Dodaj do ulubionych

Białe noce

26.05.13, 22:51
Białe noce...........................
Obserwuj wątek
    • grzech_o_1 Re: Białe noce 26.05.13, 23:01
      Nie trzeba aż tak daleko. W pierwszej połowie czerwca w Petersburgu [Leningrad]. I ciepło jak diabli.
      www.youtube.com/watch?v=W9MfCcZfpuU
      • marii51 Re: Białe noce 26.05.13, 23:13
        chłopaki waszą ścieżką powędrowałam....

z MURMAŃSKA MAM BRATOWĄ , A poznali się akurat w Leingradzie obecnym PETESBURGU

--
        • skuter44 Re: Białe noce 28.05.13, 08:19
          Zaszpanuję. Gdzieś przed 30 laty byłem w (ówczesnym) Leningradzie jako guide z wycieczką.
          Na przełomie czerwca/lipca balowaliśmy w białe noce w gronie turystów ze świata, od 0 - 3 h nad Newą (most zwodzony) i na Newskim Prospekcie. Piło się szampana wprost z butelki.
          sipodroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,2481317.html
          • mattos Re: Białe noce 28.05.13, 09:27
            Znalazłem link do kamerek Sankt Petersburga.

Sankt Petersburg....................
            • marii51 Re: Białe noce 28.05.13, 18:12
              o fajnie ... a widzicie, widzicie jak można od was troszkę wiecej się dowiedzieć-
            • grzech_o_1 Re: Białe noce 28.05.13, 20:58
              "Web-kamera online. Newski prospekt. Z dźwiękiem".
              Dobrze, że znam dobrze rosyjski.
            • grzech_o_1 Re: Białe noce 28.05.13, 21:04
              I hotele nawet niedrogie. Średnia klasa [wysoki standard] 3 do 4 tysiące rubli za pokój dwuosobowy ze śniadaniem w szczycie sezonu.
              • mattos Re: Białe noce 28.05.13, 22:10
                W Murmańsku są bardziej białe noce niż w Sankt Petersburgu. Sankt Petersburg jest miastem bardzo ładnym.
                • grzech_o_1 Re: Białe noce 28.05.13, 22:35
                  Bo Murmańsk chyba z tysiąc kilometrów na północ. I tam jużchyba nie tylko białe noce, ale dzień polarny kilka miesięcy i noce.
                  Byłem kiedyś w styczniu w Helsinkach. Niby był dzień, ala jakiś taki dziwny. Pani przewodniczka mówiła, żeby nie robic zdjęć [filmy fotograficzne], bo za ciemno i nie powychodzą. I rzeczywiście. Kompletnie niedoświetlone.

A przecież i u nas. 24 czerwca, najdłuższy dzień, najkrótsza noc, bo Słońce zachodzi za horyzont tylko na 13 stopni.
                  • marii51 Re: Białe noce 29.05.13, 12:59
                    jeśli opowiadacie że tak tanio to zbierzmy w skarbonce i gromadką forumową wraz z towarzyszącymi fikniemy na ten most zwodzony na tego szmpania ....
                    c o Wy na to??????

jeśli chcesz chociąż raz ...
                    zobaczyć[[[ leningradzkie}} białe noce to skuś się i dołącz do naszych planów...
                    JeST PIOSENKA- WIEM,ŻE JEST .. hmmm , zapytam moją prof od śpiewu ze średniej szkoły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka