Dodaj do ulubionych

Kupili odkurzacz do popiolu z kominka

12.12.17, 01:13

Okazalo sie, ze odkurzacz ciagnal z jednej strony, a z drugiej wypuszczal ... tongue_out
Przy reklamacji w sklepie Jula dowiedzieli sie, ze to nie pierwszy taki przypadek.
Dostali nowy odkurzacz, a sklep zaplacil firmie, ktora doprowadzila mieszkanie do porzadku.

www.expressen.se/kvallsposten/kopte-ny-dammsugare-hemmet-fylldes-med-aska/
.
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Kupili odkurzacz do popiolu z kominka 12.12.17, 22:40
      ale przygoda ..czyli zanim sprzedadzą nie sprawdzają,a nabywaca chyba powinien sprawdzić ze zgliszcz ogniska..smile
      • pia.ed Kupili odkurzacz do popiolu ... 13.12.17, 01:52

marii51 napisała:

> ale przygoda ... czyli zanim sprzedadzą nie sprawdzają...

Oczywiscie ze sklepy, szczegolnie duze, nie sprawdzaja. Produkty przychodza
        do nich zapakowane i zaklejone tasma - w kartonach.
        Wyobraz sobie olbrzymi sklep z telewizorami, komorkami, aparatami fotograficznymi
        i masa innej elektroniki ... kto by otwieral kazde opakowanie i sprawdzal???
        A potem klient nie chcialby kupic otwartego opakowania, bo pomyslal,
        ze pochodzi ze zwrotu
        .

... a nabywaca chyba powinien sprawdzić ze zgliszcz ogniska ... .smile

Co nabywca powinien sprawdzic? I jakiego ogniska?
        Przeciez popiol usuwali ze zgaszonego kominka
        ...

.
        • marii51 Re: Kupili odkurzacz do popiolu ... 13.12.17, 11:22
          własnie, gdyby choć na sekundę pojawił się pomysł nabywcy owego odkurzacza o inneej metodzie sprawdzenia czy jest sprawny..ci ktorzy teraz przeczytają o zanieczyszceniu mieszkania
          będą ostrożniejsismile
          • marii51 Re: Kupili odkurzacz do popiolu ... 13.12.17, 12:22
            Nie obyło się bez popiołu aż w w twarz pykło nie raz zanim nie nauczylam się postępować ze szpadelkiem delikatnie i umiejętnie
            znam metody pozbywania się popiołu od dzieciństwa aż wprowadziłam się do mieszkania w bloku i mialam juz spokoj
            ----ale bywam w domach synów i oni tęczynnośc oczyszczania z kominka wciąz czynią..smile
          • pia.ed Re: Kupili odkurzacz do popiolu ... 13.12.17, 13:26

Faktycznie to nabywcy powiedzieli, ze
            nowy odkurzacz sprawdza najpierw w
            ogrodzie
            big_grin

marii51 napisała:
            > gdyby choć na sekundę pojawił się pomysł nabywcy owego odkurzacza
            o innej metodzie sprawdzenia czy jest sprawny..
            Ci ktorzy teraz przeczytają o zanieczyszczeniu mieszkania będą ostrożniejsi.

.
            • marii51 Re: Kupili odkurzacz do popiolu ... 13.12.17, 19:41
              pia-
              dobrze,że przyznalaś mi rację..
              ale
              napisalas ""
              Wyobraz sobie olbrzymi sklep z telewizorami, komorkami, aparatami fotograficznymi
              i masa innej elektroniki ... kto by otwieral kazde opakowanie i sprawdzal???""
              ~~~~~~~~~
              z moich zdarzeń wiem,że tv czy inne urządzenie wybrane -sprawdzany był telewizor, żelazko,pdkurzacz .. nawet nie przyszloby mi do głowy że ze zwrotu bo rozpakowany-
              • pia.ed Elektronika ... 14.12.17, 00:07
                Moze w Polsce wszystko sprawdza sie w sklepie, ale nie w Szwecji ...
                liczy sie na to, ze kontrola jakosci w fabryce juz sprawdzila ...
                Nie ma najmniejszego problemu, aby kupiona elektronike zwrocic,
                nie potrzeba nawet wyjasniac dlaczego... Nazywa to sie "otwarte kupno".

Masz prawo probowac telewizor 30 dni i zwrocic ... ale niczego nie moze brakowac
                i nie moze byc widac "sladow uzytkowania", bo sprawdzaja przy odbiorze.

Ale np. telefon komorkowy mozesz zwrocic wylacznie kiedy okaze sie zepsuty.
                Na paragonie jest zastrzezenie, ze "towar mozna zwrocic w nienaruszonym opakowaniu",
                wiec nie mozesz otworzyc opakowania w domu, a potem sie rozmyslec ...

Co do zarowek, to w specjalistycznych sklepach jest aparat do sprawdzania,
                ale nikt tego nie robi.
                Zarowki mozna kupic tez w supersamach, a tam urzadzen do sprawdzania nie ma i ludzie kupuja.
                Piszesz o "pierwszej gwarancji" ... W Szwecji "gwarancja" to paragon z kasy,
                na ktorym jest wydrukowane jeden rok gwarancji.

> z moich zdarzeń wiem,że tv czy inne urządzenie wybrane -sprawdzany był telewizor, żelazko,odkurzacz .. nawet nie przyszloby mi do głowy że ze zwrotu bo rozpakowany
                ponieważ gwrancję otrzymywalam ... nie jakąs poprawianą tylko aktualną dla mnie pierwszą...
                > znam zasadę-nie kupuję kota w worku - nawet żarowki są sprawdzane w prawidlowo wyposażonym sklepie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka