pia.ed 09.12.12, 23:29 Zdjęcie księżniczki Madeleine sprzed paru laty, kiedy jeszcze była piękną blondynką ... www.aftonbladet.se/nyheter/article15904105.ab Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super.222 Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 09:40 Śliczna ... jak to księżniczki bywają. Czy ona otrzymała Nagrodę Nobla za urodę, czy tylko za blond włosy? A mówią, że 'blondynki są ..." - ale to pewnie księżniczek nie dotyczy. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 09:53 - Superko . Tłumacząc sobie "z automatu" ustaliłem, że informacje dotyczą usadowienia gości na bankiecie po wręczeniu Nagród Nobla, w dniu 10 grudnia 2003 roku. Teraz trzeba by obraz tej blondynki troche odnowić. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 10:54 super.222 napisała: > Śliczna ... jak to księżniczki bywają. > > Czy ona otrzymała Nagrodę Nobla za urodę, czy tylko za blond włosy? A mówią, że 'blondynki są ..." - ale to pewnie księżniczek nie dotyczy. Ksiezniczka Madeleine, nastepczyni tronu Victoria i ksiaze Philip byli na rozdaniu nagród i na bankiecie z racji swego królewskiego pochodzenia!!! W ostatnich latach Madelaine zbrzydla i przemalowala sobie wlosy na ciemne. Jest zareczona z Amerykaninem i na wiosne bedzie ślub w Sztokholmie. W tym roku dostanie za sasiada premiera Szwecji Reinfelda, ktory w tym roku rozwiodl sie z zona po 20 latach malzenstwa. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 11:02 Zdjecia ksiezniczki www.google.se/search?q=prinsessan+madeleine&hl=sv&tbo=u&rlz=1R2SKPB_svSE355&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=mrHFUMOmBsT04QSqvYDQCQ&sqi=2&ved=0CDQQsAQ&biw=1280&bih=730 Tutaj z bylym narzeczonym ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 10:14 ha ha hihi pia.ed przypomniałaś nam kto siedział obok laureatów nagrody NOBLA np w 2003 r to juz wiemy księzniczka - młodsza corka kola Szwecjii śliczna Madelinka w 1981 r zaszczyt przy stole obok nagrodzonego medalisty siedziała żona Króla Szwecjii a ... wiecie co mi się przypomniało a nie wiem---a kto siedzail obok naszej Damy P Wałęsowej tak przez chwilkę przeleciało mi wspomnienie--że Król z Królową obok naszej Danusi--a jeszcze musiał przecież tam być tłumacz -- .............. A jak wygląda pani UNIA EUROPEJSKA ???? może już wiecie? To dopiero zapytanie... Odpowiedz Link
super.222 Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 12:18 Uwielbiam takie lekkie rozmowy .... Puściłam *oczko* do pia.ed i ona - nieprawdopodobne - nie obraziła się. Odpowiedz Link
marii51 Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 12:48 www.europarl.europa.eu/news/pl/headlines/content/20121206STO04361/html/Na-%C5%BCywo-wr%C4%99czenie-Pokojowej-Nagrody-Nobla-dla-UE-w-Oslo-i-Strasburgu Odpowiedz Link
marii51 Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 12:50 to ta, ta dziewczyna..... wyborcza.pl/1,75248,13017392,Ta_dziewczyna_odbierze_Nobla_dla_Unii_Europejskiej.html Odpowiedz Link
pia.ed Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 17:23 Nigdy nie obrażam ... Jak mi się coś nie podoba to otwarcie powiem ... ale zawsze w grzecznej formie. Nie zamierzałam pisać o samej nagrodzie czy nagrodach, bo to mnie zupełnie nie interesuje, ale o atmosferze naokoło ... trochę ploteczek ... Podano, ze ponieważ laureat z chin nie zna innego języka jak własny, a z wysokich gości nikt nie zna chińskiego, wiec posadzono go obok jego własnej zony. Po drugiej stronie posadzą pewnie chińskiego ambasadora ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 17:38 o wlaśnie, własnie jak najwięcej..... pia.ed wszelkich wiadomości ... ````````````````````````` OTO PRZEZNACZENIE nagrody pokojowej: Środki z nagrody zostaną przeznaczone na unijne projekty na rzecz dzieci poszkodowanych w wojnach i konfliktach na całym świecie. www.bankier.pl/wiadomosc/Unia-zdecydowala-na-co-przeznaczy-srodki-z-nagrody-Nobla-2698545.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 17:48 gdyby ktoś chciał [poczytać więcej... n/t to tu INFORMACJII WIĘCEJ dookola Nobla Odpowiedz Link
marii51 Re: Nagroda Nobla 10.12.12, 18:01 a to było tak ....rok 1983 www.tvp.info/magazyn/kartka-z-kalendarza/danuta-walesa-w-imieniu-meza-odbiera-nagrode-nobla Odpowiedz Link
pia.ed Re: Nagroda Nobla w SZTOKHOLMIE 10.12.12, 18:19 Nagrody juz rozdane ... Rodzina krolewska spiewa narodowy hymn Szwecji. O gdzinie 19 00 goscie zasiada do bankierowego stolu ... Odpowiedz Link
pia.ed Nagroda Nobla - transmisja ze Sztokholmu 10.12.12, 21:45 Powinnam napisac juz na poczatku, ze chodzi o rozdanie nagrody Nobla w Sztokholmie, bo jak sie zorientowalam, tego samego dnia w Polsce transmitowano uroczystosc z Oslo gdzie wylacznie przydziela sie nagrode pokojowa. Miedzy tymi wydarzeniami zwyczajowo jest kilka dni roznicy. Ogladalam przez godzine transmisje z bankietu w Sztokholmie, troche sie dowiedzialam o chinskim laureacie. Okazlo sie, ze do szkoly chodzil tylko do 10-go roku zycia, bo z biedy musial zaczac pracowac przy wypasie bydla. Aby pozyczyc ksiazke do czytania od gospodarzy z innej wioski, musial przez 2 godziny recznie mlec dla nich ziarno na make ... Wyrastal w biedzie i glodzie, czasem musial nawet zebrac, co w kulturze wschodniej jest bardzo wstydliwe Odpowiedz Link
pia.ed Re: Nagroda Nobla - transmisja ze Sztokholmu 10.12.12, 23:31 Księżniczka Madeleine w nowym kolorze włosów i makijażu wyglądała czarująco ... Podziw budził tez książę Philip z nowo zapuszczonym zarostem ... www.aftonbladet.se/nyheter/article15910907.ab Odpowiedz Link
pia.ed Re: Nagroda Nobla - Zdjecia z Nobelfesten 10.12.12, 23:41 Chyba nie znikną do jutra... Trzeba kliknąć w BILDSPEL (32) Jest takze bildspel Arets Nobelpristagare www.skanskan.se/ Odpowiedz Link
pia.ed Księżniczka Madeleine 10.12.12, 23:45 Napisali, ze księżniczka Madeleine założyła przedwcześnie suknie ślubną www.expressen.se/nyheter/madeleine-tjuvstartar---med-brollopsklanning/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Księżniczka Madeleine 11.12.12, 00:37 scenery napisał: > A co jadła na drugie śniadanie? To nie ma znaczenia ... Najważniejsze co księżniczka i 1 500 zaproszonych gości jadło na bankiecie ... Tylko to sie liczy tego dnia. A tu jedna z sal ratusza w którym odbywały sie uroczystości przyznania 9 osobom nagrody Nobla. Na zdjęciu król Szwecji. www.dn.se/nyheter/sverige/tal-mat-och-dans-vantar Odpowiedz Link
