel Aktywnie z loży dla vipów mocno kibicowała (...) - moŻe znajdę fotkę... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z Euro2012 25.06.12, 15:04 bo do tańca trzeba dwojga ... Nie jest to zapewne z loży Vipów ... ale bardzo ładne Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z Euro2012 25.06.12, 18:21 A tu ... Angelo najdrożśza ,kochana weż mnie ze sobą do loży vipów do Gdańska na mecz..proszę cię... Odpowiedz Link