Dodaj do ulubionych

_Kryzys_w_Polsce___afera taśm..

19.06.14, 14:10
Bardzo mnie niepokoii kolejny balagan- ja chcę juz spokojnie żyć-
dobre wieści uslyszeć- pomyslne-
jak my teraz reprezentujemy się-
tacy wzorowi w pomocy Ukrainie- tacy wiedzący jak tam ma być--a
balagan na wlasnym podwórku aż huczy - od intersująćh wspolnych oczernień
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 19.06.14, 14:15
      Konferencję Donalda Tuska po wczorajszej interwencji ABW i prokuratury w redakcji "Wprost" zakończyła Monika Olejnik, niespodziewanie twardo atakując premiera. - Wczorajsza sytuacja była kompromitująca - argumentowała. Zaskoczony Donald Tusk przez dłuższą chwilę nie potrafił odpowiedzieć na zarzuty.
      - Jestem zaskoczona, że nie zdymisjonował pan ministra Sienkiewicza. Wczorajsza sytuacja była kompromitująca - zaczęła Monika Olejnik, kiedy prowadząca konferencję zapowiedziała, że czas na ostatnie pytanie. - Człowiek, który jest świadkiem we własnej sprawie, wczoraj był przesłuchany przez prokuraturę, prowadzi śledztwo w tej sprawie. Człowiek, który prowadził rozmowy w stylu mafijnym z prezesem Belką, nadal pozostaje ministrem - podkreśliła dziennikarka.
      • marii51 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 19.06.14, 14:23
        takie to sprawy ww
        Moniki takiej- to mi się zdarza widziec 1 raz
        • marii51 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 19.06.14, 14:28
          następna insynuacja---
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16179313,Kaczynski_o_akcji_ABW_w_redakcji__Wprost___Tusk_posunie.html#TRNajCzytSST
          czasem odczuwam, że wlaśnie nie jest tak, jak inni myślą o Tusku-
          co takiego wielkiego on otrzymuje,że jest Premierem- zaszczytow nico- obowiązki i tak nikomu nie dogodzi
          obserwuję gdy odpowiada- ze stoickim spokojem, i mąrze mowi , ale i tak znajdą się ci co uważąa każdą wypowiedż za nieodpowiednia-
          premier wcale tak na sile juz nie chce zostać
          • pia.ed Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 19.06.14, 16:47
            Przecież każdy polityk na stanowisku ma doradców ...
            bo nikt nie może znać się na wszystkim ...
            Widocznie doradcy byli do niczego,
            a teraz Tusk ponosi za to konsekwencje.

Dziwi mnie jednak, dlaczego w Szwecji bardzo rzadko pojawiają sie "afery" ,
            a juz takich jak ta obecna w Polsce, to nigdy nie było.

Pewnie dlatego, ze najmniejsze podejrzenie powoduje,
            ze polityk jest zmuszony, w porozumieniu z kierownictwem partii,
            wziąć roczny albo kilkuletni time out, czyli na długo
            odsunąć się od polityki.
            • marii51 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 20.06.14, 09:52
              te wiadomości tu
              finanse.wp.pl/kat,1033709,title,Zmiany-w-ustawie-o-NBP-sa-niebezpieczne-i-moga-lamac-konstytucje,wid,16694816,wiadomosc.html
              najbliżej mi pojęte by byly- dlaczego tak glośno na ten temat
              • marii51 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 20.06.14, 11:17
                Eureka odkryłam... jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniĄdze

BAGATELA
                • pia.ed Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 20.06.14, 11:44
                  Możesz tez podyskutować na te sprawy w domu ... masz mądrych synów i synowe ...
                  • skuter44 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 20.06.14, 12:13
                    Do Pia.ed - dyskusja Marii z synami na nurtujące Ją problemy finansowe .... nie wyklucza dyskusji na ten temat na forum.
                  • marii51 Re: _pia zapomnialaś że tydzien mam w 20.06.14, 21:51

w wolnej chałupie----""" chalupy łes kantu""
                    • marii51 Re: _pia zapomnialaś że tydzien mam w 21.06.14, 10:52
                      napisłam w/w o znanej dziennikarce
                      Monika OLEJNIK
                      • marii51 Re: _pia zapomnialaś że tydzien mam w 21.06.14, 12:37
                        . 1Na pomysł nagrywania wpadł sam Łukasz N., zależało mu jednak głównie na rozmowach biznesmenów, których chciał szantażować. Gdy okazało się, że politycy goszczą u Sowy coraz częściej, "przerzucił" się na nich. Rozmowy sprzedał komuś, kto skontaktował się z mediami.

