tropem_misia1 25.04.12, 15:05 gdy młody osobnik mówi,że skończył studia. Do tej pory człek był ciekaw jakie. teraz będzie się zastanawiał jak???? totalny upadek wykształcenie zacznie się jawić jako bezwartościowy papierek klozetowy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris.w2 Re: Rodzi się nowe pytanie 25.04.12, 15:10 tropem_misia1 napisała: > totalny upadek > wykształcenie zacznie się jawić jako bezwartościowy papierek klozetowy Za moich czasow kiedy ja studiowalem bylo to nie do pomyslenia. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Rodzi się nowe pytanie 25.04.12, 15:31 właśnie ludzie kończyli studia ciężką praca a ich wykształcenie świadczyło o nich nie tylko o wiedzy ale o światopoglądach a teraz? nie dość ,że na studia idzie dosłownie każdy ( dopiero teraz larum podnoszą ,że nie ma wykształcenia zawodowego), dlatego zawsze pytam jakie studia skończyła(e)ś Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Rodzi się nowe pytanie 25.04.12, 16:26 tropem_misia1 napisała: > (...) dlatego zawsze pytam jakie studia skończyła(e)ś Skonczylem studia techniczne. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Rodzi się nowe pytanie 25.04.12, 16:51 akurat nie pytam Ciebie)) tylko młodocianych Studia techniczne to ciężkie studia. Politechnika czy AGH wymagają wile pracy. Mój Tatuś skończył AGH , zaoczne , ale wtedy zaoczne to były zaoczne. Ciężka praca.Widziałam w domku. choć jest mały wyjąteczek Ryjek skończył studia Politechnika Krakowska,ale ale była to Architektura Krajobrazu dostać się tam graniczyło z niemożliwym, ale potem....nie było trudno inne wydziały kosiły równo po pierwszym semestrze wiele odpadało Odpowiedz Link
marii51 Re: Rodzi się nowe pytanie 26.04.12, 17:47 tropciu nadal córcię nazywasz Ryjek W jakim zawodzie? przewodnik wycieczkowy? biuro turystyczne? TERAZ trzeba przewidywać konkretnie czy wyuczają się na jeden jedyny zawód-czy kilka? moii na szczęście trafili jak najlepiej po politechnice - praca jest dobrze płatna- awansują jest ok--ale czuwać muszą.. bo kryzys wdziera sie najmniejszymi szczelinkami--- ale np najstarszy miał i powinien osiągnięcia mieć najwyższe komputerowe i tak było sporo lat ale mu się zachciało" prezesostwa" we własnej firmie-fakt daje ludziom pracę i zupełnie tworzenie mądrych programów zostawił spokoju wraz z żoną Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 14:41 Jak pisałam ,skończyła Politechnikę : jest architektem krajobrazu( podyplomowo- architekt wnętrz, i drugie : zagospodarowanie przestrzenne czy coś tam) ma maleńką dwuosobową firemkę)) w to się bawi między innymi Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 15:09 tropem_misia1 napisała: > (...) ma maleńką dwuosobową firemkę. Czyli malenka kapitalistka. Odpowiedz Link
super.222 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 15:10 Architekt krajobrazu, to jest bardzo dobry zawód. Początki są zawsze bardzo trudne. Wystartowała i będzie zdobywała doświadczenie oraz klientów. Cierpliwości i powodzenia dla *Ryjka* ... Odpowiedz Link
eri22 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 17:12 ślicznie sie bawi Tropciu ja studiowałam w latach 81-86, studiowałam w latach 2002-2004, studiuję teraz. Jest coraz gorzej. Z kadrą. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 17:20 eri22 napisała: > (...) studiowałam w latach 81-86, studiowałam w latach 2002-2004, studiuję teraz... Wieczna studentka? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 17:21 2 lata - pewnie podyplomowe trza poszerzać horyzonty Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 17:34 tropem_misia1 napisała: > (...) Kraków nie ma pieniędzy > duże firmy ( zleceniodawcy) nie maja pieniędzy > faktura idzie ( za nia kurna podatek) a pieniądze nie przychodzą (...) Solidnosc placenia rachunkow przez zleceniodawcow u Niemcow tez podupadla co jest czesto powodem upadku firm, szczegolnie malych. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 17:50 sory przekroczyłam granicę zwykle nie piszę o sobie Eri z 40-50 , a tam forum zamknięte osoby ,które widziałam na oczy jeszcze raz sory rozpędziłam się nie chcę pisać o tym co mię boli i trwogą przejmuje Odpowiedz Link
eri22 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 20:02 Tropciu, za co przepraszasz, nie skumałam.. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 20:06 napisałam komentarz, który usunęłam niefajnie ale stwierdziłam,że zbyt osobisty Odpowiedz Link
pia.ed Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 20:38 Chyba nie boisz sie o corke, bo ma dobry zawod i prace ... Gorzej musi byc dla rodzicow, ktorzy maja wyksztalcone, bezrobotne dziecko ... Odpowiedz Link
czuk1 Re: Rodzi się nowe pytanie 27.04.12, 22:17 Ja mam taką sytuację..... serce boli a pomóc nie można. Odpowiedz Link
czuk1 Rodzi się nowe pytanie 01.05.12, 12:50 Tych pytań jest moc. Jedno podstawowe - dlaczego rządzący nie widzą głównych problemów Polaków i podejmują ich rozwiązywania Odpowiedz Link