pia.ed Zdjecia z Nobelfesten, 64 sztuk 11.12.12, 01:08 www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/bildextra-en-nobel-tillstallning/ Odpowiedz Link
super.222 Re: Zdjecia z Nobelfesten, 64 sztuk 11.12.12, 06:19 Pia.ed ... ... obejrzałam z zainteresowaniem ! Dzięki bardzo. Nigdzie nie widziałam naszego premiera. Zdjęcia robią wrażenie z powodu niecodziennej - ale corocznej - uroczystości. na której rodzina królewska może występować w pełnej gali i zaprezentować się światu. Dla naszych celebrytów politycznych niedościgły wzór wytworności - prawie egzotyczny. Ozdobą tego bankietu niewątpliwie była (Twoja ulubiona) Madelain. Niektóre sławne kobiety uwiecznione na zdjęciach nie będą dla nas - Polek - wzorem do naśladowania, gdy mówimy o elegancji. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zdjecia z Nobelfesten, 64 sztuk 11.12.12, 11:45 super.222 napisała: > Niektóre sławne kobiety uwiecznione na zdjęciach nie będą dla > nas - Polek - wzorem do naśladowania, gdy mówimy o elegancji. Nie muszą być wzorem do naśladowania pod względem elegancji, ponieważ nadanie nagród Nobla ma charakter tradycyjny a uczestniczki należą raczej do nieco starszego pokolenia ... Natomiast co Polki mogłyby naśladować, to ich swobodę w posługiwaniu się wieloma językami ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Zdjecia z Nobelfesten, 64 sztuk 11.12.12, 12:03 urocza księżniczka Madalin ach Odpowiedz Link
marii51 Re: Zdjecia z Nobelfesten, 64 sztuk 11.12.12, 12:08 super.222 W Oslo Tusk pojawił się jako jeden z przywódców krajów UE . pia.ed ujawnia zdjęcia z bankietu w Szwecjii -chyba tu nie był zaproszony TUSK? - Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zdjecia z Nobelfesten, 64 sztuk 11.12.12, 13:00 Merkel ani Tusk nie byli w Sztokholmie ... Dwa bankiety w jeden dzień to za dużo Czytalam, ze w Oslo politycy z UE zrobili coś w rodzaju "szczytu" na którym omawiali sprawy Europy. W Sztokholmie nie widziałam w ogolę żadnego polityka poza szwedzkimi, nie bylo tez przedstawicieli domów królewskich z innych krajów ... Tu są inne reguły zapraszania. Mówiono o nich wczoraj przy sprawozdaniu z bankietu. Znalazlam chyba jeszcze inne zdjęcia. Obejrzałam tylko to pierwsze, sami Azjaci. www.aftonbladet.se/nyheter/article15911154.ab Odpowiedz Link
pia.ed Re: Nagroda Nobla dla Walesy 1983 12.12.12, 17:34 A kilka lat po tym, nie pamiętam w którym roku, Walesa został zaproszony do Malmö, gdzie uczestniczył w uroczystej akademii ku jego czci, no i ku czci Solidarności ... Odbyło się to w sali teatralnej, każdy mógł wejść, ale ja wybrałam spotkanie z Walesa na ulicy ... kiedy wchodził na akademie. marii51 napisała: > a to było tak ....rok 1983 > www.tvp.info/magazyn/kartka-z-kalendarza/danuta-walesa-w-imieniu-meza-odbiera-nagrode-nobla Odpowiedz Link
marii51 Re: Nagroda Nobla dla Walesy 1983 12.12.12, 20:17 pia.ed i mi taki incydent się nie przydarzył być tak blisko Wałęsy Odpowiedz Link
pia.ed Uczniowie szwedzcy ucz sie jezyka chinskiego ... 13.12.12, 12:24 W szkole sredniej, w wysoko profilowanej klasie ... 2 zdjecia. Odwiedzil ich zdobywca nagrody Nobla ktory po uroczystosciach zostal jeszcze pare dni w Sztokholmie. www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/mo-yan-gladdes-at-lidingoelever Odpowiedz Link