2.Menedżer działał w grupie, która nagrywała nie tylko u Sowy. Coraz mniej prawdopodobny jest udział w procederze obcych służb. Bardziej realne wydaje się, że za podsłuchiwaniem stoi biznes, któremu rząd pokrzyżował jakieś plany.

3.Łukasz N. miał zeznać, że sprzęt do nagrywania dostarczył mu Piotr Nisztor, współautor artykułu we "Wprost" - napisała wczorajsza "Rzeczpospolita". Takie informacje docierały też do "Wyborczej" zaraz po zatrzymaniu menedżera, ale nikt nie chciał ich potwierdzić.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,16190436,Ministrow_nagrywal__Patriota___Co_jeszcze_opublikuje.html#MT#ixzz35Gj3HGJR

' PATRiOTA" NADAWCĄ nagrań
                        • www.piotr.26 Re: _pia zapomnialaś że tydzien mam w 21.06.14, 19:39
                          Patriota-Premier Tusk,ktory powiedzial,ze najwazniejsze jest to by wykryc i ukarac tych co podsluchuja a analiza tego co podsluchali jest mniej wazna.To postawa zamordysty,lekcewazenia zwyklego obywatela.Podsluchow bedzie coraz wiecej.Rozwiazaniem nie jest ukrywanie swojej nieuczciwosci-rozwiazaniem jest byc uczciwym.Uczciwemu czlowiekowi nie straszne zadne podsluchy.Tusk boi sie podsluchu-Tusk nie jest uczciwy.Gdyby podsluchy byly legalne,wladza bala by sie,wiec byla by bardziej szczera i unikala tajnych konszachtow i podstepnej gry przeciw nam obywatelom.
                          • marii51 Re: _pia zapomnialaś że tydzien mam w 23.06.14, 08:27
                            piotr ok

ale kogo ?
                            może pan Olechowski? sympatia- nie--+-+-+
                            obserwuje , slucham --obserwuję -----moja kobieca intuiicja--
                            • marii51 Re: _pia zapomnialaś że tydzien mam w 23.06.14, 21:54
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16198044,Co_nowego_na_tasmach__Wprost___4_nagrania__mnostwo.html#BoxSlotIMT
                              • marii51 Re: _pia zapomnialaś że tydzien mam w 24.06.14, 22:08
                                Radek, za mocny miał drinksmile
                                ale co mi tam
                                • marii51 Re: _mowi mądry JEZIORAŃSKI 24.06.14, 22:12

Polacy muszą wytrzymać własny sukces i na czas zwyciężyć nad samymi sobą!

JAK Polacy MOGA WYTRZYMAĆ ?
                                  ---ale rozmowy z Panem Jeziorańskim- moę wszystkie nawet archiwalne oglądać-
                                  kocham ludzi mądrych-
                                  czuk odzywaj się
                                  bo ciebie tu mi brakuje!!!!!!!!!!!!!
                                  • skuter44 Re: _mowi mądry JEZIORAŃSKI 25.06.14, 00:05
                                    MARII51 SĄ MISTRZOSTWA ŚWIATA .... PRAWDA ?
                                    Pozdrawiam
                                    • skuter44 Re: _mowi mądry JEZIORAŃSKI 25.06.14, 00:15
                                      Sytuacja rozjaśnia się. Niedojrzały i przestępczy biznesmen złapany na machlojkach mści się na kontrolujących , rządzie i państwie, przez których "traci " jakoby słusznie zarobione miliony. Organizuje i puszcza na forum publiczne przy pomocy PRZESTĘPCZYCH też mediów, mafijnego red. naczelnego podsłuchane rozmowy ministrów rządu polskiego. Brudne słowa i nieuczciwe poglądy źle służą Polsce. Za nagraniami mogą stać obce służby specjalne . Wiele o tym pośrednio (na razie) świadczy. A na scenie politycznej sfora czekających na władzę kopie leżących i pluje we własne gniazdo. Rząd chyli się ku upadkowi, z własnej winy.
                                      • marii51 Re: _mówi mądry JEZIORAŃSKI 25.06.14, 08:18
                                        zgubiłam co mówi...wink

