marii51 19.01.14, 10:41 forum.gazeta.pl/forum/w,23923,30366052,32278152,Re_Wiersze_z_szuflady_Tofika.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super.222 Re: bywały czasy ... 19.01.14, 19:43 Marii ... sporo przeczytałam. I co się teraz dzieje z tymi poetkami ? Wiesz coś ? ON był stały, tylko one się zmieniały ... Odpowiedz Link
marii51 Re: bywały czasy ... 19.01.14, 19:49 może to tylko tofika mogła tak fikać pisząc co nie co a marii51 to już nie? Odpowiedz Link
marii51 Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 19.01.14, 19:56 cichutkim powiewem wiatru Nas odwiedzaj delikatnym muśnięciem promyków .... słońca otul bądż świeżutkim natchnieniem mojej i naszej miłości do życia ... w pajęczynowej najcieńszej niteczce uplataj nam każdy -nowy... zaczynający się dzień tak tak tak- marii51 aha ,to taka maleńka prośba moja do Veny Odpowiedz Link
amityr Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 19.01.14, 20:01 Vena zawsze mi się kojarzy z prądem? Odpowiedz Link
marii51 Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 19.01.14, 20:06 amityr , może masz na myśli wolty ? sama dziś poprzypominałam jaka to ja wojownicza tofika tylko ogromnie zdziwilam się,że to już tyle lat? bo koniec wątku jest - r 2006 --uaaaaaa Odpowiedz Link
marii51 Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 19.01.14, 20:09 super222 porozbiegałyśmy się we wszystkie strony świata Odpowiedz Link
amityr Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 19.01.14, 22:34 Nie, tylko vena po łacinie znaczy prąd,napięcie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 20.01.14, 00:20 amityr napisał: ... vena po łacinie znaczy prąd,napięcie. etymologia: łac. vena - charakter, skłonność, natchnienie, uzdolnienie, żyła pl.wiktionary.org/wiki/wena Odpowiedz Link
skuter44 Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 20.01.14, 07:57 A mnie wena to zawsze - natchnienie, chęć podjęcia aktywności artystycznej. Wena przydaje się od dawien, dawna pisarzom, malarzom, rzeźbiarzom i ... jak widać wszelkim poetom , od ludowych po zawodowych. Marii51. Jak widać też korzystasz z pomocy weny. W wierszach Twoich jest dużo romantyzmu,ciepła, artyzmu,.... Odpowiedz Link
amityr Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 20.01.14, 09:57 Ludzie wszystko biorą dosłownie. Prąd rzeki,prąd w sieci itd. To samo z napięciem. Wszystko do jednego garnka. Przecież wiadomo ,że jak o sztuce to o prądzie ,o napięciu ale nie w sieci. Odpowiedz Link
pia.ed Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 20.01.14, 11:56 amityr napisał: Przecież wiadomo, że jak o sztuce to o prądzie, o napięciu ale nie w sieci. Lepiej byłoby, gdybyś już na początku pomyślał co piszesz, bo najpierw kręcisz, a potem musisz odkręcać to co napisałeś ... Do skuter: oczywiscie wena najczesciej kojarzy się z natchnieniem ... amityrowi pomylila sie chyba z natężeniem bo on elektryk z zawodu. Odpowiedz Link
amityr Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 20.01.14, 18:55 Pia Ja nie jestem elektrykiem ale moja żona z pierwszego zawodu jest technikiem elektrykiem . Może dlatego lubię napięcie. Natężenie też jest wskazane. Ale i częstotliwość. Ty to chyba byłaś w gorącej wodzie kąpana. Najpierw do wanienki z kąpielą wkłada się łokieć.Wiesz dlaczego łokieć? Odpowiedz Link
pia.ed Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 21.01.14, 00:24 Najpierw do wanienki z kąpielą wkłada się łokieć. Wiesz dlaczego łokieć? Dlatego ze wygodniej włożyć łokieć niz język ... Odpowiedz Link
amityr Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 21.01.14, 10:42 pia.ed napisała: > Najpierw do wanienki z kąpielą wkłada się łokieć. Wiesz dlaczego łokieć? > > > Dlatego ze wygodniej włożyć łokieć niz język ... Język się wkłada jeszcze gdzie indziej. Odpowiedz Link
marii51 Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 17.01.19, 13:48 Re: bywały czasy ...i jeszcze będą! marii51 19.01.14, 19:56 cichutkim powiewem wiatru Nas odwiedzaj delikatnym muśnięciem promyków .... słońca otul bądż świeżutkim natchnieniem mojej i naszej miłości do życia ... w pajęczynowej najcieńszej niteczce uplataj nam każdy -nowy... zaczynający się dzień tak tak tak- marii51 aha ,to taka maleńka prośba moja do Venysmile Odpowiedz Link
marii51 Re: bywały czasy ...i jeszcze będą!:) 28.04.20, 19:08 o tu wkleilam PRZEPIĘKNY MALOWANY OBRAZ.. .. A MIALAM W ZAWIESZONYM..OK TO ZAWOLAM JESZCE WĄTEK O aniolach .. ktoś musi cuwac nad naszym krajem dorwali sie do wladzy chyba bez żadnych boskich przykazań.... ale nowinę mam dobra bo przemowił wybrany nowy pan na komisarza wyborow na Prezydenta i mowi rozsadnie dziś... ide na wątek ofensywy wyborów Odpowiedz Link
dwa-filary Re: bywały czasy ... 20.01.14, 21:42 Wiersze subtelne i dajace poczucie spokoju. Poza wierszami rozczuliły mnie też nicki z tamtych lat. Ileż osób już nie widać na forach, a było miło Odpowiedz Link