marii51 05.09.12, 22:09 Brakuje mi Ciebie na forum, martwi sie, czy wszystko ok po operacjii , wczoraj bylas na znieczuleniu- ja wiem,że to troszkę uśmierza ból- a teraz nigdzie ciebie nie widac ani na gg ani na skaypie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: pia.ed 05.09.12, 23:00 Dzieki za pamiec ... wczoraj bylam po operacji, ale nie "na znieczuleniu". Nic mnie nie boli, tylko mam unieruchomiony opatrunkiem staw barkowy do tego stopnia, ze wczoraj wieczorem nie moglam zdjac tuniki, i dzisiejszej nocy tez bede spac w ubraniu ... przeciez nie bede prosic sasiada o pomoc Dzis jezdzilam juz rowerem, bo moge miec opuszczona reke, tylko za nic nie udaje mi sie jej podniesc... a chirurg ortopeda kazal mi cwiczyc natychmiast po operacji. Miala do mnie dzwonic rehabilitantka ze szpitala, ale nie zadzwonila ...bo nie miala czasu. Pewnie zadzwoni jutro aby wyjasnic mi jak cwiczyc wg rysunkow, ktore dostalam w szpitalu. Ma mnie tez poinstruowac co mam zrobic z opatrunkiem, bo kiedy pytalam sie na sali gdzie sie budzi z narkozy, to powiedzieli, ze to jej zadanie. Kierowca taksowki ktora szpital odeslal mnie do domu, tak byl dumny ze swojego nowego volksvagena, ze przed moim domem zademonstrowal mi automatyczne parkowanie bez udzialu kierowcy! O takim czyms slyszalam, ale nigdy nie widzialam ... ale by mi sie bardzo przydalo, bo prawidlowe parkowanie zawsze bylo moja slaba strona. Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed 05.09.12, 23:59 pia to jestem już spokojniejsza- a wiesz? moje onkologiczne ćwiczenie też usprawniało bark przede wszystkim- bo ręka bez węzłów pachowych to identyczne są ćwiczenia- mogę ci zademonstrować na czym polegało..kijek od szczotki -a ja miałam kijek od nart.. oraz piłkę Odpowiedz Link
pia.ed Re: pia.ed 06.09.12, 07:54 Jak narazie reka wymachiwac nie moge, bo zalozyli mi na ramie cos w rodzaju pancerza ... Nie wiem co to jest, bo wszystko jest oklejone 10 cm szerokimi plastrami ktore ida od piersi przez szyje na plecy ... Zaraz po moim obudzeniu przyszedl operujacy mnie ortopeda i chcial podnosic moja reke, ale bez skutku. Troche bylam zdziwiona ze przy operacji nie bylo lekarza od narkozy, tylko pielegniarka od narkozy, ta sama ktora mnie uspila. No i to, ze jedyne ""badanie" ktore przeszlam pare tygodni temu przed otrzymaniem remisu na operacje, bylo zbadanie cisnienia krwi! Reszte sama wypelnilam na blankiecie ... ze jestem zdrowa, ze nie mam problemow z sercem, ze nie mam cukrzycy itd ... Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed 06.09.12, 08:39 dlaczego ortopeda chciał ci rękę podnosić? ja tak sobie myślę,że on bardziej sprawdzał czy ręka jest z prawidłowym krążeniem krwi -czy nie ma obrzęku, Odpowiedz Link