wiem,że jego słowa , to prawda najprawdziwsza

zdobyliśmy takimi trudami i poswięceniami i pokonanieniem komunizmu
                                        • marii51 Re:DZIŚ O 15 STEJ POWIE Premier 25.06.14, 08:33
                                          Poprzednie podsluchy juz premier nazwal" zamachem stanu"
                                          ----jak dziś odniesie się do obecnej sytuacjii, bo rzeczywiście zakrawa na przemyślaną sprawę zwyczajnej napaści na Polskę- ten mody człowiek, wykorzystał miliony nawet zapewne brudne- ale wszystko zorganizowal pod
                                          • marii51 Re:DZIŚ O 15 STEJ POWIE Premier 25.06.14, 08:40
                                            oo mlody bogacz-
                                            • marii51 Re:DZIŚ O 15 STEJ POWIE Premier 25.06.14, 09:40

rodzinno porozumiewawczy klan

------Krzysztof R. szwagier i bliski współpracownik biznesmena Marka Falenty.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,16211081,Drugim_z_zatrzymanych_wczoraj_podejrzanych_jest_szwagier.html#BoxSlotI3img#ixzz35dOhqiDG
                                          • skuter44 Re:DZIŚ O 15 STEJ POWIE Premier 25.06.14, 09:47
                                            Cieszę się Marii51 ze wspólnoty odczuć i myśli.

Premier niewiele nowego powie.
                                            Wg mnie ,są trzy sprawy do oceny i osądzenia :
                                            - nieuczciwość podsłuchiwanych,
                                            - przestępstwo nagrywających , karane z art.267
                                            - szpiegostwo i w nim udział, karane z art. 130.
                                            Przypominam:
                                            Art. 130. Szpiegostwo
                                            § 1. Kto bierze udział w działalności obcego wywiadu przeciwko Rzeczypospolitej Polskiej,
                                            podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
                                            § 2. Kto, biorąc udział w obcym wywiadzie albo działając na jego rzecz, udziela temu wywiadowi wiadomości, których przekazanie może wyrządzić szkodę Rzeczypospolitej Polskiej,
                                            podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.
                                            § 3. Kto, w celu udzielenia obcemu wywiadowi wiadomości określonych w § 2, gromadzi je lub przechowuje, wchodzi do systemu informatycznego w celu ich uzyskania albo zgłasza gotowość działania na rzecz obcego wywiadu przeciwko Rzeczypospolitej Polskiej,
                                            podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
                                            § 4. Kto działalność obcego wywiadu organizuje lub nią kieruje,
                                            podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 5 albo karze 25 lat pozbawienia wolności.

-
                                            • marii51 Re:DZIŚ O 15 STEJ POWIE Premier 25.06.14, 14:45
                                              TAK, TAK .. ZANIM NIE SPR PROKURATURA WSZYSTKICH ASPRAW -
                                              BEZNADZIEJA NA TEN CZAS - KONIEC RZĄDU- MUSI TO WSZYSTKO MIMO AFERY POWAŻNEJ - USTABILIZOWAĆ SIĘ W wyszukaniu winnych- rozprawić się
                                              • marii51 Re:wszystko gra--- 26.06.14, 10:20
                                                gra--to za wielka ocena-
                                                ale stabilizacja jest
                                                • skuter44 Re:wszystko gra--- 26.06.14, 11:31
                                                  Sprawa premiera technicznego, prof. Glińskiego, dziś wróciła. PiS szykuje wniosek o votum nieufności dla premiera i przedstawienie (drugi raz) swojego kandydata na premiera.

Taka przedwyborcza zabawa ... w walkę z władzą i... o swoją władzę.
                                                  • marii51 Re:wszystko gra--- 26.06.14, 11:53
                                                    wczoraj akurat trafiłam na spotkanie((( z ZAPLANOWANYM OD JAKIEGOS CZASU- PROFESOREM WSKAZYWANYM PRZEZ PIS))
                                                  • marii51 Re: kolejne głosowanie 02.07.14, 09:28
                                                    dziś w Sejmie
                                                    cały mi ten istniejący Sejm - to tylko wydawanie pieniędzy- kto wreszcie zrozumie.e tu trzeba porządnego sztabu ludzi- bo pogubione wszystkie zasady trwania ku dobremu- jak to nazwać?
                                                    NADZWYCZAJNY PROGRAM NAPRAWY PAŃSTWA.
                                                  • marii51 Re: kolejne głosowanie 02.07.14, 09:42

Zaraz , chyba chodzi tylko o wyrzucenie obecngo rządu, a zanim kolejni rządzący ustalą od czego zacząć -to będzie taralalum"" i trwanie bez konkretnych spraw
                                                  • skuter46 Re: kolejne głosowanie 02.07.14, 11:25
                                                    Trafnie oceniasz marii
                                                  • marii51 Re: kolejne głosowanie 02.07.14, 14:33
                                                    skuter44
                                                    sama czasem nie wierzę,że ja tak czasem rozsądnie myślęsmile
                                                    jak przypomnę sobie ludzi z mojego miasteczka
                                                  • marii51 Re: kolejne głosowanie 03.07.14, 13:52
                                                    CO MNIE DOPADŁO-TROSZKĘ SIĘ MĄDRZYLAM--A FE, MARII51..

ALE - CO POWIEM TO POWIEM
                                                    POSŁUCHAJCIE:
                                                    SIENKIEWICZ TO JUZ POWINIEN HOPSSA Z RZĄDU OD RAZU WYPAŚC--A JESZCE NIE DALABYM MU ANI GROSZA NA ODPRAWĘ 6 MIESIĘCZNĄ--ANI GROSZA-
                                                  • marii51 Re: kolejne głosowanie-odbędzie się w środę- 06.07.14, 14:31
                                                    a w między czasie sa informacje- że Premier z podsluchow ma korzysci- dowiaduje się pewnych spraw o ktorych nie mialby pojęcia-
                                                    polska.newsweek.pl/afera-tasmowa-donald-tusk-o-podsluchach-newsweek-pl,artykuly,343086,1.html
                • skuter44 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 20.06.14, 11:50
                  marii51 napisała: Eureka odkryłam... jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniądze BAGATELA
              • skuter44 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 20.06.14, 12:11
                Tu odnoszę się do art . rel="nofollow">finanse.wp.pl/kat,1033709,title,Zmiany-w-ustawie-o-NBP-sa-niebezpieczne-i-moga-lamac-konstytucje,wid,16694816,wiadomosc.html.

- jest tu wycinkowa opinia dwóch ekonomistów o jakoby możliwości złamania konstytucji przez uchwalenie ustawy której projekt kilka dni temu rząd przyjął i zamierza przekazać Sejmowi do rozpatrzenia/uchwalenia.
                Moje zdanie - intencja projektu ustawy jest słuszna, projekt ulegnie pozytywnym poprawkom w trakcie jego rozpatrywania/uściślania w komisjach sejmowych i w Senacie.
                W warunkach występowania kryzysów finansowych konieczne jest posiadanie w państwie narzędzia i źródła szybkich interwencji finansowych NBP. Dawno takie możliwości wprowadzono w największych państwach.

Z treści artykułu zaś wynika, że nie ma sensu by ten projekt uchwalać bo już teraz NBP może kupować obligacje skarbowe na rynku wtórnym, za pośrednictwem innych banków.
                Moje zdanie - kupując obligacje na rynku wtórnym NBP musiałby dzielić się dochodem z innym bankiem

Niżej cytuję to zdanie z artykułu:
                "Zdaniem Ryszarda Petru taka interwencja banku centralnego byłaby dopuszczalna w sytuacji nadzwyczajnego załamania, jakiego nie obserwowaliśmy od czasu upadku komunizmu. Jeśli natomiast zakres możliwego stosowania nie będzie ściśle określony to zapis ten zrodzi pokusę do jego nadużywania. Przewodniczący Towarzystwa Ekonomistów Polskich zwrócił też uwagę, że NBP obecnie uważa, że w nadzwyczajnej sytuacji ma prawo do skupu obligacji na rynku wtórnym. - Nie wiem czy w tym zakresie nowelizacja jest w ogóle potrzebna - mówi Petru."
          • skuter44 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 20.06.14, 12:31
            Moje zdanie na poruszony niżej temat a tym samym odpowiedź Marii na Jej wątpliwości
            Marii napisała : następna insynuacja---
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci114871,16179313,Kaczynski_o_akcji_ABW_w_redakcji__Wprost___Tusk_posunie.html#TRNajCzytSST
            czasem odczuwam, że wlaśnie nie jest tak, jak inni myślą o Tusku-co takiego wielkiego on otrzymuje,że jest Premierem- zaszczytow nico- obowiązki i tak nikomu nie dogodzi
            obserwuję gdy odpowiada- ze stoickim spokojem, i mąrze mowi , ale i tak znajdą się ci co uważąa każdą wypowiedż za nieodpowiednia-premier wcale tak na sile juz nie chce zostać
            • marii51 Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 20.06.14, 21:30
              Jestem. Mogę wyrażać swoje zdanie, na chłopski rozum.
              skuter44 odpowiedział
    • amityr Re: _Kryzys_w_Polsce___afera taśm.. 21.06.14, 16:38
      Co to za kryzys. Przed wojną to były kryzysy. Albo zobaczcie na Ukrainie. Jak wytłuką 100tys +1 Ukraińców to powiem , że mi przykro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka